Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By webSTAR
Slika

preliminarne vesti o novom Windows-u:

----------------------------------------------------
http://www.istartedsomething.com/200801 ... dows-7-m1/
----------------------------------------------------

Sta vi ocekujete od sledeceg Windows-a?

kakav izgled . . nove funkcije . . redikalne izmene . . pouzdanost / sigurnost . . itd itd..

Evo i nekog dobrog linka, ovaj gari radi za microsoft, na projektu novog windows-a, i pishe svoj blog o tome. A izmedju ostalog pishe i o drugim slicnim korisnim stvarima.

----------------------------------------------
http://shippingseven.blogspot.com/
----------------------------------------------

i naravno, cim neko stigne do nekog torrenta, nekog build-a, ODMA da nas je obavestio!! :)

puno pozzzzz...
Korisnikov avatar
By ns.happy
o pa lepo. hoce li to liciti na onaj longhorn koji su najavljivali a izbacili nesrecnu vistu?
Korisnikov avatar
By webSTAR
:fige: joj valda! svi se nesto nadamo :potapsava: al nekako imam losh predosecaj!..

realno.. ipak je to M$.. boli njih fadzajna!:piggy:
By Ulix
ako je kao vista, hvala im unapred, ne treba. :komp:
Korisnikov avatar
By webSTAR
kazu da je kao vista, samo ce biti daleko kompletniji, i lepsi.:hekla:
Korisnikov avatar
By Dominion
hmmmm, interesantno ali ostaje da se vidi hoce li ponoviti fijasko kao kod viste pa ce svi da daungrejduju na xp...opet.
Korisnikov avatar
By webSTAR
Originally posted by ns.happy
ne, ne svidja mi se :durise:
ko zna sta je ovde istini, a sta samo neciji koncept.. u svakom slucaju videcemo dal ce biti efekata, animacija, itd :) u svakom slucaju 2010 je daleko... :mete:
Korisnikov avatar
By v.l.a.d.a
Ono sto cekam jos od xp-a, mogucnost postavljanja sifre za pojedine foldere (tipa desni klik add password). Smorilo me je da svaki novi windows bude samo lepsi i nista funkcionalniji.:durenje:
Korisnikov avatar
By EnRage
Izgleda da je i 7-ica samo "skinable", funkcionalnost je sve losija sa svakim novim Windowsima. I onda jos traze da im platis za sustav, pih....
Korisnikov avatar
By Allkey
pa ako su ga stavrno tako zamislili, bicje shteta imati win 7 na rachunaru koji nije tablet :) dodushe, tablet koji nema multitouch ekran. :)

ono shto jmeni najintrigantnije u vezi tog windows-a jeste shto je mirosofto bjavio da cje ovog puta maximalno slushati korisnike - dakle, ono shto su korisnici zheleli kada se pojavio xp, + ono shto su zheleli kad se pojavila vista.

navodno, feedback korisnika cje im biti najbitnija stvar za dizajniranje tog windows-a.

a te slike koje ste vi nashli ne verujem da su relane slike windows-a 7, vecj samo montazhe.

a da, i longhorn je bio mnogo lepshi kao zamisao nego kao finalni produkt. ;)

ne zalecjite se previshe.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by EnRage
funkcionalnost je sve losija sa svakim novim Windowsima
može par primera?
Korisnikov avatar
By Rei
Nije ni Vista tako losha, ako imash dobar hardver. Definitivno je bolja od XP po mom mishljenju. Ako imash dobar hardver. :shrug:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa to "bolja" je jako diskutabilno. jer u pogledu zahteva XP je ipak optimalnije rešenje. ne u smislu da radi na slabijoj mašini, nego po poređenju funkcionalnosti i hardverskih zahteva. a s druge strane Vista ipak ne donosi ništa suštinski novo osim Aera. a bez Aera se svakako može. takođe su mnogi testovi pokazali da XP brže izvršava aplikacije na istoj konfiguraciji, a da Vista pokazuje prednosti tek na sistemima sa preko 4 GB RAM-a.
Korisnikov avatar
By Rei
Znam da jeste diskutabilno. Ali moje iskustvo je takvo. Da imam jachi komp ne bih se vracao na XP. Kod Viste nisam primetio da se vremenom sve vishe i vishe usporava kako instalirash programe na nju, shto redovno primecujem kod XP svaki put kad ga reinstaliram. I komfornija mi je za rad, i bez Aera. Razne sitnice su logichnije rasporedjene i logichnije rade. I tako. :)
Korisnikov avatar
By webSTAR
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa to "bolja" je jako diskutabilno. jer u pogledu zahteva XP je ipak optimalnije rešenje. ne u smislu da radi na slabijoj mašini, nego po poređenju funkcionalnosti i hardverskih zahteva. a s druge strane Vista ipak ne donosi ništa suštinski novo osim Aera. a bez Aera se svakako može. takođe su mnogi testovi pokazali da XP brže izvršava aplikacije na istoj konfiguraciji, a da Vista pokazuje prednosti tek na sistemima sa preko 4 GB RAM-a.
pod broj jedan, ne mislim da je fer ikada uporedjuivati nov OS sa prethodim na ISTOJ mashini.. mislim, to je kao kad bi uporedjivao brzinu XPa na mashini koja je kupljena u vreme npr windowsa millenium. lupam sad, al kontash..

ali inace Vista ima puno toga novoga osim Aera. sta vishe, mene inace taj aero najmanje fascinira od svih novih funkcija.

ostale novine, kao sto su ugradjen search u svaki prozor explorera, a o start meniju da ne pricam, taj search koristim dnevno milion puta, ne secam se kad sam poslednji put trazio nesto "peske".

a tu su i sigurniji drajveri, narocito u 64bitnoj verziji, nema sanse da drajver sjebe vistu, plavi ekran smrti nisam video otkad imam vistu.

a o fantasticnom iskoriscavanju RAM-a da ne pricam. jes, da zahteva puno RAMa, ali gigabajt RAMa sad koshta oko 3000 dinara, dok je toliko kostalo 256 MB pre npr 3-4 god, lupam, al kontash..

vista posmatra koje programe cesto i kad tacno pokreces, pa ih sama unapred ucita kad konta da ce ti zatrebati, ti kliknes, i photoshop se pojavi u momentu. :D sta ces prakticnije od toga? :)

itd itd

dobra je vista. sustinski se popravio. a sminka je malo slaba, to stoji.

zato ce valda Windows 7 biti iste osnove ali sa novim funkcijama, na osnovu ideja / zahteva korisnika..:setnja:
Korisnikov avatar
By KiWi
Longhorn je, ako sam ja dobro razumeo, codename za Vistu ... Nije da mi se ne sviđa ova sedmica, ali mnogo asocira na Mac ... slučajno ili namerno, nebitno je ...
Korisnikov avatar
By webSTAR
Originally posted by Kiwi
Longhorn je, ako sam ja dobro razumeo, codename za Vistu ... Nije da mi se ne sviđa ova sedmica, ali mnogo asocira na Mac ... slučajno ili namerno, nebitno je ...
:D sta god iz M$-a nas asocira na Mac, znaci da konacno rade nesto kako treba! :dj:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa nije fer porediti jedino ako prihvatiš filozofiju da se novi OS izdaje samo zato da bi ljudi kupovali novi hardver. ja ne želim da za svaki novi OS moram da kupujem novi računar. s druge strane softver bi trebalo da postaje bolji, a to znači bolje iskorišćenje resursa, a ne zakrčivanje mašine. i nije mi nikako prihvatljivo da jedan OS za istu stvar traži duplo više RAM-a od nekog drugog, a da se ovaj drugi smatra boljim zbog toga.

naravno da Aero nije jedina nova funkcija, ali od očekivanih inovacija jedino je Aero ostao. search je mogao biti implementiran i u XP (evo skini Google Desktop Search, pa vidi da može). ista stvar je i sa redizajnom interfejsa. ne moraš da plaćaš $200-400 za OS koji ima funkcionalniji interfejs kad gotovo sve može da se implementira i u stariji OS. prefetch aplikacija postoji i na XP-u, dok ona fora sa Flash memorijom više ne radi nego što radi itd.

s druge strane novi fajl sistem nije uveden, nema suštinskih poboljšanja bezbednosti, čini mi se da je lista otkazanih funkcija poveća. na kraju krajeva, SP3 za XP bi mogao da uvede deo funkcionalnosti Viste i na ovaj operativni sistem.

jasno je meni da MS mora da objavljuje OS svakih 3-5 godina kako bi zadržao svoje tržište i svoje prihode, ali ne znači da je svaki njegov OS divan i najbolji i šta ja znam. većina analitičara se slaže u tome da prelazak sa ranijih Windowsa na XP i prelazak sa XP na Vistu nisu ni blizu rame uz rame i da se veće inovacije očekuju tek od narednih verzija ovog OS-a iz Microsofta.
Korisnikov avatar
By iJazz
Slažem se sa 2q-ovim mišljenjem. Posebno bih naglasio ovo:
pa nije fer porediti jedino ako prihvatiš filozofiju da se novi OS izdaje samo zato da bi ljudi kupovali novi hardver. ja ne želim da za svaki novi OS moram da kupujem novi računar. s druge strane softver bi trebalo da postaje bolji, a to znači bolje iskorišćenje resursa, a ne zakrčivanje mašine. i nije mi nikako prihvatljivo da jedan OS za istu stvar traži duplo više RAM-a od nekog drugog, a da se ovaj drugi smatra boljim zbog toga.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8
Novi hardver ne kupujesh samo za novi OS, i novi photoshop CS3 trazhi jak hardver ako hocesh pristojan rad, i drugi slichni programi za profi upotrebu, i video igre... Pa ako ti se to ne svidja radi u photoshopu 7 i igraj solitaire.

Generacije se smenjuju, tvoj je problem shto nemash (ako nemash) komp koji odgovara standardima 2007. godine, a ne Vistin. Apsurdno je projektovati novi OS (ili bilo kakav drugi softver) za rachunare stare po 5 godina. U IT svetu to je prosto glupo i neisplativo raditi sa stvarima koje su toliko znachajne kao shto je OS.

A da li Vista trazhi duplo vishe rama za 'istu' stvar verujem da ni ti ni ja ne znamo jer nismo upuceni u stvari 'ispod haube'.
Korisnikov avatar
By iJazz
Originally posted by REI
Novi hardver ne kupujesh samo za novi OS, i novi photoshop CS3 trazhi jak hardver ako hocesh pristojan rad, i drugi slichni programi za profi upotrebu, i video igre... Pa ako ti se to ne svidja radi u photoshopu 7 i igraj solitaire.
Tačno, ali to su specifične potrebe. Verujem da prosečni korisnik ne vrti Photoshop CS3 (to što kod nas neko "poseduje" Photoshop da bi samo promenio nivoe boja ili rezoluciju je suludo) ili zahtevne video igrice. On koristi OS da bi surfovao netom, pustio muziku, gledao film, pisao tekst ili tako nešto.
Generacije se smenjuju, tvoj je problem shto nemash (ako nemash) komp koji odgovara standardima 2007. godine, a ne Vistin. Apsurdno je projektovati novi OS (ili bilo kakav drugi softver) za rachunare stare po 5 godina. U IT svetu to je prosto glupo i neisplativo raditi sa stvarima koje su toliko znachajne kao shto je OS.
Pa, očigledno onda puno ljudi ima problem... Prosečni korisnik ne želi da menja računar samo zbog novog OS-a. Da li znaš da je Microsoft odobrio da Dell nastavi prodaju XP-a? Odobrio je zato što su se kupci žalili i nisu hteli da kupe računar sa Vistom.

Da je Vista ubercool verujem da bi godinu dana nakon izdanja veći broj korisnika prešao na nju. Na osnovu statistike sa http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp Vista drži oko 6.5% tržišta.
A da li Vista trazhi duplo vishe rama za 'istu' stvar verujem da ni ti ni ja ne znamo jer nismo upuceni u stvari 'ispod haube'.
Pa, minimum je 512MB RAM-a i grafička kartica sa 128MB RAM-a. Mislim da je XP zahtevao manje ;) .

Na kraju, pročitaj recenzije po internetu i videćeš da Vista i nije tako dobro prošla... I jedan Bilov odgovor... http://gizmodo.com/342920/holy-crap-did ... dows-sucks
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
"ispod haube" i poznavanje performansi nemaju veze jedno sa drugim, jer se performanse ni u Microsoftu ne mere tako što oni sad gledaju source Viste, pa cene šta je brže itd. za tu namenu postoje benchmark testovi kojima se mere performanse u različitim zadacima. kao što sam već napisao Vista se pokazala bržom 5-10% tek na duplo većoj količini RAM-a u odnosu na XP. a na istoj konfiguraciji je u najboljem slučaju bila jednako brza iako je najčešće radila sporije.

no, to verovatno ne piše u Svetu kompjutera, pa to ne znaš.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!