Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Prica ide `vako:

Baba odlazi u crkvu. Krece da upali svecu. Medjutim plamen sa drugih sveca joj zahvata kaput, sto ona ne primecuje, i zena pocinje da gori. U crkvi je oko 50-ak ljudi mahom muskaraca koji samo posmatraju, niko ne prilazi da pomogne. Baba je zavrsila sa par transplatacija koze.

Yup, gledao sam Kljuc danas :D

Tema: hrabrost.
Mada mi je ovaj primer vise pitanje humanosti nego hrabrosti ali ok. Zapravo mozda bas - hrabrost u sluzbi humanosti

Gde se dede u danasnje vreme? Zasto je lakse okrenuti glavu nego pomoci (i da li je lakse)?

Jeste li se nasli nekad u nekoj slicnoj opasnoj situaciji i kako ste postupili? Hrabro u vatru ili se ukopali od straha ili samo okrenuli glavu pod parolom "ma neko ce drugi" i zasto?
Da li je vama neko pomogao ako vam je ta vrsta pomoci bila potrebna?

Mora da ste barem culi za te :superheroj: cinove ima ih bezbroj.

Ja sam se nalazio u svim pomenutim varijacijama na temu, mada i nije bilo puno tih 2 d reskju situacija.
Branio neku tetu od copora pasa. Gasio nekog deku u busu (zapalio mu se sako od pikavca uguranog u dzep).
Setao sa komsinicom njene mladje svece. U momentu nam se otrgnu iz ruku i istrce na put, padaju, kola na m od njih. Tu sam se sledio na par sec priznajem, cica je brze reagovala od mene.
Par puta sam i okrenuo glavu. Uglavnom na zvuke svadje i tuce koja je dopirala iz komsiluka.
Spasavali su i mene. Vadili me kad sam se onesvestio i upao u onaj harmonika zglob u busu; spasavali sestru i mene iz Save kad se prevrnuo jedan od onih camaca sto voze za Adu...

Pa da vidimo ima li heroja ovdi? :D
Korisnikov avatar
By mrle
Self help. Pomozi sam sebi i Bog ce ti pomoci.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Preveo sam par baka preko ulice i sada mi ne pada na pamet da li sam uradio jos nesto....
Korisnikov avatar
By KiWi
1) Ko zna šta je baba zgrešila i zbog čega je palila sveću .. kad je Bog tako kažnjava.

2) Mislim da je to povezano sa onom teorijom mase. Ako niko ne pomaže povređenom, manje ćeš se loše osećati ako nisi jedini koji je priskočio čak iako si human. Isto, kada par ljudi priskoči da pomogne, i ostali će se približiti ako ništa drugo ... da ne bude da nisu ni želeli da pomognu.
Originally posted by Machkodlak
Preveo sam par baka preko ulice i sada mi ne pada na pamet da li sam uradio jos nesto....
to sam i ja uradio više puta ... a jednom drugu sam spasao život kada sam ga poluživog i nadrogiranog (pretpostavljam, nisam siguran) odveo u hitnu. Ne sećam se neke druge stvari, a siguran sam da ih je bilo ... a što kaže autor, par puta sam i okrenuo glavu ... pa ne mogu sve ja!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
neku decu iz mora u dva navrata...

...mislim da me jos nisu spasavali, ali su itekako bili tu kad mi je trebalo u oporavku...to su mi jos veci heroji!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja sam stajala na ulici, blizu Kneza Milosa, kod parka,
kada sam videla da se jedan automobil zapalio....

Nisam casila casa, uletela sam u C-market na uglu,
zgrabila aparat za gasenje i otrcala da pomognem
coveku....

Ostali su samo stajali i gledali belo...

Caj je i pandurka koja tu stajala, gledala belo..

Kad sam joj rekla, idi zeno po jos jedan aparat,
ona je i dalje stajala i gledala belo...

Onda je zena iz C-marketa, koja radi na kasi,
donela sama jos jedan aparat i tako smo
ugasile kola..

A ljudi su samo stajali i blenuli...

Mislim da je to televizijski sindrom, jer isto tako
sede, stoje, u kuci kada gledaju akcioni film,
i ne reaguju.. osim sto jedu i piju...

UZAS!! PROPAST DRUSTVA!!!

Humanost je ono sto nas cini ljudima,
a humanost polako nestaje...

:(
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjelat
Ja sam stajala na ulici, blizu Kneza Milosa, kod parka,
kada sam videla da se jedan automobil zapalio....

Nisam casila casa, uletela sam u C-market na uglu,
zgrabila aparat za gasenje i otrcala da pomognem
coveku....

Ostali su samo stajali i gledali belo...

Caj je i pandurka koja tu stajala, gledala belo..

Kad sam joj rekla, idi zeno po jos jedan aparat,
ona je i dalje stajala i gledala belo...

Onda je zena iz C-marketa, koja radi na kasi,
donela sama jos jedan aparat i tako smo
ugasile kola..

A ljudi su samo stajali i blenuli...
Svaka čast :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Kiwi

2) Mislim da je to povezano sa onom teorijom mase. Ako niko ne pomaže povređenom, manje ćeš se loše osećati ako nisi jedini koji je priskočio čak iako si human. Isto, kada par ljudi priskoči da pomogne, i ostali će se približiti ako ništa drugo ... da ne bude da nisu ni želeli da pomognu.
tačno. lično doživela. neka žena je maltretirala dete u autobusu, psovala je, vikala na nju, a onda je i udarila - barem mislim da jeste, pošto su sedele iza mene. ja na zvuk udarca počnem da urlam na nju i automatski mi se pridružuje još deset ljudi koji su do tada ćutali i gledali šta se dešava.

btw, ti likovi koji su gledali kako žena gori trebalo bi da budu kažnjeni za nepružanje pomoći, e je to prekršajno delo, ako se dobro sećam.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by blabla-baby

Gde se dede u danasnje vreme?
:nono:
pravo pitanje je: gde su butch babe!? :D

@lepa krepa

javlja mi se da je cak i krivicno delo, ukoliko je ugrozen ljudski zivot ;)
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ja sam jednoj babi kupila hleb...jel se to racuna...?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by anche
Originally posted by blabla-baby

Gde se dede u danasnje vreme?
:nono:
pravo pitanje je: gde su butch babe!? :D

@lepa krepa

javlja mi se da je cak i krivicno delo, ukoliko je ugrozen ljudski zivot ;)
nadam se da će se isto javiti i tužilaštvu, za svakog od prisutnih pedesetoro.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by Kiwi
Mislim da je to povezano sa onom teorijom mase. Ako niko ne pomaže povređenom, manje ćeš se loše osećati ako nisi jedini koji je priskočio čak iako si human. Isto, kada par ljudi priskoči da pomogne, i ostali će se približiti ako ništa drugo ... da ne bude da nisu ni želeli da pomognu.
yup, nisam jedini/zajedno smo jaci. Strah da se istupi i preuzme odgovornost ako se vec ne mora. Kazu da pomoc u tim situacijama pre mozes ocekivati ako si 1na1 sa nekim nego ako si okruzen ljudima.
upropasti nas ta masa.
mada kontam da bi se ipak podjednako lose osecao da je moje necinjenje dovelo do katastrofalnih posledica. Posebno u ovom slucaju gde i nije trebala neka preterana hrabrost bar ne u prvim trenucima. Nije da bi baba eksplodirala, kao sto su mogla kola koja je Andjelat gasila.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Ajoj koji uzas!
Ubijanja trajalo vise od pola sata, devojka zapomagala na sav glas, ubica se vracao tri puta, stigao i da je siluje a komsiluk nista...komentari: mozda se svadjaju samo, verovatno je vec neko zvao policiju itd

(interesantan mi je momenat kad ubica, posle svog tog krvoprolica budi onog coveka u kolima i kaze mu da bi trebalo da ide kuci)

I strucna objasnjenja sa sajta:
Were the witnesses really that cold-hearted? People wondered. Some psychologists blamed television for the sad state of affairs in Kew Gardens. In a symposium held in Manhattan’s Barbizon Plaza Hotel in early April 1964, psychiatrist Ralph S. Banay said television was at least partly to blame. “We underestimate the damage that these accumulated images do to the brain,” he said, “The immediate effect can be delusional, equivalent to a sort of post-hypnotic suggestion.” The witnesses became confused, and paralyzed by the violence they witnessed outside their window, he explained. “They were fascinated by the drama, by the action, and yet not entirely sure that what was taking place was actually happening,” he said.

One dynamic brought forth was the Bystander Effect. This theory speculates that as the “number of bystanders increases, the likelihood of any one bystander helping another decreases.” As a result, additional time will pass before anyone seeks outside help for a person in distress. Another hypothesis is something called the Diffusion of Responsibility. This is simply a decrease in the feeling of personal responsibility one feels when in the presence of many other people. The greater the number of bystanders, the less responsibility the individual feels. In cases where there are many people present during an emergency, it becomes much more likely that any one individual will simply do nothing.
Korisnikov avatar
By gorilica
Ja sam sa josh par prolaznika u sred noci, pre jedno 5 godina vadio dechka iz automobila koji se prevrnuo na krov, blizu mog tadashnjeg radnog mesta, ali je na svu srecu sve proshlo ok. Dechko se samo malo ugruvao i proshao je bez i jedne ogrebotine, tako da to i ne dozivljavam kao neko posebno delo.
Tripozniji mi je bio rad sa ljudima za vreme bombardovanja, dok su po okolini padale kasetne bombe.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja sam uspeo kevu da spasim kada smo imali saobracajku jer sam je povukao ka sebi dok su se vrtela kola i bas u tom trenu smo udarili bankinu i staklo pored nje se razletelo...

Reagujem veoma trezveno u opasnim situacijama a posle kada opasnost prodje se raspadnem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!