- 18 Okt 2008, 13:17
Desilo se i to čudo - Facebook je lokalizovan i od danas postoji i verzija na srpskom jeziku, ćirilično pismo.

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by nenyZa početak, nauči pravilno da se služiš jezikom, u ovom slučaju srpskim. Da li ćeš koristiti latinično ili ćirilično pismo svejedno je u pogledu razumevanja napisanog, a to je ono stvarno problematično kod tebe -- te rečenice na granici disleksije teško da će spasiti bilo kakav alfabet, ma kako "savršen" bio.
zato ja stalno govorim da je vazan stav drzave pos svim pitanjima,jer kako se postavi drzava yako se postavlja vecina.
ja se secam kako je od kostunjavog sve polako pocelo da pise iskljucivo na cirilici,na kraju se zavrsilo ustavom-KOJI SE MORA PODHITNO MENJATI! da se ovakve iskljucivosti ne ponavljaju
kada odem na google blog ponavlja se ista prica!
ja pisem latinicom i zelim da budem vrednovan isto kolko i onaj koji pise ovim drugim!
Originally posted by neny
zato ja stalno govorim da je vazan stav drzave pos svim pitanjima,jer kako se postavi drzava yako se postavlja vecina.
ja se secam kako je od kostunjavog sve polako pocelo da pise iskljucivo na cirilici,na kraju se zavrsilo ustavom-KOJI SE MORA PODHITNO MENJATI! da se ovakve iskljucivosti ne ponavljaju
ja pisem latinicom i zelim da budem vrednovan isto kolko i onaj koji pise ovim drugim!
Originally posted by KiWiOriginally posted by neny
Ali stav države je jasan. Dva pisma, podjednako zastupljena (tako je na papiru ... znamo da u životu, a posebno reklamiranju proizvoda, to nije ni približno tako).
Ne vidim kakve veze ima država sa google-om i facebook-om (?).
Isti je slučaj sa ćiriličnom lokalizacijom Windowsa i Office-a, GPS uređajima, lokalizacijama nekih Linux distribucija ...
Znam da nije zbog toga ovako urađena, ali ćiriličari imaju tezu da je Ljudevit "njihov" a Vuk "naš", pa da se samim tim zna koje pismo ko treba da koristi. Do zabune je, kako oni tvrde, došlo kada su se Hrvati odrekli ćirilice, a mi ostali privrženi latinici zbog sitnica kao što su latinične kucaće mašine, veći broj komercijalnih fontova ...
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!