Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

ovaj... ti bi sačekala da tvoje dete magično postane formirana ličnost, pa tek onda testirala njegovu toleranciju?

jer se plašiš da će da te zamrzi ako mu kažeš istinu: da si gej i da je to okej?

:shocked:
By friendly2
Ok ja lupetam,vi ste svi pametni, verovatno je pravilno kako vi kazete pa ceo svet sledi taj primer kao fantasticnu sredinu za ogajanje dece.
By friendly2
Ma to je samo mozda, kazem vec da nemam potrebu da mu to govorim, ne zelim uopste da znam njegovu reakciju. Mozda je to moj unutrasnji strah od istine da bi me mozda zamrzelo jer imam lose iskustvo kada sam nekome priznala ko sam ustvari , i mislim da ne bih podnela takvu reakciju od svog deteta.
By friendly2
ne vadim se ja ni na sta...nego da je to dobro i pametno svi bi tako radili a str8 zajednice bi bile manjina...takodje bi decu i u skoli vaspitavali na taj nacin itd Pfff kako da ne.
Korisnikov avatar
By Blady
Pa to je tvoj problem, resi ga sama sa sobom, a ne da lupetas tu kojesta.

Korisnikov avatar
By Misfit
ali, ali... ti bi bila roditelj. zar ne misliš da bi ti trebalo da ga informišeš i vaspitaš da bude tolerantno?

a ne da kukavički bežiš u laž i čekaš da se stvari same srede, kao - wait for it - malo dete.
By friendly2
Pa naravno da cu ga vaspitavati da bude tolerantno, ne zelim da namecem ni da bude str8 niti gay, neka bude sta zeli,ja cu ga podrzati...a u zavisnosti od toga gde prevagne mogu da se odlucim da mu priznam ili ne... Ne zelim samo da ispasta zbog mene u drustvu,samo zato sto sam ja morala da mu kazem. Ne zelim to.
Korisnikov avatar
By Torry
frendly duso, onaj tvoj prvi post i da razumem, zivimo ovde, balkan, neprihvatanje, netolerancija, bla bla....i ja se razmisljam nesto da uradim kao ti, nije to problem, kukavica sam da se autujem, eto, priznajem

problem je sve ono sto si ti napisala kasnije, kako li ti crna mislis da odgajas to dete?
By friendly2
Blady> vec sam rekla da nemam problem i da cu to uraditi kako sam i napisala. Samo delim svoje misljenje za sta Forum i sluzi a ti ne moras to da citas ako ti bode okice.
By friendly2
Torry, cela moja prica mozda izgleda kao da dan traje 48 sati i da je nemoguce ziveti dva zivota,ali vec sam napisala da ne zelim da moj brak ili dete bude ekspermentalni primer, pa zato i ponavljam tj uradicu nesto sto je vec neko koga poznajem uradio i to super funkcionise.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471489#p2471489]friendly2 napisao:[/url]Torry, cela moja prica mozda izgleda kao da dan traje 48 sati i da je nemoguce ziveti dva zivota,ali vec sam napisala da ne zelim da moj brak ili dete bude ekspermentalni primer, pa zato i ponavljam tj uradicu nesto sto je vec neko koga poznajem uradio i to super funkcionise.

ne kazem za to, to moze da se organizuje, mada verujem da ce i doci dan kada ce sve da nam se smuci i da oteramo muzeve u tri lepe i da kazemo ko smo i sta smo ;) ili da zavrsimo u inostranstvu.

nego mi se ne dopada to za dete. zasto bi te zamrzelo zbog toga sto si? ti i treba da ga vaspitas da bude tolerantno, a ostala deca...pa smejali bi mu se da ima i klempave usi...treba samo da se izdigne od njih, na svakakve ce naletati u zivotu, pa da se pripremi.
By friendly2
Moguce, i razvod deluje prihvatljivije nego priznati da sam l,mada nema potrebe taj brak je dogovor i u to ulazis sa nekim sa kim si pre svega dobar prijatelj.

Uf,ne znam za to kako bi dete ragovalo, kako to i mogu da tvrdim kad ne znam, ja samo kazem da to ne bih volela da se desi, to bi me bas zabolelo, i zato ne zelim da rizikujem. Uglavnom, verovatno ce to neko pre mene uraditi pa cu proceniti.
I nije isto kada se neko nekom smeje sto ima klempave usi ili sto mu je majka ili otac gay a obe varijante u kombinaciji,ko zna...Odvratan smo narod i gledam po paradi kako bi ubili coveka zbog toga iako nisu ugrozeni...to je strasno.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471487#p2471487]friendly2 napisao:[/url]Blady> vec sam rekla da nemam problem i da cu to uraditi kako sam i napisala. Samo delim svoje misljenje za sta Forum i sluzi a ti ne moras to da citas ako ti bode okice.

imas problem, i te kako, evo ga ovde.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471478#p2471478]friendly2 napisao:[/url]Ma to je samo mozda, kazem vec da nemam potrebu da mu to govorim, ne zelim uopste da znam njegovu reakciju. Mozda je to moj unutrasnji strah od istine da bi me mozda zamrzelo jer imam lose iskustvo kada sam nekome priznala ko sam ustvari , i mislim da ne bih podnela takvu reakciju od svog deteta.
By friendly2
Ok,imam problem da priznam da sam l.
I sta onda? Navela sam ti i zasto. Ni na jednu pozitivnu reakciju nisam naisla.
Kakve to veze ima sa vaspitanjem deteta?
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471341#p2471341]friendly2 napisao:[/url]
Ovako, gay brak, 2 stana, jedan str8 drugi u fazonu, dete okruzeno paznjom, a za drugi zivot cemo se pokrivati medjusobno
Vidi, to medjusobno pokrivanje, odnosno cesto odsustvo (pored standardnog tipa posao) je malo u kontradikciji sa tim planom da dete bude okruzeno paznjom.
S'obzirom da su mu za pravilan mentalni razvoj potrebni mama i tata, a samim tim i njihovo prisustvo, mislim da bi bilo bolje da uzmete jedan duplex pa onda str8 i fazon zone organizujete po nivoima. Em se manje cimate em ste tu za dete kad zatreba, oboje.
E sad, ako bas uslovi dozvoljavaju jos jedan stan svakako nije na odmet ali bi ti bilo bolje da ga izdas.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471466#p2471466]friendly2 napisao:[/url]Ne znam odakle ti to da bih ja vaspitavala dete da mrzi lezbejke ili pedere?
Procitaj sta sam napisala.

Ok...ne znam sto se zestis jer ja se apsolutno ne slazem sa tobom, i ok, uradi ti kako zelis a ja cu kako sam napisala i znam da ce to biti ok. Pa zivi bili pa videli kad bude neceg konkretnog, najlakse je biti hrabar na recima.

Mozda ja previse dugo zivim u lazima ali ne talasam, ne boli me glava. I tako mi odgovara, to je moj mali skriveni svet za koji ne mora niko da zna sem moje devjke i drustva koje je tom fazonu.

ne znam stvarno ko je sebican,ja koja sam spremna na zrtvu da to dete odraste zdravo, ili neko ko sebicno hoce da prizna ko je da se ne muci, da se slucajno ne odrekne necega, pa ko hoce da prihvati neka prihvati,nije vazno, vazno je reci koji te pol privlaci.
Odakle ti tebi da sam ja to rekao da si ti rekla? Bolje ti je da ti pažljivo čitaš mene. Rekao sam, ako pored tvog vaspitanja dete još uvek mrzilo lezbejke, onda se upucaj.

Žestim se kada gledam gluposti koje se pričaju, kada su u pitanju tako ozbiljne teme. Ne mislim ja da ćeš ti nešto drugo uraditi nego što si naumila, čemu sada to? Ako ovde pišeš, budi spremna da primiš kritiku i komentar. Ako nisi spremna, nemoj pisati - prosto kao pasulj.

Znam ja da ti ne talasaš, ali će te od toga itekako boleti glava. :)

Ko je govori ovde o sebičluku? Mi govorimo ovde o licemerstvu i lažima.

Ti misliš da priznanje nekome je manja muka od skrivanja istine? Nemoj praviti žrtvu od sebe, ne budi govno od čoveka, bogati. Pedere i lezbejke prebijaju na mrtvo ime jer imaju muda da kažu šta su i ko su, a ti ovde pričaš kako si ti zapravo mučenica jer se žrtvuješ za druge, tako što im, šta, ne kažeš?! Ko ima više problema u svom životu, onaj koji ustane i bori se za sebe, ili onaj koji se krije ko pička u svom ormaru? Razmisli pre nego što lupetaš.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471467#p2471467]friendly2 napisao:[/url]I nemam ja nikakav problem , samo delim svoje misljenje. ne slazemo se , ok... Cinjenice su cinjenice> detetu je potreban i otac i majka da se mentalno pravilno razvije,a ne dve mame i dve tate, ja sam spremna na tu zrtvu, zbog njega,a kasnije cu mozda i reci kad bude formirana licnost.
Ovo drustvo je takvo kakvo je namece da je str8 ok, a sve ostalo je sodoma i gomora. nemoj misliti da ja ne bih volela da je drugacije,ali nije. Ocigledno ne razmisljas o prihatanju drustva o svemu tome u zemlji Srbiji. ne podrzavam,ali ne mogu da se borim protiv zadrtosti i da moje dete,brak bude eksperimentalni primer. Deca kopiraju roditelje, neko to onda bude drustveno prihvatljivo, zbog njega samog.

Daj mi cinjenice> koliko ljudi znas da odgaja dete i da su mu priznali ko su i sta su,a da nije Elton Dzon?

Ja sam samo realna, ne zivim u sanjarijama.
To nije činjenica, to je glupost kojim si ti bila zadojena čitav život, ima iks pedera i lezbejki koji gaje decu uspešno i sretno, koji su zasnovali svoju porodicu, a ne Elton Džon, koji je jedina osoba za koju si TI čula (jer nisi izašla u veliki zli svet, da bi komunicirala sa ljudima, nego se kriješ non-stop).

NA STRANU TO što postoje sami očevi i majke, što zbog razvoda, što zbog smrti.

NA STRANU TO što ti ne možeš da pobijaš nečiju argumentaciju tako što ti zahtevaš da ja taksativno nabrajam koga znam i kako. To nije način na kome možeš bilo šta reći. To što TI ne znaš i što JA ne znam, ne mora da znači da je to tako. (ljudi su bili do pre istorijske sekunde ubeđeni da se sve vrti oko zemlje i svi su bili ubeđeni, a zemlja se vrtela oko sunca, pa se vrtela oko sunca. Tvoj. Opažani. Svet. Je. IRELEVEANTAN. I nije osnov za donošenje bilo kakvih činjenica.

Dakle, ne da osoba može odrasti da joj "ništa ne fali", nego može da jedna snažna, jaka i pravedna ličnost, ali nadasve dobra osoba. (za razliku od govana koji se nakote u biblijskoj formuli, jedna osoba sa kurcem, jedna osoba sa pičkom)

I da: Ti. Formiraš. Tu ličnost. Ili barem imaš jako veliki uticaj.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471487#p2471487]friendly2 napisao:[/url]Blady> vec sam rekla da nemam problem i da cu to uraditi kako sam i napisala. Samo delim svoje misljenje za sta Forum i sluzi a ti ne moras to da citas ako ti bode okice.
I mi delimo svoje mišljenje, kao ti.
Poslušaj onda svoj savet, ako misliš da ga daješ nekome.
By friendly2
Pa ja sam i rekla da su dva stana obavezna,ali nisam rekla da cu CESTO biti odsutna,bar ne na duze,a uvek drugi roditelj moze da pruzi dovoljno ljubavi. Vazno je da je konstatno i da mu ne fali nista.

Ova tema vise gubi smisao....
By friendly2
Ha ha ha pa ja nikoga ovde ne savetujem KorvinOdAmbera...samo kazem kako cu ja.
I dalje se ne slazem sa tobom,niti si sta pametno rekao da me razuveris.
Mozda je ovo za tebe nova Era ,za mene nije i nastavicu da se ponasam kao i do sada.
By friendly2
Svi koji me poznaju a i ja to mogu da ti tvrdim da sam apsolutno zadovoljna sobom i zato to i ne zelim da menjam, dobro mi je ovako, vec pisah..
Korisnikov avatar
By Blady
Ako ti je dobro sto si dosla ovde da steknes l prijatljice?
By space_oddity
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471484#p2471484]friendly2 napisao:[/url]Pa naravno da cu ga vaspitavati da bude tolerantno, ne zelim da namecem ni da bude str8 niti gay, neka bude sta zeli,ja cu ga podrzati...a u zavisnosti od toga gde prevagne mogu da se odlucim da mu priznam ili ne... Ne zelim samo da ispasta zbog mene u drustvu,samo zato sto sam ja morala da mu kazem. Ne zelim to.
1. sve i da hoćeš, ne možeš detetu nametnuti da li će biti strejt ili gej.
2. seksualna orijentacija najčešće nije stvar želje, tako da "neka bude šta želi" takođe ne drži vodu.
3. to da li ćeš detetu reći ne treba da zavisi od njegove seksualne orijentacije. ako se ispostavi da ti je dete lgbt, to ne znači da će ono na osnovu same te stvari biti otvorenog uma prema tvom lezbejstvu. naprotiv, uz ovakav tvoj pristup tome bi bila ogromna verovatnoća da postane autohomofobično. u tom slučaju, kad bi mu ti nakon saznanja njegove orijentacije saopštila svoju, ono bi moglo da misli da je "nastrano na mamu" i da misli da ste oboje bolesni i poremećeni. a to ti nije cilj.
4. ako dete od malena vaspitaš tako da bude gej-frendli, i objasniš mu lepo zašto ne valja da bude homofob, velika je verovatnoća da homofob neće biti. pričaš kao da očekuješ da će ono u društvu da pokupi neku netoleranciju i mržnju a da ti nećeš biti u moći i najmanje da utičeš na njega.
5. ako je ono od malena svesno toga da si ti lezbejka, to će prihvatiti kao najnormalniju stvar. a ako se ispostavi da je i ono lgb, ova informacija će samo moći da pomogne u njegovom ili njenom samoprihvatanju, nikako da odmogne. ukoliko bude strejt, i tada treba da zna.
6. to da li će ispaštati u društvu jer si mu ti rekla da je lezbejka uopšte ne mora da se dogodi. ali ono što može da se dogodi jeste da ti, kao autovana lezbejka, možeš da doprineseš smanjenju raznih stereotipa, od kojih neke nažalost i sama imaš. detetu nisu neophodni "mama i tata", ali je ljubav, iskren i otvoren odnos, poštovanje i pažnja poprilično potrebna.

i ne pišem ti ovo zato što mi "bodu okice" tvoji postovi pa mi se svađa, nego, verovala ili ne, iz najbolje namere prema tvom budućem detetu, a i tebi.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471523#p2471523]Blady napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2471508#p2471508]friendly2 napisao:[/url]Ok,imam problem da priznam da sam l.
I sta onda? Navela sam ti i zasto. Ni na jednu pozitivnu reakciju nisam naisla.
Kakve to veze ima sa vaspitanjem deteta?
Prvo radi na tome da prihvatis da si to sto jesi.
Ti razlozi te samo spitavaju da budes ono sto jesi.
I ima veze jer se tvoj nezadovoljstvo moze preneti na dete.
upravo tako.
možda ti imaš privid da si zaista zadovoljna sobom - ali neke stvari koje pišeš govore da kod tebe postoji dosta internalizovane homofobije i uz takva osećanja teško da možeš osećati potpuno zadovoljno sobom.
ta ti i sama kažeš da ti i tvoja devojka ne biste mogle biti dobri roditelji, jer niste "mama i tata". kako možeš da budeš zadovoljna sobom ako tako gledaš na svoje roditeljstvo?
By space_oddity
E da, btw, pošto stalno tražiš neke dokaze, evo sa wiki sa sve referencama:
Scientific research has been generally consistent in showing that gay and lesbian parents are as fit and capable as heterosexual parents, and their children are as psychologically healthy and well-adjusted as children reared by heterosexual parents.[3][4][5] Major associations of mental health professionals in the U.S., Canada, and Australia have not identified credible empirical research that suggests otherwise.[5][6][7][8][9] Based on the robust nature of the evidence available in the field, the Third District Court of Appeal of the State of Florida was satisfied in 2010 that the issue is so far beyond dispute that it would be irrational to hold otherwise, and concluded that the best interests of children are not preserved by prohibiting homosexual adoption.[10]

^ a b c Marriage of Same-Sex Couples – 2006 Position Statement Canadian Psychological Association
^ a b c d "Elizabeth Short, Damien W. Riggs, Amaryll Perlesz, Rhonda Brown, Graeme Kane: Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) Parented Families – A Literature Review prepared for The Australian Psychological Society" (PDF). Retrieved 2010-11-05.
^ a b c d e f Brief of the American Psychological Association, The California Psychological Association, The American Psychiatric Association, and the American Association for Marriage and Family Therapy as Amici Curiae in support of plaintiff-appellees
^ a b c d Pawelski JG, Perrin EC, Foy JM, et al. (July 2006). "The effects of marriage, civil union, and domestic partnership laws on the health and well-being of children". Pediatrics 118 (1): 349–64. doi:10.1542/peds.2006-1279. PMID 16818585.
^ a b c d e f Herek GM (September 2006). "Legal recognition of same-sex relationships in the United States: a social science perspective". The American Psychologist 61 (6): 607–21. doi:10.1037/0003-066X.61.6.607. PMID 16953748.
^ a b c How Does the Gender of Parents Matter
^ a b Brief presented to the Legislative House of Commons Committee on Bill C38 by the Canadian Psychological Association - June 2, 2005.
^ Third District Court of Appeal State of Florida - September 22, 2010 (PDF):
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_parenting" target="_blank

Na svih ovih 8 referenci možeš da klikneš na wikipediji i da pročitaš šta tačno tu piše.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!