Originally posted by Hans_87
...Knjige Matije Bećkovića sam dobijao na kraju godine u školi...
Hoćeš reći, bio si odličan djak...
Cenim Olju i kao novinarku i kao glumicu ( posebno u trecem nastavku filma " Hajde da se volimo ", gde je pozajmila glas " dvojnici " Lepe Brene ).
Evo sada zgodne prilike da se podsetimo sta je krajem 2005.
o Olji rekla njena ljuta neprijateljica Vesna Vukelic Vendi.
SVET
" Popularna Vendi uskoro startuje kao voditeljka na televiziji KOSAVA u emisiji "Seks intrigante", koja ce zameniti Noletovu "Fantastik erotiku".
"Za razliku od Noletove emisije, koja je zadovoljavala prosecne gledaoce, moja TV forma bice misaona, namenjena visim strukturama drustva. Ugoscavacu iskljucivo politicare, seksologe, odnosno ljude sa kredibilitetom koji imaju sta da kazu...
Planiram da ugostim i neko visoko svesteno lice sa kojim bih razradila temu globalizacije drustvenog poretka...." - rekla je na pocetku razgovora za SVET ambiciozna Vendi.
- Planiras li da ugostis Olju Beckovic i da joj se revansiras za prostor koji ti je nedavno poklonila u "Utisku nedelje" ?
"Olja se nikada nece pojaviti u mojoj emisiji.Ne zelim da zvucim didaktickii, ali srpski narod je oduvek imao visok stepen drustvenog otpada....
Buduci da nisam pasivni recipijent verbalne perforacije karaktera, kao sto je Olja Beckovic jer kombinuje neznanje i glupost, na mene niko ne sme da udari, pogotovo ne neko sa toliko putera na glavi, nekakav pesak mislilac, koji svaku promenu denuncira jer je kontras..
Ta katatonicna i mucava zena u cijoj emisiji gostuju iskljucivo mazohisti ili anonimusi i kojoj ni rodjeni otac ne zeli da dodje u emisiju, dala je sebi za pravo da izigrava moralnog dijagnosticara u prilogu u kojem smo pusteni gospodin Vucinic i ja. Licnost Olje Beckovic je veoma tesko definisati...Ona koja se grozi tresha i primitivizma pisala je za sve i igrala iskljucivo u velikim filmskim ostvarenjima, kao sto su "Sekula", "Kamiondzije", "Hajde da se volimo", "Povratak lopova"...
Posto su moj infleksibilni karakter i savrsena memorija uvek u funkciji, podseticu Olju na reci gospodina Kojadinovica koji se svojevremeno pozabavio genezom njenog dolaska na televiziju. Naime, doticni je je ispricao da ga je Matija Beckovic vukao za rukav i molio da zaposli njegovu cerku koja je, kako je rekao, krenula stranputicom. Kojadinovic je uslisio njegove molbe i na "gurku" zaposlio Olju..." - kaze Vendi, koja je, izmedju ostalog, u razgovoru spomenula i Leontinu, za koju je izjavila da je "laki prdez", Zeljka Joksimovica je opisala recima "jedva cujni puvanjak bez ukusa i mirisa", dok je Suzana Mancic po Vendinim recima "podguzna muva"....
Novinari SVETA su, uz ovaj intervju sa Vendi, objavili i izvod iz Vujaklije, jer se bez konsultacija sa tom knjigom ocigledno vise ni jedan intervju sa Vendi ne moze do kraja ispratitii:
- Didakticki, didakticar ( gr. ) - Vestak u obucavanju, onaj koji ume dobro i uspesno da predaje
- Recipijent ( lat. ) - Onaj koji prima, primalac
- Perforacija (nl.) - Busenje, probusenje
- Denunciranje, denuncirati ( lat. ) - Dostaviti sudu, potkazati, izdati, optuziti
- Katatonican, katatonija ( gr. ) - Manje napregnut nego sto bi trebalo da bude. U medicini je to dusevna bolest, pracena povremenom melanholijom, sumanutim idejama,grcevima i raznim halucinacijama
- Infleksibilan ( lat. ) - Nesavitljiv, nevitak, nesalomljiv, kojim se ne moze upravljati,neumoljiv , tvrdoglav
- Geneza (gr.) - Rodjenje, postanak, poreklo, stvaranje
- Mamonizam ( kald.) - Zudnja za novcem
- Transcendentalan ( nl. ) - Koji posmatran logicki lezi pre svakog iskustva, koji cini mogucim saznanje iskustva
- Hipotetican ( gr. ) - Koji se osniva na hipotezi, pretpostavljen, uslovan, sumnjiv, nedokazan "