Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Manon
nisam ocekivala da ce se diskusija ograniciti samo na nase prostore. Da bi bilo jasnije i da ne bi bilo nepravde trebalo bi onda resiti i prethodno pitanje i prethodna stradanja civila i pokolje svrstati u kategoriju kojoj pripadaju.
Ovako zrtve i njihovi potomci ne mogu da razumeju ovu novu selektivnu pravdu

Sta je onda

ovo?

i ovo
Korisnikov avatar
By Manon
zasto odobravamo da neko u ime prava kaznjava nasu drzavu, ceo narod, anatemise naciju i proglasava je genocidnom? Zar nije to slicno kao terorizam koji ubija nevine da bi se svetio svojim nedostiznim neprijateljima.

U ovom slucaju neki skup drzava cini kulturni, politicki i socijalni genocid nad nevinim narodom jer toboze mu je neprijatelj (citaj Mladic) nedostizan.

Niko nema prava da kaznjava decu
Svako pojedinacno odgovara za ono sto je uradio ili nije uradio a sto je izazvalo neciju patnju i stradanje.

Mozete reci da im se moze i to je tacno, ali mnogi ovde na forumu im daju za pravo i sami sebe i svoje buduce potomke osudjuju za genocid, za koji nije osudjena nikad nijedna nacija ni drzava pa ni nemacka posle drugog sv. rata. ni Turska i Irak za sistematsko unistavanje Kurda Mislim da nijedan pojedinac nije nikad osudjen.(ne racunam haski sud

srebrenica
cak ni zrtve ne opisuju stradanja svojih bliznjih kao genocid.To jeste stravicna slika zlocina (mozda masakr) pojedinca i grupe ljudi koji imaju svoja imena i prezimena, koji su drzavljani BIH i onih koji su bili zaduzeni da to sprece, a nisu.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Manon
nisam ocekivala da ce se diskusija ograniciti samo na nase prostore.
Pa nije bila ograničena samo na naše prostore, vidiš ovo:
Originally posted by jukie
Čopor šimpanzi napadne i pobije drugi manji čopor šimpanzi
To se dešava u Africi
(a najgori izvršilac šimpanzanskog genocida je Frodo iz familije F, koji je čak ubio i bebu nekog od radnika u parku)
http://mahale.web.infoseek.co.jp/PAN/9_2/9(2)-06.html
Korisnikov avatar
By Manon
jukie, izvini, tvoj komentar sam izgubila iz vida.

Da, Simpanze su ucinile genocid po definiciji, jer su pobile sve pripadnike druge vrste. Ubili su i bebu radnika parka koji bi bio nesto kao "cuvar mira" na tom prostoru. Zasto je Frodo oteo i ubio ljudsku bebu? Da li su postojali neki sukobi izmedju te dve vrste i ranije? Ipak je to bilo podrucje koje su naucnici kontrolisali i istrazivali ponasanje zivotinja. Sta oni kazu, zbog cega se to desilo?
Korisnikov avatar
By Manon
Genocid kao „širenje srebreničke enklave“

Genocidno delo se, u zavisnosti od interesa i uloge, može nazivati drugačije, na primer „širenje područja“, kao što se i zločinci mogu nazivati „borcima“. Upravo to čini Haški tribunal kada na suđenju generalu Krstiću opisuje u jednom jedinom pasusu predistoriju srpskog zauzimanja Srebrenice u julu 1995. godine:

„ ... u maju 1992.grupa boraca , bosanskih Muslimana, pod vođstvom Nasera Orića, uspela je ponovo osvojiti Srebrenicu. Tokom nekoliko idućih meseci Orić i njegovi ljudi širili su područje serijom iznenadnih napada. Do septembra 1992, snage bosanskih Muslimana iz Srebrenice spojile su se sa snagama iz Žepe, grada pod muslimanskom kontrolom, južno od Srebrenice. Do januara 1993, enklava je dodatno proširena , tako da je uključivala Cersku, enklavu pod kontrolom bosanskih Muslimana, koja se nalazila zapadno od Srebrenice. U to vreme srebrenička enklava dostigla je svoj najveći opseg od 900 kvadratnih kilometara ...“

kako su „borci“ države Bosne i Hercegovine „širili područje“?
izvor
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by the1whowished
Ne postoji genocidan narod.
Kako da ne. Ja sam na desetke puta ovdje čuo da su Rvati genocidan narod.
Korisnikov avatar
By Manon
Stripi
na zalost mnogi sebi olako daju za pravo da sude i da koriste neke kvalifikacije za koje i ne znaju sta znace.

To sto je 1945. u Hrvatskoj zivelo oko 600 hiljada Srba a danas ne znam ni ja tacno, mozda ni 100 hilada, nije dovoljno da neko daje(ako je to povod) tako teske kvalifikacije. Potrebno je ipak da se razjasni zasto je to tako

...

Noam Čomski o upotrebi termina genocid

Gostujući u jednoj sarajevskoj emisiji jedan od vodećih svetskih intelektualaca Noam Čomski je odgovarao na pitanja o „genocidu“ u Srebrenici koji su navodno počinili bosanski Srbi.

Ovaj vodeći lingvista sveta je termin „genocid“ rezervisao za njegovo izvorno značenje u smislu „holokausta“, protiveći se upotrebi termina u značenju koje koristi Haški tribunal kao „ubijanje širokih razmera koja vrši neprijatelj“.

Ako se usvoji značenje Haškog tribunala onda se, smatra Čomski, „pojeftinjuje značaj tog termina“, tako da u tom slučaju „ima u ovom trenutku genocida po celom svetu“.

I dalje, „... ako ljudi žele da koriste termin „genocid“ u smislu kako ga koristi Haški tribunal onda se mogu voditi suđenja u celom svetu uključujući lidere Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske i drugih koji su odgovorni za zločine koji su, žao mi je što to moram reći, veći od zločina u Srebrenici“.
Korisnikov avatar
By Stripi
Stripi
na zalost mnogi sebi olako daju za pravo da sude i da koriste neke kvalifikacije za koje i ne znaju sta znace.

To sto je 1945. u Hrvatskoj zivelo oko 600 hiljada Srba a danas ne znam ni ja tacno, mozda ni 100 hilada, nije dovoljno da neko daje(ako je to povod) tako teske kvalifikacije. Potrebno je ipak da se razjasni zasto je to tako

...

pa eto, pojasni nam ti, vjerujem da si dovoljno kvalificirana za takve osude. Naprosto mi je simpatična ovaj "čitaj između redova šta sam htjela reći" metoda.
Korisnikov avatar
By jukie
jukie, izvini, tvoj komentar sam izgubila iz vida.

Da, Simpanze su ucinile genocid po definiciji, jer su pobile sve pripadnike druge vrste. Ubili su i bebu radnika parka koji bi bio nesto kao "cuvar mira" na tom prostoru. Zasto je Frodo oteo i ubio ljudsku bebu? Da li su postojali neki sukobi izmedju te dve vrste i ranije? Ipak je to bilo podrucje koje su naucnici kontrolisali i istrazivali ponasanje zivotinja. Sta oni kazu, zbog cega se to desilo?
Frodo je jedan lud čovek i od malena je bio huligan. Silovao je i rođenu majku pa mu je rodila polubrata
http://www.discoverchimpanzees.org/chimps/frodo_bio.php
Korisnikov avatar
By Manon
jukie,

ipak Frodo, takav kakav je, vladao je krace(3 god) od svog brata Freuda(4 god). Da se Freud nije razboleo pitanje je da li bi mu on preoteo "presto"

A Freud je stvarno neka dobrica. Lik mu je drugaciji, nekako miliji i pitomiji. Da li to ima neke veze? Kod ljudi je odbacena teorija po kojoj izraz i crte lica ukazuju na inteligenciju i karakter. Postoji jedna knjiga prevedena kod nas, koja se zove Telesni um i govori upravo o tome kako se covek vremenom deformise i oblikuje u skladu sa svojim karakterom
By Hans
Originally posted by Ulix
Originally posted by Hans_87
Ali, uvek krene neka chudna kiselina iz zheluca kad istorija oshamari, i kad krenu istine o istim tim komunistima, partizanskim sistemima vrednosti i njihovim dolascima na vlast...A onda padnu u vodu i kafe u Dubrovniku i pruga Beograd-Bar...
Niko nije rekao da su to vreme i ta vlast bili savrseni, pa ni da su bili dobri. Vec samo da su bolji i svakako funkcionalniji.

Uostalom, ako je nesto samar istoriji i nama koji smo je ziveli, to su onda devedesete. I besramno gazenje po antifasizmu, i besramno prekrajanje istorije i rehabilitovanje cetnika, Ljotica i drustvanceta. I genocid pocinjen u ime srBstva i besmisleno bombardovanje Dubrovnika i opsada Sarajeva i popovi koji blagosiljaju vojnike i one hladnjace i masovne grobnice i Srebrenica.

:katemoss:

Pored toga Tito sa sve Golim Otokom deluje miroljubivo i demokratski.
Ali devedesete su jasna posledica tuluma koji je trajao osamdesetih nakon njegove smrti. To je bio period zaostravanja odnosa i pripreme terena. Za genocide, klanja, napade, etnichka cishcenja.
P.S. Stivene, opet me citirash... :)
Korisnikov avatar
By jukie
ipak Frodo, takav kakav je, vladao je krace(3 god) od svog brata Freuda(4 god). Da se Freud nije razboleo pitanje je da li bi mu on preoteo "presto"
Ne sećam se zašto je Frodo sišao sa prestola ali mislim da se ili i on razboleo ili su ga ostali zbacili (ali kada se vratio u grupu bili su vrlo, vrlo oprezni i hladni prema njemu). Freud je stariji nekoliko godina i počeo je da vlada kada je Frodo još bio tinejdžer (kod šimpanzi još ne važe dečja prava tako da bezobrazna omladina dobija batine)
A Freud je stvarno neka dobrica. Lik mu je drugaciji, nekako miliji i pitomiji. Da li to ima neke veze? Kod ljudi je odbacena teorija po kojoj izraz i crte lica ukazuju na inteligenciju i karakter. Postoji jedna knjiga prevedena kod nas, koja se zove Telesni um i govori upravo o tome kako se covek vremenom deformise i oblikuje u skladu sa svojim karakterom
Upravo tako, a ne mislim da je odbačena ta teorija, tj. meni u svakodnevnom životu vrlo pomaže da procenim kakva je ko osoba i da ne dolazim u nepotrebne sukobe. Važno je, naravno, umeti da spojiš izgled "a" sa karakternim crtama "A" a ne "B" (imao sam 100 odsto tačnih odgovora na onom online testu gde ti daju slike nekih dvadesetak ljudi i kažu "reci ko je serijski ubica a ko kompjuterski programer koji je dobio nagradu")

Verujem da je "odbačena" u nekim krugovima zato što se neko od onih ko ima negativne osobine ličnosti prepoznao (pošto zloba i glupost nisu direktno linearno korelisani) i onda je krenuo da olajava teoriju.
Korisnikov avatar
By muzika86
Kako je zlocin u Srebrenici genocid?

Ako je tamo genocid pocinjen, onda bi bile poubijane i zene i djeca, a ne samo muskarci koji su vojno sposobni?
By Ulix
Originally posted by muzika86

Ako je tamo genocid pocinjen, onda bi bile poubijane i zene i djeca, a ne samo muskarci koji su vojno sposobni?
Ti si mnogo neinformisan o Srebrenici, je l' da?
By Hans

Samo muskarci koji su vojno sposobni? Da, samo oni su poubijani... :roflmao:
Korisnikov avatar
By muzika86
Pa sta je bilo?

Ako pricamo o dogadjaju jula 1995 godine?
By Hans
Pa ono...nista, ubijeno je nekoliko hiljada ljudi...:rock:
Korisnikov avatar
By muzika86
Bio je rat. Hiljade ljudi je poubijano i izginulo na sve strane.
Korisnikov avatar
By Vel boy
bio je rat koji su i zapocheli karadzicevci, shesheljevci i miloshevicevci, dobro se secam prvih granata, bombi i vebera na moj rodni grad (nije Sarajevo), noc 5/6 april '92, pa im se onda vrlo, vrlo brzo pridruzili hadezeovci i hosovci pa kulminiralo onim shto je kulminiralo pa sad vehabije i navijachi po Sarajevu su bog i batina.... divote.... fuj!!
Korisnikov avatar
By muzika86
Jos jedan dokaz da Sarajevo nije glavni grad svima u toj BiH onakva kakva je danas.
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Stripi
:wow:
ovo je da se smrzneš.
?
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Hans_87

Samo muskarci koji su vojno sposobni? Da, samo oni su poubijani... :roflmao:
to stoji u svim izvestajima da su vojno sposobni muskarci izdvajani, sto ne umanjuje tragediju. Sta znaci taj smajli?. Ako negde pise drugacije, molim te pojasni ili postavi link da procitamo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
i upitnik Manon je da se smrznesh, jer ako se ubijaju nasumice i mushkarci (podsecam, ubijani su bili mushkarci stariji od chak samo 10-13 godina zivota), onda, to jebeno jeste genocid, kolikogod teshko bilo da se prizna.

ma, molim vas, o chemu mi ovde OPET prichamo?
Niko ne kaze (bar ne ovde) da su Srbi izvrshili taj genocid, vec- karadzicevci tj, pripadnici i simpatizeri sds, shesheljevci tj. pripadnici i simpatizeri srs i miloshevicevci tj. pripadnici i simpatizeri ondashnjeg sps i jna. Stoga, Srbi josh jedino imaju ODGOVORNOST da suzbiju te nabrojane ideologije i njima sapripadajuce naci-fashi organizacijice ( "obraz", "krv i chast", nacionalni stroj", " stormfront-srpsko izdanje") kako se ne bi vishe zbunjivali i pravile konfuzije ko je kriv a ko nije!
NEMA kolektivne krivice, ali ima krivice pojedinaca i njihovih ideologija tj. svih oblika njihovih politichkih delovanja.
IMA odgovornosti svakog naroda na svetu (dakle, ne samo srpskog; i pogotovo, ima odgovornosti onog/onih naroda sa istorijom zlochinachkih rezima u koje se je nazalost u devedesetim godinama proshlog veka ubrojao i srpski) u cilju sprechavanja i suzbijanja tih mrzilachkih i zlochinachkih ideologija i njihovih delatnika, pa i simpatizera!
Korisnikov avatar
By Ralph Wiggum
Ne postoji genocidan narod naravno ali postoje ljudi koji vrse genocid.Mene licno jedino nervira sto postoje dvostruki standardi, hocu reci neki genocid je ok a neki ne.Npr. jedan od najvecih zlocina protiv humanosti je bombardovanje hiroshime i nagasakija.Poginulo je 220 000 hiljada ljudi od kojih su VELIKA VECINA bili neduzni civili...Ko je kaznjen zbog takvog uzasnog zlocina???Niko.Zasto?Zato sto je US of A u pitanju...Ono sto se desavalo u bivsoj sfrj je nista u odnosu na takvo zverstvo.

Japanski narod nije dobio ni izvinjenje. :kletva:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja se potpuno slazem da pojedinci i iz SAD-a trebaju biti kaznjeni za svake masakre i genocide koje su chinili po svetu ili ovde u Americi.
Ali, avaj, republikanska desnicharska konzervativna doktrina to sprechava i zato se treba boriti (shto ja i chinim koliko mogu, svakako na legalan i primeren nachin) protiv right-wing republikanaca koji su hijack-ovali ne samo tu stranku vec i skoro celu Ameriku shto je dovelo Ameriku da postane, nazalost, crna ovca savremenog zapadnog sveta.
Korisnikov avatar
By deran
Ne znam samo kakva im je onda levičarska liberalna doktrina-mi smo se svakako dobro proveli pod njom:bljak:
Korisnikov avatar
By spliff
Sta je genocid?
pokolj jermena u turskoj pochetkom 20. veka
holokaust sredinom 20. veka
pokolj u ruandi krajem 20. veka

.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!