Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Çâðê_DUP
Planiram da kupim 42 inch FULL HD.I ja bih LCD.Ali citam na netu velike podele izmedju ove dve tehnologije!

Znate li Vi nesto o tome?

I da!Da li jos uvek neko u ovoj zemlji prodaje robu na mesecne rate/cekove gradjana?Ne zelim bankarske kredite!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela
LCD naravno... samo full hd kosta

u prilog ovome ide anegdota ...

moj zet je pre godinu dana na nekoj nagradnoj igri dobio plazmu ... radosti nigde kraja ... pre neki dan crče jedna od traka na plazmi ... pa sad na levoj strani plazme jedna traka 5-6cm po celoj vertikali ne radi ... servis kaže, nema leka .. kupi drugu
Korisnikov avatar
By Rei
plazma... ona nova mini varijanta sa jagodom i jogurtom, mmmmmmmm :mljac:

LM last time i heard, plazma je prevazidjena...
Korisnikov avatar
By andjela
da kad se sjebe ekran mozes je baciti (a i jeftina je)

LCD polako ali sigurno pojeftinjuje... samo za full hd ti treba i neki dobar brd player (a za sve to treba mnogo para)
By Çâðê_DUP
Ma nije samo rezolicija..tu je i osvetljenost,kontrast,ugao,koliko ima HDMI ulaza,pc conection ....
Korisnikov avatar
By andjela
pa sve je to na nekom kvalitetnijem full hd lcd tv_u ok.
By Çâðê_DUP
mada kad bolje razmislim FULL HD u Srbiji medju sljivama....utopija?
Korisnikov avatar
By erkondisn
i sve to na onoj bistroj slici tv bastilje za full hd dozivljaj :kosa:

ili (ne daj boze) analognom signalu punom cudnih artefakata, sjena i snijega.

ja inace uvijek preferisem dobru katodu... ako bas moram, plazma mi izgleda prirodnije. na LCD-u crna boja nikad nije crna kako treba.
Korisnikov avatar
By andjela
zavisi koja je matrica (display) :)

koliko para toliko i muzike... uvek bilo... uvek ce i biti
Korisnikov avatar
By EnRage
Plazma je bolja od LCD-a, ali i skuplja.
Korisnikov avatar
By erkondisn
to get blacks as dark as possible

molim lijepo, hocem cisto i svjeze crnilo. ne ko ono iz zamrznute sipe.

al dobro, vidjet cemo kakav je na djelu :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Znaci zakljucak je... LCD van konkurencije?

Posto i ja planiram tako nesto.

Mada uzimati HD u Srbiji je po meni besmisleno... ukoliko imate kablovsku, posto slika nikada nece biti kristalno cista.

A ako imate satelit i to dobar, onda sigurno ne pitate ovde za savet, i vec posedujete takavo cudo.

Meni je logicno da je LCD bolji zato sto je u pitanju novija tehnologija, koja je pritom uzela maha... sto znaci da valja.
Korisnikov avatar
By Steevy
u lcd tehnologiju i njezin razvoj se ulaže mnogo novaca, plazma je tehnologija koja će najvjerovatnije podleći novoj, oled tehnologiji (polimer-organski displej). plazme se rabe kao kućni televizor tek od od kraja devedesetih i tehnološki nisu tako provjerene kao lcd. iako im je slika (ali samo kod najboljih i najskupljih modela) u rangu one (još uvijek referentne) s katodne cijevi, jeftiniji modeli se ne mogu mjeriti sa skupljim modelima lcd televizora. što se crne boje tiče, to je "problem" koji se lagano rješava, pa najnovije generacije lcd televizora (npr. sonyjeva "bravia") imaju razinu sivih tonova i crnu boju bez
zamjerki. ako već netko želi plazmu, treba znati par činjenica o obje tehnologije, no osnovno je pravilo: plazma je dobra za povremenu upotrebu, i to uglavnom za filmove. bolje se nosi sa signalima u standardnoj definiciji. sklona je tzv. "burn-in" efektu, tj. veliki logotipovi i dvd ostavljen na pauzi dužoj od 20 minuta (sa slikom) mogu trajno oštetiti displej (fosfor). lcd je daleko manji gutač struje, mnogo dulje je tehnološki usavršavan (tehnologija se primjenjuje u raznim formama već u 50-tim godinama prošlog stoljeća), manje je osjetljiv u smislu lomljivosti, može bez problema raditi po cijeli dan i nema opasnosti od "burn-in" efekta. dakle, tko voli filmove ali i igre, te povezivanje pc-a na veliki displej, preporučam u svakom slučaju - lcd.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Steevy
tj. veliki logotipovi
ooo, sad kad HR nacionalne tv pocnu s onim krasnim ogromnim logotipovima za dobnu restrikciju koje su propisali Pericic, Olga Ramljak i ekipa ima da plazme gore, gore i gore :eya:
Korisnikov avatar
By Steevy
Stvar je u tome da obje tehnologije imaju svojih prednosti ali i mana. Zastupati samo jednu kao ultimate je bezveze. Najkvalitetnije plazme proizvode "Pioneer" i "Panasonic", ali kako sada stvari stoje, čini se da neće još dugo. "Pioneer" je, naime, napustio ulaganje u razvoj plazmi te je za preostalu "Kuro" kolekciju, počeo naručivati matrice od "Matshushite" (alias "Panasonic"). Čini se da se svi značajniji giganti spremaju za opciju o kojoj se već šuška: OLED kao zamjena za "nespretnu" plazmu i LCD kao jeftinija varijanta velikog ekrana za široke mase.

@ erkondisn

trebaš doći u "Importane galeriju" u kafić s plazmom na zidu. Vide im se zapečeni logotipovi u svakom kutu ekrana :cut:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
I LCD i Plazma su prelazna resenja. Njihov vek trajanja je previse mali,
i sama izrada je veoma komplikovana. A osim toga nemaju ceo spektar
boja.

Novost je da su se pojavili Laserski televizori. Proizvodnja je daleko
jednostavnija, a kvalitet slike i vek trajanja neuporedivo duzi.
Necu ni da govorim da je zastupljen ceo spekar boja..

Ako planirate da kupite nesto, onda bolje da mozda jos malo sacekate..
By fazza
Ma jes', prelazno reshenje...isto kao shto je prelazno reshenje i taj laserski tv, koji ce biti prelazno reshenje za ne znam ni ja shta. Shto volim kad chujem chuvenu rechenicu ,,ako planirate da kupite neshto, onda sachekajte josh malo".

Nishta ne fali ni plazmama ni LCD monitorima/televizorima, jedino ako niste neki freak koji ce da bulji u kutiju i nalazi mu svakojake mane. Kupujte ako vam se dopada, gledajte dok mozhete i uzhivajte. Kako bi inache znali da li je plazma bolja u odnosu na LCD, i obratno, ako ne kupite i jedno i drugo? :)

Evo ga moj ,,malisha":

Slika

I da, nisam ga kupio da bih gledao kablovsku na njemu, bila bi gre'ota, nego zbog satelitske i kucnog bioskopa. Samo u toj varijanti LCD ima smisla.
Korisnikov avatar
By Steevy
hihihihi kad smo već u fazzi da se hvalimo, evo imojeg....hm, malishe :sladoled:

Slika
By fazza
'el 81? :) Ne vidim koja marka, chini mi se Panasonic?
By LeMale
Zar samo vi da se hvalite? :-)

Slika
Korisnikov avatar
By Steevy
super si to namjestio :) probaj sakriti ove žice koje vise zidnom, bijelom, plastičnom kanalicom (ako nisu prekratke) :) jesu li frontovi jbl monitori? :)
By LeMale
Jesu, JBL Control 1 :-)

Samo nedostaje Harman/Kardon AVR :-)
Korisnikov avatar
By Steevy
bit će, polako ;-) meni je trebalo pet godina da dovučem svu svoju skalameriju :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!