4NY K3Y napisao:
- odakle ti ideja da je kiretaza jedini nacin vrsenja abortusa, da li si cuo nekad za vakuum sukciju?
- odakle ti ideja da mora jos neko da ucestvuje u abortusu sem trudnice? da li si cuo nekad za hemijski abortus? (antiprogesteron, prostaglandin)
)
Одакле теби идеја да ја мислим да је киретажа једини начин вршења абортуса? Када сам ја то поменуо? Њу сам поменуо пошто је изузетно инвазивна!
Расправљали смо о медикаментозном абортусу па се не јављај ако ниси прочитала.
da li ti je mozda palo na pamet da zena dodje u taj stadijum da ima tendencije da izbode sebi stomak (gravidnu matericu) iglama za pletenje, od silnog psihickog "nepostojanja" posledica?
Психијатријска болест је оправдан медицински разлог за абортус и лечење!
4NY K3Y napisao:a da ne pominjemo inkontineciju bila radjena epiziotomija ili ne
Врло ретка последица, нарочито ако епизиотомија није рађена!
4NY K3Y napisao:jadno je to srpsko zdravstvo u kom ce speedygonsales biti doktor
Јој, јаднице, ако немаш шта паметно да кажеш, немој се ни јављати. Или, бар, прочитај прво тему!
Што се тиче оне глупости о срцу коју си, вероватно, покупила у
Блиц жени. Контракције ћелија се могу регистровати електродама 23 дана развитка али рећи да је срце довољно као пумпа тада је за -
Ем нема ни кроз шта да пумпа осим неког примарног, полуоклудираног крвотока, ем нема ни коморе које се јављају тек у 5 недељи, да не помињем да је фреквенца једва 70/мин што, у феталном случају, није ни близу довољног.
И нервне ћелије опаљују сигнале од како се појаве а, чак, и формиране обрасце рефлексних лукова у 20 недељи па не кажемо да је мозак развијен.