Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Trokira mi komp. :cupakosu: Zablokira se sve na par sekundi, pa tako na po par minuta, pritom, ako radi winamp i nešto svira neće secnuti, ali ne daj bože da se pesma završila i da treba sledeća da krene, to će trajati i duže od "par sekundi". Za to vreme blokade, temperatura procesora raste kao luda, pa je u nekim trenucima dostigla i 69stC (poređenja radi, sad kad je kao sve ok, temp je 59). E sad... Problem je što se to nekada dešavalo, a nekada nije...

Prvo sam posumnjala na štroku u kuleru procesora (ne radi dobro cooler, pa temp raste i komp se onda zaglupi). Otvorih kućište, očistih cpu cooler (priznajem, bio je pun mačijih dlaka :maca: i bog-te-pita-čega), kao i cooler na kućištu. Dva dana je sve bilo ok, a onda prslo ponovo, na već opisani način.

Onda mi je neko ko se razume u kompove više od mene održao predavanje o onome što sam zvala "ono metalno ispod coolera" tj. hladnjaku i termalnoj pasti, njenoj svrsi i vremenu trajanja i pripretio da će mi komp crći jer nijednom za 6 godina nisam skinula hladnjak (koji leže direktno na cpu) da izvadim mačije dlake i iz njega, kao i da promenim termalnu pastu koja "veže" hladnjak i cpu. :deda: Na moje pitanje "KAKO??" - odgovor dobih na youtube u vidu "how to replace thermal paste on a socket A cpu"...

I tako sam ja išla od prodavnice do prodavnice kompjuterske opreme i tražila termalnu pastu, na očigledan šok prodavaca muškog pola koji su verovatno videvši plavušu kako ulazi u radnju već spremili odgovor "ne, nemamo roze tastaturu i miša". :plavuso: Mis'im... Svaki je prvo rekao zabezeknuto "molim?" (sa nekim tupavim polu-osmehom i iskolačenim očima), a onda "ne... nemamo..." (gde me uz taj komentar još jednom overi od poda do plafona, da se valjda uveri da sam "žensko koje traži termalnu pastu"). Lm, nađoh je...

Tako sam danas otvorila kućište, izvadila sve, ali SVE... Rastavila komp na sitne deliće (dva kulera, hladnjak, cpu, graficka, zvučna, modem, mrežna, tv kartica, napajanje, rezač, čitač, hdd fioka, hdd, fdd) svaki deo usisala i prebrisala jedno 5x, očistila staru pastu sa cpu i hladnjaka, nanela novu (što je bilo jebeno, jer kad ti neko kaže "tanak" sloj... wtf??? tanak ima mnogo verzija!), sve to sklopila natrag uspešno (ako izuzmemo da su 3 šrafa ostala neiskorišćena... :piski: ) i onda uz preznojavanje i ruku i nogu i lica i svega i uz rečenicu "pomoz' bog" :pop: konačno kliknula power button i odmah uletela u bios da pratim temp. Mis'im, otkud znam da l' sam dobro stavila jebenu pastu i hladnjak ("je l' kvrcnulo?" pa jeste "je l' se mrda levo desno?" pa mrda se "e onda ne valja... je l' kvrcnulo?" pa jeste! "pa kako se onda mrda?" kako ja to mogu da znam??? - moj razgovor sa onim "što zna više"). Lm, na taj moj ulazak u bios me je dotični dočekao sa rečenicom "da je nešto loše - zapalio bi se odmah, ne bi čekao da mu ti pratiš porast temperature"... :giljotina: I tako...

Uđem ja u windows posle svih uspešno okončanih peripetija... Sva srećna gledam u 55stC procesora i da, eto, proslavim uz Madonnu - Nothing fails... Kad, 56... 57... 59... 62... 64... U K! :komp: Panično krećem da zatvaram winamp, explorer, mozillu, msn, yahoo, outlook... I setim se komentara dotične osobe da ako je prslo prslo je, moje zatvaranje neće ništa da pomogne procesoru koji gori... :egzorcist: I ostavim komp da radi posle zatvorenih programa. Kad... Gle čuda... Padne temp na 58. Hm... Startujem ja opet neku pesmicu da se vrti... CAP! 59, 60, 61, 62, 63, 64stC... Zatvorim winamp - sačekam, temp opet padne.

Jbg sad, šta se tu može... Zaključim da je prso win i da nekim čudom drka procesor tako da ovaj mlati u prazno i diže temp, a kako sam i onako planirala da ga reinstaliram (posle čišćenja hardwarea mog'o bi i software :) ) i okačim se na net. Startujem yahoo, msn, winamp... GLE ČUDA! Temperatura ne raste! Porasla je za jedan stepen, 59 i coolira. Hm... Skinem se s neta, pozatvaram sve, pa onda samo pustim muziku... I kreće opet... 60, 1, 2, 3, 4...Woops. Zatvorim winamp. Sačekam da padne na 58. Okačim se na net. Pustim muziku. 59 i coolira.

Ne verujem.
Ponovim postupak više puta.
Zaključim sledeće: ukoliko se prvo startuje winamp ili bilo koji drugi program - temperatura jebe kevu do trokiranja na po par sekundi, međutim, ukoliko se prvo okačim na net - mogu da otvorim sve programe i startujem The Sims 2 - sve će raditi normalno i temp će možda porasti za 1, 2 stepena.
:lood:
Hoće li mi neko objasniti ovaj kretenizam????

U pitanju je Audigy 2 zvučna, a internet je wireless tj. ide preko Realtekove mrežne.

Je l' ovo uopšte trip do hardwarea ili je samo windows nešto gadno ufiksirao? :ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By andjela
jeli ti je winamp stavljen na idle?

Slika
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
svaka cast - ja bih vec na ovaj prvi rast temperature poceo da panicim i odnio komp kod majstora:)
By spf 3000
Originally posted by bigirl
Rastavila komp na sitne deliće (dva kulera, hladnjak, cpu, graficka, zvučna, modem, mrežna, tv kartica, napajanje, rezač, čitač, hdd fioka, hdd, fdd) svaki deo usisala i prebrisala jedno 5x, očistila staru pastu sa cpu i hladnjaka, nanela novu (što je bilo jebeno, jer kad ti neko kaže "tanak" sloj... wtf??? tanak ima mnogo verzija!), sve to sklopila natrag uspešno (ako izuzmemo da su 3 šrafa ostala neiskorišćena... :piski:

:roflmao:

tako se zavrsavao svaki moj pokusaj da nesto rastavim i sastavim :radosnice:

a to o cemu pricas, nis' ti ne bih znala reci :plavuso:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by andjela
jeli ti je winamp stavljen na idle?
Jok bre (za kaj bi i bio na idle?). Normal.

Btw onaj "prepametni" pun saveta mi je posle svega, kad sam mu saopštila da problem nije rešen hladno rekao "windows, dušo...". :die:

E da... I kad sam mu rekla da sam sve povadila i očistila, sahranio me rečenicom "postoji cooler i u napajanju, trebalo je i napajanje da odšrafiš i i njega da očistiš, jako je bitan".

Another thing... Čini mi se da mi je crkao cooler na grafičkoj. Ali opet... Kada startujem The Sims 2 temperatura skoči u granicama normale... Ne vidim kako bi winamp zlostavljao grafiku... :nerd:
Korisnikov avatar
By andjela
pa stavi winamp na idle.

a i mogla bi da promenis cooler na grafickoj. cisto da se ne pregreje, dolaze topli dani.

nisi napisala sta imas od komponenti u racunaru, tako da tesko moze da se da neki pametan odgovor :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
(priznajem, bio je pun mačijih dlaka :maca: i bog-te-pita-čega)

maaaacaaaaa.....
Korisnikov avatar
By bigirl
pa stavi winamp na idle.

a i mogla bi da promenis cooler na grafickoj. cisto da se ne pregreje, dolaze topli dani.

nisi napisala sta imas od komponenti u racunaru, tako da tesko moze da se da neki pametan odgovor :)
Cooler na grafičkoj ne radi već nekoliko godina (pitam se da li je uopšte radio kad je kupljen računar, hm).

Asus A7V266-C (socket A)
AMD Athlon XP2000+ (1.68Ghz) sa Spire coolerom za čak jači XP2600
512MB RAM (256 NCP + 256 Kingmax)
nVidia GeForce 4 MX440 (64MB, AGP)
Maxtor 60GB
Audigy 2
Kworld TV/FM tuner
Realtek mrežna
Conexant modem (hardw.) - trenutno van kućišta jer mi nije potreban
+ Pioneer DVD117 & DVR110D, Teac fdd, Cooler Master case fan, JNC 350W, hdd rack sa coolerom...

Još nešto? :smilegrin:
Korisnikov avatar
By andjela
jeli ti glavni hard (na kom je windows) stoji u tam rack_u?
Korisnikov avatar
By Blady
Pozvati nekog ko se razume u sve..
Korisnikov avatar
By bigirl
Naravno da ne! BoUže. Rack je uvek prazan i služi samo za spajanje/backupovanje tuđih hdd-ova.
Korisnikov avatar
By andjela
moguce da je i to napajanje problem. koliko je staro?
taj JNC je tzv hleb napajanje (u prevodu tesko kao gradski hleb od 500g :D )
Korisnikov avatar
By bigirl
To da je JNC actually "no name" sam saznala tek posle kupovine, al' da ga jebem sad... Staro je, kao i ceo komp još-malo-pa 6 godina. Meni se javlja da je ono najgore u pitanju... Matična. :(

Lm, trenutno formatiram hdd, pa onda bacam nov win i javljam se sa novim kretenizmima (pošto imam filing da će ih biti još).
Korisnikov avatar
By Zoe
Ako neko zna, Andjela je ta :yes:
Korisnikov avatar
By andjela
To da je JNC actually "no name" sam saznala tek posle kupovine, al' da ga jebem sad... Staro je, kao i ceo komp još-malo-pa 6 godina. Meni se javlja da je ono najgore u pitanju... Matična. :(

Lm, trenutno formatiram hdd, pa onda bacam nov win i javljam se sa novim kretenizmima (pošto imam filing da će ih biti još).
6 godina je mnogo i za dosta kvalitetnija napajanja :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Dakle... Hard sam formatirala, instalirala win i... problem je i dalje prisutan. Ista fora. Kada se prvo okačim na net, posle mogu svašta da radim - biće ok, ali ako prvo pustim muziku - temperatura raste i sve se uspori.

Definitivno crkava nešto od hardwara.
Zašto mislim da je baš matična... Kada sam pre 3 godine dokupila memoriju, otkrila sam da srednji slot za memoriju ne radi, verovatno su mi uvalili neku polu-sjebanu.

Eto, i ta grafička sa mrtvim kulerom ide u prilog tome da je firma PC Impuls lopovska na kvadrat (da ne spominjem da mi je kad sam kupila komp, posle dva dana crkao modem, a posle mesec dana i hdd, pa su mi to sve zamenili "novim").
Korisnikov avatar
By andjela
pa trebala si zameniti plocu ako je neispravna a pod garancijom je (isto vazi i za graficku)

probaj ako mozes da od nekoga pozajmis malo kvalitetnije napajanje pa da vidis hoce li se pojavljivati isti simptomi
Korisnikov avatar
By bigirl
pa trebala si zameniti plocu ako je neispravna a pod garancijom je (isto vazi i za graficku)

probaj ako mozes da od nekoga pozajmis malo kvalitetnije napajanje pa da vidis hoce li se pojavljivati isti simptomi
Jbg, za taj slot koji ne radi sam otkrila posle 4 godine. :smilegrin:

E... Znaš one vrednosti napona... tj onu koja treba da je 12V plus/minus 10%... Kod mene ona ide preko 14... Što, opet, mislim da je tako oduvek...

NjaaaaaaK... Zašto je baš sad kad konačno imam brz net komp našao da riknjava... Šmrc...
Korisnikov avatar
By bigirl
Ajde pogledaj baš koliki je taj napon kod tebe, tj koliko varira.
Korisnikov avatar
By andjela
ako ide preko 14 nesto ne valja ili napajanje ili program sa kojim ocitavas :) da je 14V ne verujem da bi ti bilo sta u racunaru dugo radilo

evo kako je kod mene (racunar je u loadu 100% opterecenje oba jezgra) mada ista vrednost je i u idle kada nista ne radi

Slika
Korisnikov avatar
By bigirl
Hm... Čitam sa Motherboard monitorom stalno, a ubacih juče i Asus PC Probe koji sam dobila uz ploču i iste su vrednosti. Trenutno je 12.83, a kažem ti... Poskoči preko 14 jako često, a uglavnom je oko 13 i po...

Znam sigurno da je tako bilo od početka jer je pc probe stalno pištio i blinkao, pa sam na kraju pauzirala to praćenje. :D
Korisnikov avatar
By andjela
i 13 je mnogo

batali taj asus pc probe.
probaj sa everestom da vidis sta ce ti pisati.
Korisnikov avatar
By bigirl
Skidam, pa se javljam nešto kasnije...
Korisnikov avatar
By blenta
tehnichkim
a to mi medikusi imamo smisla razumeti
koliko i vrapci elvish

elem samo klimaj glavom :yes:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!