- 11 Sep 2010, 14:48
Originally posted by Vel boydonio je jedinu odluku koja je unutar razuma i samopostovanja moguca. sve drugo bi islo u hipokriziju koju svaka institucionalizirana religija masovno proizvodi i ocekuje od svojih sljedbenika.
Originally posted by Dante
Ali kada sam odlučio da budem definitivno gej, odlučio sam se da (teškog srca) odustanem od pravoslavne vere.
Ne može i jedno i drugo, na žalost, jer mi mesto nije tamo (u crkvi), zbog toga što jesam.
Nije fer, ali možda ima razlog zašto - jer smatram da vera ne treba da bude kao automobil, da ga voziš kako ti odgovara i prilagođavaš.
..........
i time si sarsheno ispunio zelje i prizeljkivanja najgorim antigejima unutar pravoslavnih "vernika" .
ne zelim da te kritikujem niti govorim shta raditi/ne raditi Dante, ali ti je ovaj post tipichan primer poraza vere u Dobrog i Poshtenog Boga, Boga kao Ljubavi; poraz koji su samozadovoljno trljajuci ruke oni koji su hijack-ovali pravoslavlje, hrishcanstvo.... i prizeljkivali; nisi uspeo da odbacish stereotip Vera= crkva, institucionalizovana religija i njene heteroseksistichke dogme....
tuzno, ali ipak poshtujem.......