Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Vel boy
Originally posted by Dante

Ali kada sam odlučio da budem definitivno gej, odlučio sam se da (teškog srca) odustanem od pravoslavne vere.
Ne može i jedno i drugo, na žalost, jer mi mesto nije tamo (u crkvi), zbog toga što jesam.
Nije fer, ali možda ima razlog zašto - jer smatram da vera ne treba da bude kao automobil, da ga voziš kako ti odgovara i prilagođavaš.
..........

i time si sarsheno ispunio zelje i prizeljkivanja najgorim antigejima unutar pravoslavnih "vernika" .
ne zelim da te kritikujem niti govorim shta raditi/ne raditi Dante, ali ti je ovaj post tipichan primer poraza vere u Dobrog i Poshtenog Boga, Boga kao Ljubavi; poraz koji su samozadovoljno trljajuci ruke oni koji su hijack-ovali pravoslavlje, hrishcanstvo.... i prizeljkivali; nisi uspeo da odbacish stereotip Vera= crkva, institucionalizovana religija i njene heteroseksistichke dogme....
tuzno, ali ipak poshtujem.......
donio je jedinu odluku koja je unutar razuma i samopostovanja moguca. sve drugo bi islo u hipokriziju koju svaka institucionalizirana religija masovno proizvodi i ocekuje od svojih sljedbenika.
By Speculum Columbae
Originally posted by Vel boy

Ali kada sam odlučio da budem definitivno gej, odlučio sam se da (teškog srca) odustanem od pravoslavne vere.
Ne može i jedno i drugo, na žalost, jer mi mesto nije tamo (u crkvi), zbog toga što jesam.
Nije fer, ali možda ima razlog zašto - jer smatram da vera ne treba da bude kao automobil, da ga voziš kako ti odgovara i prilagođavaš.
..........

i time si sarsheno ispunio zelje i prizeljkivanja najgorim antigejima unutar pravoslavnih "vernika" .
ne zelim da te kritikujem niti govorim shta raditi/ne raditi Dante, ali ti je ovaj post tipichan primer poraza vere u Dobrog i Poshtenog Boga, Boga kao Ljubavi; poraz koji su samozadovoljno trljajuci ruke oni koji su hijack-ovali pravoslavlje, hrishcanstvo.... i prizeljkivali; nisi uspeo da odbacish stereotip Vera= crkva, institucionalizovana religija i njene heteroseksistichke dogme....
tuzno, ali ipak poshtujem.......
Obično ne dozvoljavam da me uvuku u Alisinu zečju rupu, no čini mi se da zaslužuješ ustupak. Ja nisam odustao od toga Boga, već od religije.
Ja tu odluku nisam doneo zbog "antigejeva" već zbog sopstvenog poštovanja prema toj religiji, (a ne religioznima) i ljudi mudrijih od mene. Neću poći od stava da sam ja mudar i da će moje mišljenje promeniti bilo šta i bilo koga. Ja nisam Sokrat, ni Hristos i neću obarati ničije argumente. Opet - ja tu ne vidim tugu, jer to nije nešto što ja mogu da rešim, već oni koji su igrom slučaja "nadležni".
A moj "poraz vere" ne može da mi načini ni jedan jedini čovek na ovom svetu, jer vera (u nešto) je dublja od čoveka - pojedinca i grupe.
Vrlo jednostavno - ne mogu da ispunim ono što grupa traži od mene, ne mogu da im dam svoj doprinos po tom pitanju - povlačim se. Biće bolje za tu grupu (ako je cenim) da joj ne otežavam (kao ni sebi). Ali klanjam se onima koji mogu. I smatram da sam takvim postupkom barem malo odustao od gordosti i barem malo prišao ljubavi. A jesam li, dragi Vel, nije na tebi i meni, ni na ovom životu.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ja nisam odustao od toga Boga, već od religije.
U redu, sad je jasnije. To mi je drago chuti. Tako i ja.
Sve ostale rechenice su suvishne.
Korisnikov avatar
By Aviva
Baš sam juče razgovarala sa drugaricom o odnosu pravoslavlja prema homoseksualnosti. Ja lično redovno pristupam svetim tajnama moje vere, a takođe se ne odričem svoje biseksualne orijentacije. No, ne smatram da je to kontradiktorna činjenica, nekako mi je u srcu izmireno, koliko god neuverljivo ili klišeirano to zvučalo. Mislim da ljubav kuca na razna vrata, da nam ulazi u život kao blagodat i da možemo samo još više voleti i bezgraničnije time što nastojimo da pobedimo razlike, a razlika u polovima je, ipak, samo još jedna razlika. Ako je cilj svete tajne braka samoprevazilaženje kroz ljubavni odnos i ovladavanje nagonom koji bismo sublimirali u nešto što nas uznosi, onda ne vidim zašto u istopolnoj vezi ne bismo mogli upravo to.
By Hans
Dante je svakako učinio ispravnu stvar. Ja sam kršten a uradio sam isto...iako se prekrstim s vremena na vreme od čuda. Ne znam, ja volim pravoslavlje na onaj način sa kojim čovek može biti čovek a da u njega nužno i ne veruje. Nažalost, razum mi ne dozvoljava da Boga prihvatim u onoj formi kakvu mi crkva želi nametnuti. Poistovećivanje crkve i religije je jedna od najvećih nebuloza čovečanstva.
Korisnikov avatar
By Aviva
Ima dobrih knjiga na tu temu koje bih ti preporučila, ako te zanima :) da s ene bavim polovičnim citatima i ličnim stavovima.
Jedan od autora je Hristo Janares, toplo ga preporučujem. On je filozof , mislilac, ali i pravoslavac i jako lepo piše o tim stvarima, onako da zadovolji razum :)
By Hans
Taken into consideration. Danke.
Korisnikov avatar
By Aviva
Uvek mi je bilo zanimljivo kako, mimo pravoslavlja, postoji bukvalno fenomen homoseksualnog kada je reč o misticizmu i izuzetno religioznim ljudima. Npr, sufizam.
By alexandermagic
Bilo bi lEpo da se kao napravi spisak svih koji su gay i osjećaju se kao pravoslavci. :backstab:
Korisnikov avatar
By harlequin

Obično ne dozvoljavam da me uvuku u Alisinu zečju rupu, no čini mi se da zaslužuješ ustupak. Ja nisam odustao od toga Boga, već od religije.
Ja tu odluku nisam doneo zbog "antigejeva" već zbog sopstvenog poštovanja prema toj religiji, (a ne religioznima) i ljudi mudrijih od mene. Neću poći od stava da sam ja mudar i da će moje mišljenje promeniti bilo šta i bilo koga. Ja nisam Sokrat, ni Hristos i neću obarati ničije argumente. Opet - ja tu ne vidim tugu, jer to nije nešto što ja mogu da rešim, već oni koji su igrom slučaja "nadležni".
A moj "poraz vere" ne može da mi načini ni jedan jedini čovek na ovom svetu, jer vera (u nešto) je dublja od čoveka - pojedinca i grupe.
Vrlo jednostavno - ne mogu da ispunim ono što grupa traži od mene, ne mogu da im dam svoj doprinos po tom pitanju - povlačim se. Biće bolje za tu grupu (ako je cenim) da joj ne otežavam (kao ni sebi). Ali klanjam se onima koji mogu. I smatram da sam takvim postupkom barem malo odustao od gordosti i barem malo prišao ljubavi. A jesam li, dragi Vel, nije na tebi i meni, ni na ovom životu.
Svidja mi se kako si ovo "resio" i srocio.
Korisnikov avatar
By barni011
alexandarmagic lepo si to srocio :)

Ja se doduse deklarisem kao Gej pravoslavac, pronasao sam se nekim segmentima nase religije tj prihvatio kao dobro za mene.Pricao sam na ispovedi sa svestenikom o mojoj seksualnosti, rekao mi je samo "znas li ti da to ne valja ?"
Dugo smo pricali, cak i o seksu :D
Secam se kad sam mu rekao da sam volim muskarca i on mene i da nikada nisam bio srecniji u zivotu, on nije znao sta da mi kaze.Tada smo se opet vratili na pravoslavne dogme :)
By alexandermagic
barni011 napisao:alexandarmagic lepo si to srocio :)
Ništa ja nisam lijepo sročio, nego sam to više tražio kao virtualnu listu za "odstrijel", jer su mi mahom nepodnošljivi. :ozbiljan:
By alexandermagic
Vel boy napisao:barni101, ne daj da te prepa'ne ovaj alexandermagic
Ne vidim niti jedan razlog da svoje stanje projiciraš na mene. ;)

Btw, ti si prva osoba koju prijavljujem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
otkud ti znash to sve? :wtf: i, nikada ali NIKADA se ne bavi mojim godinama! :oklagija: to je NO NO! :durenje: listen to him, he's gonna say something, how dare you , don't you dare judge me! :oklagija: :smeh:
tinaaa, bring me the ax! :smeh:

vidish barni101 kroz koje sve golgote prolazim samo da bih tebe zashtitio od nevaljalih. :lol:
Korisnikov avatar
By drakson
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1834020#p1834020]Avernum napisao:[/url]Pozz.

Nisam uopste homos, samo sam dosao jer me interesuje tema: odnos crkve i gej populacije, posto sam pravoslavni hriscanin i imam misljenje o tome.

Homoseksualizam, kada se gleda sa teoloske strane, jeste grijeh. Tako pise u Svetom Pismu. Ali ovde se mora reci da nije samo takva seksualnost gresna nego bilo koja. Znate li sta je rukoblud ? Obicna mastrubacija se smatra gresnom, sex prije braka je takodje grijeh... itd. A koliko ljudi to ne praktikuje? Moja teza jeste da smo svi mi gresni, kako gejevi tako i svi ostali zajedno sa njima i upravo je Hristova Crkva tu da nas sve zajedno spasi. Ne moze niko da jednom homoseksulacu zabrani prisustvo Svetoj Liturgiji, jer to isto kao da si zednom covjeku zabranio da se napije, ciste, hladne vode u pustinji. Sto nikako nije hriscanski.

Evo sta Vladeta Jerotic kaže o homoseksualcima:

Српска Православна Црква је против јавног изражавања и рекламирања сексуалне оријентације или било које друге личне склоности. Како у светлу тог става коментаришете тежњу да се хомосексуалност у јавном животу Србије уздигне на вредносну лествицу нормалног јавног понашања и идеала?

- На то питање можемо одговорити са две стране. Ако одговарамо са строго православне стране, то није дозвољено и смета православним људима у Србији који ће се дуго времена борити против тога. Други вид је медицинско-психолошки, према коме се један одређен проценат људи рађају као хомосексуалци. Грешка – није, грешка је у генима. Имао сам пацијента који се играо само са луткама и девојчицама, у време адолесценције нема никаквих еротичних снова о жени. То су рођени хомосексуалци. Јесу ли они грешници или болесници? Нису ни једно, ни друго. Све цивилизације, од Сумера до наше, имале су хомосексуалце.
http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1059/te" target="_blank ... avisnosti/
Korisnikov avatar
By barni011
Ne moze argumenat ZA homoseksualnost biti, imale su to sve civilizacije,
to je greska koja te uvodi u problem jer stosta je zajednicko za sve civilizacije.
Homoseksualnost treba u okviru religije sagledavati kao deo prirode Boga i drzati se tog cvrsto toga.
Najveci argumenat protiv homoseksualnosti je da to nije priroda Boga jer ne daje porod.
U daljoj argumentaciji protivnik homoseksualnosti da se i sam ne bi nasao u problemu mora prihvatiti homoseksualnost kao prirodu Boga
pisao sam vec o tome
Korisnikov avatar
By *deni*
SPC homoseksualce osuđuje i to zvanično. Znači, SPC tebe ne poštuje, smatra te grešnikom, nemoralnom osobom itd. Ne želi te.
Ne znam šta u takvim uslovima ti ima da tražiš u njenom krilu, kad od nje dobijaš, protivno Božijoj volji, samo đavolju mržnju, progon i apriori diskreditaciju. :neznam: Eventualno ćeš dobiti oprost ( i to u posebnom crkvenom obredu, koji ćeš izdašno da platiš nekom debelom, gadnom, masnom popi, možda čak to bude i Pahomije, koji ponovo bogougodno drži obrede uzduž i popreko ), ako se pokaješ i '' izlečiš '' svoju homoseksualnost.
:pop:
Korisnikov avatar
By barni011
imam utisak Deni da ti ides zamnom i kopiras svoj jedan te isti post cim ja pomenem Boga, crkvu... :)

ali ne zameram ti jer me nasmeje uvek to :)
Korisnikov avatar
By *deni*
A šta drugo da radim ? Mislim da je to što ti pišem početak i kraj svake priče na ovu temu. Samo treba da ti dopre do mozga.
:yes:
Korisnikov avatar
By antibiotic
SPC je licemerna, zvanicno je protiv,a prepuna je homoseksualaca u svojim redovima, i tu je kraj price.

Verovatno su i ljubomorni, jer su konacno dobili pravu konkurenciju. Kao da samo oni imaju pravo da budu "jedni queer u selu" i ne sme niko drugi da paradira kroz selo u sarenoj-zlacanoj haljini i odorama sem njih.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454633#p2454633]antibiotic napisao:[/url]SPC je licemerna, zvanicno je protiv,a prepuna je homoseksualaca u svojim redovima, i tu je kraj price.
Apsolutno tačno. Bog te jeb'o, kad vidim kako se licemerje odomaćilo i postalo standard u funkcionisanju našeg društva i kako najokoreliji licemeri dobijaju statuse i pozicije, zapitam se - Što i ja ne bih postao takav ?
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1336913#p1336913]Alexandrus Magnus napisao:[/url]
Originally posted by mili86
Gospode Boze... ja odgovorio na moje citirane postove, ali hvalaBogu, obrisao sam poruku pre nego sto je iko video.... ko je AXIOS???

To je jedna od onih varijanti o kojima sam pisao: ne svidja mi se ova crkva, pa cu ja sebi da napravim novu...

Znaci: Oni su napravili crkvu i napisali sebi pravila, izbacili sta im se ne svidja i verovatno obavestili Gospoda da su doneli amandman na Njegov zakon i da se Njegov zakon na njih ne odnosi...
pa kada sam blesav,da budem još blesaviji i izvučem ovo iz naftalina... :lol:

znači,nekad su neki ljudi sastavili sebi knjigu,malo je korigovali,neke delove izbacili i napravili crkvu,pa o tome obavestili boga...

e tog ili kako god... :snob:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!