Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Prosto ne znam gde da postavim temu,pa sam odlučio ovde-modovi neka rade svoje!

Uglavnom,o čemu je reč...bio sam na letovanju u Hrvatskoj i tražio sam od moje banke da mi izradi namensku karticu na koju ću ja uplatiti devize, i sa njom podizati gotovinu ili plaćati u inostranstvu.Kartu sam dobio za par dana.Kad sam pitao da li može doći do nekih problema,kategorično su tvrdili NE.

Objasnili su mi samo da će se prvo "vući" novac sa moje redovne platne karte,i kad taj novac potrošim,tek onda sa namenske...

I sve je išlo kako treba do večeri pred polazak kući-tad sam trebao podići novac da platim sobu.I onda šok-ubacim karticu i dobijem sledeće obaveštenje: NEMATE DOVOLJNO SREDSTAVA NA VAŠEM RAČUNU,POKUŠAJTE SA DRUGOM SUMOM.

Gledam belo bankomat,pokušam ponovo,opet dobijem isto.Odem na sledeći-isto!Na četiri različita bankomata ista stvar-nemam para!!!

Pozvao sam policiju,sad već poprilično uspaničen,ljudi došli,zajedno sa mnom proverili-para na računu nema.Onda je počelo ispitivanje-zna li ko moj PIN,gde sam ostavljao karticu,itd,itd...Zaključak-odmorite se noćas,sutra ćemo nastaviti.

Krenuo sam do stana,i reko',da probam još jednom-i gle-pare se pojavile :puzzle:

Kad sam se vratio kući,odem u filijalu te banke da mi objasne u čemu je stvar-kako da u pet minuta posle ponoći para nema,a nakon sat vremenena se pare pojave.I tu počinje balavljenje od strane,najpre jedne službenice,potom se ubacuje tip koji mi priča sve ono što znam i zaključuje "da su mi objasnili".Kažem da mi nisu objasnili,jer da jesu,ja bih shvatio.Tu se zalede i vele nešto u stilu "nismo mi krivi što ste vi glupi"!!!

Odem u glavnu filijalu,jedva dobijem menadžera,opet tupim istu priču,on kreće sa pričom "da mi je istekao dozvoljeni minus 24. avgusta"...Jedva ga zaustavljam i tri puta ponavljam da smo još u julu,a ne u avgustu.I tu se sad nastavlja mučenje,natezanje,te do njih je i bla bla bla,da ne dužim mnogo.Od njega dobijem informaciju da mi je bankomat u Zagrebu ukrao trista kuna(ja dobio 300,a on skinuo 600).Pitam pa kako da mi to nisu rekli u prvoj filijali.On odmahuje rukom...

Objašnjenje za nestale pare nisam dobio,naravno...

Elem,i ovako sam odužio,a pitanja bi bila:da li ste imali sličnih iskustava,i proveravate li svoje kartice:indijanac:
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja moje zaboravljam po bankomatima :kosa:
By fazza
Imam jedno ruzhno iskustvo, desilo se u Beogradu pre jedno dve godine. Pokraden sam, a zatim je sa Visa elektron kartice lopov skinuo oko 20,000 dinara. U novchaniku mi je bila i kreditna kartica, sva sreca pa je iznos sa nje ostao netaknut.

Popizdeo sam, pa sam na kraju vishe krivio policiju i banku shto njihovi klijenti nemaju ama bash nikakvu zashtitu, odnosno obeshtecenje ukoliko im lopovi isprazne rachun. Raspitivao sam se o mogucnostima obeshtecenja, medjutim pricha je bila u stilu ,,ne lipshi magarche do zelene trave". Sudski troshkovi bi me koshtali verovatno vishe od sume koja mi je skinuta sa rachuna. Chak i da sam tuzhio N. N. lice, pitanje je da li bih svoje pare dobio natrag, jer policija bi prvo morala da nadje lopuzhu, a tek onda da se na sudu utvrdi da li on ima para da mi nadoknadi shtetu, a ako nema - jebi se.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kako je uspeo da ti skine pare sa kartice bez PIN-a?
Korisnikov avatar
By Manon
jesu ti vratili te pare sto je bankomat duplo "skinuo"?
Koja je to banka?
Korisnikov avatar
By Manon
@fazza
ja sam vise puta gubila kartice, ali sam odmah zvala servis i blokirala ih tako da nije niko mogao da ih koristi. Sada vise ne koristim kartice. Samo kesh
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Manon
jesu ti vratili te pare sto je bankomat duplo "skunuo"?
Koja je to banka?
Poslata je reklamacija,uz trvđenje menadžera da će pare sigurno biti vraćene:eviltrep: U ponedeljak ću znati sigurno.

A ime banke je GEŠTAPO BANK :lol:

Što se pak Fazze tiče,pare su mu mogle biti potrošene u nekoj od trgovina,dakle i bez upotrebe PIN-a...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne može ni u prodavnici, jer mu tamo treba LK.
Korisnikov avatar
By Rei
Lichnu kartu, ako treba, niko je ne trazhi, sem toga mene je jedan ubedjivao da prodavci nemaju ni pravo da trazhe lichnu kartu. Fazza ne lazhe. :neto: I nije bio bash u stanju da odmah prijavi banci. Huh zar je vec proshlo dve godine fazzo?
Korisnikov avatar
By deran
Je,upravo tako,ni meni nikad trgovci nisu tražili ličnu kartu...
By fazza
Originally posted by 2Q2Bstr8
ne može ni u prodavnici, jer mu tamo treba LK.
Hm, mozhda kod vas u NS, ali ovde mi niko nikad nije trazhio LK. Koliko sam samo puta benzin sipao i platio karticom, a trazhila mi je samo potpis?! Koji ce joj potpis, pitam se, kad nije pogledala lichnu kartu...
Korisnikov avatar
By Marvin
Ma gde gleda :smeh:
Ja jednom žurio jako, utrčao u butik, pogledao farmerke, probao i za 2 sekunde kupio.
Pružio joj karticu, i ustom trenutku se setio da na toj možda nema para, i rekao "možda nema tu para pa ću kešom".

I tek kad sam izašao sam skontao da bi to upravo tako izgledalo da tuđom karticom pazarim. I mislite da je tražila ličnu?
Kako ne :lol:

:zid:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za kartice kojima ne treba PIN autorizacija (Visa, na primer) u prodavnici trgovac mora da traži ličnu kartu. za one gde ide PIN (MasterCard i Maestro, uglavnom), ni LK ni potpis nisu obavezni, ali trgovac može da ih traži. doduše nedavno sam video i da za Visu Electron traže i PIN i potpis, i to baš u Beogradu.

vi možete da tražite od svoje banke zaštitu kartice PIN-om, tako da on bude obavezan za svaku transakciju. druga stvar naravno je lična odgovornost u čuvanju tog PIN-a, kao i ovo što kaže Manon, da se ukradena kartica mora odmah blokirati. to vam uostalom stoji i na ugovoru, da banka nije odgovorna za troškove nastale upotrebom ukradene kartice koju vlasnik nije blokirao.

ako je neko zloupotrebio karticu uz pomoć trgovca (da trgovac nije tražio LK iako je obavezan, pa je omogućio zloupotrebu), onda se i trgovac može smatrati odgovornim, pa možeš i od prodavnice da tražiš nadoknadu troškova.
Korisnikov avatar
By deran
Kako da blokiram katricu ako moj Call centar radi radnim danima od 07 do 19 sati a subotom do 12.Nedeljom ne rade uopšte:indijanac:

Ili sam štagođ propustio...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nestanak kartice bi trebalo da može da se prijavi bilo kojoj banci koja izdaje kartice tog procesora (Visa, Master...). a imao sam i broj nekog centra za kartičarstvo koji radi 24/7, samo ne mogu sad da ga nađem (eto ironije). :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
sto se tice potpisa na kartici, dozivio sam jedino u sloveniji da bas paze na to :kosa:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by fazza
Koji ce joj potpis, pitam se, kad nije pogledala lichnu kartu...
ovo sam sad video.

potpis nema veze sa LK, jer se ni u LK ne potpisuješ. nego služi da se uporedi sa onim sa kartice. zato na svakoj piše da nije važeća ako nije potpisana.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!