Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By acid drop
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454596#p2454596]Dr_Shortbus napisao:[/url]Ne bih raspravljao o kvalitetu filma, scenarija, glumi, meni su fascinantne neke druge činjenice vezane za film Prometej.

Još pre nekih 20-ak godina kada sam prvi put pogledao Aliena počelo je da me kopka odakle dolazi brod na kome je posada ljudskog broda pronašla jaja Aliena i ko je taj "prvi" domaćin čije su ostatke pronašli. Čitajući po internetu i forumima zaključio sam da nisam jedini i da se isto pitanje već dugo pita višemilionska armija fanova. Mislim da Ridli, kada je stvarao Aliena nije imao u planu da daje odgovor na to pitanje, ali je s vremenom, pod uticajem razmišljanja i želja publike i fanova došao na ideju da stvori priču o Prometeju. Fascinantno je u stvari to da je Prometeja stvorila publika.
Očigledno da je Ridli ostavio mnogo prostora za najmanje još jedan nastavak ovog filma jer priča nije ni blizu tome da je ispričana do kraja, ništa nije zaokruženo. I ispričana je na takav način da tok buduće radnje može da se odvija u više smerova.
I na kraju još da kažem da odavno neki film nije podigao ovoliku buru kritika(čini mi se više negativnih), rasprava i nagađanja o eventualnim nastavcima. Mnoge fanove Alien serijala je razočarao, mnoge je fascinirao i razbukatao im maštu upravo iz razloga koji sam naveo na početku teksta. Lično nisam previše oduševljen samim filmom ali definitivno je priča ostavila utisak na mene i zagolicala mi maštu.
što bi reko MDNA: sve se slažem! :trep:

Počinjem opsesivno da se bavim Prometheus mitologijom. :lol:
Mislim da ni Alien nije bio dobro prihvaćen po izlasku...
Dopao mi se film, bez obzira što kompetentna elita sa istančanim ukusom misli da je sranje.

Baš me zanima da li je Dominion razočaran, toliko je bio uzbuđen. :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454885#p2454885]Dirrty napisao:[/url]Prometheus.

Prva polovina filma usporena do bola. Jedino što me je nateralo da gledam dalje jeste želja da saznam nešto, ipak je Alien serijal obeležio moje detinjstvo. I šta sam na kraju saznao... ništa!

6/10.
Da nije naglašeno da je u vezi sa Alien serijalom, ne bih izdržao do kraja filma to je sigurno.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2456733#p2456733]acid drop napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454596#p2454596]Dr_Shortbus napisao:[/url]Ne bih raspravljao o kvalitetu filma, scenarija, glumi, meni su fascinantne neke druge činjenice vezane za film Prometej.

Još pre nekih 20-ak godina kada sam prvi put pogledao Aliena počelo je da me kopka odakle dolazi brod na kome je posada ljudskog broda pronašla jaja Aliena i ko je taj "prvi" domaćin čije su ostatke pronašli. Čitajući po internetu i forumima zaključio sam da nisam jedini i da se isto pitanje već dugo pita višemilionska armija fanova. Mislim da Ridli, kada je stvarao Aliena nije imao u planu da daje odgovor na to pitanje, ali je s vremenom, pod uticajem razmišljanja i želja publike i fanova došao na ideju da stvori priču o Prometeju. Fascinantno je u stvari to da je Prometeja stvorila publika.
Očigledno da je Ridli ostavio mnogo prostora za najmanje još jedan nastavak ovog filma jer priča nije ni blizu tome da je ispričana do kraja, ništa nije zaokruženo. I ispričana je na takav način da tok buduće radnje može da se odvija u više smerova.
I na kraju još da kažem da odavno neki film nije podigao ovoliku buru kritika(čini mi se više negativnih), rasprava i nagađanja o eventualnim nastavcima. Mnoge fanove Alien serijala je razočarao, mnoge je fascinirao i razbukatao im maštu upravo iz razloga koji sam naveo na početku teksta. Lično nisam previše oduševljen samim filmom ali definitivno je priča ostavila utisak na mene i zagolicala mi maštu.
što bi reko MDNA: sve se slažem! :trep:

Počinjem opsesivno da se bavim Prometheus mitologijom. :lol:
Mislim da ni Alien nije bio dobro prihvaćen po izlasku...
Dopao mi se film, bez obzira što kompetentna elita sa istančanim ukusom misli da je sranje.

Baš me zanima da li je Dominion razočaran, toliko je bio uzbuđen. :lol:
nope - odusevljen i jos uvek me drzi 'high'. gledao ga 6x u bioskopu, nabavio special box set (sa sve alien litografijom, i autogramom hr gigera :hail: ), blu-ray i art of the film knjigu.

moram priznati da sam posle prvog gledanja malo bio zbunitis, ali vec posle drugog gledanja poceo sam tolike stvari da povezujem, kapiram i primecujem scene i detalje koji su mi prvi put promakli.

ne mogu da docekam da mi stigne blu-ray, silne izbacene scene/concept art/audio komentari jos vishe daju smisla celom filmu (sudeci po drugim zaludjenicima). :yay:
Korisnikov avatar
By V25
I dalje smatram ovo jednim od najboljih filmova godine. Naprosto se ne može prići analizi filma plitko, kako to većina čini, bez određenih predznanja (npr. Mit o Prometeju, evolutivna teorija, istorija religije itd.). Ako ćemo samo o greškama, svaki film ih ima.
Korisnikov avatar
By Mars
ovde vidimo jedno POTPUNO odsustvo svesti o Prometejevom grehu, teoriji evolucije (ono sto danas znamo o tome) i istorije religija, POTPUNO!

:lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2457039#p2457039]antibiotic napisao:[/url]
Savršeno. Samo zbog razumevanja ove parodije vredi pogledati film :krezavi:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2457054#p2457054]Mars napisao:[/url]ovde vidimo jedno POTPUNO odsustvo svesti o Prometejevom grehu, teoriji evolucije (ono sto danas znamo o tome) i istorije religija, POTPUNO!

:lol:
Još jednom, da ne promakne.

Ako je potrebno pogledati film 5 puta, da bi počeo da ga razumeš (a pre će biti da učitavaš sopstveno viđenje), ili si preterano glup ili maši poentu... jako.

Film je površan, a ne kritike te površnosti.
Korisnikov avatar
By Mars
Ma jos ce da ispadne da imas posla sa David Lynchom koga STVARNO moras da gledas vise puta...Ovo drugi put da moram da gledam - pa bilo bi mi jos komicnije, kakvo uocavanje novih detalja, pa to uopste nije takav filmski materijal (a znam ponesto i o istoriji religija i evoluciji i koje ono jos Viki preduslove pobroja)
Korisnikov avatar
By Dominion
pa, nazalost kad postoje plitki i simple minded ljudi koji ni posle pet puta ne kapiraju neke stvari...shrug sa druge strane, ridli je izricito rekao, parafraziram: mrzim filmove/serije/knjige (aluzija na avatar) koje ti po hiljadu puta na hiljadu nacina objasne sta ce se desiti/sta se desilo/sta je motivacija/zasto je to trebalo da se desi. umesto toga, poenta je ostaviti gledaocima da popune praznine mozgom, razmisljanjem, mastom. tih stvari ocigledno fali u modernom dobu - "Have IQ's dropped sharply while I was away?"

i danas ima onih koji nisu skontali pricu, reference na alien-a, bladerunnera, evoluciju, religiju, moral, zakoni o robotici (asimov) - sve kompleksne stvari, pa do onih banalnih gde su u rebusu zasto je, zaboga, dejvid otrovao holoveja...dzizs.

a da postoje filmovi koje treba odgledati par puta, sta da radimo. 2001: a space odissey npr. ne vidim zasto bi artur klark/kjubrik/linch jedini imali kopirajt na kompleksne filmove dok cemo druge da dismiss-ujemo samo zato sto nismo skapirali film.

*edit* ps. za one gluplje, film sam gledao vishe puta jer mi se dopao, a posto ce proci jos ohoho vremena pre nego nabavim 3d tv, da iskoristim veliko bioskopsko platno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako je već (marketinški predstavljen kao) neraskidivo povezan sa Alien serijalom, njegova svrha je da upotpuni priču nečim suštinskim, ne nizom scena slučajnih mutacija koje dovode do nastanka Aliena.

Tvoje pravo, a zarada Hollywood-a je da film tumačiš učitavajući sopstveno viđenje Univerzuma, previđajući nedorečenost filma kao posledicu odsustva umeća, a ne svesne namere. Uživaj.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2457073#p2457073]Dirrty napisao:[/url]Ako je već (marketinški predstavljen kao) neraskidivo povezan sa Alien serijalom, njegova svrha je da upotpuni priču nečim suštinskim, ne nizom scena slučajnih mutacija na osnovu kojih nastaje Alien.
nije NIKAD predstavljen kao nesto sto je neraskidivo povezano sa Alien serijalom. u trailerima je uvek naglasavano "from the director of alien, bladerunner..."
u intervijuima sa ridlijem, dejmonom i spejtsom je uvek naglaseno, parafraziram: pocelo je sve kao prequel alien-u, medjutim kako smo poceli da ispitujemo koje onaj u stolici, prica je otisla drugom tangentom daleko od Alien-a. (takodje ne zaboraviti da ridli negira Alien3, resurrection i one uzase AvP-ove i jeeeedva tolerise Aliens jer je dobar sa kameronom). fanovi aliena ce prepoznati njegovu dnk u prometeju. buduci da ce biti nastavak, prica moze otici u potpuno drugom pravcu (space jockeys) kao i da se moze povezati sa originalnim alien-om. kraj parafraziranja

edit na quote "Tvoje pravo, a zarada Hollywood-a je da film tumačiš učitavajući sopstveno viđenje Univerzuma, previđajući nedorečenost filma kao posledicu odsustva umeća, a ne svesne namere. Uživaj." buduci da je receno da ce biti dva dela a najverovatnije trilogija jos kad su krenuli da pisu scenario, i naglasili to vishe puta, ne znaci odsustvo umeca, vec namera - upravo suprotno od ovoga sto si napisao. i da, hvala na zeljama, uzivao sam i jos uvek uzivam.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Tvoj post upućuje na to da je za razumevanje filma neophodno pratiti čitav lik i delo režisera, što znači potpuno odsustvo autonomije dela i mogućnosti slobodnog tumačenja. A upravo to tvrdiš da je suština i originalnost njegovog pristupa.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2457081#p2457081]Dirrty napisao:[/url]Tvoj post upućuje na to da je za razumevanje filma neophodno pratiti čitav lik i delo režisera, što znači potpuno odsustvo autonomije dela i mogućnosti slobodnog tumačenja. A upravo to tvrdiš da je suština i originalnost njegovog pristupa.
zasto to mislish?
zasto bi morao znati njegov lik i delo? ne moras cak ni alien-a da znash, jer je prometej radjen kao standalone film. bladerunner isto, vishe je poenta na zakonima o robotici nego o bladerunner-u. ako si na to mislio?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pa u objašnjavanju čovekove namere pomenu celokupan njegov rad i intervjue u kojima opravdava sopstvenu nedorečenost. Ne bih nastavljao raspravu o filmu, nebitan mi je.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2457103#p2457103]Dirrty napisao:[/url]Pa u objašnjavanju čovekove namere pomenu celokupan njegov rad i intervjue u kojima opravdava sopstvenu nedorečenost. Ne bih nastavljao raspravu o filmu, nebitan mi je.
naprotiv, tvoja pogresna premisa i samim tim dedukcija
Ako je već (marketinški predstavljen kao) neraskidivo povezan sa Alien serijalom, njegova svrha je da upotpuni priču nečim suštinskim, ne nizom scena slučajnih mutacija na osnovu kojih nastaje Alien.
je zahtevala 1 citat ridlija skota gde je objasnio da nije prequel (sto se i znalo kad je poceo da se reklamira film) - videti moj prvi post na ovoj temi. 2 citat je bio na temu nedorecenosti (ne znam kako je u vecini drugih filmova radio ali mi se cini da je ovo prvi gde je ostavljao masti gledalaca da sami zakljuce - ali opet ne znam u kakvoj je to korelaciji sa njegovim celokupnim likom i delom niti zasto bi znanje/ne znanje istog trebalo da cini film losijim/boljim). pomenuo sam dva dela (alien i bladerunner) u kontekstu treceg filma - prometej.

za osobu koja je producirala 73 ostvarenja a rezirala 32, priznaces, bio sam veoma skrt kada sam pominjao njegov "celokupan" rad (3 filma), i intervjue (2 komada).

i, malo si se ti previshe upeo da dokazesh svoj stav za nesto sto ti je nebitno - imas 8 postova na ovoj temi. ako ima nekih nejasnoca, slobodno se javi :bye:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prebrojavanje postova?! :lol:

Ako je nedorečenost namerna, u cilju otvorenosti za već planirane nastavake, to film čini potpuno usklađenim sa trendom koji traje već par godina, a to je snimanje serijala koji bi činili jedan pristojno sažet film. A da li će ti se dopasti takav razvučen i stoga najčešće usporen serijal zavisi od ličnih preferencija u odnosu na snimateljsku, odnosno glumačku ekipu.

Stoga Prometheus ne donosi ništa novo niti drugačije, apsolutno.

Film ostaje jedan u nizu vizuelno primamljivih (što obično znači i tematski ispraznih), potpuno nebitan (meni) zasebno uzev.

Lupi mi sad još jednu recku... a sad sam stvarno rekao sve što sam imao na ovu temu.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2457114#p2457114]Dirrty napisao:[/url]Prebrojavanje postova?! :lol:
bat ofkors, posto sam primetio da volish da upadnesh u temu, odbrusish u fazonu 'i couldn't fucking care less' i onda se jos deset puta vratis da iznesesh misljenje (ne ova, nego mnoge druge) sto ce ipak reci da ti je stalo do teme/subjekta o cemu se prica. nista strasno, i just found it kinda funny.
Ako je nedorečenost namerna, u cilju otvorenosti za već planirane nastavake, to film čini potpuno usklađenim sa trendom koji traje već par godina, a to je snimanje serijala koji bi činili jedan pristojno sažet film. A da li će ti se dopasti takav razvučen i stoga najčešće usporen serijal zavisi od ličnih preferencija u odnosu na snimateljsku, odnosno glumačku ekipu.
slazem se, de gustibus non est disputandum. naravno, foxu je uvek zevalo dupe za parama pa su forsirali nedorecenost (u alien-u, ridli je hteo da alien ubije ripli na kraju ali fox nije dozvolio jer su hteli opciju za nastavak ako bude uspesan). ovde mi se dopada ideja razvucenosti jer je platno jako veliko za ovaj 'big picture' i vishe zelim sto vishe detalja nego jedno sturo ispricanu pricu kroz jedan film.
Stoga Prometheus ne donosi ništa novo niti drugačije, apsolutno.
slazem se, ali...opet ono ali, (moje misljenje) u danasnje vreme, sve je vidjeno, sve je uradjeno. bilo da je knjiga/film/serija/muzika, nista vishe nema novo i originalno. samim tim, iako nije nista novo ili drugacije, smatram da je novije i drugacije od svega ostalog sto trenutno ima da se ponudi. naravno, i dalje stoji ono gore de gustibus non est disputandum, prometej zasnovan na premisama iz knjige 'chariots of gods?', a opet jako slican (samo u drugoj dimenziji) lovecraft-u i 'at the mountains of madness', ako ti se ne dopadaju ta dela, boze moj.
Film ostaje jedan u nizu vizuelno primamljivih (što obično znači i tematski ispraznih), potpuno nebitan (meni) zasebno uzev.
film je eye candy ali meni je tema ok.
Lupi mi sad još jednu recku... a sad sam stvarno rekao sve što sam imao na ovu temu.
9ti post, lupljena recka :kasalj:
Korisnikov avatar
By Dirrty
9 je moj omiljeni broj... a sad kad sam već prešao na 10i post - mislim da priča poseduje potencijal, što je danas retkost. Svakako ću pogledati naredni deo, što iz dosade, što iz radoznalosti.
Korisnikov avatar
By Misfit
ono u filmu nisu greške, već moždani prdeži. čitava ta priča o predznanju koje navodno otključava realnu vrednost prometeja je potpuno isprazna.

da budemo iskreni, ridli je derište koje voli da se igra sa slikama, i te slike su zaista fantastične. ovoga puta se, nažalost, nije našao niko dovoljno pametan i talentovan da ga zauzda.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Sad sam odgledao, šta znam, meni je film sasvim ok. Naravno ima nekih.... wtf momenata, ali valjda čitajući komentare, očekivao sam mnogo gore od viđenog :lol:
Korisnikov avatar
By Madonna
da, a i oni beli inženjeri su hot. šta biste vi još??!?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Crteži su slatki, a likovi u filmu mi nisu privlačni.

Što se tiče poslednjeg, manje konkurencije, a više plena, meni odgovara :krezavi:
Korisnikov avatar
By Madonna
ja sam tek iz trećeg puta skontao :sigh:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!