Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Za mene je kuvanje pravi fenomen iz razloga sto ne volim da kuvam, i iz toga proistice da ne znam to da radim.
Kad pomislim da moram da provedem 2 sata uz shporet, da seckam, perem, przhim... nije mi prijatno...

Sta nalazite zanimljivo u tome?

:psiholog:

edit: zaboravila sam da napomenem da mi posle toga treba hitno kupanje da sperem mirise przene hrane iz kose :lol:
Korisnikov avatar
By anche
volim. nalazim da je veoma kreativno i relaksirajuce :cool:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Hm... Lenja sam za sve vrste kucnih poslova, generalno govoreci...
E, sad. Sto se tice kuvanja, pa umem da spremam ono sto ja jedem (ono sto nevolim, necu ni da ucim da spremam, koji ce mi u zivotu)i kazu da mi lepo ide.
U principuniti volim niti mrzim. Volela bih da imam priliku da spremim nesto svojoj dragoj, to bi mi bilo onako bas special :)
Korisnikov avatar
By Marvin
Uživam.
Opuštajuće je, kreativno je, zabavno je.
I nema ništa lepše nego kada vidiš na nečijem licu onaj mmmm izraz dok jede nešto što si ti pripremio :D

Do neke dvadesete ništa nisam znao da spremim.
E onda sam ostao bez cimerki koje znaju da kuvaju, a davno pre toga bez mama i babe... a ja da jedem naviše na svetu volim... i eto... Muka me naterala.
A bio sam ubeđen da je to nešto najteže na svetu. Kad ono... :smeh: ništa lakše...
:meso:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Marvin
Uživam.
Opuštajuće je, kreativno je, zabavno je.
I nema ništa lepše nego kada vidiš na nečijem licu onaj mmmm izraz dok jede nešto što si ti pripremio :D

Do neke dvadesete ništa nisam znao da spremim.
E onda sam ostao bez cimerki koje znaju da kuvaju, a davno pre toga bez mama i babe... a ja da jedem naviše na svetu volim... i eto... Muka me naterala.
A bio sam ubeđen da je to nešto najteže na svetu. Kad ono... :smeh: ništa lakše...
:meso:
ovo je do reci moja prica.
Korisnikov avatar
By anche
a davno pre toga bez mama i babe...
moram da pitam. da li je greska u kucanju ili te je odgojio lezbejski par? :)

@reveal

vezano za kuhinjske mirise - pa valjda bi se svejedno kupala? :)
Korisnikov avatar
By Dzi
..sta danas za rucak? :puzzle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by reveal

edit: zaboravila sam da napomenem da mi posle toga treba hitno kupanje da sperem mirise przene hrane iz kose :lol:
sta ti je vojvodjanka... samo na rostilj misli... :giggle:

Originally posted by spiritska
..sta danas za rucak? :puzzle:
paradajz corba (nikako iz kesice, ovo je bar lako napraviti), onda kao neke lazanje bez testa (umesto testa redjam velike komade tikvice) i mnoooooogo salate :mljac:
desert nema, ne volem slatko... ako hoces, dodji :blush:
Korisnikov avatar
By Dzi
...eh, pa nije to samo u vojvodini i ovde juzno roshtilja se :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by anche
a davno pre toga bez mama i babe...
moram da pitam. da li je greska u kucanju ili te je odgojio lezbejski par? :)
:lol:

Ja toliko traljavo kucam, da svima koji su mi na MSNu kažem da na to gledaju kao da ih vežbam u anagramima :zid:
Ništa lezbejski par... žao mi je :)

A kada kuvate, da li perete upotrebljeno suđe uporedo ili sve isprljate pa tek onda prete?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja bas volim da spremam... Nekada mi bas ide od ruke,
a nekada samo napravim haos..

Volim i da operem sudove posle jela. To me nekako odmara...
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja perem u toku spremanja i kuvanja, tako da na kraju ostanu samo tanjiri za oprati... i naravno serpe ili tepsije u kojima je hrana... nije mi problem da perem sudove, kao sto kaze andjelika, smiruje... to je posao koji niko ne voli, pa ti niko ni ne smeta... tako da mozes da se posvetis svojim mislima dok ti ruke mehanicki nesto rade... jedino sto stvarno nikako ne volim da perem su solje posle kafe... taj talog je vrazje delo!:hekla:
Korisnikov avatar
By reveal
Kako kuvanje moze biti opustajuce kada stalno moras da se pitas: "Da li sam stavio previse soli?", "Da li se ovo dovoljno przi, kuva?", "Kako da znam da li je gotovo?"... itd...
Milijardu puta mi se desilo da mi nesto zagori! Milsim, probala sam cak i pasulj da kuvam i kada sam stavila zaprshku niko mi nije rekao da treba da se mesha, i dobila sam nesto sto ne mogu ni da opisem! :regan:

@ anche - :lol: naravno, ali ne tako hitno :lol:

@ ns.happy - prepoznajemo se, zar ne? :lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa ja bas nesto i ne volim rostilj... samo belo meso volem :mljac:
Korisnikov avatar
By Marvin
Eeeeee.... pogrešan ti je pristup ;)

Moraš da se opustiš i da voliš tu hranu... samim tim će biti ukusnija :yes:
I da voliš ljude za koje je spremaš.

A to- malo soli- puno soli, zagoreće- neće... To je do osećaja. Ili imaš ili nemaš.
A ja sam primetio da gurmani imaju uvek :)
"Negurmane" prosto mrzi da se bakću.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Volim da kuvam,zabavno je,a i nije tesko....:)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ja imam devojku koja ume i voli da kuva :) )
Kud ces vece srece :)
Korisnikov avatar
By anche
:lol:
Ništa lezbejski par... žao mi je :)

A kada kuvate, da li perete upotrebljeno suđe uporedo ili sve isprljate pa tek onda prete?
morala sam da pitam :D

nego, ovo je meni mnogo dobro pitanje!

jer, kad ne bih prala sudove u isto vreme dok se kuva nesto zavrsila bih sa gomilom sudova koje bih onda tesko oprala iz jednog cuga! :neto:

mada, ipak treba imati odredjenog iskustva i spretnosti u kuhinji da bi se postiglo i kuvanje i sredjivanje loma koji nastaje u tom procesu :yes:
Korisnikov avatar
By anche
@ns happy
hvala za ideju za rucak! taman imam tikvice kojima nisam bila narocito inspirisana :vrcka:
Korisnikov avatar
By IriS
Moraš da se opustiš i da voliš tu hranu... samim tim će biti ukusnija :yes:
I da voliš ljude za koje je spremaš.

A to- malo soli- puno soli, zagoreće- neće... To je do osećaja. Ili imaš ili nemaš.
A ja sam primetio da gurmani imaju uvek :)
"Negurmane" prosto mrzi da se bakću.
soooo true :yes:

ja sam bila od ovih kao i reveal.
uvek mi drugi kuvali i ič me kuhinja nije interesovala.
mislila sam da skuvati ručak ne možeš bez dobra dva sata pored šporeta.
pa sam mislila kako nikad neću umeti da potrefim začine.

eeeee, onda sam upoznala svoju ženu, koja sa takvom ljubavlju i lakoćom kuva... da sam se ja i u kuvanje zaljubila pored nje.

sada mogu da skuvam sve i svašta... i što je najvažnije uživam dok to radim...
čak neka jela kuvam bolje i od nje :giggle:

:kuvar:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mene mrzi i po hleb da sidjem kad sam sam kod kuce. Dok nemam dobar razlog da izadjem iz kuce (kafa, faks, nesto u gradu) mogu da jedem margarin, suv hleb i jogurt.
Korisnikov avatar
By reveal
Mhm... znaci onda jedini osecaj koji ja mogu da imam u vezi kuvanja jeste osecaj kada mi nesto zagori :lol:

Istina je da mene "mrzi da se bakcem". Opterecuje me kuvanje, pa cak i kada to radim po receptu jer je sve vrlo nedefinisano! Banalan primer je bas taj vezan sa so ili vegetu! U receptima cesto pise dodajte malo soli (vegete)... a koliko je to malo? Ili koliko ulja je dovoljno za sta? Ili za tu zaprshku koliko treba brasna? Nigde ne pisu kolicine te soli, tog ulja i brasna ili postoje neke univerzalne kolicine za koje ja ne znam.

A sto se tice sudova... uglavnom ih perem kako zavrsim sa njima... :kuvar:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Renoir
Cim budemo zivele zajedno (a to ce, nadam se, biti uskoro) - pozvan si :)
Korisnikov avatar
By tinkerbell

@reveal

vezano za kuhinjske mirise - pa valjda bi se svejedno kupala? :)
:rotflmao:
Originally posted by reveal
U receptima cesto pise dodajte malo soli (vegete)... a koliko je to malo? Ili koliko ulja je dovoljno za sta? Ili za tu zaprshku koliko treba brasna? Nigde ne pisu kolicine te soli, tog ulja i brasna ili postoje neke univerzalne kolicine za koje ja ne znam.
Draga moja, na greshkama se uchi. Jednom ces staviti previse/premalo soli.. i svaki sledeci put ce biti bolje :potapsava:

Niko se nije nauchen rodio ;)
Korisnikov avatar
By reveal
E pa draga moja :lol: ..... koliko treba neukusnih jela da skuvas da bi se naucio?? Zar to ne frustrira? :mjuza:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Pa ako neko ne moze da se nauci ni posle 100 jela onda ni nije za to :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
nego, ovo je meni mnogo dobro pitanje!

jer, kad ne bih prala sudove u isto vreme dok se kuva nesto zavrsila bih sa gomilom sudova koje bih onda tesko oprala iz jednog cuga! :neto:

mada, ipak treba imati odredjenog iskustva i spretnosti u kuhinji da bi se postiglo i kuvanje i sredjivanje loma koji nastaje u tom procesu :yes:
Pitam zato što ja nikako da se nateram na to.
A domaćice iskusne to rade baš tako.
Isprljaš, opereš, ponovo iskoristiš, opereš...

A ja- koji god sud da imam- biće zaprljan. I kuhinjski elementi, i pod u kuhinji i ja i šporet i gosti koji sede pored...
(a tek što volim da gnjecam hranu rukama... :love: ... ali, to je već sad druga tema :giggle: )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!