Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Slika
Kafić "Lounge", Novi Sad
Najmanje sedam osoba je poginulo, a tri su teže povredjene u požaru koji je u noći između subote i nedelje oko dva sata izbio u kafiću "Laundž" (Lounge) u Novom Sadu

Kafić "Laundž" nalazi se u jednom od pasaža u strogom centru Novog Sada, u Zmaj Jovinoj ulici 10.

Novosađani (i ostali) da li ste bili u tom kafiću nekada?
Ja sam poslednji put kada sam bio u NS, upravo sa društvom popio kafu u tom kafiću. Baš nam se svideo enterijer i konstatovali smo da moramo i sledeći put svratiti tu.
Užas....jedino će istraga pokazati šta je moglo da izazove ovu tragediju i zbog čega se nesrećni ljudi nisu mogli spasiti...
Korisnikov avatar
By Mahoney
11 gostiju u 02h sedi i odjednom - pozar, i njih 7 izgori, a troje prodje sa teskim povredama?

sta li se tamo desilo???

koja tragedija :( :( :(
Korisnikov avatar
By ::fy::
Pa pazi, prostor jeste nekako skučen, hodnik je uzak i veoma je pogodan za tragediju (da tako kažem). Pošto sam bio u tom kafiću mogu da pretpostavim zašto je 7 osoba poginulo, verovatno su se ugušili i pre nego što su mogli da pronađu izlaz.

Slika Slika

http://www.loungecafe.info/modules.php?name=coppermine
Korisnikov avatar
By Dirrty
Gospode!

Sta bi moglo da se dogodi da toliko ljudi strada... uzas.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Bas sam malopre cuo ovu vest i trazio info online, sad sam bas hteo da pokrenem ovu temu...ovo je STRAVA I UZAS :cupakosu:
Vatrogasci su navodno odmah stigli za minut ipo po prijavi ali je bilo vec kasno :(
Lokal je mali i nabudzen lako zapaljivim stvarima ima tu i plisa puno i plastike nije ni cudo da je tako brzo izgoreo ali opet toliko njih da izgori ne mogu da verujem.
Inace taj lokal iako mali je bio izuzetno trendy i dosta gay osoba je tamo izlazilo, ne mogu da nadjem spisak poginulih ali molim boga da nije bio neko koga poznajem tamo.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Sedam mrtvih u požaru u Novom Sadu
Tri osobe teško povređene - jedna u životnoj opasnosti. Istraga je u toku
Najmanje sedam osoba je izgubilo život, a tri su teže povređene u požaru koji je jutros oko dva sata izbio u kafiću Laundž u Zmaj Jovinoj ulici broj 10 u Novom Sadu, potvrđeno je televiziji Pink. Načelnik urgentne hirurgije Kliničko bolničkog centra Vojvodina Zoran Đermanov potvrdio je televiziji Pink da su na odelenje intenzivne nege te ustanove jutros, u teškom stanju, primljena dva mladića i jedna devojka - Vladan D. (20 godina), Aleksandar A. (25) i Maja M. (21). Vladan D. nalazi se u životnoj opasnosti. I dalje je nepoznat tačan broj ljudi koji su se nalazili u kafiću u trenutku nesreće.

Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić kazala je agenciji Beta da je uviđaj u toku i da će u toku dana biti poznati uzroci požara, kao i tačan broj žrtava. U Vatrogasnoj brigadi Novi Sad Beti je rečeno da je požar lokalizovan i da je u gašenju učestvovalo pet vatrogasnih kola. Požar je izbio noćas oko dva sata, a samom kafiću nije bilo moguće prići jer su policajci i vatrogasci napravili zaštitni obruč, a zatim i zbog uviđaja. Troje povređenih je prebačeno u bolnicu i u teškom su stanju.

:( :( :( :(
Korisnikov avatar
By ::fy::
Onaj ko poznaje taj kafic moze zamisliti koliko je tesko napustiti ga u trenutku pozara, pogotovo ako se nalazite na spratu. Stepenice koje vode na sprat (starinske, drvene za tavan) su toliko uske da se dve osobe tu ne mogu zaobici. A zidovi su oblozeni plisom koji je lako zapaljiv. Kafic je bio lepo opremljen ali ne i spreman za takvu jednu situaciju. Svaki lokal mora da ima jedan rezervni izlaz, a ne kao lounge bar - jedna jedina vrata.

*Komentar sa "Blicovog" sajta
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Da.I po obicaju ti lokali u starijim zgradama nemaju protivpozarne sisteme...a zasto nemaju mozda ce se neko zapitati posle ovoga sto se desilo :(
Korisnikov avatar
By Morpheus
Hm...pre neko vece sam bio tamo na kafi sa forumasima....prilicno skuchen prostor.....

Covece....sedmoro ljudi je izgubolo zivot :( :( :( :(

Zasto?
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Lakiboy_ns
..Inace taj lokal iako mali je bio izuzetno trendy i dosta gay osoba je tamo izlazilo, ne mogu da nadjem spisak poginulih ali molim boga da nije bio neko koga poznajem tamo.
Zovi, brate mili, telefonom poznanike za koje znas da su imali naviku da idu tamo... :mobilni:
Taman ces ih ganuti iskazanom brigom...

Zna li se kako je do ove nesvakidasnje tragedije doslo ? Kako je planula vatra? U jeee, u tom pasazu je i nas klub... Dobro je sto sinoc zbog Grand festivala nisam isao u grad... :vruce:
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Morpheus
Hm...pre neko vece sam bio tamo na kafi sa forumasima....
Nece grom u koprive.
Korisnikov avatar
By Skyen
mi smo se pre dve nedelje nesto pokacili sa gazdom, pa sam rekla da vise necu da im udjem. a cesto sam dolazila. i prva misao mi je bila jambolija na stepenicama. verovatno su neki od njih bili na spratu i da je pozar upravo izbio na tim stepenicama, uzas. a kada se takav materijal zapali, uz ostali, ne treba vise od 20 sekundi da izbije velika vatra.

nadam se da ce inspekcija za izdavanje dozvola manje primati mito, a vise raditi svoj posao. Gusan (pivnica u centru koja ima usko grlo na ulazu i gde ne moze da se dise od ocajne ventilacije, a redovno bude po 200 ljudi) da se ili zatvori ili regulise, kao i gomila drugih neobezbednjenih mesta, posebno ona koja su u podrumu.

pored Laundza je i gej kafici, u podrumu, iz kog je policija sinoc bukvalno iznosila goste, jer je dim poceo da ulazi i tamo. moja devojka je sinoc bila tamo, pa mi je prenela strasnu sliku koju je videla ispred kafica. sta reci, tragicno
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Skyen
mi smo se pre dve nedelje nesto pokacili sa gazdom
Aha! Evo jedne sa motivom da podmetne vatru :)

Salu na stranu...zaista uzasno to sto se dogodilo. Nadam se da ce istraga utvrditi sta se zaista desilo, ali nikakvi dokazi, nikakve istrage ne mogu da ozive mlade zivote koji su tom prilikom ugaseni.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Skyen
pored Laundza je i gej kafici, u podrumu, iz kog je policija sinoc bukvalno iznosila goste, jer je dim poceo da ulazi i tamo. moja devojka je sinoc bila tamo, pa mi je prenela strasnu sliku koju je videla ispred kafica. sta reci, tragicno
:shok: Za ovo nisam znao.
S MinomHarker i ekipom smo prosle subote bili u tom diskacu ! Sinoc je deo ekipe opet isao i bas cu da kontaktiram Minu da vidim da li su izbegli zagus i paniku, ako ih je put naneo na tu stranu !
Korisnikov avatar
By Dina
Katastrofa :( Cula sam na radiu i nisam mogla da verujem, narocito mi nije bilo jasno kako ljudi nisu mogli da se spasu nego da ih sedmoro pogine... ali posle vasih komentara mi je malo jasnije... Nisam nikada bila tu... Mislim da se samo secam te ulice ali nisam dugo bila u Novom Sadu.
Korisnikov avatar
By Skyen
posto je bilo 12 osoba u celom kaficu, ne verujem da je iko bio na spratu. verovatno nesto do instalacija. i sve je planulo kao kutija sibica, cim ovih 7 nesrecnika nisu stigli da se spasu.

delete, ne podrivaj mastu forumasa, jos da me optuze zeno!
Korisnikov avatar
By селпередејз
Boze, kakva tragedija... U prvi mah nisam shvatio da je umrlo sedam ljudi i samo sam preleteo preko vesti. Tek nakon nekog vremena mi prodje kroz glavu sta se zapravo desilo... ne mogu da verujem...
Korisnikov avatar
By shishmish
uzas!

bila sam tamo nekoliko puta..
stvarno one jambolije na stepenistu... :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja sam bio prvi put pre mesec dana i bas se odusevio prostorom!

Ne mogu da verujem!
By Simor
Zastrašujuće. "Lounge" je bio sjajno mesto, i zaista je velika tragedija što se ovo desilo i što ima tako puno ljudi koji su izginuli.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
uzas!

doslo mi da placem... svi imaju pod 20,21,22 godine..(zakljucujem na osnovu toje povredjenih)...

:(
Korisnikov avatar
By shishmish
uzrok pozara: pijan gost je pokusavao da se zabavi time sto ce da pali zavesu....
Korisnikov avatar
By shishmish
cula od nekog ko je cuo od nekogg ko radi tamo...

edit: sto bih odvaljivala takve gluposti za ovakve stvari....
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
ako je to istina..nadam se da je taj preziveo sto je hteo da se igra sa zavesom....

pa da se zivot poigra malo sa njim...
Korisnikov avatar
By EnRage
7 osoba pogine, mladih ljudi, a na vijestima RTS-a to je 154. vijest po redu.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ajme uzas :( ... nadam se da ce barem s ovima sto su ih izvukli biti ok...

sad sam vidio na b92, i oni su isto o pozaru izvijestili tek pred kraj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!