Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by leobg
Kakvo je vase misljenje o ugovorenim brakovima u kome se interesi za potomstvom poklapaju. Gay tip i Lez riba odluce da se uzmu, naprave svadbu, familija zadovoljna, komsiluk i zivotno okruzenje takodje, a jos je i "snajka" trudna. Svako od njih u braku ima pravo na muskarca i zenu a vezuje ih dete. Kakvo je vase misljenje o takvim brakovima?
Što rekla moja baba: "Bog im dao, ali vrag im ne da"

Ne sviđa mi se kakve prioritete u životu tih dvoje ljudi imaju
a neće mi se sviđati ni prioriteti koje će njihovo dete u životu da ima ako se ugleda na roditelje
By dennyboy
izvinjavam se sto upadam na temu ali morao sam...

nekada pre transformacije sam i ja razmisljao na tu temu samo i iskljucivo zbog potomstva koje neizmerno zelim, nikako zbog komsija i rodbine...

ali to nekada je bilo pre 10 godina kada sam ja imao 26, i kada je medicina bila na nivou koje je bilo adekvatno tom vremenu.

ipak, odlucio sam da to ne uradim, svesno sam se odrekao svog "genetskog" potomstva i evo upravo zavrsio transformaciju promene pola...

sada, 10 godina kasnije ja imam 36, i medicina je na tom nivou da mi daje nadu da cu za otprilike 3 godine mozda i moci da sa svojom dragom dobijem bar jednu devojcicu koja ce liciti na nas...

mislim da bi moglo da se razmislja na koji nacin da do tada legalizujemo i gej brakove pa vise nece biti aktuelna tema o kojoj si pisao!!!

da li je neko razmisljao o tome na ovaj nacin?

mozda bi trebalo...

pozdrav za sve!
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by dennyboy
mislim da bi moglo da se razmislja na koji nacin da do tada legalizujemo i gej brakove pa vise nece biti aktuelna tema o kojoj si pisao!!!

da li je neko razmisljao o tome na ovaj nacin?

mozda bi trebalo...
da, neki su napisali nesto slicno...
Korisnikov avatar
By Deksi
Ne podrzavam ih ali mogu da zarumem.
Ali kao povod za osnivanje takvog braka ne bi trebalo da bude "razmisljanje o buducnosti", pritisak okoline ili neostvarenost u zivotu...

Za to treba debelo razmisliti,pogotovo ako se planira dete...u tom slucaju nema zabavljanja vikendom i svrljanja okolo...
Ceo zivot treba da se svodi na uzivljavanje u ulogu briznog roditelja i supruznika.
Ja ne bih to mogao.
By MirisnaTravica
Super ideja ukoliko postoji zelja za decom. Toga ima puno.
Brak dva muskarca mi je besmislen. Cemu to?
By brdja
mnogo štošta se menjalo nabolje i nagore u mom životu ... bilo je izgleda ugodnog rentijerskog života, pa propast poduhvata (zbog kriminalaca nekih) ...

elem ... znao sam jednu biseks devojku (zapravo nerealizovanu lez curu) ali ...

generalno ako se ljudi LEPO DOGOVORE ... i preciziraju prava i obaveze ... zašto da ne ... na kraju brak i jeste samo ugovorna tradicionalna zajednica ... i dete ako dođe super, ... brak se može prekinuti a o detetu treba i dalje paziti ...

super kombinacija za DOVOLJNO ZRELE osobe ...

eto ako se nalazi neka cura od 20-30 da mi rodi dete (handsome sam .. a i visokog IQ>150) brinuću se o detetu .-....:mario:
By brdja
Originally posted by MirisnaTravica
Super ideja ukoliko postoji zelja za decom. Toga ima puno.
Brak dva muskarca mi je besmislen. Cemu to?
pa ne mora brak, može registracija ...

pričaš napamet i bez iskustva ...

šta ako recimo zajedno radite i ulažete, sređujete stan, ili paziš i brineš o nekome ... a tog nekog zgaze kola i onda dođu rođaci koji su se gadili tvog partnera a tebe izjure na ulicu ko poslednje govno ....

zato postoje UGOVORI .... ja sam uvek za ugovore !!!!

ovo gore važi za MM i ŽŽ brakove/registracije !!!

a neka logika se unosi i u bilo koje ugovorne odnose ...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by leobg
Moj problem je sto sam ispred vremena, sto razmisljam unapred.
Meni lično ovo tvoje razmišljanje deluje jako nazadno.

Srbija je poprilično zatucana zemlja, ali i ovde postoje varijante za odgajanje deteta na alternativne načine, van str8 braka.

A to kako izgleda razvod dve "tetke" kako ga ti zamišljaš je em posledica tvoje autohomofobije (odakle i tvoja razmišljanja o hetero braku) i verovatno nepoznavanja dovoljno str8 parova, jer bi inače znao kako odvratni znaju da budu i njihovi razvodi.

Na osnovu ovog se verovatno vidi da mi nije ni na kraj pameti da se venčam sa ženom samo da bih zadovoljio okolinu. A i još uvek se vidim u zajednici sa jednim jedinim muškarcem do kraja života, pa kad se desi da se desi. A i ako se ne desi, nemam nameru da postanem razočarana jedinka koja će da srlja u sulude aranžmane da bi sebi stvorila ILUZIJU da je srećna.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Upravo.
Postoji varijanta da jednog dana, za nekih 8-10 godina, nikako ranije rodim dete, ali tek kad zavrsim sve obaveze sa obrazovanjem i sl. i nadjem ljudski posao od koga cu moci tom detetu nesto i da pruzim.
Planiram da zivim sa svojom devojkom, a dete... pa, moze da bude vestacka oplodnja, ali bi bilo lepo da mi ga napravi neki gay prijatelj, cisto da bi dete imalo i oca (zbog sebe), ali podrazumeva se da bih ja bila glavni staratelj, sto bismo i zakonski regulisali...
Sto en znaci da dete ne bi moglo da provodi vikende i raspuste sa ocem, da putuju zajedno i slicno, ukoliko on to zeli, ali bi morao da mi potpise da nece traziti kompletno starateljstvo (ipak nije on 9 meseci bio trudan, izgledao kao bure, ugojio se 15kg, a grudi mu se opustile, plus sve sa hormonima, nego ja!)
By brdja
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Upravo.
Postoji varijanta da jednog dana, za nekih 8-10 godina, nikako ranije rodim dete, ali tek kad zavrsim sve obaveze sa obrazovanjem i sl. i nadjem ljudski posao od koga cu moci tom detetu nesto i da pruzim.
Planiram da zivim sa svojom devojkom, a dete... pa, moze da bude vestacka oplodnja, ali bi bilo lepo da mi ga napravi neki gay prijatelj, cisto da bi dete imalo i oca (zbog sebe), ali podrazumeva se da bih ja bila glavni staratelj, sto bismo i zakonski regulisali...
Sto en znaci da dete ne bi moglo da provodi vikende i raspuste sa ocem, da putuju zajedno i slicno, ukoliko on to zeli, ali bi morao da mi potpise da nece traziti kompletno starateljstvo (ipak nije on 9 meseci bio trudan, izgledao kao bure, ugojio se 15kg, a grudi mu se opustile, plus sve sa hormonima, nego ja!)
podržavam .... svaki odnos mora da bude zadovoljovajući, ispunjavajući za obe strane (ako i postoje stvarno 2 strane zainteresovane) ...
Korisnikov avatar
By Seaman
Podrzavam, ali ja licno nikada ne bih stupio u takvu zajednicu.

Mislim da mi dijete ne bi bio dovoljno jak argument za tako nesto. :D

Ako bi se odlucio za dijete, to bi bilo drugacije uredjeno, bez braka i bez zajednickog zivota. :)
By ...Sitnicava...
Originally posted by Seaman

Ako bi se odlucio za dijete, to bi bilo drugacije uredjeno, bez braka i bez zajednickog zivota. :)
Nije li to pomalo sebično?

Zar dete ne treba da odgaja ZAJEDNICA, dakle oba roditelja?

Ovako bi ti zadovoljio svoje potrebe, ali bi dete na neki način ipak bilo oštećeno.

(Osećam argumente tipe "a šta kad je otac u regularnim brakovima alkokoličar, a majka kurva". :odbij: )

Ovo pitanje, tj. tema me baš muči i nikako joj ne vidim optimalno rešenje.

:sigh:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Mozda.. Razmisljacu o tome jednoga dana..

Mada, ako mi ikada bude do tih malih slinavaca, ja cu otici u banku sperme, sama zatrudneti i sama odgajati to dete.
By Kragi
Sto se mene tice brak ne nikako, dete moze ko hoce :)
By alexandermagic
Dijete da, brak sa osobom koja bi ga trebala roditi - ne, nikako. ^^
Već smo se tako dogovorili i nemam namjeru pro forme biti sa nekim u braku samo da bi drugi vidjeli kako dijete ima i majku i oca.

Sve se da urediti na drugi, zadovoljavajući način.
By ...Sitnicava...
Originally posted by alexandermagic

Sve se da urediti na drugi, zadovoljavajući način.
Npr. po tebi je optimalan...?
By alexandermagic
Ne samo po meni, već i kada je ta djevojka u pitanju...

Ne bih da otkrivam, ako mi ne zamjeraš...:sweet:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Azdaja
Originally posted by Sanguine
Not.
Ne bih mogao da budem u bracnoj zajednici i da zivim sa osobom s kojom ne bih mogao da imam odnos kao pravi bracni par....
Sve bi se onda svodilo na glumu i laznu slike hepi porodice iako zaista ne bi bilo tako...
Kasnije bi dete patilo gledajuci tatu koji trci za nekim decakom i mamu koja dovodi "prijateljicu" na kafu....
Ne bih mogao da toliko lazem sebe i druge.

:up:

:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by Galateja
Originally posted by Azdaja
Not.
Ne bih mogao da budem u bracnoj zajednici i da zivim sa osobom s kojom ne bih mogao da imam odnos kao pravi bracni par....
Sve bi se onda svodilo na glumu i laznu slike hepi porodice iako zaista ne bi bilo tako...
Kasnije bi dete patilo gledajuci tatu koji trci za nekim decakom i mamu koja dovodi "prijateljicu" na kafu....
Ne bih mogao da toliko lazem sebe i druge.

:up:

:up: :up: :up:

:up: :up: :up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Kad samo pomislim na to da sam mogla postati mama da ga prokleti peder nije izdrkao... :lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Елем, ДА, те варијанте су ми потпуно у реду иако пре видим себе у неким другим варијантама.
Али ја сам склона том животу комуне и не могу да кажем да не бих могла да живим у таквом устројству.
Korisnikov avatar
By Dina
...
...
Dete nema nikakvog razloga da pati zbog toga. Ono kad je sasvim malo nema pojma da li treba da zivi sa jednim roditeljem, dva ili pet... Ono sto vidi u kuci i kako ga naucis to je za njega normalno stanje. Ako su roditelji zadovoljni u konceptu zivota koji imaju, bilo da je to poliamorija, sporazumni brak ili klasicna bracna zajednica nema ni ono razloga da se ne oseca tako. Problem moze da nastane u susretu sa drugom decom koja uglavnom nisu u takvim zajednicama. Ali mislim da se i to moze resiti objasnjavajuci detetu a i moze se npr druziti sa decom iz slicnih zajednica. To naravno nije sigurno ali sigurnosti kod radjanja novog nepoznatog bica i nema. Moze biti najklasicniji moguci brak pa da se dete oseca nesrecno jer njemu tu nesto ne odgovara, a moze se isto osecati i u atipicnoj zajednici, ali opet moze biti i takva licnost koja ce biti srecna u jednoj ili drugoj situaciji.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
rado bih ozenio lez cicu. ali nikako zbog sredine, vec zbog prosto zajednickog ispunjavanja slicnih ciljeva. Sjajno se snalazim u zivotu sa curama,volim njihovo prisustvo. A i dijete bi bilo sigurno srecno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jedna od ponovljenih mada uvek vrlo zanimljivih tema. Vec sam pisao ima vishe od par godina o slichnoj tematici u drugim temama tj. drugih autora teme.

Medjutim, ovde je autor teme tj. leobg sasr.o sve shto je hteo reci njegovim naknadnim autohomofobichnim i defetistichkim pristupom, dakle on ugadja i podilazi heteroseksistichkom konformizmu, a to jedan samorealizovani gej/bi chovek ne bi trebao da radi. To je dobro bio napipao npr. unic0rn i dobro mu je skresao, sve na predhodnoj strani teme i proshle godine.

Ja, ponovo mogu reci da je tema vrlo zanimljiva pa i potrebna narochito u kontekstu zivljenja u jednoj izrazito homofobichnoj i heteroseksistichnoj sredini kakva je Srbija i ostale zemlje ex-Yu, ALI NE da bi se ugodilo toj sredini VEC da bi se pokazalo da i gej ljudi MOGU SVE ONO shto i heterosi (dakle, mogu biti i prokreativni te dobri i odgovorni ropditelji), ALI BEZ heteroseksistichke diktatorske potrebe da npr. taj par (sporazumni gej mushkarac i lez zenska) imaju heteroseksualne odnose. well, iz puke eventualne radoznalosti i eksperimentisanja ponekad i sekundarno mozda ce i toga biti, medjutim ono shto zelim da kazem je to: DA NE TREBA GLUMITI HETEROSE NITI KRITI hetero okolini kao prvo nashu seksualnu orijentaciju koja je HOMOSEKSUALNA, a kao drugo ne treba ni poruchivati hetero okolini, i kada se stvori takav sporazumni brak, da bi to lichilo na neki (stereo)tipichni hetero brak (u smislu, on i ona su seksualni partneri), jer NE BI! Dakle, to sve (da sporazumno on kao gej i ona kao lezbejka ulaze u "brak" samo i jedino zbog dece, NIKAKO da bi heteroseksualno ziveli!) treba javno reci i obznaniti u isto vreme kako i samim sebi tako i heterosima a ne strepiti da li ce oni skuziti da bi takav brak bio kao "maska nekog pedera i neke lezbe", josh manje ugadjati heteroseksistichkim ochekivanjima da se kao pokaze i dokaze da su on i ona i seksualni partneri.

Inache, ovde mi se ponajvishe svidjaju postovi brdje i Dine. :up:
Ne svidjaju mi se naknadne leobg-ove izjave niti Mirisne Travice ali ni Sanguin-ov post. :down:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!