Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Imam jedan sistem na računaru (XP) i treba mi svega par sati da sve obrišem i ponovo vratim. E sad ...

Dobio sam danas Need For Speed ProStreet i ne mogu da ga narežem na disk jer jedinstveni fajl ima 5.1 GB ...

Jel ima neka fora kako to da uradim u FAT32 sistemu ili da pretrčim na NTFS?
Korisnikov avatar
By andjela
ima naravno

kucas u comand prompthu... start > run > cmd i enter

convert ime_particije /fs:NTFS /x
/x je potrebno ako se radi o aktivnoj particiji (ona na kojoj je operativni sistem)

ne znam samo sto si i pravio fat32 particiju, to je iz vremena win98 :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela
ima naravno

kucas u comand prompthu... start > run > cmd i enter

convert ime_particije /fs:NTFS /x
/x je potrebno ako se radi o aktivnoj particiji (ona na kojoj je operativni sistem)

ne znam samo sto si i pravio fat32 particiju, to je iz vremena win98 :)
I svi fajlovi mi ostaju na toj particiji i sistem i sve???
Korisnikov avatar
By andjela
aham :)

ako imas nesto bitno ipak uradi bekap na neku drugu particiju tih podataka. mada ja jos nisam cula da se nekome zeznulo nesto dok je konvertovao iz FAT32 u NTFS
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to ti Win uradi za par minuta i ni ja nisam čuo da se nekom sjebalo. ali posle nema nazad bez formatiranja. mada ne znam ni zašto bi želeo FAT pod XP-om.
Korisnikov avatar
By KiWi
Sve radi super. Prošli XP mi je bio pod NTFSom, mada to nisam ni znao, ali se sećam da sam imao fajlove veće od 4 GB
Korisnikov avatar
By Delete
Upravo sam kupila Transcend flash memoriju 4GB i na My compter details pise" removable disk File system: FAT32.
I sad mene interesuje da li moze i na ovim stickovima da se menja FAT32 u NTFS ili ne?
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja mislim da ne može, jer radi na drugačijem principu od harda ... Nisam ništa našao o tome na netu. Sačekaj andju
Korisnikov avatar
By bothways
NTFS je veoma zao. Ne znam zasto bi iko koristio to njesra.
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by bothways
NTFS je veoma zao. Ne znam zasto bi iko koristio to njesra.
enkripcija, kompresija, mauntovanje, indeksiranje, bolja distribucija podataka na hardu...to name a few...

zasto bi iko koristio? sigurnije, i ako zelish da koristis bilo koju od ovih opcija...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
moguće je, ali ne preporučujem bez jakih razloga. prvo NTFS funkcioniše drugačije, pa zbog čestih pristupa memoriji će flash brže postati neupotrebljiv. (svaka memorija se troši i posle određenog broja pisanja/čitanja postaje neupotrebljiva.) a drugo, flash formatiran kao NTFS se MORA objavljivati preko Safely remove hardware opcije, jer postoji mnogo veći rizik da se podaci oštete.

ako hoćeš da ga formatiraš kao NTFS priključi flash, odeš na Start -> Run... i kucaš: "devmgmt.msc". pod disk drives nađeš tvoj flash, desni klik -> Properties. na kartici Policies biraš drugu opciju (Optimize for performance). ideš na OK i zatvoriš Device Manager.

sada ideš na My Computer, desni klik na flash drajv, pa Format. tu odabereš NTFS kao File system, ostale opcije ostavi na podrazumevane vrednosti.
Korisnikov avatar
By bothways
Ako zelim da se vratim sa NTFS na FAT32, Win mi ne dozvoljava (ili beshe to samo za particije vece od 32GB?). Zasto? Zato sto Microsoft zeli da uvede hegemoniju po pitanju FSova. :D

Ali ozbiljno, ntfs je prakticno neupotrebljiv kada ga koristis iz Linuxa, jer je read-only. Fat32, iako nema sve mogucnosti koje ima npr. ext3, bar mogu da koristim k'o covek na mom racunaru. Otud moj hejt prema njemu. Ali dobro, ako se neko zadrzava samo na Windowsu, onda neka bude NTFS kao bolji FS. :beba:
Korisnikov avatar
By andjela
nije imas i read-write alate za ntfs na linuxu, i odlicno rade

fat32 je proslost.

ono sto je trebalo da bude revolucionarno u Visti je novi FS WinFX koji je zbog necega izbacen, cak nije ni u windows 2008 server.

sto se tice formatiranja flasha u NTFS FS imas HP USB Disk Storage Format Tool
http://www.zshare.net/download/6673727ae68268/
Korisnikov avatar
By Draco
fat32 je stvarno proslost.. ali ne kontam problem sa rezanjem.. ja kad sam rezala Colin McRae reli sa kompa sa wdws 98 ili tako nekog matorog samo sam ubacila dvd disk od 8gb i srezao je bez problema tj. sasvim normalno sam instalirala na svoj komp
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
verovatno nije instalirao jedan fajl od 8 gb nego je cela instalacija ukupno toliko teška. a pitanje je i šta je kopirao na hard disk, a šta čitao sa dvd-a u toku igre. da si htela da napraviš kopiju diska kao jedan image fajl to već ne bi moglo na fat32.

a WinFX i još par ključnih novina je izbačeno, jer u suprotnom Vistu ne bismo videli pre 2009. Microsoft je opet počeo da odlaže pojavljivanje novog operativnog sistema, jer su im planovi bili preambiciozni (tad je bila i cela ona frka sa testiranjem koda), pa su na kraju odlučili da smanje gubitke i neke stvari iz Viste ostave za sledeću verziju.
Korisnikov avatar
By andjela
ma blah... jebeni ms... i tako se dvoumim da li da instaliram win 2008 na novu masinu koju sastavljam, ili da stavim windows xp :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!