[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642891#p2642891]Anhedonie napisao:[/url]a prema kome ja to gajim netrepeljivost? 
ja stvarno ne vidim problem sa ciganima, pederima, siptarima itd. to sto neki idioti misle da je to uvreda to je njihov problem. razlog vise da se kontrira idiotima i spreci da dati pojam dobije losu konotaciju je upravo pravilno kosicenje tih reci. da se peder ne shvata uvredom bilo bi mnogo manje homofobije. a to se sigurno nece resiti tako sto cu reci "NISAM PEDER TO JE UVREDA" vec "JESAM PEDER I STA SAD HOCES"
Ko je tu sad idiot? Mi koji mislimo da je to uvreda zbog drugih ili oni na koje se to odnosi (albanci, romi) i misle da je to uvreda?
Jedno je kada mi sebe medjusobno nazivamo pederima, a drugo kada nas naziva neko ko nas mrzi. Isto vazi i za "siptare". mozda ti ne mrzis albance, ali ne mozes zbog toga davati sebi pravo da ih nazivas imenom (i to javno) koji su tvoji drugi sunarodnici decenijima koristili kao pogrdnu rec. Mozes da govoris u svoje ime sta bi nekom homofobu rekao da te nazaove pogrdno pederom, ali ne mozes govoriti sta drugi treba da rade u sl. situaciji. Neka neki albanac sa Kosova kaze da li mu smeta, pa cak i da kaze da mu ne smeta, opet ne bi trebalo forsirati taj naziv, jer ima gomila drugima kojima smeta POGOTOVU kao to kaze neki srbin.
Ako vam i dalje nije sasvim logicno, pokusajte da imate malo osecaja. Da od sutra svi krenu da me oficijalno nazivaju pederom ja to ne bih voleo, to bi najvise zloupotrebili ljudi koji me mrze zbog toga sto sam peder samo sada sa jos vecom slobodom da me ismejavaju i ponizavaju.