Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

LGBT-ovci u Srbiji i politička orijentacija

Komunizam je najbolje rešenje
9
17%
Treba se držati EU (socijalistički koncept)
20
37%
Treba se držati EU (neoliberalni koncept)
19
35%
Desni konzervativizam. Srpstvo je bitnije
6
11%
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by croesus

Ja vrlo dobro znam šta govorim. I dalje. ;)
pa naravno da znas sta govoris, samo sto to nema smisla. :)
recimo, ova recenica je super primjer kako fakat znas sto govoris: "Poprilično čitam nemačku štampu i veruj mi, oni njima tamo ne dozvoljavaju da završavaju škole koje žele i o tome je bila tema u Spiegelu."
samo, kako da i drugi znaju? tko su "oni"? tko su "njima"? :serlok: i o cemu je bila tema u spiegelu? o onima koji njima ne daju da zavrse zeljene skole? :serlok:

edit: kad znacajno mijenjas post, pristojno je (a zna se koliko ti drzis do pristojnosti!) naznaciti da si to ucinio. vidis, ovako kako sam ja napravio. (ah, hrvat opet mora uciti srbina kulturi :lol: )
By Hans
Ne govorimo o Cincarima u našem malom disputu, zar ne?

Drugo, ne vidim šta ti nije jasno. Ja sam, iako te ne znam, kroz nekoliko tvojih tema razumeo šta si želeo da kažeš i koje ideje zastupaš s vremena na vreme a ti dobro znaš šta je to. Ti nikako ne možeš zaključiti da sam ja neinformisan i neuk jer me ne poznaješ i fakat govoriš napamet jer meni politika nije pod A u životu ali dovoljno dobro poznajem istoriju da znam kako se stvari događaju. Ti si koliko vidim, dosta u tome i jako politički korektan tako da nema razloga da se rugaš onima koji život žive malo drugačije od tebe. Ok?
Korisnikov avatar
By Srklet

Ne znam.

slazem se.

btw, znas kako se vidi da netko ima skroz infantilno poimanje politike i drustva i da je spektakularno neupucen? jedan od pokazatelja je kad ljudi pocnu pricati sta ce biti za 300 godina. cim se netko oglasi na taj nacin, objasnjavajuci sta ce se dogoditi za tri stoljeca - najcesce uz dodatak: ako SADA nesto ne poduzmemo (jer je krajnji cas, naravno :lol: ) - onda mozes bez ikakve sumnje zakljuciti da je to osoba koja se blamira.
By Hans
Originally posted by Popeye

edit: kad znacajno mijenjas post, pristojno je (a zna se koliko ti drzis do pristojnosti!) naznaciti da si to ucinio. vidis, ovako kako sam ja napravio. (ah, hrvat opet mora uciti srbina kulturi :lol: )
Ništa nisam menjao, samo sam dodao. Ono što je pisalo prvo a to je rečenica sa time da smo govorili o islamu u Evropi samo je prošireno. Da, znam. Hrvatska aristokratija je starija i od grčke.
By Hans

Ne znam.

slazem se.

btw, znas kako se vidi da netko ima skroz infantilno poimanje politike i drustva i da je spektakularno neupucen? jedan od pokazatelja je kad ljudi pocnu pricati sta ce biti za 300 godina. cim se netko oglasi na taj nacin, objasnjavajuci sta ce se dogoditi za tri stoljeca - najcesce uz dodatak: ako SADA nesto ne poduzmemo (jer je krajnji cas, naravno :lol: ) - onda mozes bez ikakve sumnje zakljuciti da je to osoba koja se blamira.
Dobro, vidim da se osećaš kao dete u kadi sa žutim patkama. Ne bih da ti kvarim užitak. Na ovoj stanici silazim.
A pošto je tebi to jako bitno: Slažem se, pobedio si.
:vestica:
Korisnikov avatar
By Srklet

Drugo, ne vidim šta ti nije jasno.
sve mi je jasno, samo te zajebavam :D
Ti si koliko vidim, dosta u tome i jako politički korektan tako da nema razloga da se rugaš onima koji život žive malo drugačije od tebe. Ok?
ali je nisam politicki korektan. where did you get that crazy idea?! :shok:
pa svaka rasprava s tobom je dokaz moje politicke nekorektnosti. izmedju ostalog.

nego, hajde idi lijepo klikni na link koji sam ti postao, informiraj se i uputi. :goran:
Korisnikov avatar
By Vel boy

......Ono što je pisalo prvo a to je rečenica sa time da smo govorili o islamu u Evropi samo je prošireno. ...........
ali ne mozesh ti tako da generalizujesh bez reakcija. choveche, ti sve pripadnike jedne vere uvrstavash neophodno u islamistichke teroriste. time najvecu uslugu pravish upravo- islamistichkim teroristima.

Hanse, izvini, ali pokazujesh ovde samo koliko si neupucen i/ili zlonameran.
ne valja ti to, ne prosipaj se.
Korisnikov avatar
By Vel boy

p.s.
kad smo vec kod tvoje pismenosti, kako se to 'dezavuisu uvrede'? :trep:
Isto kao što se dezavuišu i ličnosti, događaji, činjenice koje nam u ovom ili onom trenutku ne odgovaraju.

A šta, molim te, onda znači njena izjava da oni koji ne poznaju nemački jezik i kulturu nisu više dobrodošli u Nemačku?

evo ja cu pokushati da objasnim Merkel-icu iako mi ona i njen Cdu nisu neshto shto bih da advokatishem:
dakle, jednostavno, to shto i pishe/kaze. moraju hteti da nauche nemachki jezik i kulturu svi bilo ko (ne samo i jedino muslimanski doseljenici vec i oni i bilo chiji/koji drugi). simple as that. i u tome per se nema nicheg neobichnog, losheg, ali ima ako ce se iz tog izvlachiti neke generalne poruke kojih zapravo ne bi trebalo da bude a mislim da ih i nema u tome konkretno.

To je jasan odgovor na tu situaciju: na narod koji se neprestano naseljava, sa jedne strane su tu priče o multikulturalnom društvu a sa druge imaš samo to stanovništvo koje to ignoriše i nameće isključivo svoje običaje, protivi se zakonu koji jednostavno govori 'ne' burkama i nikabima. Ne može se više tolerisati onaj koji dođe na IPAK tuđi prostor i diktira svoja pravila. Zato ih možda i ne puštaju u obrazovni sistem i tome slično. Ne znam. Ne živim tamo. Cuius regio, illius religio. Toliko star princip a opet i dalje neprimenjen. Jednostavno, previše je ljudi koji dolaze a ni jezik ne nauče. A prevlast će doći kao šlag na tortu. I to se neće desiti 2020. već mnogo kasnije.

da. ima toga. i to se vishe nece tolerisati, s pravom.
no, i dalje sve zavisi. od sluchaja do sluchaja. ima u Nemachkoj takodje osoba iz npr. musimanskog background-a koje su POBEGLE od i zbog islamistichke hegemonije, plemenskih primitivnih obichaja...... iz njihovih domicilnih zemalja i -OPET- bivaju zrtve, samo sada, generalno antimuslimanskih sentimenata i diskriminacija od strane hrishcanistichkih hegemonista u npr. Nemachkoj. zar je takvo stanje stvari poshteno i pravedno? shta cemo s tim, dakle?

Ja vrlo dobro znam šta govorim. I dalje. ;)
da li bash?
Korisnikov avatar
By Elena
Originally posted by Loni

Posle Parade ponosa, čini se da je velika većina LGBT-ovaca, svesnih sebe, složna u jednom.
Protiv smo desničara.
Bar ovakvih desničara, koji dominiraju Srbijom. (DSS, SRS, NS, JS, Obraz, Dveri, Naši 1389).
Jbg ja nisam složna, nisam u većini, uvek moram da kontriram pa i sada :) Ultra desno bila i ostala što nema apsolutno nikakve veze ni sa Paradom ponosa ni sa tim što sam lezbejka i otvoreno to priznajem ...

Ne mislim da me homoseksualnost nužno mora okrenuti ka levici, posebno ne kod nas. Osim što su deklarativno otvoreniji po pitanju homoseksualizma (što meni em ništa ne znači em mislim da su licemeri i da to rade samo zbog EU a ne jer nas zaista razumeju) generalno mislim da su nam vladajuće stranke krš sa sve onima koji ih vode. Više mi se dopada program desnice i to kako oni vide Srbiju, mislim da u poslednje vreme imaju gotivniji kadar, na stranu odnos prema homoseksualizmu. Uostalom, to što neki mladi majmuni koji sebe vide kao glasače ove ili one stranke prete LGBT ljudima ne znači da su mi automatski te stranke krive za to. Ti što se tuku i lome su budale, ma za koga glasali ... a ovi na vlasti su nesposobni i lopovi i ma koliko tvrdili da su za LGBT ne mogu da me kupe.

Kada bi se danas-sutra desilo da ne mogu da uskladim seksualno i političko opredeljenje kapiram da bih pre postala strejt nego zaokružila nekog Tadića ili Čedu, lakše bi mi palo :veverica: A opet moji ćale$keva ceo život glasaju za DS tako da nisam hejterski raspoložena ni prema ljudima koji to vole ... :)

Nije zahvalno za pisanje po forumu ali ću da kažem i da u mojoj (desno orijentisanoj) stranci gotovo da nema homofoba mada nam lepe kojekakve etikete a znam da nabrojim i par ljudi iz te moje opcije koji su gej i za koje se to manje-više zna ... program stranke nije takav da se deklarativno podrži Parada i LGBT pokreti ali privatno, od ljudi koje ja znam (a znam maltene celu stranku za koju glasam) niko nije homofobičan, niko nikoga neće da bije niti ima neke predrasude. Agresivnih idiota naravno ima ali su u ogromnoj manjini i obično im se skreće pažnja da smire doživljaj ... krivo mi je što "moji" nisu otvoreniji po pitanju gej prava, uložila sam im protest zato više puta, nisu baš uvažili moje stavove ali jbg, ne može sve da bude idealno ... meni i dalje lepo sa njima.
Korisnikov avatar
By svejedno
^ bilo bi zanimljivo da navedes koja je to stranka.

No, ako ne zelis, ne moras, naravno.

...

Na stranu sad dal se ja slazem sa tobom..mada cak nemam ni pojma koja bi to moggla da bude desnicarska stranka u Srbiji... DHS npr? ..i sto se u principu ne slazem sa desnicarskim opcijama, al to nema veze, u sustini..

..zajebala si se sto si koristila termin 'homosexualizam'. sa ces vidis ,)
Korisnikov avatar
By Srklet
pa pedera i lezbi medju desnicarima nikad nije manjkalo. meni jedino smeta ako isti nisu u stanju artikulirati desnu politiku koja je afirmativna za ravnopravost LGBT zajednice. dakle, nije mi dovoljno da su eto privatno ok s time itd.

i ne treba zaboraviti da je i ljevica znala biti brutalno homofobna, tako da nema ona monopol na pedere. odnosno, ima ga jedino ako desnica nije u stanju zalagati se za prava gay osoba.
Korisnikov avatar
By Srklet
nego, reci ti meni, jel ti se ja cinim politicki korektnim? :D
muci me ta optuzba, moram priznati. pa se pitam, nije valjda da jesam? :qqlele:
treba mi objektivno misljenje sa strane... :)
Korisnikov avatar
By svejedno
hm.... ne bih znao reci...u sustini samo zato sto ja na politicku korektnost obratim paznju samo kada mi zasmeta ...

..

Jos mi nije zasmetala u tvojim postovima, eto tako ,)
Korisnikov avatar
By Srklet
that was close. :vruce: zamisli da budes ko loni. :qqlele:
Korisnikov avatar
By Loni
Mislim da je Angela Merkel onu izjavu više dala kao konstataciju, a ne kao njenu težnju.

I čovek, koji se zalaže za multikulturalnost maksimalno s pravim može da kaže da je projekat multikulturalnosti DONEKLE propao.
Pričajući sa Austrijancima iz Beča stvarno dobijam odgovor da Turci slabije prilagođavaju od doseljenika iz jugoslovenskih zemalja. Dok se svi Jugosloveni (namerno ne govorim bivši jer se to odavno podrazumeva) snađu relativnu brzo, nauče jezik i druže sa svima, Turci se po tim pričama decenijama druže međusobno i natucaju jezik. Interesantno je da sklapaju jako malo mešovitih brakova.
Čak i druga generacija Turaka sklopi svega oko 10 % mešanih brakova.

No sve to ne znači da je koncept multikultikulturalnosti totalno propao već samo DONEKLE jer ukoliko se ne uklope prva i druga generacija, uklopiće se treća.

Partija Merkelova mi je oduvek bila odbojna zbog naziva - Demohrišćanska.

Potpuno je besmisleno osuđivati samo islamsku ideologiju, a pritom ne osuditi i ostale netolerantne religije.
Svako to uradi je klasičan desničarski demagog.
Mada je tačno da je hrišćanstvo danas mnogo slabije u odnosu na par vekova unazad, dok doba islama tek dolazi, pa nema više inkvizicije, hrišćanstvo i dalje pokazuje svoje mračno lice.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja bih samo pitao te npr. Austrijance kada prichamo o npr. Turcima koji se ne prilagodjavaju u npr. Austriji - da li je to bash sve iskljuchivo zbog tog shto Turci svi generalno odbijaju da prihvate standarde zivljenja u npr. Austriji ili pak ima dosta i onih sluchajeva gde ih npr. mnogi Austrijanci diskriminishu i odbijaju i onda kada mnogi ili bar neki Turci zaista iskreno i svim silama upravo nastoje da se shto bolje uklope i prilagode standardima zivljenja u npr. Austriji?
dakle, mislim da u sluchaju npr. Turaka sve zavisi od sluchaja do sluchaja od osobe do osobe da li zeli ili ne zeli da se prilagodi i uklopi u standarde zivljenja u npr. Austriji a bojim se da chesto puta biva da mnogi npr. Austrijanci generalno diskriminishu i odbijaju chak i one Turke koji iskreno zele da se uklope.
stoga, ne znam, ali predosecam da je situacija kompleksnija od onog shto su ti Austrijanci rekli Loniju o npr. Turcima.........
By Krunoboy84
licno sam protiv "crno-bele" vizije, ali nekada stvari jednostavno ne mozemo relativizovati. U pogledu Austrijanaca i Turaka, sto rece Loni - ima covek potpuno pravo. Cinjenica je da mnogi Turci (ne samo prve, vec i druge i trece generacije) jednostavno ne zele da prihvate neke vrednosti zapadne civilizacije, izmedju ostalih ravnopravni polozaj zene i postovanje svacije seksualne orijentacije. Takodje, kod Turaka (kao i kod ostalih doseljenika iz arapskih zemalja) su jos cesti slucajevi "dogovorenih" (cesto i prisilnih) brakova, koji su protivni ne samo obicajima Zapadnjaka, nego bogme i zakonskim normama. Ne sporim da ima i Austrijanaca koji diskriminus Turke, isto tako je i cinjenica da je ksenofobija u celoj Evropi u porastu, ali isto tako toj narastajucoj ksenofobiji doprinose i doseljenici koji ne zele da se integrisu i prihvate vrednosti i norme zemlje u koju su dosli.

U pogledu islama etc....moj stav je sledeci: svako ima pravo da zadrzi svoje pojedine obicaje i nacin zivota, sve dok to nije u suprotnosti sa Zakonima zemlje gde zivi, postoji granica koja je po meni sledeca:

1. svako mora da postuje ravnopravnost polova
2. nema "nasilnih" brakova, hocu reci brakova gde roditelji naturaju deci za koga ce se vencati, brak jeste i mora ostati slobodni izbor dve osobe
3. moraju da postuju gay osobe, njihova prava i seksualnu orijentaciju
4. nema nasilja nad zenama i decom, dakle ne sme muskarac da udari zenu ili detetu dati par "pedagoskih" samara, NE to je zabranjeno u Evropi
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Krunoboy84

Cinjenica je da mnogi Turci (ne samo prve, vec i druge i trece generacije) jednostavno ne zele da prihvate neke vrednosti zapadne civilizacije, izmedju ostalih ravnopravni polozaj zene i postovanje svacije seksualne orijentacije. Takodje, kod Turaka (kao i kod ostalih doseljenika iz arapskih zemalja) su jos cesti slucajevi "dogovorenih" (cesto i prisilnih) brakova, koji su protivni ne samo obicajima Zapadnjaka, nego bogme i zakonskim normama.Ne sporim da ima i Austrijanaca koji diskriminus Turke, isto tako je i cinjenica da je ksenofobija u celoj Evropi u porastu, ali isto tako toj narastajucoj ksenofobiji doprinose i doseljenici koji ne zele da se integrisu i prihvate vrednosti i norme zemlje u koju su dosli.

onda ovo zvuchi i izgleda da je Austrija i ostale zapadne zemlje shirom vrata bila otvorila iskljuchivo onim od Turaka koji jesu primitivni. a zashto su onda to uradili? dakle, zashto su ih primali takve? je li Turska silila Austriju da joj prima primitivne Turke?
jer, nisu svi Turci takvi. ima Turaka pogotovo u vecim gradovima pogotovo zapadne polovine zemlje koji po ponashanjima i navikama nisu nishta gori (ako ne i bolji) od vecine prosechnih Evropljana. shto onda nisu takve primali? jer, takvi edukovani, zene, gejevi, intelektualci.... u Turskoj znaju upravo biti ugrozeni a adaptabilni su za Evropu- onda, zahto ne primiti takve adaptabilne Turke/Turkinje a dati shut kartu primitivnim Turcima? simple as that.

U pogledu islama etc....moj stav je sledeci: svako ima pravo da zadrzi svoje pojedine obicaje i nacin zivota, sve dok to nije u suprotnosti sa Zakonima zemlje gde zivi, postoji granica koja je po meni sledeca:

1. svako mora da postuje ravnopravnost polova
2. nema "nasilnih" brakova, hocu reci brakova gde roditelji naturaju deci za koga ce se vencati, brak jeste i mora ostati slobodni izbor dve osobe
3. moraju da postuju gay osobe, njihova prava i seksualnu orijentaciju
4. nema nasilja nad zenama i decom, dakle ne sme muskarac da udari zenu ili detetu dati par "pedagoskih" samara, NE to je zabranjeno u Evropi
Apsolutno! O tom stalno i govorim. No, ima i Turaka/Turkinja bash takvih adaptabilnih i tolerantnih i savremenih i inteligentnih- pa opet bivaju diskriminisani i odbijani od strane hrishcanskih desnichara po Evropi, Americi, samo zato shto nisu hrishcani, samo zato shto su eto muslimani ili sekularni ili agnostici ili ateisti... shta cemo s tim?
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

Pričajući sa Austrijancima iz Beča stvarno dobijam odgovor da Turci slabije prilagođavaju od doseljenika iz jugoslovenskih zemalja. Dok se svi Jugosloveni (namerno ne govorim bivši jer se to odavno podrazumeva) snađu relativnu brzo, nauče jezik i druže sa svima, Turci se po tim pričama decenijama druže međusobno i natucaju jezik. Interesantno je da sklapaju jako malo mešovitih brakova.
Čak i druga generacija Turaka sklopi svega oko 10 % mešanih brakova.
hm, jel ova statistika od 10% isto dojam "austrijanaca iz beča"? :hmm:

mozda bi o "austrijancima iz beča", prije nego ih se uzme kao vjerodostojan izvor informacija po pitanju integracije, trebalo spomenuti da je 27% njih upravo glasalo za ekstremno desnu slobodarsku stranku koja je svoju kampanju za lokalne izbore gradila na ksenofobiji, sto je uz antisemitizam i koketiranje s neonacizmom jedan od temelja njihove politike.

ne bih se cudio da ti "austrijanci iz beca" nekom turskom loniju prodaju pricu o tome kak se turci bas lijepo integriraju, ali su zato problem oni tschuschevi iz bivse jugoslavije. :roll:
By Krunoboy84
Originally posted by Vel boy

Cinjenica je da mnogi Turci (ne samo prve, vec i druge i trece generacije) jednostavno ne zele da prihvate neke vrednosti zapadne civilizacije, izmedju ostalih ravnopravni polozaj zene i postovanje svacije seksualne orijentacije. Takodje, kod Turaka (kao i kod ostalih doseljenika iz arapskih zemalja) su jos cesti slucajevi "dogovorenih" (cesto i prisilnih) brakova, koji su protivni ne samo obicajima Zapadnjaka, nego bogme i zakonskim normama.Ne sporim da ima i Austrijanaca koji diskriminus Turke, isto tako je i cinjenica da je ksenofobija u celoj Evropi u porastu, ali isto tako toj narastajucoj ksenofobiji doprinose i doseljenici koji ne zele da se integrisu i prihvate vrednosti i norme zemlje u koju su dosli.

onda ovo zvuchi i izgleda da je Austrija i ostale zapadne zemlje shirom vrata bila otvorila iskljuchivo onim od Turaka koji jesu primitivni. a zashto su onda to uradili? dakle, zashto su ih primali takve? je li Turska silila Austriju da joj prima primitivne Turke?
jer, nisu svi Turci takvi. ima Turaka pogotovo u vecim gradovima pogotovo zapadne polovine zemlje koji po ponashanjima i navikama nisu nishta gori (ako ne i bolji) od vecine prosechnih Evropljana. shto onda nisu takve primali? jer, takvi edukovani, zene, gejevi, intelektualci.... u Turskoj znaju upravo biti ugrozeni a adaptabilni su za Evropu- onda, zahto ne primiti takve adaptabilne Turke/Turkinje a dati shut kartu primitivnim Turcima? simple as that.

vidi, niko nije silio ni Austriju ni druge zemlje zapadne Evrope da primaju iskljucivo 'primitivne' Turke (verovatno si hteo reci ljude loseg ili bez obrazovanja, mahom sa sela...) ali je jednostavno sitaucija na trzistu rada 60ih godina proslog veka bila takva, da je trziste trazilo mahom nekvalifikovanu radnu snagu za jednostavne poslove gde cesto nije potrebno ni znanja jezika i jednostavno su takvi ljudi i dosli u Austriju i ostale zemlje zapadne Evrope. Plus sto neki intelektualac i obrazovani Turcin je imao manje-vise lep zivot i u Turskoj, dakle koji bi njegov razlog bio da ide u inostranstvo. Pa najveci dio emigranata koji je otisao u bogate zemlje Zapada je najvecim delom sirotinja, ljudi koje je muka i siromastvo nateralo da odu u potrazi za boljim zivotom.

Sto se tice multikulturalnosti za koji je Angela Merkel(i ne samo ona) rekla da je mrtav - pa to je tako, nemojmo se zavaravati, a zasto je tako ima vise razloga. Mozda je jedan od razloga sto pre nekih 40ak godina, kada je pocela masovna emigracija, niko nije vodio racuna da se ti ljudi edukuju, nauce jezik, gledali su na njih iskljucivo kao radnu snagu koja treba da radi poslove koje niko drugi nece radi i mislilo se "radice ovde par godina, ustedece novce i vratice se odakle su dosli". Ali stvari su krenule drugacije, ljudi su ostali, udavali se , zenili, radjali decu...mozda je greska bila u samom pocetku, sto se jos onda nije pocelo sa edukacijom, kursevima i ostalim stvarima da se ti ljudi lakse integrisu i prihvate norme i vrednosti zemlje u koju su dosli.
Korisnikov avatar
By Vel boy

vidi, niko nije silio ni Austriju ni druge zemlje zapadne Evrope da primaju iskljucivo 'primitivne' Turke (verovatno si hteo reci ljude loseg ili bez obrazovanja, mahom sa sela...) ali je jednostavno sitaucija na trzistu rada 60ih godina proslog veka bila takva, da je trziste trazilo mahom nekvalifikovanu radnu snagu za jednostavne poslove gde cesto nije potrebno ni znanja jezika i jednostavno su takvi ljudi i dosli u Austriju i ostale zemlje zapadne Evrope.
a-ha. i nije samo '60-ih vec i pre i posle. znachi, hteli su da eksploatishu i iskoriste radnu snagu Turaka a mislili su da su ovi mazlumi i da nece kasnije traziti prava? i zar je zbog te desnicharske zapadnjachke gluposti koja je i kreirala ove probleme oko imigracije opravdano svo ovo ksenofobichno generalizujuce vajkanje?
jesi li ti Krunoboy-e chitao npr. moje postove bar ove godine o ovoj tematici? pisao sam ja podosta o ovom.

dalje, pod primitivne Turke sam sazeo sve ovo shto ti reche:
1. one koji ne poshtuju ravnopravnost polova
2. one koji prave "nasilne" brakove, hocu reci brakove gde roditelji naturaju deci za koga ce se venchati, koji ne poshtuju to da brak jeste i mora ostati slobodni izbor dve osobe
3. one koji ne poshtuju gay osobe, njihova tj. nasha prava i seksualnu orijentaciju
4. one koji vrshe nasilje nad zenama i decom, dakle one mushkarce koji udaraju zene i decu i daju im par "pedagoshkih" shamara, ......... itd.

dakle, to sam hteo reci- da nije ni trebalo ni smelo primati u Evropu, bili oni s turskih sela ili gradova, obrazovani ili neobrazovani, obrezani ili neobrezani ( :giggle: ) ..... ali, to desnicharskoj Evropi, gle- ne beshe onda bitno jer ni sama onda nije neshto narochito puno bila bolja. a, sad opet ti isti desnichari Evrope generalizuju sve Turke/Turkinje s primitivnim samo da bi perpetuirali clash of civilizations umesto international cooperation on progressive principles. jer ni evropski, americhki desnichari bash ne poznaju niti hoce da poznaju progressive principles. e, tu vec jeste problem.

Plus sto neki intelektualac i obrazovani Turcin je imao manje-vise lep zivot i u Turskoj, dakle koji bi njegov razlog bio da ide u inostranstvo.
chesto to nije istina. chesto upravo biva da intelektualni, ljudskopravni, tolerantni i pro-evropski Turci/Turkinje su zaista ugrozeni u Turskoj koja, istina, dakle ima problema glede poshtovanja ljudskih prava. ali, vidi vraze, takvi su ujedno i dovoljno inteligentni da mozda nece/ne bi dozvolili zapadnoevropskim desnicharima i ksenofobima da ih iskorishtavaju, ponizavaju, eksploatishu unedogled, k'o shto rade turskim primitivcima, pa "nisu valjali, nisu korisni" za imigraciju.

Pa najveci dio emigranata koji je otisao u bogate zemlje Zapada je najvecim delom sirotinja, ljudi koje je muka i siromastvo nateralo da odu u potrazi za boljim zivotom.
a shto chesto Zapad zloupotrebljava, iskorishtava i eksploatishe.

Sto se tice multikulturalnosti za koji je Angela Merkel(i ne samo ona) rekla da je mrtav - pa to je tako, nemojmo se zavaravati,
reche mythe. :smeh: ej, mita, velkam bek. :smeh:

a zasto je tako ima vise razloga. Mozda je jedan od razloga sto pre nekih 40ak godina, kada je pocela masovna emigracija, niko nije vodio racuna da se ti ljudi edukuju, nauce jezik, gledali su na njih iskljucivo kao radnu snagu koja treba da radi poslove koje niko drugi nece radi i mislilo se "radice ovde par godina, ustedece novce i vratice se odakle su dosli". Ali stvari su krenule drugacije, ljudi su ostali, udavali se , zenili, radjali decu...mozda je greska bila u samom pocetku, sto se jos onda nije pocelo sa edukacijom, kursevima i ostalim stvarima da se ti ljudi lakse integrisu i prihvate norme i vrednosti zemlje u koju su dosli.
svakako da je greshka shto se nije u samom pochetku radilo na kultivizaciji tih imigranata. i da li je zbog te greshke opravdano hushkati na ksenofobije i predrasude?
ali kome ja ovo sve objashnjavam...... :zid:
By Kragi
Ekstremna levica u nedostatku većeg ili boljeg izbora :eu: dakle, opcija br. 3
By Krunoboy84
otisli smo u off (tema je ipak politička orijentacija LGBT osoba u Srbiji) ali moram da se osvrnem na ono što je napisao Vel Boy

razumem ja šta on zeli reci ali ne znam kako to zamišlja, mislim kada kaze "da nije ni trebalo ni smelo primati u Evropu". Ono, kako se to moglo izvesti, pravno nemoguce. Jednostavno 60ih godina prošlog veka dolazi do naglog industrijskog rasta, ukazuje se potreba za radnom snagom, dodje stranac u Austriju/Nemačku/Francusku/Svedsku...posao dobije odmah, ode čovek sa ugovorom u opštinu i dobije boravišnu dozvolu. To je to, mislim ko je to trebao i mogao i smeo nekoga da odbije jer je "taj neobrazovan i zatucan"??? Isto u pogledu visokoobrazovanih Turaka (i drugih gasterbeitera) - brate mili, nisu trazili hirurge, advokate i inzinjere, niko nije branio nekom hirurgu iz Turske da dodje u Beč ali nije čovek mogao da nadje posao u struci, jedino da mu neki Austrijanac dobrovoljno ustupio svoje radno mesto, ili da isti čisti ulice ili radi ne berbi paradajza. Trzište je trazilo to što je trazilo, prosto k'o pasulj.

ono gde je Zapad grešio i jos uvek greši je njihov sistem "socijalne drzave", dobro zamišljen ali praksi cesto stimuliše ljude da ne rade, iznos socijalne pomoci je cesto tek neznatno nizi od pojedinih plata, tako da mnogi ne zele da rade za nekih 150 eura više, bolje da za malo manje para sede kuci, nego svako jutro ustaju i idu na posao. (zamislite da je u Srbiji prosecna socijala oko 20.000. dinara, pa ko bi još radi neki posao za platu od 24.000. dinara????)
Korisnikov avatar
By Srklet

otisli smo u off (tema je ipak politička orijentacija LGBT osoba u Srbiji) ali moram da se osvrnem na ono što je napisao Vel Boy

razumem ja šta on zeli reci ali ne znam kako to zamišlja, mislim kada kaze "da nije ni trebalo ni smelo primati u Evropu".
the hindsight man :superheroj:

ono gde je Zapad grešio i jos uvek greši je njihov sistem "socijalne drzave", dobro zamišljen ali praksi cesto stimuliše ljude da ne rade, iznos socijalne pomoci je cesto tek neznatno nizi od pojedinih plata, tako da mnogi ne zele da rade za nekih 150 eura više, bolje da za malo manje para sede kuci, nego svako jutro ustaju i idu na posao.
ha?
socijalna drzava je jedna od najboljih tekovina zapadnoeuropske demokracije nakon drugog svjetskog rata. te price o masama neradnika koji zive od socijalne pomoci i odbijaju raditi su kapitalisticka propaganda.
ono, ako je socijalna drzava u njemackoj ili svedskoj takav problem, kak to da ta gospodarstva rasturaju i da se ima tako visok standard zivljenja?
By Krunoboy84
jao, nemojmo da diskusija ode potpuno na drugu stranu, taj deo o visokoj socijali sam naveo kad jedan od razloga kako se doslo u situaciju da je bila potrebna radna snaga iz inostranstva a u isto vreme je isto tako bilo ljudi na birou rada (nezaposleni).

P.S.
ne kazem da je socijalna drzava problem, daleko od toga, ali vala neke stvari su preterane, nisam jednom cuo (a i upoznao) likove koji "formalno" zive u Nemackoj/Austriji (prijavljeni da bi dobijali socijalu) a u stvarnosti zive u Srbiji/Hrvatskoj/BiH
Korisnikov avatar
By Vel boy

razumem ja šta on zeli reci ali ne znam kako to zamišlja, mislim kada kaze "da nije ni trebalo ni smelo primati u Evropu". Ono, kako se to moglo izvesti, pravno nemoguce.
nije bilo pravno nemoguce vec je bilo mentalitetski uzimano za zdravo za gotovo shto s ondashnje (a i sadashnje desnicharske) evropske, americhke... strane shto s strane siledzijskih od gastarbajtera, bilo turskih bilo naroda ex-Yu.....

a, moglo se je- da se je htelo i da je Evropa bila neshto znatno bolja od npr. Turske i sl. - procediti izmedju onih koji zaista imaju opravdane razloge za useljenje na Zapad i adaptabilni su, na jednoj strani vs. onih koji nemaju nit' su adaptabilni, na drugoj.

Jednostavno 60ih godina prošlog veka dolazi do naglog industrijskog rasta, ukazuje se potreba za radnom snagom, dodje stranac u Austriju/Nemačku/Francusku/Svedsku...posao dobije odmah, ode čovek sa ugovorom u opštinu i dobije boravišnu dozvolu. To je to, mislim ko je to trebao i mogao i smeo nekoga da odbije jer je "taj neobrazovan i zatucan"???
onda - chemu svo ovo ksenofobichno i rasistichko vajkanje zapadnoevropskih i americhkih desnichara? shto ne ucute vec jednom?

Isto u pogledu visokoobrazovanih Turaka (i drugih gasterbeitera) - brate mili, nisu trazili hirurge, advokate i inzinjere, niko nije branio nekom hirurgu iz Turske da dodje u Beč ali nije čovek mogao da nadje posao u struci, jedino da mu neki Austrijanac dobrovoljno ustupio svoje radno mesto, ili da isti čisti ulice ili radi ne berbi paradajza. Trzište je trazilo to što je trazilo, prosto k'o pasulj.
u tom i jeste problem shto je dato tzv. slobodnom trzishtu da izrabljuje i eksploatishe ljude a kada ih izrabi i iscrpi-mrsh nazad. a, to jednostavno nije poshteno ni pravedno.

ono gde je Zapad grešio i jos uvek greši je njihov sistem "socijalne drzave", dobro zamišljen ali praksi cesto stimuliše ljude da ne rade, iznos socijalne pomoci je cesto tek neznatno nizi od pojedinih plata, tako da mnogi ne zele da rade za nekih 150 eura više, bolje da za malo manje para sede kuci, nego svako jutro ustaju i idu na posao. (zamislite da je u Srbiji prosecna socijala oko 20.000. dinara, pa ko bi još radi neki posao za platu od 24.000. dinara????)
Naprotiv! :nono:

mita, nemam ja shta s tobom vishe da diskutujem :odbij: . ja sam se isprva bio kao prijatelj malo obratio Loniju, ne tebi, a ti si upao u diskusiju. odbij.

Potpisujem sve shto je Popaj replikovao na ovaj pasus.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!