Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Loni
Originally posted by boy89
Zar ti isti popovi ne propovedaju ljubav, razumevanje i sl.
U Orvelovoj 1984. mučionica ljudi nazvana je ministarstvo ljubavi.
Lol. genijalno mi je sto si se toga setio.
Korisnikov avatar
By Tot
Izašao danas tekst da roditelji narkomana podržavaju batinanje:

Roditelji narkomana podržavaju batinanje

Moj stav je da batine nisu terapija i da je nevažno što roditelji podržavaju ovu crkvenu organizaciju. Imamo udruživanje konzervativnih društvenih struktura u odbrani nasilja na lepom konkretnom primeru za sociologe i buduće studije. Neprihvatljiva je pretenzija tih struktura da uzurpiraju moć koja im ne pripada, ovoga puta lekarsku; da se stvaraju parazdravstvene instucije. To daje dodatnu snagu ovde već raširenim naporima ograničavanjima ljudskih prava i sloboda.

Pitanje je da li lekarska praksa poznaje i primenjuje metode koje se tamo primenjuju i da kaže svoje strogo stručno mišljenje što je po meni jednostavno. I time da se ova parainstiticija ukine.

Nije na odmet, naravno, da se reaguje na nasilje od strane drugih instanci a moguće je teoretisati o tome da li pojedinac participijent može svojim pristankom, koji je takođe sporan, davati legitimitet institucijama nasilja.
Korisnikov avatar
By Sunce
Horor film in vivo! Ko zna koliko takvih ustanova postoji po Srbiji.

Inace, meni je super tema za horor film mucionica po manastirima. Vi znate da oni na svaki pomisao na sex moraju da se ispovedaju?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Myto
Ali kao laik, ja cu da kazem da je bolje da ih tuku u ustanovama u kojima se mozda i skinu sa tog zla, nego da ih tuku po ulicama jer su pokusali da obiju trafiku, ili ukradu radio iz kola.
Po toj logici, bolje da te tucem ja jer si glup, nego da te pretuku na nekoj utakmici (recimo) jer navijas za drugi klub, tako?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Wilhelmina
Ali kao laik, ja cu da kazem da je bolje da ih tuku u ustanovama u kojima se mozda i skinu sa tog zla, nego da ih tuku po ulicama jer su pokusali da obiju trafiku, ili ukradu radio iz kola.
Po toj logici, bolje da te tucem ja jer si glup, nego da te pretuku na nekoj utakmici (recimo) jer navijas za drugi klub, tako?
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Wilhelmina, svaka cast!
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Videh u Blicu danas da je Sinod tražio od Artemija da zatvori Centar... druga pohvalna odluka Sinoda ovih dana... šta li im se dešava...
S druge strane, videćemo šta će biti, pošto Artemije voli da se qrči ovih dana... mada mu se u suštini i može, jer je svaka eparhija takoreći autohtona, mada Sinod valjda može da se uplete kad baš mora...
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Delete
Originally posted by Wilhelmina
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Wilhelmina, svaka cast!
Korisnikov avatar
By tinkerbell
za 15. min na b92 - stanje nacije!!!

gost je taj peranovic..... i neko (?) za manjinska prava....

pa da vidimo.....
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by tinkerbell
i neko (?) za manjinska prava....

pa da vidimo.....
sram te bilo sto ne znas. :P
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ m.. - ma ne znam ja... ne pratim ja 'vesti' i politiku :P

:kokice:
Korisnikov avatar
By svejedno
I cekaj, ovde se raspravlja zapravo da li je ova vrsta..lecenja...ok?

..

Mislim, sta god uradio, da te tuku lopatom pa kolenom, i da ti za to vreme vicu 'spusti ruke' etc..?

Mislim, ok, neki bi se nekima osvetili na razne nacine za razne stvari.

..

Ali da li neko zaista misli da bi nekome batine pomogle na bilo koji nacin?

Mislim..zaista?

..

Uzmu, prebiju te, i sutra si ..sta?

Manje narkoman?

Ili samo mnogo modar?

...

Zayebi.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Prebijanje je nepotrebno. Nisam sigurna da li pomazu ili ne, ako pomazu onda podrzavam.
Hvala Bogu na alternativi, postoje privatne klinike koje za relativno male pare (male, naspram onih koje je bolesnik trosio na drogu) mogu da pomognu bolesniku da se izleci. Naravno izlecenje se postize uz saradnju bolesnika.
Vise ne prolazi ono "Jednom narkoman, zauvek narkoman", ako osoba ima dovoljno volje i zelje moze da se izleci.
Nisam laik i poznajem osobu koja se izlecila (blizi mi je rod).

:sudija:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
nedavno sam citala da odredjene klinike u rusiji takodje primenjuju prebijanje kao meru samo sto narkomani koji odlaze na kliniku moraju da potpisu da se slazu sa svim metodama i znaju sta ih ceka.I da su e klinike medju najuspesnijim po broju izlecenih.Sad ko je tu krsio zakon,ko nije,,,kome se moze,kome ne moze..ja i dalje mislim da jbt moze to da prodje i bez batina,ali ne znam./..
Korisnikov avatar
By deran
Sad gledam Stanje nacije i ne verujem ušima...

Taj Branislav je komad bene kakav ja davno nisam video...:nope:
Korisnikov avatar
By Zibro
no coment prilog : grupica aplaudira doticnom svesteniku u jednom trenutku lik sa sve zvakom koju zvace kao da preziva pritrcava , ljubi mu ruku i nastavlja ponosno da zvace :lol:

a cela prica o "roditeljima" koji pristaju i podrzavaju "lecenje" njihove "dece" od 30 - 40 godina samo akcentuje patologiju celog porodicnog sistema doticnih.
By Ulix
Ono što smo videli izgleda brutalno. Iskreno rečeno, mnoge stvari izvučene iz konteksta izgledaju brutalno. Znate, prva stvar koja vam izgleda prilično nelogično je da u manastiru ili pri manastiru, čovek koji sprovodi ono fizičko nasilje u kratkim pantalonama, što je potpuno neuobičajeno za mastirski ambijent. Znači postoji čak i sumnja šta se zapravo tu događa, tj sumnja u autentičnost snimka.

Dakle, problem je u kratkim pantalonama, a ašov u leđa je izvučen iz konteksta.

Aleksandro Janković, kako te ne voleti! :katemoss:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Mene fascinira koliko neko treba da bude sumanut pa da sa snimka jasno ne vidi -- "terapija" koja se ovde sprovodi u vidu divljačkog prebijanja (koje je istovremeno i krivično delo) namenjena je onom ko prebija, a ne onom prebijenom. Ovo je čist primer sadizma i iživljavanja koji za cilj ima da proizvede užitak u onom koji nasilje sprovodi, a ne da "leči". Kao što je i ceo centar zapravo prikrivena mašinerija da bi neki ljudi nekažnjeno ispoljavali svoje sadističke impulse, kao i biznis od koga nekolicina živi i više nego pristojno. Nema tu nikakve pomoći za štićenike, samo psihičkog i materijalnog profita za gazde.

Zatvoriti, suditi i proveravati ostala prihvatilišta.
By ...Sitnicava...
E, da, i ja sam baš htela da ubacim tu novost u temu.

A bradati je počeo (nastavio) da laže samo tako.

Na jednom intervjuu ističe da nema ništa loše u batinanju, a pri gostovanju u emisiji kaže kako on nije ni znao da njegova ekipa tuče bolesnike.
:praznoglavi:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Ulix
Ono što smo videli izgleda brutalno. Iskreno rečeno, mnoge stvari izvučene iz konteksta izgledaju brutalno. Znate, prva stvar koja vam izgleda prilično nelogično je da u manastiru ili pri manastiru, čovek koji sprovodi ono fizičko nasilje u kratkim pantalonama, što je potpuno neuobičajeno za mastirski ambijent. Znači postoji čak i sumnja šta se zapravo tu događa, tj sumnja u autentičnost snimka.

Dakle, problem je u kratkim pantalonama, a ašov u leđa je izvučen iz konteksta.

Aleksandro Janković, kako te ne voleti! :katemoss:

opet vi na aleksandru, ni krivu ni dužnu. žena je, tvrdim, subverzivni element, double agent koji rovari sistem iznutra. samo, treba je znati iščitati... uzmimo, recimo, ovu rečenicu:

Znate, prva stvar koja vam izgleda prilično nelogično je da u manastiru ili pri manastiru, čovek koji sprovodi ono fizičko nasilje u kratkim pantalonama, što je potpuno neuobičajeno za mastirski ambijent.

kroz koju psiholoG i poslaniK aleksandra janković očito pokušava diskretno da podeli svoja insajderska znanja o manastirskom životu, suptilno ukazujući da za manastirski ambijent nije neuobičajeno fizičko nasilje, no njegovo sprovođenje u kratkim pantalonama. ako to nije poziv na temeljnu policijsku istragu sličnih ustanova, ja ne znam šta je!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
btw, crkva smenila psihopatu i postavila njegovog zamenika koji je učestvovao u svim gazdinim "aktivnostima" i još mrtav ladan izjavio kako će da nastavi s batinama onda kad su "neophodne". ostaje još da vidimo ko će da leti nakon crkvenog suda i kad će slučaj da zastari na svetovnom sudu, ako do njega uopšte i dođe.
Korisnikov avatar
By Dina
Svasta... Ja sam se zapanjila kad sam cula. Prvo slusam vest, smenili... ok... pa onda stavili njegovog saradnika, koji isto odobrava batine... Pa mislim, nisu morali onda ni da smenjuju ovog prvog... kakva je razlika? :doh:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nešto se uopšte i ne uzbuđujem preterano kad vidim te snimke.
Baš me briga što biju narkomane, pogotovo one koji to hoće, jer verujem da nisu baš neobavešteni da je fizičko nasilje jedan od metoda lečenja tamo gde idu.
Ja sam za to da se napravi statistika o uspešnosti lečenja kod popova, sa batinama po debelom mesu i da se to uporedi sa drugim "gospodskim" metodama pa da se na osnovu toga zaključuje. Za sve ove godine verjem da bi mogao da se formira statistički reprezentativan uzorak.
Korisnikov avatar
By Tomek
Meni jos uvek nije jasno da li su ovi prebijani jer je to metoda lecenja (Ako se budes drogirao, ovaj grmalj ce te razbiti...), ili je to kazna jer su prekrsili odredjena pravila (bezanje, tuca i slicno)...

A detoksikacija je valjda uklanjanje tragova droge iz organizma, a ne uklanjanje zelje ili razloga zbog kojih se neko drogirao. Znaci nije izlecenje narkomana... Kazem valjda jer nemam pojma...
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by sleepingsun
nedavno sam citala da odredjene klinike u rusiji takodje primenjuju prebijanje kao meru samo sto narkomani koji odlaze na kliniku moraju da potpisu da se slazu sa svim metodama i znaju sta ih ceka.I da su e klinike medju najuspesnijim po broju izlecenih.Sad ko je tu krsio zakon,ko nije,,,kome se moze,kome ne moze..ja i dalje mislim da jbt moze to da prodje i bez batina,ali ne znam./..

Pristajanjem na ovakvo lečenje pacijent prihvata da bude žigosan kao loš, pokvaren, rđav, zao što, po meni, automatski uključuje disciplinske mere nasilja. Nasuprot tome ispravno lečenje bi ovakvog pojedinca trebalo da tretira kao osobu sa zdravstvenim problemom i ništa više od toga.

Ispravan princip lečenja bi se trebalo zasnivati na tome da je narkoman zloupotrebom supstanci izgubio svoju ličnu slobodu. Izlečenje je afirmacija slobodnog pojedinca.

U tipu ustanova o kojima pričamo pojedinac je "bolestan" upravo zato što je previše slobodan - izmaknut kontroli, otud batina - a "izlečenje" je afirmacija poslušne individue.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Kiborg
Nešto se uopšte i ne uzbuđujem preterano kad vidim te snimke.
Baš me briga što biju narkomane, pogotovo one koji to hoće, jer verujem da nisu baš neobavešteni da je fizičko nasilje jedan od metoda lečenja tamo gde idu.
Ja sam za to da se napravi statistika o uspešnosti lečenja kod popova, sa batinama po debelom mesu i da se to uporedi sa drugim "gospodskim" metodama pa da se na osnovu toga zaključuje. Za sve ove godine verjem da bi mogao da se formira statistički reprezentativan uzorak.
Ne verujem da batine ikad mogu da daju bolje rezultate od nenasilnog lecenja. Ako bi te analize bile i npr slicne po izlasku, kod droge je dodatna opasnost vracanje pa bi trebalo uraditi i analize nakon nekog vremena. Ja sam ubedjena da bi one isle u korist nenasilnog lecenja. Covek moze da promeni svoje ponasanje samo ako je svestan njegovih uzroka, ako pronadje nove motive za drugacije ponasanje i sposobnost da drugacije reaguje u situacijama u kojima je ranije posezao za drogom. Batine nisu put ni za sta od toga. One samo mogu da probude strah od fizicke kazne, dok je pacijent tu na "lecenju", cim izadje odatle ili posle nekog vremena gubi se veza "droga - fizicka kazna", a od toga pa do ponovnog ulaska u svet droge verovatno onda nije dalek put...
By Storm
Ima nešto sumnjivo u saglasnosti koja ovih dana postoji u srpskoj javnosti po pitanju batinjanja u Crnoj Reci.

Mislim da je jedan broj ljudi tako navalio protiv tolikog prebijanja narkomana zato što se projektovao – ima mnogo ljudi koji koriste psihoaktivne supstance, daleko su od razvijeno narkomanskog sindroma ali ipak se pomalo osećaju prozvano jer im tamo neko lema narkomansku polu-braću. Ko zna, možda će neko ko za sada dobro drži svoju adikciju pod kontrolom uskoro biti u stanju kada će mu biti potrebno i lečenje, pa kroz kritiku metoda Crne Reke želi da se osigura da ga neće zapasti takva sudbina.

Sa druge strane Crkva je reagovala neubičajeno efektno, nedvosmisleno osuđujući batine kao metod u lečenju narkomana. Mislim da im je bilo važno da slučaj Crna Reka ne komprompituje neke druge programe za lečenje narkomana koje Crkva primenjuje. Jer Srpska Pravoslavna Crkva kao mnoge druge crkve u svetu imaju programe za lečenje narkomana, i mnogi od tih programa su uspešni. Ja lično nisam siguran da je to uvek najbolje rešenje (ali ne bih sad to objašnjavao). Međutim roditelji narkomana izgleda rado prihvataju ove metode. Ipak je veliki uspeh prestati sa uzimanjem droge, prestaje intoksikacija, otvara se perspektiva da se organski poremećaji reše ili stabilizuju...

Tako da mislim da ove dve grupe – polu-narkomani i Crkva – donekle misle na različite stvari kada osuđuju batine u Crnoj Reci.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!