Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Mislite da su kazne neodgovarajuće? Mislite da su preblage ili prestroge? :awesome:
Predložite kolike bi kazne trebale biti! :sudija:
Za sve, od ubojstva i genocida do ostavljanja nečisti iza svog psa i gaženja trave u parkovima... :ccn:
By Kragi
Volim disciplinu a kazna moze da bude jedino blaga, nikako stroga :bic: :bic: :bic:
Inace ti je tema jako nezahvalna jer kazna za odredjeno (krivicno) delo povlaci i okolnosti u kojima se isto desilo pa je tesko 'definisati'. Nekad i za ubistvo imas opravdanje :jbg:
al' ajd da probam:

za ubOjstvo bih dodeljivao dozivotnu robiju, nezavisno od toga da li se radi o coveku ili zivotinji. (ne racunam samoodbranu, nesrecne slucajeve i tako to) :D
Onda, silovanje i zlostavljanje zena - ista kazna.
(silovanje), zlostavljanje kao i zanemarivanje dece, smrtna kazna :giljotina:
voznja u pijanom stanju, 10 godina bez dozvole.
kradja - par godina zatvora.

blah, blah, blah ...

ma po šerijatu! :sudija:
Korisnikov avatar
By Incubus
Bez kazni i zatvora. Tražimo uzrok a ne posljedicu.
Korisnikov avatar
By Mars
Kada recimo prebiješ psa, vežeš za branik automobila, vučeš nekoliko stotina metara....staneš, poliješ benzinom i zapališ - uraditi to isto.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bitnija je doslednost od intenziteta, kako kažnjavanja tako i nagrađivanja.

Ne bih se usudio da sam propisujem sankcije, ali bih voleo da prelistam zakone i učestvujem u grupnoj diskusiji na osnovu koje bi se unele potrebne izmene. :smug:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ja bih bar sto se tice tog ciscenja fecesa pasa i macaka uveo kazne npr prvi put kad te uhvate 500, drugi put 2000 a treci put 15000 dinara..pa bi svi lepo cistili za svojim ljubimcima po ulicama a ne ostavljali gomiletine po stazama :bljak:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ma cistili bi...znas kako, u Srbiji samo udri po dzepu i da vidis..
Tako su lepo trebali sve mamice ovih huligana, pohapsenih tokom prajda, da oderu za jedno 50.000 dinara i eto parica..taman da otplate ceo prajd kad je toliko bio problem
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Incubus

Kad vec posledica uzme danak,sta nam ostaje od uzroka?
Ne znam da l' je mrznja izleciva.I koliko nam je pomoglo i pomaze li nam otkrivanje zle klice u ljudima.Ok,znamo da postoji..Markiracemo sve takve "sa uzrokom" i zatim spreciti da "bolest" napadne zdravo tkivo(u vec zloj klici).Kako?
Korisnikov avatar
By unic0rn
forumske kazne su preblage. treba uvesti elektroshokove umesto opomena.
eh, radio bih bzz-bzz po ceo dan :radosnice: :wundy:
vec zamisljam laudendkvir zurku a svi sa polu spaljenim frizurama :giggle:
:eevil:

elem, neke su zaista preblage; cak i nisam a priori protiv smrtne kazne.

al ajd da prvo iskasznjavaju po ovim pravilima kako treba i koga treba pa cemo videti sta treba da se menja. ovo je pricanje na pamet, jer ni trenutnu kaznenu politiku nismo videli na delu.
Korisnikov avatar
By Delete
Ja bih njih sve trajno banovala, da moraju da se beskonacno mnogo puta povampire, kao nasa draga, mila i voljena Lorna. :die:
Korisnikov avatar
By blenta
u jebote
ni slutio nisam da su pederi ovolki fatalisti

elem treba prvo srediti pravosudje
pa onda pricati o odgovarajucim kaznama

mimo toga isto smatram da je bitnije baviti se uzrokom
a vezano za posledice
smanjio bih punjenje zatvora
i uveo vise novca nih i drustveno korisnih kazni
Korisnikov avatar
By castor
meni se dopada: oko za oko, zub za zub ukoliko je moguce uzvratiti istom merom

kao sto uni rece:
Originally posted by unic0rn

cak i nisam a priori protiv smrtne kazne.

za neke stvari (bahata voznja, bahato parkiranje, bacanje djubreta sa prozora, ostavljati gomilice na ulici...) mislim da su najdelotvornije jako visoke novcane kazne
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Tungi

Kad vec posledica uzme danak,sta nam ostaje od uzroka?
Ne znam da l' je mrznja izleciva.I koliko nam je pomoglo i pomaze li nam otkrivanje zle klice u ljudima.Ok,znamo da postoji..Markiracemo sve takve "sa uzrokom" i zatim spreciti da "bolest" napadne zdravo tkivo(u vec zloj klici).Kako?
Šta se dobije kada sve kriminalce zatvoriš u isti prostor?- Akumulirani kriminal.
Te ustanove se zovu kazneno-popravne, a nisu baš popravili mnogo ljudi. Postoje čak studije koje dokazuju da neki krimosi ponove zločin baš zbog boravka u zatvoru.
Ako je jedina svrha da ih se udalji iz društva pa neka se svi presele na Grenland i love ribu.

Društvo nas pravi ludima i neprilagođenima ( osim malog broja shizofrenija etc. koje se nadgledaju ).

Zašto je u SAD-u stopa kriminala daleko veća nego u npr. Kanadi ? Postoje uzroci, od kojih je jedan od glavnih tzv. liberalni-kapitalizam.

Svemu se treba pristupiti sistematski, međutim dok god bude ovolike razlike među klasama biće i kriminala.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by 2kune

Predložite kolike bi kazne trebale biti! :sudija:
Za sve, od ubojstva i genocida do ostavljanja nečisti iza svog psa i gaženja trave u parkovima... :ccn:
ako me secanje dobro sluzi, za silovanje smo resili jos onomad...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Mars

Kada recimo prebiješ psa, vežeš za branik automobila, vučeš nekoliko stotina metara....staneš, poliješ benzinom i zapališ - uraditi to isto.
i tko mačku za rep povuče tako da mačka od boli skiči da mu se uradi to isto... oko za oko, zub za zub! :smug:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Delete

Ja bih njih sve trajno banovala, da moraju da se beskonacno mnogo puta povampire, kao nasa draga, mila i voljena Lorna. :die:
Juuuuu, jesi ti zaljubljena u nju kada ti ne izlazi iz "usta" ili si samo opterecena? :down:
Korisnikov avatar
By 2kune
i jedno i drugo kazne su same po sebi... :pop:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by anavalerija

Apropro toga, ja nikad nisam razumeo izjednačavanje nasilja nad životinjama sa nasiljem prema čoveku. U najmanju ruku je licemerno.
potpuno si u pravu... nasilje nad životinjama trebalo bi se strože kažnjavati no ono nad ljudima... :superheroj:
Korisnikov avatar
By 2kune
sad si ti licemjeran... a nije ti čudno da kad čovjek ubije čovjeka ide u zatvor a kad vojnik ubije vojnika ne samo da dobije plaću već i medalju...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by Delete

Juuuuu, jesi ti zaljubljena u nju kada ti ne izlazi iz "usta" ili si samo opterecena? :down:

Ja cula da me ona cesto spominje, pa reko` da oglasim da je simpatisanje obostrano. :yes:
Korisnikov avatar
By *STATUS*

Узрок у Србији да неко изврши разбојништво и убије другог је углавном жеља за стицањем материјалне користи, тако да никако не оправдавам да треба тражити узрок...

Узроци су бахатост, жеља за новцем, похлепа....

На неке ствари систем једноставно не може превентивно да делује....

:seljache:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
za ubistvo - ubistvo
za kradju - amputacija ruke
za nasilje - javno kamenovanje
za silovanje - besenje za muda ili kastracija
za ostavljanje izmeta ljubimaca - najmanje 50.000 dinara itd....
By alexandermagic
Uglavnom su preblage. I objektivno je bolje što se ja niš' ne pitam u vezi toga.
Nego, ovo...
Originally posted by haemoglobin87

za ubistvo - ubistvo
za kradju - amputacija ruke
...
...mi se dopada.

Za silovanje i pedofiliju -- komadanje počinioca i produživanje njegove agonije koliko god je moguće, prije nego crkne.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!