Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Marvin
U 2008 MORAMO da uđemo pod "otvoreno nebo".
Konačno i to dočekasmo.

Koprcali su se, branili... šta sve nisu.
Smrt direktoratu :ostrisekiru:
Ti ljudi na robiju treba da idu!
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by M M and I
Za Australija --> Evropa ne znam. Ali znam da bi od sredine sledece godine trebalo da krenu low-cost na relaciji EU --> USA --> EU .
Pre neki dan sam prvi put video neku konkretniju priču oko toga.
Air Berlin je preuzeo neku drugu nemačku kompaniju (neka tri slova, pojma nemam koja) i planira uskoro pokretanje linije New York- Diseldorf za 130 eura (to bi trebalo sa taksama da bude, ako sam dobro razumeo).
Znači- džab džabe :klap:
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by Marvin
Za Australija --> Evropa ne znam. Ali znam da bi od sredine sledece godine trebalo da krenu low-cost na relaciji EU --> USA --> EU .
Air Berlin je preuzeo neku drugu nemačku kompaniju (neka tri slova, pojma nemam koja) i planira uskoro pokretanje linije New York- Diseldorf za 130 eura (to bi trebalo sa taksama da bude, ako sam dobro razumeo).
hocel vezati i Cikago? Mora Cikago i Atlantu to su najveci najprometniji aerodromi svijeta...
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by muzika86
hocel vezati i Cikago? Mora Cikago i Atlantu to su najveci najprometniji aerodromi svijeta...

Cuj mora? Kazes ti?
Siguran sam se da ce se povinovati tvojoj zelji...
Korisnikov avatar
By HPLC
Evo pre neki dan je karta BEG-Frankfurt-BEG, direktno (nema presedanja) kostala 120 evra.

Prevoznik nije low-budget avio kompanija, vec LUFTHANSA. Potrebno je samo na vreme pogledati i rezervisati te vrlo jeftine karte, jer nestanu za tren oka.

Moja omiljena aviokompanija :meda:
Korisnikov avatar
By Marvin
Sredinom 2009. stižu još dve lou kost kompanije

1. novembar 2008. | Piše: Katarina Preradović | Izvor: Blic

Sa samo dve lou kost (niskotarifne) avio-kompanije – „Džerman vings“ i „Norvižan eršatl“, Srbija je svojevrsna crna rupa u regionu, a građani Srbije prinuđeni su uz čekanje u redovima za vize i da putuju po višim cenama od suseda. Upravo zbog toga, ali i zbog većeg prometa na Aerodomu „Nikola Tesla" (a samim tim i većeg profita) čelnici ove kompanije pokušavaju da dovedu nove lou kost kompanije u Srbiju, nudeći im niže takse i povoljnije uslove od okruženja.

U novembru ćemo organizovati konferenciju na koju smo već pozvali brojne evropske lou kost kompanije sa ciljem da im predstavimo povoljnije uslove i niže cene za njihovo poslovanje u Srbiji. Očekujemo da se javi više kompanija, poput „Viz era“, „Izi džeta“, „Skaj Juropa“ i drugih. Čućemo šta oni traže, reći ćemo šta mi možemo da im ponudimo i očekujem rezultate, kaže Bojan Krišto, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“.

Šta će aerodrom konkretno ponuditi lou kosterima?

"Spremni smo da smanjimo cene naših usluga između 10 i 20 odsto i da segmentiramo usluge tako da lou kost kompanije mogu da biraju koje će od njih koristiti. U usluge spadaju sletanje na aerodrom, prihvat putnika, čekiranje, korišćenje avio-mostova, osvetljenja, parkinga. Ideja je da im ponudimo mogućnost da ne moraju da koriste sve usluge, što je sada slučaj, već da biraju samo one koje su im nužne. Uz to, pojedine usluge pojeftiniće za 10-20 odsto", obajšnjava Krišto. Aerodrom je, takođe, spreman da niskotarifnim kompanijama omogući fleksibilan red letenja, njima prilagođen, kako bi mogle da što više eksploatišu svoje avione.

Očekivani epilog ovakve konferencije, prema Krištovim rečima, trebalo bi da budu još dve-tri nove lou kost kompanije u Srbiji, koje bi nakon dobijanja svih potrebnih dozvola i priprema mogle da počnu sa radom polovinom 2009. godine.

"Dolazak novih lou kostera značio bi za građane jeftinije karte za 20-30 odsto, odnosno ukupnu uštedu od 100-150 miliona evra godišnje. To bi takođe za građane značilo, uz sadašnje četiri destinacije koje nude dve postojeće lou kost kompanije, još šest-sedam novih destinacija. Jedna od verovatnih destinacija bila bi i Španija, za koju vlada veliko interesovanje, a trenutno ne postoji direktna linija iz Beograda. Za ovakav plan očekujem i podršku Vlade Srbije, jer smo počeli da jednostrano primenjujemo privremeni sporazum o SSP, pa možemo i sporazum o otvorenom nebu. Čak i bez toga, Direkcija za civilno vazduhoplovstvo može da da dozvole, kao što je dala sadašnjim lou kost kompanijama", tvrdi Krišto.

Koristi od dolaska niskotarifnih kompanija osetio bi, naravno, i sam Aerodrom. Promet putnika, koji je u 2007. godini bio 2,5 miliona, a ove godine je planirano 2,7 miliona, bio bi, nakon ulaska ozbiljnih lou kostera, uvećan za skoro milion. Samim tim bi i profit aerodroma bio znatno veći - lane je iznosio oko 4,5 miliona, a ove godine se očekuje između 16 i 20 miliona evra.

Indikativno je da je porast saobraćaja u regionu mnogo veći nego kod nas. Za to postoji nekoliko razloga. Jedan leži u činjenici da je tržište naših suseda liberalizovano, a drugi što njihovim građanima nisu potrebne vize.

"Ideja je da se istovremeno restrukturira „Jat“, da se radi na beloj šengenskoj listi, i da se uvedu lou kost kompanije polovinom sledeće godine. Ipak, za veći promet putnika nije dovoljno angažovanje samo aerodroma, već mora da dođe do liberalizacije tržišta, a za to je presudno usvajanje sporazuma o otvorenom nebu, koji već dve godine stoji u Skupštini", kaže Krišto.

Otvoreno nebo

Sporazumom o otvorenom nebu, koji je Srbija potpisala još 29. juna 2006. godini, a još nije ratifikovan, dobija se slobodan pristup vazduhoplovnom tržištu 36 zemalja potpisnica i potpuna liberalizacija tržišta, što znači mogućnost za dolazak drugih lou kostera. I u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije smatraju da je važno da Narodna skupština što pre ratifikuje ovaj sporazum.

Prema rečima Katarine Andrić-Milosavljević, portparola Direktorata, sporazum predviđa dve tranzicione faze, a mi završavamo prvu - čekamo potvrđivanje sporazuma i Montrealske konvencije u Skupštini i usvajanje novog Zakona o civilnom vazduhoplovstvu.

"Sporazum će se postupno primenjivati sve do okončanja drugog tranzicionog perioda, kada će građani osetiti sve povoljnosti koje sobom nosi ovaj sporazum, poznatiji kao „Open sky“. To se, dakle, neće desiti preko noći, već postupno. Građani Srbije će svakako imati povoljnosti jer će cene karata biti niže, a izbor avio-prevoznika veći. I zaposleni u avio-saobraćaju i avio-industriji imaće više posla, a time i veću dobit", navodi Andrićeva.

Ona podseća da u Srbiji već četiri sezone posluju dve strane lou kost avio-kompanije – „Norvižan eršatl“ i „Džerman vings“, a za svaku sezonu podnose novi zahtev Direktoratu. Na pitanje zašto imamo samo dve strane kompanije, ona odgovara da nema mnogo zainteresovanih, da im verovatno naše tržište nije dovoljno profitabilno i napominje činjenicu da je vizni režim otežavajuća okolnost, koja sprečava ljude da više putuju.

Interesovanja stranih lou kost kompanija ipak je bilo, a upućeni kažu da su mnoge od njih odustale nakon loših iskustava kompanije „Niki“ u vlasništvu legendarnog vozača formule 1 Nikija Laude. Naime, Lauda je nameravao da otvori liniju Beograd - Beč pa je nakon usmenih uveravanja da će dozvolu dobiti, čak počeo i da prodaje karte, da bi mu Direktorat za civilno vazduhoplovstvo ipak dozvolu uskratio.

Nezvanično se može čuti da su takvog iskustva kompanije „Niki“, od našeg tržišta odustali i „Viz er“, „Skaj Jurop“ i „Malev“. Mađarski „Viz er“ je umesto u Srbiju otišao u susednu Rumuniju, u Temišvar, uveo šest destinacija i ima 400.000 putnika svake godine.

"Tačno je da je kompanija „Niki“ odbijena, ali je to ujedno i jedina kompanije koja je podnela zahtev, a nije dobila dozvolu. „Niki“ je odbijen zato što, prema bilateralnom sporazumu, između Srbije i Austrije može da leti samo po jedan prevoznik iz svake zemlje, a to pravo već koriste „Jat ervejz“ i „Austrijan erlajns“. Uvođenjem trećeg avio-prevoznika došlo bi do kršenja tog sporazuma, a s tim se nisu složili već postojeći avio-prevoznici", kaže Andrićeva.

Ona dodaje da će nakon ratifikacije sporazuma o „otvorenom nebu Evrope“, „Niki“ bez problema moći da leti na liniji Beograd - Beč ili bilo kojoj drugoj ruti, kao i sve ostale evropske tradicionalne i lou kost kompanije.

Namerno kašnjenje

Kašnjenje u dolasku novih lou kost kompanija i namerno odugovlačenje usvajanja sporazuma o otvorenom nebu, upućeni pripisuju pokušaju države da zaštiti nacionalnog avio-prevoznika – „Jat“.

Upravo zato je dozvolu za rad u Srbiji dobilo svega nekoliko kompanija: domaća „Centavija“, koja je brzo ugašena, „Master ervejs“, ćerka firma „Montenegro erlajnsa“ (takođe ugašena), nemački „Džerman vings“ i norveški „Norvižan er“.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Lakiboy_ns
Evropske low cost avio kompanije postuju iste stroge bezbednosne standarde kao i sve ostale avio kompanije.
Oni ne stede na bezbednosti nego na usluzi putnicima.
Njihovi avioni nisu lusksuzno opremljeni, sedista uglavnom nisu numerisana, pice i hrana nisu ukjuceni u cenu prevoza troskove smanjuju na takvim stvarima a ne na bezbednosti.
Da su bezbedni pokazuje to sto je low cost kompanija Ryan Air postala drugi najveci evropski avio prevoznik.

Zaboravio si da napomenesh da je let takvim avionima kao vozhnja u seoskom autobusu. Sprchish se sa ostzalima unutra, slushash zvuk motora, klepecjucjeg i molish se Bogu da sletish, bez obzira shto znash da su koliko-toliko bezbedni!
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Lakiboy_ns
German Wings leti tri puta nedeljno iz Bg-a za Koln i Stuttgart.
Jedna Norveska low cost kompanija leti za Oslo iz Bg.
Ostale ce doci 100 % uskoro vec od sledece godine kada na snagu stupe vizne olaksice a Srbija pristupi OPEN AIR sporazumu.
:avion:
sta bi sa ovime ?
Korisnikov avatar
By Sing
Letim cesto low-cost prevoznicima i po Evropi i ovde po Aziji. U velikoj vecini slucajeva nemam nikakve primedbe. To su uglavnom kratki letovi, a Azijske low-cost prevoznici koriste potpuno nove avione (air Asia, Jet Star, Tiger Airways, itd). Tacno je i to da ponekad, regularne komanije na istoj destinaciji imaju veoma slicne i time kompetitivne cene (kao u Aziji, tako i po Evropi), pa vredi proveriti. Malezijska low-cost Air Asia (pod nazivom Air Asia X) povezuje vec duze vreme Kuala Lumpur i Sydney i Melbourne (oduzivsi posao na toj relaciji Austrian avio komaniji), a ovaj mesec pocinje i let za London. Znaci, tada ce moci na low-cost variantu da se sa jednim presedanjem u Kuala Lumpuru, stici iz Londona za Sydney. Neznam kakve ce biti cene, ali povratne cene Kuala Lumpur Sydney su od 400-600 USD na low-cost variantu. Treba uvek naravno pratiti promocie, jer i Thai Airways dosta puta ima promocie za 600 -800 USD na relaciji Jugoistaocna Azia-Australia.
Na ovom linku ima dosta informacia o low cost prevoznicima po svetu:
http://temptravelcafe.informe.com/forum/
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Sing
Znaci, tada ce moci na low-cost variantu da se sa jednim presedanjem u Kuala Lumpuru, stici iz Londona za Sydney.
:eya:

taman wizz airom od zg-a do londona :D
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by erkondisn
Originally posted by Sing
Znaci, tada ce moci na low-cost variantu da se sa jednim presedanjem u Kuala Lumpuru, stici iz Londona za Sydney.
:eya:

taman wizz airom od zg-a do londona :D
Pa tako neshto.
Usput svratis u Kuala Lumpur, tek ono da vidis sta ima da se 'pojede' :roni:
Korisnikov avatar
By Marvin
U 2009. jeftini letovi za Španiju, Italiju, Nemačku...
Autor: K.P. | 22.11.2008. - 04:58
U 2009. jeftini letovi za Španiju, Italiju, Nemačku...

Sledeće godine, uz postojeće dve lou kost kompanije („Džerman vings“ i „Norvižan eršatl“), u Srbiju bi mogle da dođu još tri nove, epilog je konferencije koju je Aerodrom „Nikola Tesla“ organizovao u sredu za regionalne niskotarifne kompanije.

Našem pozivu odazvali su se uz „Džerman vings“ i „Norvižan eršatl“, koje već posluju u Srbiji, i kompanije „Niki“, „Viz er“ i „Malev“. Cilj konferencije bio je da se nađe najbolji način za reorganizaciju avio-saobraćaja u Srbiji, a za to je neophodno ratifikovati sporazum o slobodnom nebu i doneti novi Zakon o civilnom vazduhoplovstvu - kaže za „Novac“ Bojan Krišto, generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“.

On ističe da je nakon konferencije menadžment aerodroma održao bilateralne sastanke sa svakom od pomenutih kompanija, u kojima im je ponuđeno smanjenje taksa od 10 do 20 odsto i segmentirane usluge aerodroma, tako da sami mogu da biraju koje će koristiti.
Kako nezvanično saznajemo, sve tri „nove“ kompanije - „Niki“, „Viz er“ i „Malev“, žele već od marta 2009. da lete iz Srbije.
Mađarski „Viz er“ tražio je čak šest destinacija - po jedan grad u Španiji i Nemačkoj (nije određeno koji), London, Pariz, Milano i Geterburg. Procenjuje se da bi sa ovih šest destinacija „Viz er“ godišnje prevezao 420.000 putnika iz Srbije.
„Malev“ je tražio liniju za Budimpeštu, dok je kompanija „Niki“, u vlasništvu bivšeg asa Formule 1 Nikija Laude, tražila liniju za Beč. To bi, za građane Srbije, uz postojeće četiri, značilo u sledećoj godini još osam novih destinacija preko lou kost kompanija. Prosečna cena za ove destinacije bila bi oko 100 evra, s tim što bi se raspon kretao od 1 do 200, u zavisnosti od vremena rezervacije, slobodnih mesta…
Procena aerodroma je da će se sa dolaskom novih niskotarifnih kompanija za dve-tri godine udvostručiti avio-saobraćaj, odnosno da će broj putnika sa sadašnjih 2,5 miliona porasti na pet miliona.
Od toga bi 60 odsto prevozile velike, nacionalne kompanije, dok bi 40 odsto trebalo da preuzmu lou kost kompanije.
Korisnikov avatar
By Sing
Pocelo je: Luala Lumpur - London (STN) GBP 158 u svakom pravcu. Air Asia X.
By Çâðê_DUP
putovala germanwingsom i skroz sam zadovoljna,neverovatno su ljubazni,has nije plastichan:avion: :)
Austrijska niskobudžetna aviokompanija „Flaj Niki”, u vlasništvu bivšeg vozača „Formule jedan” Nikija Laude, dobila je privremenu dozvolu da od prvog februara sledeće godine leti na relaciji Beograd–Beč, saznaje „Politika”.

Izvor: Politika

Najjeftinija karta u jednom pravcu, u čiju cenu je uračunata i aerodromska taksa, koštaće 29 evra.

Podsećanja radi, „Flaj Niki” je već duže vreme pokušavao da otvori avionsku liniju od Beograda do glavnog grada Austrije, ali mu to nije polazilo za rukom.

Inače, prema očekivanjima poslovodstva ove kompanije, do kraja godine „Flaj Niki” će prevesti 2,6 miliona putnika i imati obrt od 275 miliona evra. Sledeće godine, kako je planirano, austrijski lou kost prevoznik planira da preveze čak 3,8 miliona putnika i da pri tom ostvari obrt od oko 400 miliona evra.
Korisnikov avatar
By west end
U austrijskoj lou kost aviokompaniji „Flaj Niki” za RTS kažu da su zadovoljni dobijanjem dozvole za letove Beč-Beograd-Beč i da se preko njihovog sajta već mogu rezervisati karte.

Generalni direktor „Flaj Nikija” rekao je da toj kompaniji treba malo vremena za pripreme, ali je plan da se na toj relaciji leti šest puta nedeljno, a da letovi počnu 1. februara. Cena karte u jednom pravcu sa sve taksama biće 29 evra.

Već dve godine lou kost aviokompanije „Džerman Vings”, „Norvedžijen Eršatl” i „Nordik link” imaju dozvolu Direktorata civilnog vazduhoplovstva za letove iz Beograda.

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije kažu da će „Montenegro erlajns” od 13. novembra leteti iz Niša za Cirih dva puta nedeljno. Mađarski „Malev” će najverovatnije svakodnevno leteti na liniji Budimpešta-Beograd-Budimpešta.

Trenutno zvanične austrijska i srpska kompanija „AUA” i „JAT” lete na liniji Beč-Beograd-Beč i to tri puta dnevno. (RTS)
:jutro:
Korisnikov avatar
By Peca
Ja se stalno letim takvim kompanijama u zadnje vreme, naravno kad putujem za Evropu. Samo ovaj put sam leteo Alitaliom, trenutno sam u Palermo na Siciliji jer nisam mogao naci nikakav drugi let da mi odgovara. Naprimer iz Rumunije, iz Temisvara jer je to koliko toliko blize nas, ima takvi letovi za Veneciju, Rim, Wien i jos na dosta destinacija, po Nemackoj, Austriji, Italiji... Avioni su isti cak i lepsi nego JAT-ovi, iako odavno ne putujem JAT-om, i za CG putujem Montenegrovim avionima, imaju kozne sedista, udobni, sigurni, jedino sto se placa svako posluzivanje, ako trazis nesto naravno, ali nista nije skuplja ta kafa ili taj sendvic nego na nekom aerodromu u Rimu ili Franfurktu naprimer. Tako da je sasvim bezbedno i sigurno i lepo putovati takvim kompanijama i takvim letovima, ja Vam preporucujem da to uvek iskoristite, mislim zbog jeftinih karata. A jedino znaju ponekad da zakasne, mislim ako je neka guzva na aerodromima, znaju njih da ostave za malo kasnije dok se malo ne oslobodi pista, ali za nas to i nije strasno, navikli smo se mi na raznovrsne zakasnjenja pa nece nam pasti tako tesko tih jedan ili malo vise sati zakasnjenja... :)
Zelim Vam mirno nebo i samo putujte, to je nesto najvrednije sto mozemo pruziti sebi... :angramaina:
11. decembar 2009. | 10:22 | Izvor: Beta
Niš -- Italijanska niskotarifna avio kompanija Vind džet (Wind jet) uspostaviće 26. decembra avio-liniju od Niša do italijanskog mesta Forli, kod Bolonje

Kako je saopštio niški aerodrom "Konstantin Veliki", naredni let Vind džeta (w4.volawindjet.it) je 31. decembra, a do 8. januara 2010. leteće svakog petka.

Za prvih 10 putnika na liniji Niš-Bolonja, koja će startovati u subotu, 26. decembra, sa niškog civilnog aerodroma „Konstantin Veliki“, avionima italijanske niskotarifne kompanije „Vind džet“, avionska karta u jednom smeru koštaće devet, a u oba smera 16 evra.

Narednih 60 povretnih karata za let od Niša do Aerodroma "Forli", koji je 67 kilometara udaljen od Bolonje prodavaće se po ceni od 37 evra, dok će cena preostalih 30 karata biti 59 evra bez aerodromskih taksi. Aerodromske takse u Nišu iznose 14 evra, a na aerodromu Forli 15,6 evra.

Karte u jednom pravcu su za prvih 10 putnika devet evra, narednih 60 putnika karta do Italije koštaće 25 evra, dok će cena preostalih 30 karata u jednom pravcu biti 39 evra.

U cenu karata uračunat je i prevoz jedne torbe maksimalne težine 20 kilograma, koja ide u prtljag aviona i jedne torbe maksimalne težine 10 kilograma, koju, kao ručni prtljag, putnik može da unese u kabinu aviona.
By ...Sitnicava...
Ma, cene prevoza su super definitivno (ako nas ne iznenade neke silne takse o kojima se nije pričalo do dolaska na aerodrom :sweet: ), problem je što je smeštaj bukiran, ali sveeee dvokrevetne. :drama:

Od sutra ide voz za Sarajevo, povratna 31 evro. :eya:
Korisnikov avatar
By Marvin
Samo me Niš šokirao sa taksom!
14e!
Kukaju godinama da ih puste, konačno ih puste, i šta oni urade? Stave taksu jedan evro manje od Beograda!

(cene u BGu)

Pametno... nema šta :zid:
Korisnikov avatar
By spliff
da li neko zna kod koje kompanije je najjeftini let za amsterdam iz beograda?

hvala unapred
Korisnikov avatar
By Marvin
Malev baš sada ima promociju.
BG-AMS-BG 99 e.

# Sales period: until 14 December 2009.
# Travel period: 14 December 2009 - 27 March 2010.

Ako ti ne odgovara termin onda Wizz iz Budipešte do Ajndhovena džab džabe :)
Korisnikov avatar
By spliff

Malev baš sada ima promociju.
BG-AMS-BG 99 e.

# Sales period: until 14 December 2009.
# Travel period: 14 December 2009 - 27 March 2010.

Ako ti ne odgovara termin onda Wizz iz Budipešte do Ajndhovena džab džabe :)
znam za tu promociju
ali ja planiram za dam krajem aprila...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
iz BG-a od low cost kompanija trenutno lete Germanwings i Norwegian, ali nijedna ne nudi direktne letove do Holandije. moraćeš ili da presedaš ili da kombinuješ avio prevoz sa vozom.

ovde imaš spisak svih kompanija koje lete iz BG:
http://www.airport-belgrade.co.yu/avio- ... je.19.html

pretpostavljam da će se ovo još menjati početkom iduće godine kad krenu i ostale kompanije.
Korisnikov avatar
By Marvin
16. decembar 2009. | 16:22 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Mađarska niskobudžetna kompanija Vizer (Wizzair) je izrazila želju da uspostavi letove između Beograda i drugih evropskih gradova.

Državni sekretar za turizam Goran Petković kaže da ta kompanija želi da u Beogradu osnuje mini kompaniju kao svoju bazu, sa jednim avionom, koji će opsluživati naše stjuardese i tehničari.

On je dodao da Vizer obavlja više od 80 odsto letova iz Budimpešte, a očekuje se da bi u Beograd mogao da dovede više desetina hiljada inostranih turista, a to će istovremeno biti prilika i našim ljudima da putuju po povoljnijim cenama.

Zamenik generalnog direktora beogradskog aerodoma Velimir Radosavljević je rekao da bi avion, koji bude stacioniran u Beogradu, mogao da obavlja 20 letova nedeljno, a Vizer je već izjavio da je za njih sasvim prihvatljiv Terminal jedan, koji koristi Jat za čarter letove.

Znači, ipak kao baza!
A npr. u Temišvaru imaju samo jedan avion a pokrivaju- 9 destinacija :iskolacen:
(Rome, London Luton, Dortmund, Milan Bergamo, Barcelona, Paris Beauvais, Valencia and Venice Treviso)
Ooooo yes :drkanje:
Korisnikov avatar
By Mikili73
Wizzair je super...leteo sam njima iz Pešte za Forli kod Bolonje za neku siću 40-tak evrića, a trenutno imaju sve avione tipa Airbus 320-200 u proseku 3 godine stare! Isto skoro kao i JAT :lol: .....ali s jednom nulom pored trojke.
Korisnikov avatar
By Sing
Leteo sam dosta puta Low Cost kompanijama, kako po Evropi tako po Aziji, i moja iskustva su veoma dobra. :nokti:
Cene su uglavnom odlicne, mada ponekad velike avio komanije ponude specialne popuste za odredjene destinacije/letove/datume, tako da vredi ispitati sve mogucnosti.
:putnik:
Korisnikov avatar
By Marvin
Travel Magazine:

Spanair leti iz Beograda od 30. marta

Španska aviokompanija Spanair će od 30. marta leteti na liniji Beograd - Barselona, letovi će se obavljati tri puta nedeljno. Kako nam je rečeno u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, Spanair će dozvolu za letenje dobiti u narednih nekoliko dana, a putnici iz Srbije će ponovo nakon 20 godina imati priliku da direktinim letovima putuju za Španiju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!