Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Stereotipi su vrlo cudna stvar - can't live with them, can't live without them.

Uglavnom, u Srbalja postoji ta predrasuda da na gay sceni preovladava domaci zvuk, i to Grand i City produkcije.

Ako je suditi po prvoj nedeljnoj Loud and Queer listi izvodjaca, albuma i singlova, ovo je netacno.

Lista izvodjaca

Prvo mesto dele Massive Attack i Depeche Mode.
Trece mesto dele Placebo, Röyksopp, Goldfrapp i Amy Winehouse.
Sedmo mesto su zauzeli Air, Coldplay, Madonna, Moby, Garbage, Underworld, Kylie Minogue i Róisín Murphy.
Na petnaestom mestu su Rihanna, Lamb, Pet Shop Boys, Gotan Project, Armand van Helden i The Killers.

Ako se ova lista uporedi sa listom izvodjaca za celu Srbiju na last.fm videce se da je muzicki ukus Loud and Queer publike ipak specifican.

Medju prvih dvadeset tako nema grupe Radiohead (na prvom mestu za celu Srbiju), Red Hot Chili Peppers (2), Metallica (7), Muse (8), The Cure (9, malo iznenadjenje uzimajuci u obzir koketiranje sa queer ikonografijom), Pink Floyd (11), The Beatles (13), Queen (15 - Freddie Mercury to stvarno nije zasluzio), Arctic Monkeys (16), The Rolling Stones (17), R.E.M. (18, za Michael Stipe-a vazi isto sto i za frontmena grupe Queen), Iron Maiden (19) i The Smiths (20, ocigledno je doba romantike proslo).

Jedan od razloga ovako slabih rezultata starijih grupa moze biti i cinjenica da je prosecna starost clanica i clanova Loud and Queer grupe 24 godine, ali se ne sme izgubiti iz vida ni da ovi izvodjaci cesto predstavljaju macho kulturu.

Takozvane domace izvodjace slusa mnogo manje posetilaca i posetiteljki Loud and Queer zurki. I tu je situacija malo drugacija od ocekivane. Najslusaniji su EKV i Videosex, zvezde osamdesetih, pracene Jelenom Karleusom, makedonskom grupom (takodje iz osamdesetih) Leb i Sol i Tosetom Proeskim. Od City/Grand produkcije su prisutni i Aleksandra Radovic, Severina, Sasa Kovacevic, ali su tu i zagrebacke Lollobrigide, a kao posebno iznenadjenje pojavljuje i izvrsni i tragicno preminuli muzicki producent Suba.

Lista albuma

I ova lista razbija predrasude o muzickom ukusu LGBT i queer populacije.

Najslusaniji album je Back To Black Amy Winehouse.
Drugo mesto dele Rihanna - Good Girl Gone Bad, Massive Attack - Mezzanine i Damien Rice - O.
Peto mesto dele Zero 7 - Simple Things, Gotan Project - La Revancha Del Tango, Depeche Mode - Playing The Angel, Royksopp - The Understanding, Videosex - Arhiv, Cansei de Ser Sexy - Canse de Ser Sexy, Nelly Furtado - Loose, The Killers - Sam's Town, Tracey Thorn - Out of The Woods, Mika - Life in Cartoon Motion, Enrique Iglesias - Insomniac.

Lista singlova je nereprezentativna, posto grupa jos uvek nema dovoljno clanova. Ipak, treba istaci da se prva tri mesta na Loud and Queer listi poklapaju sa listom za celu Srbiju. Amy Winehouse je neprikosnovena sa hitovima "Tears Dry On Their Own", "Rehab" i "Back To Black".

Ako imate last.fm nalog i zelite da ucestvujete u ovom socijalnom eksperimentu, mozete se uclaniti u Loud and Queer grupu na adresi:

http://www.last.fm/group/Loud+and+Queer
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja se secam da je pre neki dan bila i Britney na kraju liste!!!

:oklagija:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Amy :love:

vise se poklapam sa listom za Srbiju nego sa L&Q :neznam:
Korisnikov avatar
By Egon
ja zadovoljan ...

ovce na broju ...
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by goran
vise se poklapam sa listom za Srbiju nego sa L&Q :neznam:
takodje.

SRBIJA!
By Swanheart
ko jos osim mene slusa Lollobrigidu :hyper:

The similarity between user Swanheart and group Loud and Queer is high, at

80.89%
Korisnikov avatar
By V25
Ja, ja, jaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: "Plavi dečki, crne curkeee"

Ali ja hoću gej taktove, aman ljudi!!!! Kako drugačije sexy ritam da obuzme moje telo?
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Swanheart
ko jos osim mene slusa Lollobrigidu :hyper:

The similarity between user Swanheart and group Loud and Queer is high, at

80.89%
gde se to vidi ?
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Egmont

I ova lista razbija predrasude o muzickom ukusu LGBT i queer populacije.

Najslusaniji album je Back To Black Amy Winehouse.
mene ovo nista ne cudi. opcenito je poznato da lgbt populacija obozava amy. kod mnogih glazba nije tu presudna stvar. pogotovo ako se uzme u obzir da je ovaj album jos izdan 2006 :evilgiggle:
By Paranoid Androgynoid
ovo je cak jedna od boljih (mozda cak i najbolja) lista od kako sam ja na grupi. do sada su vodili madona, britni i ostale "dive" poput rihanna-e kristine i ostalih tog tipa.
jeste da nema domacih izvodjaca gore pobrojanih, ali mi i ove "stranske", sto neko voli da kaze "zabavne" ni malo nisu daleko od toga.
ne vidim zasto je jedna britni bolja od severine ili ane kokic, gogic, nikolic i ostalih ana, jelena, jeca, ceca, kokija vikija i rikija?!
nema razlike, samo pevaju na engleskom.. i onda je to kao "zabavno".
nije.
prevedi, poslusaj ritam i otpevaj.. dobices prosecnu pink pesmu od svih tih njihovih stranih.

predrasude su lose, slazem se da ih treba ubiti.
ali ne treba mesati predrasude i stereotipe.
..a stereotipa svakako ima.. sto se po listama da i primetiti.
Korisnikov avatar
By dungoll
pa sad, ja sa GS Forumom imam 74.43% sto je recimo vrlo iznenadjujuci rezultat.

sa Loud and Queerom imam 82.31%, sto je recimo ocekivano.

a sad cu pogleejti s kime od korisnikov imam najveco slicnost :) :kupanje:
By Tresh-grl
Neki komercijalniji electro i trance su meni pusta zelja na ovim zurkama :astral2:
Za ovih nedelju dana, Loud and Queer last.fm grupa dobila je 18 novih clanova i ostarila godinu dana, pa je prosecna starost svih clanica i clanova sada 25 godina.

Od 52, njih 22 se izjasnjavaju kao muskarci, 20 kao zene, a njih desetoro nije bas sigurno kako bi se izjasnilo.

No, muzika nas valjda najvise interesuje, a ove nedelje neprikosnovena je bila Amy Winehouse.

Na prvo mesto medju izvodjacima, sa treceg prethodne nedelje, iskocila je Amy Winehouse, a u stopu je prate Royksopp na drugom (skok za jedno) i Massive Attack na trecem mestu (prethodne nedelje delili su prvo mesto sa Depeche Mode).

Cetvrto do 13. mesta dele Air (7), Tricky (350), Placebo (3), Morcheeba (140), Garbage(7), Ladytron (37), The Cardigans (140), Goldfrapp (3), Roisin Murphy (7) i Nouvelle Vague (37), dok su 14 – 21. mesto podelili Portishead (350), Bjork (70), Depeche Mode (pad sa 1. pozicije), PJ Harvy (21), Madonna (7), Mika (21), Kylie Minogue (7), The Killers (15).

Na prvom mestu liste albuma i dalje je Back to Black Amy Winehouse, a drugo do petog mesta dele Nelly Furtado – Loose (prethodne nedelje ovaj album je zauzimao petu poziciju na listi albuma), Massive Attack – Blue Lines (16), Air – Moon Safari (16) i Frou Frou – Details (bez plasmana prethodne nedelje).

Prve tri pozicije na listi singlova, kao i prethodne nedelje, drzi Amy Winehouse, samo je doslo do male promene redosleda. Tako je Back to Black skocio na prvo sa treceg mesta, Rehab je ostao na drugoma, a Tears Dry On Their Own je sa prvog pao na trece mesto.

Osim sto su clanovi LnQ last.fm grupe u crno obojeni bili svi, dok su se skidali sa psihoaktivnih supstanci, slusali su i neke singlove koji se nisu prethodne nedelje nalazili ni medju prvih 40.

Drugo do petog mesta drze Massive Attack – Safe From Harm (487. pozicija prethodne nedelje), kao i singlovi koji nisu bili uopste na listi prethodne nedelje: Air – Cherry Blossom Girl, Gotan Project – Santa Maria (del Buen Ayre), Timo Maas – Pictures, The Killers – When You Were Young (63).

Ukratko, stitili smo se od povredjivanja, hvatali vazduh za tango i zeleli da fotografisemo nekog decaka (neki su to mozda i radili) zaleci za mladoscu.

Detaljnije informacije mozete naci na:

A mozete se i uclaniti, ako imate last.fm nalog.
Ovu nedelju posetioci Loud and Queer zurki su, bas kao i organizatori dodele Grammy nagrada, ostavili na cedilu Amy Winehouse, i okrenuli se ka Roisin Murphy, Nelly Furtado, ali i grupama Radiohead i The Killers.

Izvodjaci

I dalje devojke vladaju muzickim srcima LnQ party goersa. Na prvom mestu izvodjaca je Roisin Murphy (ima tu nesrecu da slusaoci taguju njeno ime i u engelskoj i u skotskoj varijanti, pa se na listi nalazi na dve pozicije, ali kad se saberu glasovi izbija na prvo mesto, dok je protekle nedelje bila druga).

Nagli skok na listi izvodjaca zabelezili su Radiohead, koji su se popeli sa 22. na 2. mesto.

Trece mesto zauzima Depeche Mode, koji je nedelju dana bio 11 pozicija nize.

Na cetvrtom mestu je kraljica, boginja i kako je sve vec ne zovu - Madonna (prethodne nedelje delila 14. mesto sa DM).

Posrnula Amy je pala sa 1. na peto mesto, a 6. i 7. mesto dele Garbage (pad sa 4. pozicije) i The Killers (skok sa 14. mesta)

Osmu i devetu poziciju dele Massive Attack (prethodne nedelje treci) i Nelly Furtado, koja je zabelezila najveci skok (prethodne nedelje 30. mesto).

Od "domacih" izvodjaca i dalje je najpopularniji blazenopocivsi Videosex (49. pozicija), a kao najzanimljiviji "bend" koji se pojavljuje medju prvih 500 treba istaci Horkeskart!

Albumi

Svoj ovonedeljni uspeh Nelly Furtado potvrdjuje i na listi albuma. Loose zauzima prvo mesto, prati je Overpowered Roisin Murphy (24. pozicija prethodne nedelje), a 3. do 6. mesto dele Amy Winehouse - Back To Black (pad sa prve pozicije), The Killers - Sam's Town (6), Mika Life In The Cartoon Motion (6) i Radiohead, ciji album iz 90ih OK Computer nije bio ni plasiran medju prvih 500 prethodne nedelje.

Tracks

Zarazni i sladunjavi Say It Right Nelly Furtado potvrdio je njenu ovonedeljnu vladavinu LnQ playerima, skocivsi sa 27. na prvo mesto liste vasih najomiljenijih pesama.

Drugo do cetvrto mesto ove nedelje dele Amy Winehouse - Back To Black (prethodno prva) i The Killers sa dva singla - Bones (27) i Somebody Told Me (9).

Ove nedelje Loud and Queer Last.fm grupa se uvecala za 8 clanica i clanova, tako da nas sada ima 58, od kojih su 23 muskarci, 25 zene, a 10 nisu bas sigurni sta su, kad je, je l' te, rodna ekspresija u pitanju. :)

Sta cekate? Ako imate Last.fm nalog, posetite nasu listu i uclanite se :)

Korisnikov avatar
By Calypso
My musical preference is 60.21% similar to the Loud+and+Queer group. Musically, I fit in!

alternative canadian electronic experimental female vocalists folk freak folk indie indie pop indie rock pop rock seen live singer-songwriter
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!