Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by 4NY K3Y
imam neke nedoumice u vezi astrologije, pa bih zamolila nekoga ko se razume, a nije mu mrsko da kucka da odgovori
'vako
s obzirom da u astrologiju nisam verovala, citajuci neke komentare na ovom forumu (mislim da je cak bila ova tema), malo sam citala o tome
e, sad slede pitanja pocetnika
1. Problematican mi je onaj momenat da se natalna karta pravi u odnosu na momenat rodjenja. Nije mi problematican sam po sebi kao pojam - ok, tad pocinje zivot, pa u odnosu na taj momenat "zamrzavamo nebo", nego je problematicno sve ostalo oko toga.
Evo, na primer, moja mama kad je pitam kad sam se ja TACNO rodila, u koliko sati i koliko minuta, kaze - oko 3 ujutro. "Oko 3"... pa, kako onda ja da znam gde je meni koje nebesko telo, kad se svaka 4 minuta slika menja? (ako sam dobro memorisala da je na 4 minuta).
I kako sada ja, konkretno, da vidim svoju natalnu kartu?
2. Kad smo vec kod natalne karte... Po kom vremenu se ona pravi? Sidericko bi bilo nesto preciznije od solarnog, ali, pogledah te sidericke horoskope... Jeste da je vreme preciznije sto se racuna tice, ali nema trinaestog znaka, a i sunce ne boravi u svim sazvezdjima isto vreme...
3. Sad ide najproblematicniji deo za pitanje - ovako, ukoliko u sprezi sa prethodnim pitanjem pocnemo o tome da su znaci i sazvezdja samo inicijalno identicni, ali u stvari nisu - kako onda mozemo da kazemo da gledamo scenografiju na nebu i prenosimo je u kartu, ukoliko to niej identicno. Meni onda to nekako gubi dodir sa realnim prikazom astronomskih prilika.
4. Ukoliko Pluton ima uticaj, zasto Haron nema?
5. Da li komete uticu, recimo Halejeva, u momentu kad je prolazi blizu nas (1997, ako se ne varam, poslednji put)?
Samo bih zamolila da mi ne odgovrate suvise strucno, jer ono - sekstili, ovo, ono, jos uvek ne razumem, nisam mogla dalje da idem sa citanjem dok ovo sebi ne razjasnim (ili ne nadjem nekoga ko ce mi razjasniti, jel te).lol. Mislim da sam ti odgovorio najnestrucnije, prvo jer ja nisam astrolog, ja samo izucavam astrologiju; drugo jer si postavila jednostavna pitanja na koje je najbolje dati jednostavne odgovore.
Hvala.Nista ,)
Originally posted by HeraldKazem, ima mnogo skola, i 13i znak je priznat kao postojeci svuda, inace.
Kakav krug, kakvi bakaraci ne moze da se deli i umisljaju krugovi koji se mogu lepo podeliti na jednake delove, kad tako nije Lepo, ima astrologa ( englezi ) koji koriste 13 znakova, tacnije 13 astronomskih ( astroloskih ) sazvezdja ekliptike. Jos se manje propagira da postoji i 21 astronomsko ( astrolosko ) sazvezdje zodijaka ( ako uzmemo da zodijak obuhvata delove +- 8stepeni od ekliptike ).
Originally posted by svejedno
Igrom slucaja, licno znam tacno u minut.. pa...kada sam ispao iz keve ,)
Originally posted by KosmickaCesticaPostoje i prenatalne karte... ne secam se sad kako, sta, da li se rade za trenutak zaceca itd... secam se samo da postoje i da se i one mogu izradjivati.
Meni je jako zao sto ulecem ovde ovako, ali prvo sto je problematicno
je vreme i datum rodjenja.. Pre svega fetus zivi i pre trenutka kad
"pocne da dise", to jest ima svoje neuronske karakteristike... a postoje
razne medicinsko-pravne studije koji je to trenutak kad se ljudsko bice
(fetus) smatra zivim ... to definitivno nije trenutak "izlaska na svet"..
...
Originally posted by 4NY K3YIzvini, ali iskreno (a procitao sam celu temu odavno i pratio kako su dolazili odgovori), ti odgovori me nisu uopste ubedili. Da, skeptik sam i cvrsto verujem da je u pitanju glupost (izvinjavam se ako ti ikoga vredja) i uopste ne mogu da poverujem u ta objasnjenja. Previse zvuci kao "eh, kad smo shvatili da nije kako smo mislili, onda smo smislili nesto novo da bi se uklopilo u celu pricu... i onda je neko provalio da ni to ne valja, pa smo onda jos malo izmisljali, kako bismo se uklopili u stanje stvari... mada ni tu nije bio kraj, jer je neko uvideo da postoji jos neslaganja, pa smo smislili jos jednu gomilu gluposti, kako bismo opravdali sve iza nas". No hard feelings, ali ja prosto ne mogu da poverujem u to.
@kosmicka
nemoj da ti je mrsko da iscitas temu, ja sam postavila gomilu pitanja, a svejedno i Herald su veoma interesantno odgovorili, vredi citanja
Originally posted by TheDreamerKoja je to, tacno, nevidljiva sila koja, po tvom misljenju, stvara uticaj izmedju pojedinih objekata u svemiru? Znamo da nije nijedna od cetiri fundamentalne sile, tako da mora da bude nesto peto. Ako astrologija tokom svih njenih godina postojanja nije uspela da odgonetne taj detalj (koji je samo tip of the iceberg), kako se onda ocekuje da se astrologija prihvati kao nesto ozbiljno? Naravno, imas ti pravo da verujes u sta hoces, ali samo hocu da kazem da astrologija nema naucnu bazu, te se verovanje u astroloska saznanja (da ne kazem dogmu) moze poistovetiti sa verom u bilo kojoj religiji, jer se svodi na slepo pracenje nedokazanog.
Verujem u astrologiju, ali ne toliko u njeno savremeno tumacenje, poput horoskopije, koja se trudi da rastumaci uticaj planeta na karakter, sudbinu i ponasanje coveka, pa i do najbanalnijih stvari, vec njen arhaican aspekt, koji izucava tajne veze koje postoje izmedju svih stvari u svemiru. Ne mislim da je ljudska sudbina determinisana polozajem zvezda u odredjenom trenutku, takva pretpostavka u potpunosti otpada. Ali pretpostavka da je sve u kosmosu povezano mi je daleko prihvatljivija. Pitanje astrologije je pitanje analogija, i to mi je jedno od najzanimljivijih pitanja.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!