Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By reveal
Postavljam ovu temu jer sam poprilicno pod utiskom ove emisije koja se prikazuje na Discovery-ju.
Radi se o tome da chovek ide po svakakvim prirodnim predelima i pokazuje neke osnovne nachine prezivljavanja... Sta je najbolje da se jede, kako ostati utopljen u uslovima kada je temperatura -20. Kako preziveti u pustinji, kao preziveti na otovorenom moru... i svasta tako.
Naime, veceras je bio u Sibiru... i gledala sam scenu da je na temperaturi od -20 uskocio go u neku reku da bi je preplivao... jer nije hteo da pokvasi odecu. A onda je pojeo jetru od jaka, kao i njegovo oko. Ti delovi tela su izgleda najhranljiviji.

Mislim, poprilicno mi se zgadila ta pomisao da dodjem u situaciju da probam to... Ali kad bolje razmislim, chovek nikada ne zna sta moze da se desi i kako ce onda se ponasha u toj situaciji dok ne dodje u nju.

Sta vi mislite o tome? Da li potcenjujete svoju snagu,svoju izdrzhljivost? Da li mislite da biste u nekoj extremnoj situaciji pribegli kanibalizmu?
Korisnikov avatar
By Khons
pravo da ti kazem-pojma nemam. u ekstremnim situacijama covek se ekstremno i ponasa i to je vec pokazano i dokazano. a sto se samog survivala (emisije) tice, ma koliko mi interesantno bilo da gledam, ne znam bas da li bih sebe samovoljno mogla da dovedem u tu situaciju
Korisnikov avatar
By Azdaja
Sta vi mislite o tome? Da li potcenjujete svoju snagu,svoju izdrzhljivost? Da li mislite da biste u nekoj extremnoj situaciji pribegli kanibalizmu?

Pa...meni se svidja Survival emisija,hm..ko zna mozda se jednog dana i prijavim.. :lol:

Ne potcenjujem svoju snagu i izdrzljivost-znam tacno sta mogu.. :rock:

Kanibalizam...Hahah,a ne verujem da bi mogla neko "celjade"da pojedem..vec bi iskopala nesto-negde ili uhvatila neku pticurinu...i tako:zen:
Korisnikov avatar
By Delete
U takvim situacijama se svi mi drugacije ponasamo. Licno, verujem da bih se na mnogo nacina dovijala da porezivim. Iz ove perspektive i sama pomisao da jedem oko neke zivotinje (cak se grozim kad neko jede i riblju glavu) mnogo mi to gadno zvuci), ali ako bi mi to bio nacin da prezivim verovatno bih i to radila.
Mislim da emisije te vrste mogu da budu itekako korisne, konkretno Ultimate Survival nisam gledala ali pretpostavljam da bih na pola neke mucne scene promenila kanal.

Mnogo puta sam potcenil svoju snagu i pokazalo se da mogu vise nego sto sam mislila...pribeci kanibalizmu...mozda, ali u bas nekoj takvoj ekstremnoj situaciji.
Korisnikov avatar
By Azdaja
@delete kad si mogla sa mnom pivo da pijes i zapalis-mislis da ne bi mogla neku pticurinu,oko ili riblju g. da pojedes.. :P hahaha... :)
Korisnikov avatar
By Delete
@azdaja Pa kad popijem pivo i pusim sa tobom, u takvom stanju mogu svasta da uradim, pa i riblji glavic da pojedem :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da me situacija navede na to da ne biram sredstva mnogo, kao sto u stvarnom zivotu mogu... mada to moze i u stvarnom da se desi, a i ne biram mnogo... :) Konfuzno.. Htela sam reci da se svasta moze desiti, ali nikako ne bih radila to svojom voljom, covek svasta prezivi.. i kao sto se kaze: ono sto te ne ubije, ojaca te... Hm.. :psiholog:
Bas me zanima gde je tema sa omiljenim izrekama, da ovu upisem...:hvala:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jaoj video sam jednom tu emisiju, mada ne celu... ali me je brat uputio.

Znaci taj lik je stvarno lud... cak je u toj epizodi cedio slonovu balegu i pio tecnost iz nje, kako bi pokazao nacin dolazenja do vode :lol:

Samo se pitam za koje li to pare radi, i da li je bas vredno toga(?!), raditi to iako se ne nalazis u takvim uzasnim opasnostima i slucajevima.

Ali ipak jeste pozitivna stvar sto neko jede govna kako bi nama pokazao sta da radimo u slucaju "Ne daj Boze!"

Mislim da jesam dosta izdrzljiv po pitanju vode i hrane... ali ne znam da li bih mogao da pribegnem necemu tako extremnom poput kanibalizma, a i nadam se da nikada to necu saznati!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gledao sam par puta i deluje mi emisija zanimljivo, ali nema šanse da se nateram da je pratim. ni tih par epizoda nisam mogao da ogledam cele. mnogo mi je to sve ekstremno. istina, nije da nije korisno, ali opet - nadam se da neću doći u situaciju da mi zatrebaju takve veštine. :lol:
Korisnikov avatar
By reveal
Nema toliko muchnih scena koliko korisnih...
Jednostavno, kada dodje do dela da treba da ojachate svoje iscrpljeno telo, tj da nesto pojedete, dohvati neku bubu, oko, pa i balegu... To je jedino kao ljigavo i gadno. Mislim, poenta jeste da neke stvari kao sto su kako najvise izgubimo energiju, kako se orijentisati u prostoru, da li ici oko nekog brda ili preko njega, gde naci vodu u pustinji, kako je naci.. te stvari su jako interesantne i ukazuju na to da ono sto nam logika kaze u tom nekom ternutku nije i ispravno za nas. Npr, on kaze da nikako ne treba da ostanemo na nekom mestu i chekamo pomoc. Uvek se treba kretati. I tako neke stvari.
Meni je fascinantno to sto chovek nikada ne moze da zna koliko energije i volje moze da proizvede njegovo telo dok ne dodje u tu situaciju.

@Azdaja - To nije Survival u Panami, to je Ultimate Survival tj How to survive, i prikazuje se na Discovery-ju. :p:
Korisnikov avatar
By Rei
Sladak mi je Bear Grylls, ali mi je brzo dosadio njegov stil naracije.
Vishe volim "I shouldn't be alive", zato shto je bazirano na istini a Ultimate survival mi deluje veshtachki.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa i jeste veshtachko... Ima ekipu sa kojom ide svugde, negde sam prochitao da su svaku noc proveli u hotelu.... A da je sladak........ MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
By J...
Kanibalizam...

Citala sam jednu knjigu u kojoj se opisuje jedna teska situacija, iz perioda tzv. "divljeg zapada" kada su ljudi naseljavali do tada neistrazenu zapadnu obalu Amerike i selili se tamo.

Govori se o jednoj grupi od nekoliko porodica koji putuju na zapad, onda upadaju u sneznu oluju, izgube se i tako zatrpani u snegu bez hrane posle odredjenog vremena pocinju da umiru. S obzirom da je hladno i zemlja je zaledjena, nemaju snage ni volje da sahranjuju umrle ali pocinje da im se radja u glavi ta strashna misao da bi mozda mogli da se njima prehrane dok ne nadju nesto drugo.

Oni koji su to ucinili (i preziveli) su kasnije imali velike psihicke probleme jer se tu kombinuje griza savesti sa tim uzasnim iskustvom.

U sustini i smesno i strashno sve to zvuci...

Nisam bila u takvim situacijama, nadam se i da necu.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by REI
Sladak mi je Bear Grylls, ali mi je brzo dosadio njegov stil naracije.
Vishe volim "I shouldn't be alive", zato shto je bazirano na istini a Ultimate survival mi deluje veshtachki.
Same here...

Tip nekako smara, A i ne drzhi mi vodu pricha da on ide na prezhivljavanje dok oko njega zuji ekipa snimatelja, za koje chisto sumnjam da su u istom elementu...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Khons
.... u ekstremnim situacijama covek se ekstremno i ponasa i to je vec pokazano i dokazano. ...
Pa da, ne bih volela da se nadjem u nekoj takvoj situaciji. Ne znam sta bih radila, a ne bih ni da proveravam :lol: U svakom slucaju mislim da sam od onih koji imaju jak nagon za samoodrzanjem, i najjaca sam u teskim situacijama. Tada cinim sve sto situacija trazi da se izvucem, kriziram posle...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by reveal

@Azdaja - To nije Survival u Panami, to je Ultimate Survival tj How to survive, i prikazuje se na Discovery-ju. :p:

Znam draga,samo kazem gde bi se ja prijavila..:P
Korisnikov avatar
By Modesty
obožavam emisije tog tipa a što se tiče kanibalizma,pa mislim da bih za to morala debeloooooooo da odlijepim,alo baš ono totale.......strašno.
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by Azdaja

Znam draga,samo kazem gde bi se ja prijavila.. :P
:blush:
Korisnikov avatar
By starky
preziveh u Srbiji devedesete...to je pravi "survival"...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Azdaja

Znam draga,samo kazem gde bi se ja prijavila.. :P
:blush:

;)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by starky
preziveh u Srbiji devedesete...to je pravi "survival"...
Sta bi tek bilo da si te devedesete "zadesile" u Bosni.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni nije sladak taj lik... ali sve i da je najlepsi... zar bi se neko ljubio sa njim, znajuci da je pre toga gutao balegu za pare?!
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Mozda bih gledala. Ucestvovala svakako ne bih, nije to za mene.
Korisnikov avatar
By .L O S T
on je ludak skroz, ponekad se malo previse folira, ali u celini je zabavno a mozda i korisno?!

svaka cast sta je sve probao, ja sam upamtio emisiju u kojoj je u Amazonu:predaja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!