Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Dr.Lee
još se depresivni???
pa to više nije IN:sladoled: :sladoled: :sladoled:
Dont worry be happy:spin:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Evo ga proleće, sivilo lagano prolazi... :slinavko:
Korisnikov avatar
By sofia
Pitam se da li insomnija vodi u depresiju ili je obrnuto...?U svakom slucaju :down:
Korisnikov avatar
By Zoe
Bila sam u depresiji ("pravoj", ne ono kad si skenjan pa se frljas ovim izrazom), i nisam mogla ni osnovne stvari da obavljam, nisam mogla da izadjem iz kuce, nisam mogla nista........Opsta tromost, i uma i duha i tela.
Prepisivali su mi terapiju, govorili da moram da je pijem, ali nikad nisam. Jebi ga, ne dopada mi se ideja da budem na lekovima, uvek mislim da se moram na sopstvene snage osloniti. Ili ne moram. Ponekad samo zelim da ne postojim (cesto), a ponekad mi je svejedno.

Nalazim alternativne metode samopomoci, bez ukljucivanja religije naravno :D

Koliko si pomazem, veliko je pitanje, ali i da li to zaista zelim.

Ja sam prilicno mracan lik, ako se bolje zagledate. :kosach:
Korisnikov avatar
By sofia
`Opsta tromost uma,duha i tela`...upravo to mi se desava...i sve drugo mogu da podnesem,ali ovu umrtvljenost mozga bas tesko.
Korisnikov avatar
By Zoe
To je bolest, leci se, ili prodje sama po sebi snagom sopstvene volje i zelje, ili uz strucnu pomoc.
Ja je trenutno nemam, pa stagniram, ali to sam negde i sama izabrala, tj., pre ce biti da sam se pocela pozitivno odnositi prema tome i prihvatati to.....

Jbg, ja sam uvek bila autodestruktivna.....
Korisnikov avatar
By Zoe
Mislim, imam jebeni Prozac ovde i Zoloft i svasta sto su mi davali tokom ovog vremena.........nisam nista ni pipnula.:neto:
Korisnikov avatar
By sofia
I ja imam odbojnost prema lekovima,ali ne mogu da spavam i to me pretvara u zombija.Pored svih problema,jurnjava i poslova koji preopterete,ne mogu da sastavim sat vremena sna...ja nisam sklona depresiji,ali u poslednje vreme sam bas ubijena.
Korisnikov avatar
By Zoe
Za spavanje mozes (i u ovoj situaciji mozda i treba) da uzmes Flormidal, Lendormin ili Cerson.
To je samo za kratkotrajno lecenje nesanice, nemoj uzimati kad ne moras.

To su hipnotici, samo za spavanje, nemaju veze iskljucivo sa depresijom.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by sofia
Pitam se da li insomnija vodi u depresiju ili je obrnuto...?U svakom slucaju :down:
"Najlakse je upoznati depresiju kroz osnovne simptome:

Gotovo obvezni simptom je nedostatak zivotne radosti ili barem smanjenje uzivanja u mnogim aktivnostima u odnosu na period prije bolesti.
Osjecaj tuge ili zalosti koji nije uzrokovan nedavnim gubitkom. Bolesnik se nekada osjeca vise prazan nego tuzan, ili navodi da je istovremeno i tuzan i prazan
Bezvolja, kao gubitak interesa za hobije i sve u cemu je bolesnik prije uzivao
Strah se javlja kod mnogih bolesnika, najcesce vezan uz misli kako ce se nesto lose dogoditi
Smanjenje sna, najcesce kao nesanica i rano budjenje, ali kod mladih osoba i kao pojacana potreba za snom
Lose misli najcesce o bolesti, samoubojstvu i smrti
Teskoce u donosenju odluka
Niska energija i brzo umaranje
Osjecaj krivnje, bezvrijednosti i bespomocnosti
Stalne fizicke smetnje kao glavobolja, probadanja, zanosenje, kronicni bolovi
Razdrazljivost
Nemogucnost opustanja
Gubitak tjelesne tezine ili debljanje "

To sam prenela sa ovog linka

http://www.depresija.org/index.php?page ... =depresija

pa mozes tamo da procitas i detaljnije...
Korisnikov avatar
By sofia
Jeste...prepoznala sam sve simptome,dakle depresija je dovela do insomnije...I`m sick and destroyd!
:doktor: Nemam vremena bas sad da trpim tu bolestinu,moram brzo da izvedem jedan egzorcizam :egzorcist: :samsvojdoktor:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja ipak smatram da je bolje obratiti se doktorima, narocito kad je u pitanju uzimanje lekova. Nisu to bombonice pa da se uzimaju kako se nama svidi. I nepropisno uzimanje moze biti vise stetno nego korisno. Mada ja se prva nisam obracala lekarima radi neceg psihickog, mada mi ne bi skodilo i da jesam. Ali nekako sam uspevala da izadjem iz losih stanja sama i nemam nesto sto me bas konstantno ometa kao sto su nesanice ili neka trajnija apatija i sl.
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by Dr.Lee
još se depresivni???
pa to više nije IN:sladoled: :sladoled: :sladoled:
Dont worry be happy:spin:
To je jedan od razloga zbog kojih omladina pocinje sa alkoholizmom,narkomanijom i raznim drugim bolestima zavisnosti koje podsticu razvijanje poremecaja licnosti.
Upravo to forsiranje "Dont worry and be happy" fazona.

Skrenuh s teme,

Sto se depresije tiche imam dijagnozu,3godine sam kao terapiju uzimao Prozac,posle presao na Zoloft i na kraju izbacio lekove uz lekarsko pracenje dijagnoze i svega naravno.
Imam tamne i svetle faze cesto ali to je normalno valjda :)
Korisnikov avatar
By Rei
ja se skidam sa Zolofta i ochekujem da cu ga piti josh najvishe tri meseca :)
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by REI
ja se skidam sa Zolofta i ochekujem da cu ga piti josh najvishe tri meseca :)
Ja sam imao stravicne nuspojave prvih nedelju-dve kad sam poceo da ga pijem,tek kasnije je poceo da daje rezultate.

Elem sto se tice zanimljive informacije koju sam saznao na netu je da nizak nivo litijuma u krvi moze da dovede do depresivnih faza...
Pre par meseci sam saznao za to i poceo da uzimam vestacki i kroz hranu. :)
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Sanguine

Ja sam imao stravicne nuspojave prvih nedelju-dve kad sam poceo da ga pijem,tek kasnije je poceo da daje rezultate.
Pa da, to je normalno da daje rezultate tek posle nedelju, dve dana, a i nuspojave su normalna stvar, dodushe ja ih nisam imao, ali poznajem josh par koji su ga pili i imali su bogami razloga za brigu na pochetku...
By Tresh-grl
I psole nek mi kazu neki da su protiv droga i da se ne drogiraju a gudraju se sa terapijama njihovim!!!
Straasno!

Sve to deluje psihoaktivno dragi moji i lekovi i droge...
da.da. :spijun:

p.s. nemajte pojma vi sta znaci depresija
By Paris
ja sam se te napasti resila :sesir:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by agapi
Depresija je najveca bolest savremenog drustva. Cini mi se da ljudi nikada nisu bili toliko otudjeni jedni od drugih, svi zivimo u nekom virtualnom svetu...

"Mnogi ljudi imaju sve, ali imaju i tugu jer im nedostaje Hristos"
U neku riku te razumem ali dali po ovakvom lepom vremenu ima mesta za to?
Korisnikov avatar
By password
Interesuju me Zoloft i Prozac-procitao sam sve sto sam nasao, i pricao sa ljudima koji su ih uzimali, ali me interesuje zaista koliko vremena treba da pocnu da "rade" dobro, i kako onda to izgleda? U cemu se primecuje ta razlika u stanju?

Prepisivali su mi sve to zbog depresije, ali nisam nikada pio...i sad u kuci imam te lekove, ali samo dzabe stoje. Uvek sam nekako mislio da sam resim to nekako, da su lekovi samo maskiranje depresivnog stanja.

Voleo bih da me neko ubedi u suprotno, tj. zasto su ti lekovi dobri, jer ako jesu, onda bi mozda trebao da nateram sebe da ih koristim.......svi doktori kazu da jesu, i citam mnogo toga, ali sve mislim da ce mi nesto inhibirati drugo, sto ne bih zeleo; ne bih da budem bez osecaja, ne bih da budem zombi itd.
Korisnikov avatar
By Sanguine
@ Tresh Grl - Drugo je zloupotreba psihoaktivnih supstanci od uzimanja lekova zbog zdravstvenog stanja tj. terapije...

I da znam, sta znaci depresija...u poslednjoj svojoj depresivnoj fazi nisam izlazio iz kuce 4meseca i nije mi se zivelo uopste a vec godinama odkako imam dijagnozu moram da se nosim sa loshim tripovima.
Korisnikov avatar
By Sanguine
@ password - Meni su pomagali...s obzirom da sam bas bio u teskom stanju pre toga mogu reci da su me izvukli...naravno to ne znaci sad da depresija nestaje potpuno,nikad neces biti tuzan i te fore ali ne hvata te toliko cesto i ne tim intezitetom...
Korisnikov avatar
By Rei
pusti tresherku ona je najpametnija i najiskusnija i sve zna...

@password
zashto bi verovao nama ako ne verujesh doktorima.
Zoloft je dobar lek, treba mu dve nedelje od prvog uzimanja da pochne da deluje, pije se najmanje shest meseci do godinu dana. Kad prestanem da pijem, javicu kako sam, da li se simptomi vracaju etc etc.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ponekad mi krivo sto 'ne verujem' lekovima
ubedjena sam da stvaraju jos veci disbalans
By Paris
ja sam skroz protiv lekova.
Korisnikov avatar
By Mars
Jedno pozitivno iskustvo sa Zoloftom ovde!
Korisnikov avatar
By Blady
Sklona sam depresiji.....
Ali u poslednje vreme, retko zapadam u nju.... da, gledam na ono sto imam, sto zelim, i sto cu imati... usmerena sam na to... ne razmisljam, kao ranije...
Zbog toga mi je zivot lepsi, i konacno znam.. kako da uzivam u njemu...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!