Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Da, da, sećam se tih majica kao i kolača bez jaja. E pa sad kako to iskopati....
Korisnikov avatar
By Mars
Ovako, ja bih stvarno svima najtoplije i najiskrenije preporučio da smanje cigare. Prepolovite makar i učinićete nešto i za svoje zdravlje i za svoj budzet. A nećete se potpuno lišiti zadovoljstva.

Drugo..u Srbiji je hrana stvarno nenormalno skupa (mada je sve više trend i u ostatku sveta) ALI mislim da tu ima itekako prostora da se uštedi a, kao i u slučaju cigara-doprinese zdravlju. Konkretno: sto manje brze hrane, na ulici, s nogu, svega onog sto vam trenutno reši problem JEDNOG, tog obroka a za 5,6 sati posle morate da ponovite to isto. Znači: planiranje, nabavka namirnica na mestima sa povoljnijim cenama...priprema kuci, za ceo dan ili dva i, ko radi: kontejneri, posudice pa u ranac.

Diane Sawyer nosi svoju domaću supu od povrća na posao (net worth $40M, annual salary $12M)
Korisnikov avatar
By *deni*
Teme su zaista korisne i realne, ma koliko nekom delovale nadrealno i retro.

Što se ovog nošenja supice na posao tiče, to je trend u svim progresivnim i osvešćenim društvima, osim kod nas, koji i dalje gutamo nezdrave pancerote, bureke i indeks sendviče po pekarama, s nogu. I onda se ljudi čude što su gojazni, gnjili i pepeljasto-žuti u licu sa crvenim nosevima i duplim gronicima. Ko bureke guta umesto fino spravljene boranije i povrćne supice, taj može da računa i na trodupli gronik i pre tridesete godine.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa dobro, ne satanizujmo sad burek i peciva. Nije najzdraviji izbor, ali nije ni toliko loš.

Posebno što kod mene oni predstavljaju hranu za dušu, ne samo telo.

Nego...misliš da sam pepeljasto-žut u licu?
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588240#p2588240]Mars napisao:[/url]Ovako, ja bih stvarno svima najtoplije i najiskrenije preporučio da smanje cigare. ...
Drugo..u Srbiji je hrana stvarno nenormalno skupa (mada je sve više trend i u ostatku sveta) ALI mislim da tu ima itekako prostora da se uštedi a,......
Slazem se cigare zlo, odrices se zdravih stvari da bi unistio svoje zdravlje.

Nego ovo za skupu hranu, hrana u Srbiji je skupa u odnosu na sta,
na primanja u Srbiji ili u odnosu na hranu u recimo Kanadi?

10 jaja - 0,9 evra
1l kratkotrajnog mleka - 0,7 evra
0,5kg belog rezanog hleba - 0,4 evra
1kg jabuka - 0,4 evra
1kg banana - 0,9 evro
1kg limuna - 0,9 evra
1kg pomorandzi - 0,7 evra
1kg ananasa - 1,2 evra
1kg grozdja - 0,7 evra
1kg meda - 3,5 evra
1kg pasulja - 2,2 evra
1kg krompira - 0,3 evra
1kg sargarepe - 0,3 evra
1l suncukretovog ulja - 1,4 evra
100g tune konzerva - 1 evro
1l flasirane vode za pice - 0,3 evra
1kg juneceg buta - 6 evra
1kg celog pileta - 2,5 evra
1kg svinjskog buta - 4 evra
1kg skuse - 3 evra

sve ovo da odes i kupis platices 30 evra i neces moci da doneses kucu.

koliko ti placas ovo u Kanadi?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
I ostaje ti da postanes zec pa da ti ta hrana potraje duze od par dana
Korisnikov avatar
By Mars
@Barni

Proizvođačima je oduvek hrana JEFTINA.

Hrana u Srbiji je skupa u odnosu na to koliki deo ukupne zarade odlazi na nju. Dok su u Srbiji izdaci za hranu ubedljivo na prvom mestu (cuvena potrosacka korpa, minus hemija), u razvijenim zapadnim zemljama je to na i ispod petog mesta.

Tako za sve ovo što si pobrojao, u USA i Kanadi (mislim i u EU, sudeci po ljudima koje znam u Austriji i Nemackoj i njihovih šokova kad dođu kući) to košta od 50% do 100% srpske cene (otprilike negde 2/3 proizvoda je 75% srpske cene, a 1/3 ili košta isto ili je upola jeftinije). Ali su zarade višestruko veće.

Ako te baš konkretno zanima mogu da napišem.

Još jedna bitna stvar: na hranu se ovde ne plaća porez.

Što me dovodi do još jednog pokazatelja da je hrana u Srbiji skupa: svi srpski prehrambeni proizvodi su jeftiniji u okruženju nego u samoj Srbiji.

(a, na kraju krajeva, u postu sam i rekao da je jeftinije hraniti se tako po tvom spisku - namirnice pa u kucu i spremas....nego brza resenja po ulici i raznim kucnim dostavama)
Korisnikov avatar
By *deni*
Mars, ne mislim da si pepeljasto-žut, jer ti nikad nisam lice video uživo, ove slike što na Forumu postavljaš su uvek zabašurene do mere da se nikakvi relevantno-kurentni zaključci o realnom stanju tena ti ne mogu donositi.
Korisnikov avatar
By Mars
Ali svejedno ne misliš da sam pepeljasto-žut?

Dobro.
Korisnikov avatar
By *deni*
Nemam razloga da mislim, znači - ne mislim. :deni:
By barni
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588280#p2588280]Mars napisao:[/url].

Tako za sve ovo što si pobrojao, u USA i Kanadi (mislim i u EU, sudeci po ljudima koje znam u Austriji i Nemackoj i njihovih šokova kad dođu kući) to košta od 50% do 100% srpske cene (otprilike negde 2/3 proizvoda je 75% srpske cene, a 1/3 ili košta isto ili je upola jeftinije). Ali su zarade višestruko veće.

Ako te baš konkretno zanima mogu da napišem.
da, voleo bih da napises koliko kosta tebe u Kanadi to sto sam nasumicno izabrao
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588280#p2588280]Mars napisao:[/url]

(a, na kraju krajeva, u postu sam i rekao da je jeftinije hraniti se tako po tvom spisku - namirnice pa u kucu i spremas....nego brza resenja po ulici i raznim kucnim dostavama)
i jeftinije i zdravije, namerno sam izabrao namirnice koje nisu preradjevine jer je preradjena hrana uvek argument za jeftinu hranu u zamljama zapada.
Isto se ne mogu sloziti sa tobom da je u Kanadi jeftinija hrana s'nogu. U beogradu kompletan rucak za poneti mozes da kupis za 2 evra, to isto u restoranu patices oko 10 evra.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588280#p2588280]Mars napisao:[/url].

Hrana u Srbiji je skupa u odnosu na to koliki deo ukupne zarade odlazi na nju. Dok su u Srbiji izdaci za hranu ubedljivo na prvom mestu (cuvena potrosacka korpa, minus hemija), u razvijenim zapadnim zemljama je to na i ispod petog mesta.
pomenuo si hranu pa sam se na nju nadovezao a ne na troskove celokupnog zivota.
Hrana u Srbiji je skupa za ljude sa malim primanjima kojih je najvise.
U Beogradu sa platom od 1000 evra i ako posedujes stan mozes ziveti daleko kvalitetnije nego u bilo kojoj prestonici Evrope.
Koliko ti recimo mesecno potrosis para na zivot?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588280#p2588280]Mars napisao:[/url]

Što me dovodi do još jednog pokazatelja da je hrana u Srbiji skupa: svi srpski prehrambeni proizvodi su jeftiniji u okruženju nego u samoj Srbiji.
moras navesti koja je to hrana :)
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
sad se preračunavam, od prošle godine do sad spičkala sam sigurno 2000e na izlaske :iskolacen:
vadile su me pare od 18. rođendana najviše. +neki poslići, pare od rodbine za praznike, mojih i to

ali 2000e. jebote.život
ma nije mi žao
bila sam u fazonu kad ću da se provodim ako ne sad

ma i dalje sam u tom fazonu. samo što sam sad bankrot, pa ne izlazim.
uštedim ove +ove pa izađem jednom u mesec dana na neku dobru žurku, raspadnem se kraj, narednih nedelju dana se oporavljam, naredne tri nedelje štedim pa opet tako

ee živote
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
zapravo i društvo me vadilo/vadi. vadili se/vadimo se. plaćali smo/plaćamo ko kad ima za sve

ali svakako koliko god da ponesem samo ja uvek sve potrošim crkladabogda
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588333#p2588333]EnMademoiselle napisao:[/url]sad se preračunavam, od prošle godine do sad spičkala sam sigurno 2000e na izlaske :iskolacen:
vadile su me pare od 18. rođendana najviše. +neki poslići, pare od rodbine za praznike, mojih i to

ali 2000e. jebote.život
ma nije mi žao
bila sam u fazonu kad ću da se provodim ako ne sad

ma i dalje sam u tom fazonu. samo što sam sad bankrot, pa ne izlazim.
uštedim ove +ove pa izađem jednom u mesec dana na neku dobru žurku, raspadnem se kraj, narednih nedelju dana se oporavljam, naredne tri nedelje štedim pa opet tako

ee živote

Си ти на кокаину?

У ствари, чекај. 2000е рецимо за годину дана, то је сваки петак и субота у години по двадесетак е, тј. нешто преко 2000 дин по изласку. Апффф
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2589943#p2589943]Galadriel napisao:[/url]
Си ти на кокаину?
:lol:

nisam. mada bilo je svega i svačega.
doduše najviše je odlazilo na piće, pa postaneš kapacitet, a jedno piće 200-300 din, pa računaj
još ako častim nekog da ne pijem sama, što imam običaj, nisam morala ni da izlazim svaki vikend da se toliko istrošim. ma briga me, meni bilo lepo.
Korisnikov avatar
By Torry
uvek sam nosila hranu od kuce na posao, ne da cicijasim ali znam da spremim i zdravo i ukusno a ne da se hranim po pekarama i picerijama

sto se tice cigareta, presla sam na duvan, opet izadje jeftinije, znam da bi bilo jos bolje da prestanem no videcemo (inace 3 dana kako ne pusim zbog bolesti, drzim :fige: da nastavim ovako)

inace sam po prirodi stedljiva, ne bacam pare olako ako znam da sutra nemam, sto opet ne znaci da ne umem da izadjem i da se odlicno provedem...jedino je pitanje da li ti za dobar provod treba razbacivanje i preterivanje ili umerenost...ovo sto enmad prica, sve smo to prosli u tim godinama pa i ne osudjujem ali zeno svaka ti cast na razbacivanju...mada, nek ide zivot ;)

i doslo je do onoga, kada nemas vise ni odakle da vadis stek...onda cuti ili se bori
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Vrlo sam u zadnje vreme oprezna kad je novac u pitanju (mora se, takvo je vreme došlo), tako da se nađe sredstava za sve. Na noćne izlaske ne trošim skoro ništa jer su mi dosadili, a nemam ni puno vremena za njih. Kad se odgovarajuća cifra izdvoji na najosnovnije stvari (kirija, komunalije, etc), nađe se tu štošta i za neka sitna zadovoljstva, hobije, tako da se ne žalim. Umetnost preživljavanja, što bi rekao moj drug. :lol:
Korisnikov avatar
By designer
Sad ste me smorili... :besimse:
Ja se nadam boljem zivotu u velegradu, a vi kukate na sav glas! Znam ja vas, hocete da me odvratite od selidbe kako bi samo vi uzivali u carima glavnog grada :flaming:
No, salu na stranu, svestan sam da se moram odreci mnogih zadovoljstava, ali moje "selo" mi se toliko zgadilo, da cu biti srecan samo da se probudim na drugom mestu koje nije toliko primitivno i zatucano.
Imam i tu srecu da mi moji mogu finansijski pomoci, tako da ne moram nesto preterano brinuti oko toga. No, iz nekog iracionalnog straha odlazem ono sto tooooliko zelim... sjeban sam, i bez ideje kako da pomognem sebi...
Korisnikov avatar
By mikeli
Dakle.. Odakle VAMA pare za izlaske, garderobu, kafenisanja, jebeni gradski prevoz?!

Hm, sa platom radnika obezbedjenja, od malo jace preko 20 hiljadarki rsd-a,
mogu da izjavim sledece ....
Izlasci, jednom u mesec i po ... i to klasika, sa druzinom, popije se i za pojas zadene, i mir.
garderoba, to sam zaboravio sta je. da nisam pre vise od 5 god pokupovao ok stvari, kvalitetne, isao bih go i bos (kinezi nebi znali sta je zima).
kafenisanja, pa svako ima kave i po neku rakiju kuci (to se mora).
gradski prevoz nekoristim, vec sopstveni, auto redje i redje, a uglavnom bajsom (dok nepadne sneg), onda pesaka ....
godisnji nekoristim vec sezonama, skupljaju se novci za ogrev, zimnicu, registraciju auta, i sl..
e da, poceo sam duvan da pusim, evo tri meseca, i usteda se vidi. kupio sam usisivac (kostao je celih 8 crvenih, koliko sam davao za cigar) ... nefali mi nista ....
sex i ljubav, sta to bese ?
jad i tuga je, al ima i gore, to je moja logika ...
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588006#p2588006]Anhedonie napisao:[/url]a ovi bogati se kurvaju 100% !!!
Ovo :krezavi:

Nisam zahtevan, ne uživam u izlascima (kućni sam tip, ne volim buku, gužvu, pozeraj), nisam ovisnik ni o čemu skupom (ovisnik sam jedino o sexu - još uvek besplatno, i slatkišima - pristupačno jer ne biram skoro!). Nisam žrtva modne industrije, a imam dovoljno ukusa/stila da izgledam pristojno sa vrlo jednostavnim stvarima (napadan stil oblačenja/ponašanja i ne volim). A da je jebeno kako god okreneš, jeste. Ne mogu ni da zamislim kako izgleda samostalna borba sa kirijom i računima...

Iz ličnog iskustva nisam primetio da su svakodnevna sranja mnogo jeftinija (ako uopšte) u razvijenim zemljama. Jedino što imaju znatno veća primanja, pa manji udeo odlazi na to. I znatno je više diferencijacije po svakom pitanju, pa tako i cenama hrane/robe u različitim marketima (u zavisnosti od ponude, lokacije). Možda je tako na nivou cele Srbije (kako u samom Beogradu to po pravilu nije slučaj), nisam upućen.

Preživljavam pre nego što živim... ali u mom slučaju je to u velikoj meri povezano sa odsustvom želje za životom, prilično sam ravnodušan, imao (mnogo) para ili ne. Nelagodno se osećam u materijalističkom svetu, vodim se prvenstveno funkcionalnošću.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
U pirotu se odlazi u regularan maxi/rodu kada zeli da se ustedi na kolicini. So yeah, jos gore je tamo, nema megamarketa.
Korisnikov avatar
By Mars
U Pirotu je kugla sladoleda nešto tipa 3 dinara.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne, poskupela je na 5. :lol:

Al to je, ono, sranje sranja, na jednom mestu, voda i aroma, jedne godine je bilo masovno trovanje time.
By alexandermagic
Trudimo se, i ja i dečko. Tu je i dodatni, konstantan trošak u vidu moje Jelene i njene majke, no kako sam to sam želEo, ne žalim se. Samo konstatiram.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615389#p2615389]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588036#p2588036]Torry napisao:[/url]ne radim vec godinu dana tako da nemam sta pametno da kazem na tu temu

imam nesto svoje ustedjevine, a posto se i to topi, bice jako simpaticno u narednom periodu

VRLO simpatican period, JAKO dobro zivim

:up:

ont:

Ne zalim se, autogeni trening :teg2:
Korisnikov avatar
By Zvonki
Ja ni ne izlazim,umalo da nisma izgubio posao pa sam cimao vezu itd,nadams e da cu da ustedim da odem na more ove godine,keva mi je veoma bolesna i treba platiti te lekove takod a gej zurke i ostale igrarije ne dolaze u obzir,i sada radim an tome da nadjem jos jedan posao...dobra stvar sto sada nemam decka ,mislim nije dobra ocu reci dobro je sto ne moram da trosim pare i na to,qa zamisli da imam neku sponzorusu jao on bi kopao kanale da zaradi :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!