Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanguine
Danas sam se bas podsecao nekog perioda do polaska u osnovnu skolu a i posle bogami na koji gledam kao period mog detinjstva.
Osecam veliku dozu melanholije za bezbriznoscu i nekim lepim uspomenama koje pamtim i dan danas.
Pocev od gomile klinaca s kojom sam se igrao ispred zgrade do decijih pesmica i emisija,mame koja sprema dorucak i budi me da ustanem,do mog prvog stvaranja svesti o sebi kao seksualnom bicu,gledanja decaka s kojima sam isao u vrtic itd...
Vucem bas dosta lepih stvari iz tog perioda.

Da li se secate detalja i stvari koje su obelezile vase detinjstvo?
Imate li jasnu sliku o tome kako je ono izgledalo i da li ste zadovoljni njime?
Sta vam najvise nedostaje iz tog perioda?

Slika
Korisnikov avatar
By Rei
Ukratko, bilo je bzvz. verujem da long story ne zanima mnogo ljudi :P
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by REI
Ukratko, bilo je bzvz. verujem da long story ne zanima mnogo ljudi :P
Pa sto sam otvorio temu onda ako ne zanima? Ne kaki, i postuj ;)
Korisnikov avatar
By Zonche!
Nemam mnogo lepih uspomena iz detinjstva.
Sem mozda par letovanja u grckoj.
By Cottonmouth
Ja sam voleo mnogo svoje detinjstvo. U školi zezanje, igranje, kuci smejanje, igranje nogometa i tenisa na avliji. Plivati sa školom, imao sam jedno vreme tako dugu kosu da nisam mogao da vidim zato što mi je kosa ispred oči se lepila :eu: Da smo išli na godišnji i nisam se mogao da naviknem na brda i vrućinu kod nas. Slika
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Pa u sustini...moje detinjstvo i nije bilo nesto, bilo je dosta losih stvari koje su nam drugi (a i "nasi") ljudi ucinili, i neke od njih nikad necu moci da oprostim, a kamoli zaboravim...jbg...
Ne znam zasto, ali uvek cu pamtiti period kad smo ziveli na pezosu u stanu koji je bio velicine kucice za pse (dobro ne bas tako mali, ali jako mali), i maminih kiflica :) ... to mi nekako uvek ostaje u secanju...
Posle toga je sve vise manje bilo lose...nije vredno pominjanja i prisecanja..
By Tresh-grl
Ne zelim da se secam...bas mi je ruzno bilo detinjstvo....
Bila sam povucena,tiha,depresivna,bezlicna mala devojcica...
Secam se roditelja koji su se svadjali...mame koja je plakala jer tata otisao po novine i nije se vracao 3dana.
Njegovih nestajanja i flashe viskija koju je nosio u akt tasni.
Dranja koje je dopiralo iz hodnika i mene koja pojacavam ton na televizoru da ih ne bi cula.

I onda sam se probudila jednog dana,pocela da disem punim plucima i rekla sebi "I like to party...everybody does" :yay: :dancingfever: :crta:

E a volela bi da je ovako nekako...

Slika
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Pamtim miris ushtipaka ujutru,mamu koja me fenira,tatu koji uzima novine ujutru...secam se i crtanih filmova koje sam gledala pre vrtica....lutke sa kojom sam spavala....
Imam dosta uspomena bas...uglavnom su to detalji,ne secam se svega tacno...ali volim da se prisetim sa dozom melanholije na sve to...prija.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Uuuu, secam se strumfova i cipelica, obozavala sam ih :)
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Sanguine

Da li se secate detalja i stvari koje su obelezile vase detinjstvo?
Imate li jasnu sliku o tome kako je ono izgledalo i da li ste zadovoljni njime?
Sta vam najvise nedostaje iz tog perioda?
Pa secam se skoro svega, neki delovi su magloviti ali prvenstveno jer sam ja zeleo da budu pa sam ih na neki nacin 'namerno' izbrisao ali ostatak su uglavnom lepe uspomene :)
Moze se reci da imam jasnu sliku i zadovoljan sam, narocito kad pomislim na gomilu prijatelja koji su imaju jako tesko (i teze) detinjstvo od mene.
Nedostaje mi puno toga, najvise ona decacka naivnost i mastanja koja sam imao kao klinac :) Eh...to su bili dani :meda:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by TheDutchess
Pamtim miris ushtipaka ujutru
:klap: isto i przenica :D

I mame koje me hranila i gurala zalogaje u usta kad sam kilavio za stolom :lol:
Korisnikov avatar
By LittleRed
ja sam svoje detinjstvo skoro potpuno potisnula, pa se sećam tek tu i tamo nekih fragmenata...i baš me nekako bole ta sećanja, bilo ona lepa (jer ih je bilo baš malo), bilo ona ružna
prvo jasno sećanje (odmah posle poprilično nejasne slike sport bili fudbalske lopte i labuda u podrumu) vezano mi je za oca, koji me je uvek zvao "mišče" ...kako smo legli da odremamo popodne...meni se uopšte nije spavalo, ali me je on onako zagrlio,kao da me voli ...i uspavao se za par minuta...ja sam prvo ležala i pokušavala da se uspavam, a onda kada shvatila da ne ide ustala iz kreveta...da bih se nakon par minuta vratila, jer mi je bilo žao što sam ustala a on je želeo da budem tu...osećala sam se užasno zato što sam ga ostavila samog...griža savesti progoni me i danas, u najrazličitijim vidovima...
Korisnikov avatar
By Tomek
Secam se mnogo toga... uglavno imam lepo secanje... do devedesetih...
Imao sam sta sam pozeleo... bezbrizno detinjstvo, drugari, igracke, putovanja...
Sada mi najvise nedostaje to sto nisam morao ni o cemu da brinem, osim o igri i zabavi... Da, to su bili dani...
Najruznije secanje imam iz perioda zavrsetka osnovne skole...
By Dragonite
Pamtim ga. Autocenzurisao sam neke delove koji su mi haevy, bilo ih je puno... ono, tata tuče mamu i takve stvari.
Originally posted by TheDutchess
Pamtim miris ushtipaka ujutru
:klap: isto i przenica :D

I mame koje me hranila i gurala zalogaje u usta kad sam kilavio za stolom :lol:
Ja se živo sećam mirisa krofni neke baba-Radunke sa I sprata... bile su ogromne, sočne i slatke krofne koje je ona delila celom komšiluku. Svaki put kad ih je pravila ceo komšiluk je mirisao na ušpinovani šećer. I uopšte ti mirisi - babina pita sa višnjom, breskva koja cveta ispod prozora, miris sira u podrumu u selu - sve mi je to nekako još živo.
Onda, slike. Slika vinove loze iz sela koja je povezivala dve kuće, tu sam se stalno igrao, starog kredenca, plastova u drugom dvorištu. Sećam se i neke drugarice Mine iz obdaništa koja je mnogo volela moj kišobran, tirkizne boje sa roze nilskim konjima koji nose isto roze kišobrančiće (gayest umbrella in the world - sva deca u obdaništu su htela da imaju baš takav).
A imao sam i neku kutiju - a kutijama i balonima sam opsednut još od bebećeg stadijuma - gde sam stavljao sve svoje igračke, koje sam pravio od kartona (imao sam i regularne igračke, ali ove su mi bile zanimljivije). Stalno sam išao po kući sa makazicama i tražio papir ili karton, moji su ludeli od toga :lood: . I onda ako je neka frka po kući, ja idem iza kreveta i uzmem tu kutiju i igram se sa čudovištima od kartona i onda je kao sve u redu.
Inače sam imao i neke silne bebisiterke od treće do pete godine (tad je moj brat bio beba) od kojih je jedna stalno donosila zumbule i lale u stan. Lala se uopšte ne sećam, ali kad god vidim plavi zumbul setim se nje.
Mnogo mi nedostaje jedna majčina pokojna prijateljica koja je umrla od raka dojke kad sam ja imao 9 godina. Živela dve zgrade od nas i svaki čas me je čuvala kad moji nisu bili tu, vodila me je bukvalno svugde sa sobom. Pošto sam bio mirno dete = idealan za čuvanje, ja tako sedim u njenoj kuhinji dok ona sprema ručak i postavim joj milion onih dečjih pitanja. Vodila me je stalno kod nekog svog prijatelja, slikara, koga sam stalno zapitkivao 'a zašto se ovo zove mrtva priroda kad jabuka nije mrtva' (tanjir, jabuka i krčag na stolu); njemu je to bilo simpatično i poklonio mi je jednu svoju sliku. A ta prijateljica je imala dvoje dece, jednojajčane blizance, Ivana i Ivanu. Oboje riđi, sa pegicama, visoki (tada su već imali sigurno 17-18 godina), sve su radili zajedno... meni su oni bili kao manifestacija Boga.
Jbt nisam valjda promašio temu...
By Çâðê_DUP
Secam se ,ali kao sto je neko rekao cenzurisao sam veci deo.Dobro dobro malo veci deo...Koliko se kroz maglu secam u pocetku sam imao fino detinjstvo dok se nisam zaljubio u jednog decaka iz razreda ,onda sam momentalno bio iskljucen iz svog detinjstva i naucio pravo znacenje reci <samoca>...Bas sam skoro pricao sa nekim drugovima mog starijeg brata koji su tvrdili da sam uvek bio problematican i da sam stalno upadao u nevolje i svadje...mada ja to nikad tako nisam video,ali hey mozda su u pravu.. :hmm:

Naravno ima tu i lepih momenta,ali njih je malo (ili ih se malo secam).Najupecatljvija secanja su mi bila ona vezana za kasne letnje veceri koje sam provodio na jednoj livadi iza zgrade gledajuci u zvezde i zeleci da sam na nekoj drugoj planeti i da istarazujem galaksiju,i sada ponekad leti se setim te moje opsesije uz fini osmeh na licu.Uvek sam se osecao kao vanzemaljac,ceo zivot.
Korisnikov avatar
By Berserker
@ Dragonite
PROMASHIO?!! Svashta! Bash si extra napisao... Uneo se, kako bih rekao...

LM,
sebe kao malog se ne secam, ali mi matori govore da mi je bash bilo lepo. Pamte me po chudnim rechima, a kada ne mogu neshto da uradim, dohvatim ili shtagod, ja sam samo cmizdreo uz uvek nedovrshenu rechenicu NE MOGU DAAAAA. NE MOGU DAAAA.
I bio sam stidljiv, shto se prenelo u osnovnu shkolu.
U osnovnoj a boga mi i srednjoj shkoli i pored mog napora nisam uspevao da se lepo provedem, u osnovnoj svi su gledali kroz mene, a u srednjoj su me smatrali za objekat, kao neshto shto nema dushu, shto nije chovek, i uvek su vrshili pritisak na mene koji nisam mogao da izdrzim. Tu sam najvishe izgubio, i kad se setim srednje, vidim 4 godine psihichkog muchenja...
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by LittleRed
ja sam svoje detinjstvo skoro potpuno potisnula, pa se sećam tek tu i tamo nekih fragmenata...i baš me nekako bole ta sećanja, bilo ona lepa (jer ih je bilo baš malo)
Isto :)
Bas malo toga pamtim i ne secam se skoro uopste perioda do polaska u osnovnu skolu a ni posle mi nije bas sve kristalno ostalo....
Valjda jer roditelji nikad nisu bili kuci i trcali su oko brata koji je bio bolestan a posle oko mladje sestre kad se rodila.

Pamtim ustajanje rano ujutru,mamu koja me budi za vrtic,svog plavo-belog ranca,mede s kojim sam spavao...onih blok crtanih filmova koji su isli celo prepodne subotom i nedeljom.
Alfred J. Kwak radnim danima pre odlaska u vrtic.
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by Deksi

To je bio tako fenomenalan crtani film :love:
Korisnikov avatar
By uninvited
secam se i ja maminih przenica :giggle: i suskanje novina koje otac cita,pogotovu nedeljom.. :)

eh.. ja obozavam svoje detinjstvo.. bilo je totalno ispunjeno.. nisam znala nista,nikad nisam bila kuci,nisam imala nikakav pojam o vremenu :)

inace,secam se dosta stvari... ali neke koje nikad necu zaboraviti su (gore navedene), jedan mali deckic sa kovrdzavom kosom koga sam cupala svaki dan u vrticu da bih mu vrtela kosu i sisala svoj palac :lol: nadrkana cistacica sa bordo kosom, mog prvog pada sa bicikle, necije patike :kiss: prva ukradena jabuka.. qq
i svasta jos... bilo je divno.. :love:

ja ovako mogu do sutra :D
By Dragonite
Originally posted by Deksi

To je bio tako fenomenalan crtani film :love:
Awww kako ste vi mali! Cicibanci!

:mazi:

Ja gledao Robotech, Tritona i Granzorta, Voltrona... a tad je počeo i Cartoon Network da se emituje :)
Korisnikov avatar
By blenta
imao sam jako heavy i ruzhno detinjstvo

:ccn:
Korisnikov avatar
By pthalo
Sećam se detalja. Ako treba, mogu da recitujem nešto lepi stvari, kao da sam imala idealno detinjstvo. U početak živeli smo u selu na ostrvcu na karipskom moru. Drugi dete nikad nisu videli belo dete i dodirivali su moje ruke, jer hteli su da znaju da li imam normalna (crna) kosa ispod belog "praha" :) Sećam se kad sam imala 2,5 godine i učila reč "poluostrvo" i došla sam kući iz vrtića da objasnim tatu šta znači poluostrvo. :) Posle jednoj oluje, niko nije mogao da ode u posao zbog blata. Dakle išli smo peške na vodopadu i plivali smo. Imali smo banana drvo pored kuće. Mama je svirala gitara i tata je radio kao učitelj.

A kad ispričam ove priče, uvek sećam se drugi stvari, što ne često ispričam. Kad sam bila zatvorena u sobu jer plakala sam. Bojila sam se da i moje medovi će se ljutiti zbog toga, i ih sam okretala da vide samo zid.

Kad mama me je bezmalo udavila u moru. Nisam htela da završim plivanje. Imala sam 2 godine.

Kad mama je slomila svoj vratu. Otišla je u bolnicu u Americi za tri meseca i tata je ljutio se na njoj. Mogli su da idemo zajedno, a tata nije joj verovao, i rekao da to je samo nešto ženski histerija, ne treba bolnica, samo psihijatar. Mama je otišla i ostala sam sama sa tatom na ostrvcu i nije više trebao da bude oprezan... ionako nije bilo niko, kome smeta ako me povredi.

A neka vratimo se na bolje sećanje. Kad sam imala drugi rođendan, mama je ispekla kokus tortu. Izgledala je kao jagnje i imala dve sveće u leđima. Iselili smo u Americi. Gledala sam televiziju, dobila sam knjige i igračke. Videla sam sneg. Sećam se kad sneg je bio najbolji stvar u svetu. Dobila sam mačke kad sam imala 12 godine.
Korisnikov avatar
By fica
Ja se secam bas svega bas kao da je juce bilo...
Stvarno je to bilo lepo detinjstvo :radosnice:
A onda u 8. razredu sve sto je moglo krenulo je naopako...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Dragonite
ta prijateljica je imala dvoje dece, jednojajčane blizance, Ivana i Ivanu.

Jednojajcani blizanci ne mogu biti razlicitog pola, draga. :deda:

:kiss:
By Dragonite
Originally posted by KissQueen
Originally posted by Dragonite
ta prijateljica je imala dvoje dece, jednojajčane blizance, Ivana i Ivanu.

Jednojajcani blizanci ne mogu biti razlicitog pola, draga. :deda:

:kiss:
iju, tačno :lol: eto šta se desi kad piše u 3 izjutra

htedoh da kažem - ličili su jedno na drugo kao jaje jajetu.

Čitam ova iskustva i prilično se pronalazim u nekim stvarima. I meni je brat bio dugo bolestan, a isto se sećam crtanog filma pred školu...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
UH...
Tesko ovo pitanje mnogo...
Secam se svega, na zalost ne mogu da uradim delete za dobar deo memorije.

nisam ja bas sve najbolje ni kapirala, ali sam posle x batina i sl. skapirala da ne treba da postavljam pitanje - kako to sva deca imaju i tatu i mamu, a ja nemam, nego samo mamu i sl.

to je bilo pre osnovne

i secam se bake i dede koji su me jaaako voleli, i ja njih, i mnogo mi je tesko sto ih vise nema.

secam se bakinih kolaca

igranja zmurke i voznji bajsa sa dedom

secam se da mi je jednom mnooogo daleko od kuce, u toku jedne takve voznje, deda objasnio ko je ko u mom zivotu, i zasto mama ne zeli da se ja raspitujem o caletu

(dvadesetak godina kasnije je izaslo sve na videlo, kako kevin muz nije mogao da ima decu, pa su se razisli, a ona mene napravila sa drugim likom koji je bio ozenjen, ali je dolazio kao nas kucni prijatelj i izigravao father figure... bljak!)

secam se i obdanista, igranja sa drugom decom i dve vaspitacice

secam se i prvog dana u skoli, i svakog razreda pojedinacno, tad sam pocela da se druzim sa J., koja mi je postala i ostala najbolja drugarica, sad mije i kuma...

ona je bila sjajna, upisale smo i gimnaziju zajedno i igrom slucaja ponovo bile u istom razredu, sedele u istoj klupi ojs 4 godine

sa njom su neke stvari prosle manje bolno, znala je sve moje tajne, cuvala ih, to i danas radi :)

secam se iz ranog detinjstva raznih igracaka, svega, bas svega

uh

tesko je kad se setim svega, bas, bas, bas tesko...
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Secam se da smo se stalno igrali zmurke i izmedju dve vatre...recimo da je to jedna lepa uspomena... :)

Jbt, ovde skoro svi imali tuzno detinjstvo :(
Korisnikov avatar
By Tomek
Zmurke - glavna igra...
Mozes da se skrivas od jenog, do drugog coska ulice....
HU, eci peci pec...
Broji se do sto po pet...
I svi moraju da se igraju... I nema sakrivanja iza onoga koji zmuri!

Kakva su to vremena bila...
:bouncy:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by Zaljubljena

Jbt, ovde skoro svi imali tuzno detinjstvo :(
Vala bash ljudi...pocev od onih koje znam do i onih koje ne poznajem....skoro svima je bilo shit detinjstvo. :iskolacen:

Bedak.
Ja bas volim taj period svog zivota i rado ga se secam.
Korisnikov avatar
By Schveca
. ..e ...pamtim kad sam bila mala kako sam sa bakom na sellu brala kupine, ishla posle kishe u shumu da nadjemo pechurke, one lepe zute, super ukusne... pa kako sam svim kravama u njenoj shtali dala imena, kako sam plakala kad su bika Momira prodali... kako je moja omiljena ovca rodila blizance, kako je jedno jagnje bilo bolesno i kako sam ga hranila, onako na cuclicu i kako me je pratilo svuda gde sam ishla... i kako sam opet plakala kad je uginulo
pamtim kako sam se u IV razredu osnovne zaljubila u Bokija sa crnim loknicama, i crnim okicama, kako sam mashtala o tome da cemo jednog dana kad budem porasla, Boki i ja shetati pored obale reke i drzati se za ruke...
pamtim i kako sam se plashila uchiteljice Vukosave, i kako mi se krv ledila od straha kada god me je izvela pred tablu ili mi se obratila...
pamtim kako sam se posvadjala sa drugaricom iz razreda i kako sam joj napisala pesmu, koje sam se posle stidela jer nisam mogla da verujem da takva gadost moze da izadje iz moje glave
..pamtim ja i svog pokojnog deku, najmudrijeg choveka kojeg sam poznavala.. i kako su on i tata na terasi ispod vinove loze igrali shah.. i kako je tata jednom pobedio i okrenuo se prema meni i rekao: Evo, pa ja sam pobedio! i kako ga je deda odluchno pogledao i tihim glasom rekao: Nisi ni svestan koliko gubish onda kada mislish da si pobednik!!
..pamtim i kada je na velikom odmoru dotrchala komshinica u shkolsko dvorishte i rekla : Imash novu seku, svidece ti se, debela je kao kiflica i kako sam ponosno chastila ceo razred bonbonama jer ja sada imam novu debelu seku kuci u krevetcu...
...i pamtim kako je bila smeshna sa loknicama onako sva kao krofnica, i kako se stalno smejala i stalno je bila gladna...
...pamtim i da smo chekali u redu od 05 ujutru da joj kupimo mleko, za vreme inflacije...
..pamtim i kako me je tata vodio na vashar za 07. juli i kako smo zajedno hvatali patkicu, i da smo se vozili satima tako za dzabe, jer smo stalno osvajali tu nagradnu voznju...
..pamtim i pokojnog techu Silvana i njegovu pesmicu o bajaderama...
jao bre... rasplaka se :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!