Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Ako uzmemo u obzir onu čuvenu podelu na sedam umetnosti: književnost, muzika, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, pozorište i film, kako bi ih vi rangirali u odnosu na njihov značaj za vas lično, u odnosu na stepen sopstvenog razumevanja, doživljavanja.
Korisnikov avatar
By Adenim
slikarstvo
muzika
pozoriste
film
vajarstvo
knjizevnost
arhitektura
Korisnikov avatar
By paw
muzika
knjizevnost
arhitektura
pozoriste
film
slikarstvo
vajarstvo
Korisnikov avatar
By Mars
Uh. Uz mnoštvo mnoštvo ograda i potrebnih objašnjenja za koje sada nemam vremena:

knjizevnost
muzika
film
slikarstvo
arhitektura
pozoriste
vajarstvo

:dedamraz: :jelka: :ledeni: :poklon:
By Ljudmila
muzika
knjizevnost
film
pozoriste
slikarstvo
arhitektura
vajarstvo
Korisnikov avatar
By KiWi
film
muzika
knjizevnost
arhitektura
pozoriste
slikarstvo
vajarstvo
Korisnikov avatar
By IriS
muzika
film
knjizevnost
pozoriste
arhitektura
vajarstvo
slikarstvo

mada su izmedju nekih jako male nijanse i bilo mi je tesko da se odlucim
By Simor
književnost
film
muzika
arhitektura
pozorište
vajarstvo
slikarstvo

a slažem se sa kiss adict da su između nekih male nijanse i da ni meni nije bilo najlakše da rangiram umetnosti.
By Storm
Književnost
Arhitektura
Pozorište
Film
Muzika
Vajarstvo
Slikarstvo
Korisnikov avatar
By V25
muzika

film

književnost

arhitektura

slikarstvo

pozorište

vajarstvo
Korisnikov avatar
By decko
slikarstvo

muzika

film

vajarstvo

knjizevnost

arhitektura

pozoriste
By ~ Le Saint X ~
uh....

tesko....

knjizevnost/slikarstvo/muzika #1

.....

pa ostalo....

film/pozoriste na zacelju
By Ulix
Prakticno je nemoguce napraviti ovakvu rang listu. Ovo dole je pokusaj, ne sasvim uspesan i podlozan promeni u zavisnosti od vremena napolju i mog raspolozenja. :)
Prvo mesto je, recimo, nemoguce zameniti, ostalo jeste. Vajarstvo je na poslednjem mestu jer, eto, o tome najmanje znam. Kad bih znao malo vise, kad bih gledao dalje od kurosa i kore, Mikelandjela, od Brankuzija, Djakometija, recju: od klasika, mozda bi bila rangirana malo bolje. Sve u sredini je toliko blisko da moze da zauzme isto mesto, tj. bilo koje.

knjizevnost
muzika
film
arhitektura
slikarstvo
pozoriste
vajarstvo
By Swanheart
Tesko....

muzika
knjizevnost
slikarstvo
pozoriste
arhitektura
vajarstvo
film
Korisnikov avatar
By konstantin laufer
Originally posted by Simor
Ako uzmemo u obzir onu čuvenu podelu na sedam umetnosti: književnost, muzika, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, pozorište i film, kako bi ih vi rangirali u odnosu na njihov značaj za vas lično, u odnosu na stepen sopstvenog razumevanja, doživljavanja.
imam jedno pitanje, a ko je podelio umjetnost na ovaj nacin?
Korisnikov avatar
By Lunja
muzika :klavir:

film
pozoriste
knjizevnost
slikarstvo
arhitektura
vajarstvo
Korisnikov avatar
By ogi_ns
muzika :harmonika:

film :oskar:

knjizevnost :cita:

slikarstvo :galerija:

pozoriste :drama:

vajarstvo :leviathan:

arhitektura :soping::
Korisnikov avatar
By svejedno
Ajde:

Slikarstvo
Muzika
Knjizevnost
Film
Pozoriste
Vajarstvo
Arhitektura

Ne, ne, ovo ipak nije potpuno moguce uraditi.
By Ulix
Originally posted by svejedno
Ne, ne, ovo ipak nije potpuno moguce uraditi.
Nije!

Sad sam pogledao svoju listu i, knjizevnost svakako ostaje na prvom mestu, ali za ostalo nisam siguran.
Korisnikov avatar
By ...
Tema je predivna, izmedju ostalog upravo stoga i sto je nemoguce sastaviti tu istu.
By Ахасвер
Рецимо да је по мени поредак следећи:

- Музика
- Архитектура
- Књижевност
- Филм
- Позориште
- Вајарство
- Сликарство
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Mars
Uh.

knjizevnost
muzika
film
slikarstvo
arhitektura
pozoriste
vajarstvo

Ne mogu da verujem, ali potpuno istim redom... I ima smisla... sve je medjusobno povezano, ali ide redom sta ide iz cega u danasnjem nacinu primene...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Razmak ilustruje nijanse, što manji razmak, to mi je bilo teže da se odlučim gde šta staviti

muzika
film
književnost

slikarstvo

pozorište

arhitektura
vajarstvo
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by FireGox
Originally posted by Mars
Ne mogu da verujem, ali potpuno istim redom...

Jao, Gox! .... Pa sta cemo da radimo sad!!!
By жњ
ah evo, nabrzaka i otprilike

muzika
knjizevnost
film
arhitektura
slikarstvo
pozoriste
vajarstvo
By Çâðê_DUP
tesko pitanje

do sad sad nabrojala mnogo mogucih kombinacija, jer ne umem da odgovorim na samo jedan nacin. za mene su sve ovo nacini prikazivanja i predstavljanja, izrazavanja, svaki ima svoj pogled, svoj nacin da izrazi verovatno, svaka je svoja, savrseno uharmonizovana u sebi, meni je to fascinantno...

ako pokusam da izrazimo patnju, coveka koji je strasno gord, velicanstven i pati, ja bih, u zelji da ugodim nekom svetkom duhu, vodjena grandioznoscu, izabrala arhitekturu. nista lepse od uklesanog lika, ili fantasticno visoke gradjevine koja natkriljuje sve..tako bi se ta statua dala prineti covekovim ocima, pobudivsi u njemu osecanje spajanja sa svetom, sa istorijom kroz vremensko trajanje gradjevine.. (dok ne bace bombu na istu ili nesto slicno)

ako bih se obratila cistoj dusi, trazeci impuls koji opisuje tu patnju na apstraktniji nacin, odabrala bih muziku. u muzici ima nekakve cudne uzvisenosti, koja se ne moze uhvatiti recima.

mislim da nijedna od ovih umetnosti ne moze opstati sama i svaka moze posluziti onoj drugoj. razlicita su njihova sredstva, razlicite su umetnicke licnosti koje ih koriste (ako govorim o muzici, imam u glavi nesto slicno Mozartu, ne govorim o Ceci, mislim da je to jasno)

misao, jezik, ton su orudja svih ovih umetnosti. ne postoji ijedna koja ne sadrzi jednu od ova tri. ja zaista ne mogu da se odlucim da postavim ijednu na prvo mesto, znajuci da istinska remek dela ne mogu postojati u formi cisto jedne umetnosti.

mozda je meni knjizevnost najsveobuhvatnija, ali muzika mi je najapstraktnija. za mene je knjizevnost jedna najprociscenija ideja, pozoriste u sebi sadrzi "vise umetnosti" kao i film...tesko mi je da se odlucim....

znaci, pokusavajuci da ispisem tako sto cu se orijentisati prema kompleksnosti, znacilo bi da imam neki kriterijum, a ja mislim da ga je goto0vo nemoguce pronaci, stoga, moram napisati onako kako to za mene licno ima nekakvo znacenje, a ro moze biti i rezultat da li sam i kako provela svoje detinjstvo..okruzena slikama ili knjigama, i da li me je profesor dovoljno zaintrigirao za likovno, ili imam traume sa casa likovnog..ne secam se zasto me toliko slikarstvo odbija, izuzev da sam bila isuvise okruzena njime..to je jedina umetnost koju ja ne mogu da shvatim, a ona je neophodna za dobru pricu (kad pises, na neki nacin koristis reci umesto cetkice, narocito deskriptivna knjizevnost)...

bolje da stanem, napisacu elaborat, a mozda se i platona setim, pa bude :jbg:

recimo da su meni muzika i knjizevnost na prvom mestu, ja ne umem da ih odvojim, totalno razlicito deluju na mene..onda bih stavila film i pozoriste, mozda film pre nego pozoriste, vajarstvo radije nego slikarstvo, a arhitektura mi je nekako najmanje bliska, udaljena i hladna, nekako sam najmanje imala dodira sa istom...slikarstvo bih stavila na poslednje mesto, ali iskljucivo, kazem, zbog trauma sa casa likovnog..smesno je, jer sam se cak u jednom periodu zivota bavila crtanjem (ugljenom), ali kad bolje razmislim ja sam se u periodama svog zivota, dakako, bavila SVIM vrstama umetnosti, muzikom najduze, knjizevnoscu najintenzivnije i najuspesnije...

(dala sam ovakav odgovor jer je simorov post implicirao na totalnu subjektivnost i tako sam se i vodila, jer u suprotnom, ne bih se usudila da napisem odgovor i proglasim ga za tacnim i neprikosnovenim, izuzev da kazem da je to "moje misljenje"..)

:france:
By Çâðê_DUP
Ovako:

Knjizevnost

Muzika

Film

Pozoriste

Slikarstvo

Vajarstvo

Arhitektura

:D
Korisnikov avatar
By tinkerbell
muzika
pozoriste
knjizevnost
film
arhitektura
slikarstvo
vajarstvo
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by konstantin laufer
Originally posted by Simor
imam jedno pitanje, a ko je podelio umjetnost na ovaj nacin?
Imam isto pitanje :)

Takodje ne priznajem ovu podelu dok se tu ne svrsta i osma umetnost - video igre. :)
Korisnikov avatar
By Mars

...fotografija
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!