Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Vel boy

zato shto je BiH drzava tri ravnopravna konstitutivna naroda i gradjana. ch i nj e n i c a za BiH. nema to nikakve veze s tim shto su Boshnjaci muslimani tamo pojedinachno relativno vecinski narod. da su to Nijemci, Italijani, Grci, Bugari umjesto Boshnjaka sasvim isto bih govorio (kao i da sam sam Boshnjak musliman) u smislu da to ne znachi da neki od njih imaju pravo da majoriziraju.
I c h i n j e n i c h n o s t a n j e jest da zbog te trojne kostituivnosti ta zemlja ne funkcionira. A ti se panično ili bojiš Bošnjaka ili ih jednostavno mrziš jer ti nigdje drugdje ne smeta konstituivnost većinskih naroda osim u Bosni a kad ih se spomene tebi oma iskoče mudžahedini i vehabije. Nit sam sa ljudima jeo, nit pio ali i mene strpaš u isti koš sa njima. Ne vidim nikakav problem da tamo jedini konstituivan narod budu Bošnjaci a ostali zaštićene manjine iz jednostavnih razloga:
- Srbi i Hrvati ne vide Bosnu kao cjelovitu već kao razdjeljivu zemlju
-Srbi i Hrvati ne vide Bosnu kao svoju zemlju iz nekakvih nebuloznih razloga tipa "Sarajevo nama ne može biti glavni grad kad je tamo ko u Teheranu".
Pa kad oni tu zemlju ne vide kao svoju, zašto su oni konstituivni? Kako bi opstruirali institucije i još za to uzimali lovu? Besmisleno.
dakako, sasvim isto vazi i za nedopustivost zloupotrebe te konstitutivnosti u BiH od strane velikosrpskih i velikohrvatskih recidiva, dakle, ne moze i ne smije biti podjele BiH izmedju Srbije i Hrvatske (chitaj, Srba i Hrvata i obrnuto).
sve to upravo Daytonski sporazum, kakav je takav je, osigurava da se sprijechi. zato treba sprovoditi taj dayton-ski sporazum ne zato shto je savrshen jer nije vec- zato jer je ipak neshto najbolje u datim okolnostima u BiH kakve jesu.
Dayton nije sveta krava već prijelazno rješenje. Sa tim da velika većina srpskih i hrvatskih političara u BiH rješenje tog prijelaznog rješenja vide dijametralno suprotno od onoga što se Daytonom htjelo postići - hoće je podijeliti i pridružiti se maticama (a te matice je davno napustilo ludilo prisvajanja teritorija i baš ih nešto i ne žele).
pominjem ne samo vehabije i mudzahedine vec i poznatog velikoboshnajchkog ratnohushkacha fatmira alispahica i ismeta radonchica/brabonchica u kontekstu tvojih stavova o BiH Stripi jer samo oni tako nekako imaju tvoje stavove o BiH poput tebe Stripi. a , to je druga krajnost pandanska prisilnoj etnichkoj podjeli BiH izmedju velikosrba i velikohrvata- dakle, n e p r i h v a t lj i v o, u prvom redu, neprihvatljivo za Medjunarodnu Zajednicu.
Spominješ ih samo zato što su oni radikali. Ja nisam radikalan, ja sam samo razuman.
Dakle, ako nishta drugo - ni medjunarodna zajednica ne podrzava tu drugu krajnost koju ti Stripi promovirash.
Razvijanje ekonomije u BiH upravo i ide zajedno s onim mojim tezama za boljitak koje sam iznio na prethodnoj stranici. to narod u BiH i treba da shvati.
Jedno su snovi a drugo je java. Kakav si ti to ekonomski napredak vidio u Bosni? Jesi ti bio tamo šta u zadnje vrijeme. Ja jesam, prije tri tjedna. Jednom rječju - katastrofa. I ne samo zbog recesije, kod njih je to stalno stanje. Ljudi gladuju a Dodik gradi zgradu televizije na račun Međunarodne zajednice. Krasna su t rješenja, nema se šta reć.
podrzavam faxsimil-ovo podsjecanje da je tema o malo nechem drugom te da bi valjalo zaustaviti ovaj offtopic o BiH.
Ne bi ti oftopičario ali te eto svrbi jezik. To je radikalno drugačije :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Stripi, eno ti velikosrpskih nastrojenih forumasha (da sad ne pominjem nikove) i s njima polemishi o ovom (ionako si im pandan u vezi BiH)! okani se mene! ja sam sve rekao shto sam imao reci (svaka moja rijech, rechenica, poruka je jasno napisana i razumljiva, to shto si se ti zainatio da mene izvrcesh, je tvoj problem Stripi), a ti samo nastavi da perverzno izvrcesh. :odbij:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja iskreno ne vidim šta sam ja to izvrtao? Ja sam samo citirao ono što si ti rekao. Ti imaš problem što se ne možeš složiti sa mojim mišljenjem pa onda moraš tu prosuti svoje snoe o Bambilendu u Bosni. It's ok, ne moraš se ti složiti sa mojim mišljenjem, no ja ga imam pravo imati i iznositi a bilo bi zgodno da me zbog nekih stavova ne stavljaš u isti rang sa vehabijama samo zato što se ti ne slažeš.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja fino, jasno i glasno rekoh ovo: nema to nikakve veze s tim shto su Boshnjaci muslimani tamo tj. u BiH pojedinachno relativno vecinski narod. da su to Nijemci, Italijani, Grci, Bugari u BiH umjesto Boshnjaka- sasvim isto bih govorio (kao i da sam sam Boshnjak musliman) u smislu da to ne znachi da neki od njih imaju pravo da majoriziraju niti da oduzimaju konstitutivnost drugim dvama narodima i gradjanima BiH.
(takodjer, rekoh i ovo: dakako, sasvim isto vazi i za nedopustivost zloupotrebe te konstitutivnosti u BiH od strane velikosrpskih i velikohrvatskih recidiva, dakle, ne moze i ne smije biti podjele BiH izmedju Srbije i Hrvatske (chitaj, Srba i Hrvata i obrnuto).
sve to upravo Daytonski sporazum, kakav je takav je, osigurava da se sprijechi. zato treba sprovoditi taj dayton-ski sporazum ne zato shto je savrshen jer nije vec- zato jer je ipak neshto najbolje u datim okolnostima u BiH kakve jesu).

a ti, uprkos tome, ovu budalashtinu
Originally posted by Stripi

A ti se panično ili bojiš Bošnjaka ili ih jednostavno mrziš jer ti nigdje drugdje ne smeta konstituivnost većinskih naroda osim u Bosni a kad ih se spomene tebi oma iskoče mudžahedini i vehabije.
-dakle namjerno si izignorirao ono shto sam vec objasnio tvojim provokacijama (a shto nisam ni trebao objashnjavati jer se znalo bez i da objashnjavam) te nastavljash brutalno izvrtati moje rijechi. ja te opet pitam Stripi- shta je, imash li problema sa vidom, sa chitanjem i razumijevanjem napisanog i prochitanog ili si pak kapriciozno nastrojen da me izvrcesh? bojim se da je ovo drugo u pitanju, a na to se vishe necu osvrtati jer je postalo poznato od tebe (bar u temama koje se dotichu tematike BiH). na svima chitaocima je da razumiju napisano i recheno, na moderatorima je da prate dokle ide kapriciozno izvrtanje nekoga od strane nekog drugog.
ja te opet pozivam Stripi na razum u tome da se slozimo da se necemo moci u potpunosti sloziti glede specifichno ovog off-a o BiH i da zavrshimo polemiku. a objasnio sam i zashto se necu moci s tobom sloziti Stripi, jer su tvoji stavovi jedna krajnost pandanska jednim (dvjema) drugim krajnostima i jer ni Medjunarodna Zajednica (ako nishta drugo) NE podrzava tvoje stavove o BiH, Stripi. :odbij:
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa da, nikako mi ne možeš objasniti kako to da te nigdje drugdje ne smeta što je većinski narod jedino konstituivan (nego još i za Bošnjake moraš naglasiti da su "pojedinačno relativno većinski narod", jer je to valjda neka bitna stvar?) pa čak i u zemlji u kojoj ti živiš iako su čak Amerikanci skoro pa manjina (malo po malo ih pretječu hispanci i afro-amerikanci), nego je to problem samo u Bosni iako je vidno da Srbi i Hrvati u jednoj velikoj većini Bosnu em ne osjećaju svojom em bi dijelili? Dakle, ti si protiv te većine koja bi dijelila Bosnu ali želiš da oni i dalje budu konstituivni? Zašto? Da bi ušli u tal pa, Bože moj, dva su glasa jača od jednog, da se jednog dana ponovo slože i bratski je krenu dijeliti i ponovo izazovu neki rat?
Korisnikov avatar
By Stripi
Evo kako odgovor Željka Komšića na jedno pitanje objašnjava sve što sam do sada rekao.
*Koliko situacija u BiH zaista zavisi od raspoloženja u Beogradu i Zagrebu?
Sve manje. Znamo šta je bilo nekada, sada se drugačije radi. Recimo, pojačava se ekonomski uticaj. Naravno, da bi se pojačao taj uticaj morate imati političkog saveznika u BiH. Tako se to radi. Mi ne možemo da riješimo naš zajednički interes zato što su Zagreb i Beograd protiv toga. Kroz razne sestrinske stranke i bratsku politiku opstruira se napredak. Pomenuću samo slučaj Luke Ploče. Nije samo stvar što to Hrvatska neće da riješi. Postoji čitava struktura unutar BiH koja ne dozvoljava da se to riješi. Političke institucije u BiH ponekad rade za političke i ekonomske interese drugih država. To mi ne ide u glavu. Oni jesu naši susjedi i ja sam za svu vrstu saradnje s njima, za pošten odnos. Ne mogu da shvatim da se ljudi u BiH ne vode za svojom konkretnom koristi, nego za interesima Zagreba i Beograda.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Pa da, nikako mi ne možeš objasniti kako to da te nigdje drugdje ne smeta što je većinski narod jedino konstituivan (nego još i za Bošnjake moraš naglasiti da su "pojedinačno relativno većinski narod", jer je to valjda neka bitna stvar?)
:doh: sad se hvatash za to shto rekoh chinjenicu da su Boshnjaci u BiH relativna vecina, pa izvrcesh kao da sam tim "relativna" htio neshto negativno reci o Boshnjacima? :trep:
:nono: Stripi, po milijarditi put, BiH je drzava tri ravnopravna konstitutivna naroda i gradjana. Srbija, Hrvatska itd.... jednostavno nisu, vec srpskog naroda i ostalih (Srbija), hrvatskog naroda i ostalih (Hrvatska). ch i nj e n i c e. suhoparne chinjenice. nema tu nikakvih emocija (ni pozitivnih ni negativnih) vezanih za to. to je i vecini boshnjachkog naroda srecom jasno. samo fatmir alispahic-ismet-radonchic/brabonchic te islamist. fundici imaju problem s tim. Ne chak ni danashnja SDA, ni SZBiH, svakako ni SDP BIH itd...., niko drugi do velikoboshnjachki nerazumni maksimalisti i islamist. fundici. imaju problem s tim kao i ti.

pa čak i u zemlji u kojoj ti živiš iako su čak Amerikanci skoro pa manjina (malo po malo ih pretječu hispanci i afro-amerikanci), nego je to problem samo u Bosni
u Americi je razvoj amerikanizacije protekao i protjeche.
u BiH (te, u, slichno u tom smislu, Shvicarskoj, donekle Belgiji) nazalost ili nasrecu kakogod, proces etno-nacionalnog poistovjecivanja s drzavnoshcu drzave u kojoj zive, nije. povjesno-pravne chinjenice.

iako je vidno da Srbi i Hrvati u jednoj velikoj većini Bosnu em ne osjećaju svojom em bi dijelili? Dakle, ti si protiv te većine koja bi dijelila Bosnu ali želiš da oni i dalje budu konstituivni? Zašto? Da bi ušli u tal pa, Bože moj, dva su glasa jača od jednog, da se jednog dana ponovo slože i bratski je krenu dijeliti i ponovo izazovu neki rat?
Sve to adresira Dayton-ski sporazum kako naci neki funkcionalan modus vivendi i kako sprijechiti podjelu BiH izmedju Srba i Hrvata kao i kako sprijechiti oduzimanje konstitutivnosti Srbima i Hrvatima zbog toga shto shto ludi velikosrbi i ludi velikohrvati zloupotrebljavaju ili bi htjeli da zloupotrebljavaju te konstitutivnosti.
ja sam uz to rekao kako raditi na primjeni onih pro-gradjanskih i poshtenih za svakoga elemenata u datim okolnostima shto je vishe moguce, sve to i Dayton smatra vrlo vaznim. moje "teze" koje otprilike govore o tom konkretno su na prvoj strani ove teme, podsjecam.
svakako, podsjecam da su i Srbija i Hrvatska garanti Dayton-skog sporazuma te da ti "Srbi i Hrvati u jednoj velikoj većini" koji "Bosnu em ne osjećaju svojom em bi dijelili" ne mogu nishta bez kompromitiranja i Srbije i Hrvatske a shto ni Srbija ni Hrvatska nit' mogu nit' smiju uchiniti ni sebi dozvoliti. velikosrpski i velikohrvatski recidivi u BiH mogu da ne osjecaju BiH svojom kolikogod hoce i mogu je zeljeti prisilno dijeliti kolikogod hoce, no to su samo zalosne priche propagandne tlapnje u politichke svrhe. BiH treba biti otvorena i Srbiji i Hrvatskoj i evro-atlantski nastrojena, BiH treba raditi na suzbijanju politichkog islamist. fundamentalizma (kao i ostalih religiozistichkih politichkih fundamentalizama), velikoboshnjachkog nacionalizma-shovinizma kao i isto toga od druga dva naroda, ksenofobije (pa i homofobije), tako da ce sve manje biti i tih recidiva velikosrpstva/velikohrvatska. dakle, poznato je da velikosrpski nacionalizam-shovinizam te uz njega velikohrvatski nacionalizam-shovinizam su bili prvi i najagresivniji devedesetih. no, srecom, ni njihovi maksimalizmi nisu se ostvarili! i na Boshnjacima je takodje da se malo vishe ukljuche u borbu i protiv velikoboshnjachkog nacionalizma-shovinizma i islamist. fundamentalizma tako da BiH opstane kako je Dayton-om i njegovim pozitivnim elementima i predvidjeno.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Evo kako odgovor Željka Komšića na jedno pitanje objašnjava sve što sam do sada rekao.
*Koliko situacija u BiH zaista zavisi od raspoloženja u Beogradu i Zagrebu?
Sve manje. Znamo šta je bilo nekada, sada se drugačije radi. Recimo, pojačava se ekonomski uticaj. Naravno, da bi se pojačao taj uticaj morate imati političkog saveznika u BiH. Tako se to radi. Mi ne možemo da riješimo naš zajednički interes zato što su Zagreb i Beograd protiv toga. Kroz razne sestrinske stranke i bratsku politiku opstruira se napredak. Pomenuću samo slučaj Luke Ploče. Nije samo stvar što to Hrvatska neće da riješi. Postoji čitava struktura unutar BiH koja ne dozvoljava da se to riješi. Političke institucije u BiH ponekad rade za političke i ekonomske interese drugih država. To mi ne ide u glavu. Oni jesu naši susjedi i ja sam za svu vrstu saradnje s njima, za pošten odnos. Ne mogu da shvatim da se ljudi u BiH ne vode za svojom konkretnom koristi, nego za interesima Zagreba i Beograda.
dobro, ali neka Komshic jasno i glasno imenuje i navede KO to tachno u Hrvatskoj i BiH ne dozvoljava da se to, tj. u vezi luke Ploche, rijeshi.
Korisnikov avatar
By Stripi
:doh: sad se hvatash za to shto rekoh chinjenicu da su Boshnjaci u BiH relativna vecina, pa izvrcesh kao da sam tim "relativna" htio neshto nehativno reci o Boshnjacima? :trep:
Ako nisi ništa mislio, zašto si rekao? Ne vidim onda nikakvu poantu tvoje rečenice. Ili ti pišeš samo da bi nešto napisao, popunio retke? Meni se čini da to ipak nije tako.
Elem, po popisu stanovništva iz 1991. (nisam kopao za novijim datumima, a možda nisu ni radili neki friškiji popis), Bošnjaka je tada bilo 12 % više nego Srba i 26 % više nego Hrvata. Kada bi se Srbi i Hrvati zdrušili nekim čudom u jednu etničju skupinu njih bi tada bilo 5 % više nego Bošnjaka. Dakle, Bošnjaci defiinitivno nisu neka "relativna pojedinačna" većina, nego većina.
:nono: Stripi, po milijarditi put, BiH je drzava tri ravnopravna konstitutivna naroda i gradjana. Srbija, Hrvatska itd.... jednostavno nisu, vec srpskog naroda i ostalih (Srbija), hrvatskog naroda i ostalih (Hrvatska). ch i nj e n i c e. suhoparne chinjenice. nema tu nikakvih emocija (ni pozitivnih ni negativnih) vezanih za to. to je i vecini boshnjachkog naroda srecom jasno.
To nije jasno ni većini sjelokupnog naroda u BiH a nekmoli većini a nekmoli većini Bošnjaka. Naravno, kada bi se pitalo Hrvate ili Srbe oni bi hteli biti ti koji će tvoriti konstituivni narod a ne oni drugi ali nema veze. Ono što je činjenica jest, po ne znam koji put, da može biti nekome jasno ovo ili ono, no ono što je očito jasno jest to da ovakvo stanje BiH samo guši i ne vodi apsolutno nikuda. Nema para, nema ekonomije, nema napretka iz jednostavne činjenice - ta trojka guši jedan drugog a tako nema napretka. Samo se gleda kako se onom drugom neće nešto dopustiti a ne kako će se ići naprijed. Zemlja se vrti u krug i tako već 14 godina. Lijepo je što je Dayton zaustavio rat, vjerujem da je svima laknulo, no bez para se teško živi a to je ono što je većini jasno,
samo fatmir alispahic-ismet-radonchic/brabonchic te islamist. fundici imaju problem s tim. Ne chak ni danashnja SDA, ni SZBiH, svakako ni SDP BIH itd...., niko drugi do velikoboshnjachki nerazumni maksimalisti i islamist. fundici. imaju problem s tim kao i ti
I opet vehabije. Stvarno bi čovjek pomislio da imaš nekih problema sa Bošnjacima. Ja konstituivnost, ti vehabije. Ja problemi, ti vehabije. Ja mišljenje, ti vehabije, Ja Bošnjaci, ti opet vehabije. Ko iz onog vica kad je Mujo stalno naručivao drugačiju vrstu pite i uz to jogurt a oni mu stalno odgovarali da nema jogurta pa im on htio prosut jogurt u lice. Na vlas isto.
u Americi je razvoj amerikanizacije protekao i protjeche.
u BiH (te, u, slichno u tom smislu, Shvicarskoj, donekle Belgiji) nazalost ili nasrecu kakogod, proces etno-nacionalnog poistovjecivanja s drzavnoshcu drzave u kojoj zive, nije. povjesno-prane chinjenice.
Pa ako do sad nisu poamerikanizirali sve te ljude, ja stvarno ne znam šta će. I sve jedno im je džaba svi ti procesi kada se ljude mora natpisima podsjećati da je službeni jezik u zemlji engleski. Belgija također nije dobar primjer jer ta zemlja danas priča o raspadu, baš ono što ti ne bi htio da se Bosni dogodi.
Švicarska je, kao i uvijek posebna priča a da parafraziramo Dinu Merlina - nije Bosna Švicarska.
Sve to adresira Dayton-ski sporazum kako naci neki funkcionalan modus vivendi i kako sprijechiti podjelu BiH izmedju Srba i Hrvata kao i kako sprijechiti oduzimanje konstitutivnosti Srbima i Hrvatima zbog toga shto shto ludi velikosrbi i ludi velikohrvati zloupotrebljavaju ili bi htjeli da zloupotrebljavaju te konstitutivnosti.
Vidim kako adresira kad Milorad Dodik svako malo najavljuje otcjepljenje. Istina je da od svojih prijetnji do sada ništa nije napravio jerbo su mu pare draže nego bilo šta drugo, no šta kad MZ jednog dana kaže dosta i azvrne špinu? Da vidimo onda adresiranja i dresiranja međunacionalne ljubavi u BiH.
ja sam uz to rekao kako raditi na primjeni onih pro-gradjanskih i poshtenih za svakoga elemenata u datim okolnostima shto je vishe moguce, sve to i Dayton smatra vrlo vaznim. moje "teze" koje otprilike govore o tom konkretno su na prvoj strani ove teme, podsjecam.
Je li? Jel to onaj dio o olujama i nepogodama ili se sastoji od podrške postovima?
svakako, podsjecam da su i Srbija i Hrvatska garanti Dayton-skog sporazuma te da ti "Srbi i Hrvati u jednoj velikoj većini" koji "Bosnu em ne osjećaju svojom em bi dijelili" ne mogu nishta bez kompromitiranja i Srbije i Hrvatske a shto ni Srbija ni Hrvatska nit' mogu nit' smiju uchiniti ni sebi dozvoliti. velikosrpski i velikohrvatski recidivi u BiH mogu da ne osjecaju BiH svojom kolikogod hoce i mogu je zeljeti prisilno dijeliti kolikogod hoce, no to su samo zalosne priche propagandne tlapnje u politichke svrhe.
Možda, no vratimo se na Belgiju. Središte EU koje se želi dijeliti. Svakako nije kompromitirajuće.
BiH treba biti otvorena i Srbiji i Hrvatskoj i evro-atlantski nastrojena, BiH treba raditi na suzbijanju politichkog islamist. fundamentalizma (kao i ostalih religiozistichkih politichkih fundamentalizama), velikoboshnjachkog nacionalizma-shovinizma kao i isto toga od druga dva naroda, ksenofobije (pa i homofobije), tako da ce sve manje biti i tih recidiva
Da, baš, vidio sam kako je toga sve manje naq terenu. Odliično se radi. Zato sam se i zadržao samo koliko sam morao.
I da, sve bi to trebalo ali toga nema.
velikosrpstva/velikohrvatska. dakle, poznato je da velikosrpski nacionalizam-shovinizam te uz njega velikohrvatski nacionalizam-shovinizam su bili prvi i najagresivniji devedesetih. no, srecom, ni njihovi maksimalizmi nisu se ostvarili! i na Boshnjacima je takodje da se malo vishe ukljuche u borbu i protiv velikoboshnjachkog nacionalizma-shovinizma i islamist. fundamentalizma tako da BiH opstane kako je Dayton-om i njegovim pozitivnim elementima i predvidjeno.
Ček dok oni popišu protiv čega bi se sve trebali boriti a šta si ti pobrojao, pa dok shvate, pa dok nauče pa eto, krenut če za sekundu. Kako da ne.

dobro, ali neka Komshic jasno i glasno imenuje i navede KO to tachno u Hrvatskoj i BiH ne dozvoljava da se to, tj. u vezi luke Ploche, rijeshi.
Pobrojao on ali sve džabe. To je ono o čemu ja pričam, fakti a ne zen-budizam.

Uostalom, evo ti link pa uživaj
http://www.e-novine.com/intervju/interv ... kuine.html
Korisnikov avatar
By Stripi

pominjem vehabije i velikoboshnjachki nacionalizam-shovinizam (tipa fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic) jer su nazalost chinjenice da tih problema ima medju Boshnjacima. nadam se manjinom, samo konstatiram neke tuzne chinjenice. protiv toga se trebaju boriti Boshnjaci prvenstveno (sasvim isto ovako bih govorio i za npr. njemachko-italijanske-grchko-bugarske-tunguske-hotentotske-marsovske-vanzemaljske-pichke-materinske..... bilo chije religiozistichke fundice i velikonacionaliste-shoviniste, da su ti neki drugi, bilo koji, ta relativna vecina u BiH, umjesto Boshnjaka. dakle, NIKAVOG problema nema kod mene u vezi Boshnjaka, vec BILO KOGA i CHEGA KO/SHTO je/su neposhten/i i velikonacionalistihko-shovinistichko-religiozistichki, bili to takvi negativni elementi medju Boshnjacima, Srbima, Hrvatima, Njemcima, Grcima, Rusima, Amerikancima, Tunguzima, Hotentotima, marsovcima, vanzemaljcima, jupiterovcima, pichkama materinama vishe.... )
kao shto su josh vishe problem s srpske i hrvatske strane njihovi velikonacionalizmi-shovinizmi i njihov politikantski religiozizam i protiv toga se moraju boriti razumni Srbi i razumni Hrvati.
ako nece, shto ti stalno naglashavash da nece, shta cu im ja, onda ce ili MZ-a sprijechiti novi rat/ove ili ce ih pustiti da ratuju dok se ne umore, nazalost.

toliko.
Znači da sam pogodio di treba i kako treba. To mi je bilo dovoljno, hvala :yes:
dalje, Stripi, morat cesh nastaviti diskusiju s nekim tvojim pandanom u krajnostima oko BiH. I refuse to speak with you and your distortions of my words about BiH any longer.
offtopic CLOSED!
Da bi offtopic bio zatvoren nije dovoljno napisat CLOSED! pa da to tako i bude. Najbitnije je da se prestane offtopično pisati.
Korisnikov avatar
By Stripi
To uapravo nije istina, to je samo istrenirana i isforsirana politička korektnost koja katkad omakne kontroli a katkak ti omakeš kontroli pa ju ne moš do kraja isforsirati a da ne posrane prozirna.
Korisnikov avatar
By Vel boy
za ama bash svaku politichku korektnost paranoici i zlobnici mogu reci da je istrenirana, isforsirana, usiljena, itd....... to samo govori o tim paranoicima i zlobnicima, ne o politichkoj korektnosti niti o ljudima (kao shto sam ja) koji su za politichku korektnost i politichki korektni.

Stripi :odbij:
Korisnikov avatar
By Stripi
pa u tvom slučaju jest isforsirana, jer nemaš potrebu da spominješ četnke u Srbiji, niti si ih nešto spoimnjao kada se pisao novi ustav Srbije u kojem su konstituivnost dobili samo Srbi, niti si spominjao tamo neke ustaše u Hrvatskoj u kojoj su konstituivni samo Hrvati ali kada se spomenu Bošnjaci e onda brale iskaču vehabije ko lude.
Korisnikov avatar
By Vel boy
itekako sam kritikovao i kritikujem i kritikovacu zloupotrebe tih konstitutivnosti (velikosrpski i velikohrvatski nacionalizmi-shovinizmi i religiozistichki fundamentalizmi i u Srbiji i u Hrvatskoj; chetnici, ustashe itd....) CHAK I u drzavama koje imaju JEDAN konstitutivan narod te ostale nacionalne manjine. mene i ovde tj. chak i na ovom forumu velikosrpski nacionalisti-shovinisti nonshalantno smatraju i nazivaju zbog tog "izdajnikom, loshim Srbinom, naivnom budalom, kenjcem....". ako ti Stripi se pravish da tomu nije tako i ako se ti Stripi usudjujesh da tvrdish suprotno za mene, onda prozirno maslash i lazesh!

OPET, ch i nj e n i c a je da je BiH drzava tri ravnopravna konstitutivna naroda i gradjana (te u tomu slichnija npr. Shvicarskoj nego Srbiji i Hrvatskoj), te nacionalnih manjina (ako ih ima: Crnogorci (ukoliko nisu srbizirani), Ukrajinci (mislim oko Prnjavora da ih ima ), Albanci, Jevreji, Romi, Cincari....). dakle, opet Srbi i Hrvati kao ravnopravni konstitutivni narodi BiH Boshnjacima su duzni boriti se protiv svojih tj. njihovih velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalizama-shovinizama i svojih tj. njihovih religiozistichkih fundamentalizama, a Boshnjaci isto to protiv njihovih velikoboshnjachkih nacionalizama-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama ( samo tu i tada pominjem vehabije i fatmira alispahica-ismeta radonchica/brabonchica kao ono protiv chega se prvenstveno Boshnjaci moraju da bore ).
I don't know which part Stripi don't you still understand.......
Korisnikov avatar
By Stripi
Jok, spominješ vehabije samo onda kada ja spomenem da bi rješenje problema u Bosni bilo da Bošnjaci budu jedini konstituivni narod. Kada se odvrti ova rasprava i sve rasprave u kojima sam ja to rekao, bez freške iz tvojih postova iskaču vehabije. Nema da omane.
Ako ti vidiš jedinu kvalitetu Bosne u tome što dijeli trokonstituivni ustroj sa Švicarskom, onda svaka ti čast :lol: Nek su svi konstituivni pa makar i pocrkali.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Jok, spominješ vehabije samo onda kada ja spomenem da bi rješenje problema u Bosni bilo da Bošnjaci budu jedini konstituivni narod. Kada se odvrti ova rasprava i sve rasprave u kojima sam ja to rekao, bez freške iz tvojih postova iskaču vehabije. Nema da omane.
zato shto uz tebe, samo vehabije, fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic i njihovi istomishljenici govore i hoce da samo Boshnjaci budu konstitutivni narod, a bash svi drugi nacionalne manjine. NIKO VISHE to tako ne govori niti hoce, sem mozda josh samo al-kaide uz vehabije, fatmira alispahica-ismeta radonchica/brabonchica i njihove istomishljenike.
dakle, poshtujem i pozdravljam shto ti Stripi nisi s vehabijama i fatmir alispahicem-ismet radonchicem/brabonchicem i njihovim istomishljenicima ni jeo ni pio, ali tvoje izjave u vezi BiH i konstitutivnosti samo Boshnjaka i nikog drugog te pretvaranja svakog drugog u nacionalne manjine su identichne ili vrlo slichne onom shto vehabije, al-kaida, fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic i njihovi istomishljenici govore i hoce. zastupash Stripi njihov ekstremizam, a ni to nije u redu.

Ako ti vidiš jedinu kvalitetu Bosne u tome što dijeli trokonstituivni ustroj sa Švicarskom, onda svaka ti čast :lol: Nek su svi konstituivni pa makar i pocrkali.
ja sam na prvoj strani ove teme dao "teze" otprilike kako raditi da se pozitivni i prema svakom poshteni pro-gradjanski i multietnichkiji elementi, predvidjeni Dayton-om, u BiH implementiraju. BiH treba da bude jedna vrsta poboljshane Jugoslavije ili josh bolje Shvicarske u malom. :yes:
Korisnikov avatar
By Stripi

zato shto uz tebe, samo vehabije, fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic i njihovi istomishljenici govore i hoce da samo Boshnjaci budu konstitutivni narod, a bash svi drugi nacionalne manjine. NIKO VISHE, sem mozda josh samo al-kaide uz vehabije, fatmira alispahica-ismeta radonchica/brabonchica i njihove istomishljenike.
dakle, poshtujem i pozdravljam shto ti Stripi nisi s vehabijama i fatmir alispahicem-ismet radonchicem/brabonchicem i njihovi istomishljenicima ni jeo ni pio, ali tvoje izjave u vezi BiH i konstitutivnosti samo Boshnjaka i nikog drugog te pretvaranja svakog drugog u nacionalne manjine su identichne ili vrlo slichne onom shto vehabije, al-kaida, fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic i njihovi istomishljenici govore i hoce. zastupash Stripi njihov ekstremizam, a ni to nije u redu.
Kao što rekoh, nema da omane. Opet vehabije. Jer bi to trebalo kao diskreditirati moje razmišljanje?
Apsolutno ne, jer ja ne vidim šta je tu politički nekorektno u mom razmišljanju. Ja kad spomenem bošnjake, vehabije mi nisu ni u zapećku mozga, dok su tebi, očigledno prvi. Onda to upakiraš u neki celofan "većine pripadnika ovog ili ovog naroda", njihova razmišljanja (ne vidimo ih nikada, nego ti trrebamo vjerovat na riječ) i bum, dodamo vehabije i politički smo korektni do bola.
A ako ti se to ne učini dovoljno jako, onda dodaš i Al Qaedu. Taj 9.11. stvarno čuda radi. Vidim da si učio od Georgea Busha. Najbolji je u struci.

ja sam na prvoj strani ove teme dao "teze" otprilike kako raditi da se pozitivni i prema svakom poshteni pro-gradjanski i multietnichkiji elementi, predvidjeni Dayton-om, u BiH implementiraju. BiH treba da bude jedna vrsta poboljshane Jugoslavije ili josh bolje Shvicarske u malom. :yes:
Da. Samo trebamo još navući shiny crvene cipelice, klepnut jednu od drugu i uzviknut "there's no place like home!"
Korisnikov avatar
By Vel boy
boze sachuvaj Stripi kako si naporan

Kao što rekoh, nema da omane. Opet vehabije. Jer bi to trebalo kao diskreditirati moje razmišljanje?
Apsolutno ne, jer ja ne vidim šta je tu politički nekorektno u mom razmišljanju. Ja kad spomenem bošnjake, vehabije mi nisu ni u zapećku mozga, dok su tebi, očigledno prvi. Onda to upakiraš u neki celofan "većine pripadnika ovog ili ovog naroda", njihova razmišljanja (ne vidimo ih nikada, nego ti trrebamo vjerovat na riječ) i bum, dodamo vehabije i politički smo korektni do bola.
ponavljam:
dakle, opet , Srbi i Hrvati kao ravnopravni konstitutivni narodi BiH Boshnjacima su duzni boriti se protiv svojih tj. njihovih velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalizama-shovinizama i svojih tj. njihovih religiozistichkih fundamentalizama, a Boshnjaci isto to protiv njihovih velikoboshnjachkih nacionalizama-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama ( samo tu i tada pominjem vehabije i fatmira alispahica-ismeta radonchica/brabonchica kao ono protiv chega se prvenstveno Boshnjaci moraju da bore ) .

i svakako da je politichki korektno i poshteno ochekivati i reci svakome da se prvenstveno bori protiv velikonacionalizma-shovinizma i religiozistichkog fundamentalizma u sopstvenom narodu. :yes: drugachije ne mogu.

A ako ti se to ne učini dovoljno jako, onda dodaš i Al Qaedu. Taj 9.11. stvarno čuda radi. Vidim da si učio od Georgea Busha. Najbolji je u struci.
Ne! vec jer, jedino uz tebe, vehabije, fatmira alispahica-ismeta radonchica i njihove istomishljenike, al-kaida ima slichne ili iste stavove o BiH. zalosna chinjenica.
bush je velikoamerichki-nacionalistichko-shovinistichki i hrishcanistichko-fundamentalistichki pandan al-kaidi i vehabijama-fatmiru alispahic-ismetu radonchicu-brabonchicu i njihovim istomishljenicima, koji hvala Nebesima vishe ne vlada Amerikom. ni on ni njegovi repu(ke)blikanci.

a, ti Stripi mozesh kao goebbels ponavljati lazi na mene misleci da ce te lazi, s kompulzivnom ti repetitivnoshcu, na mene postati istinom. no, slabo se nadash. :odbij:
Da. Samo trebamo još navući shiny crvene cipelice, klepnut jednu od drugu i uzviknut "there's no place like home!"
na njima tj, narodima BiH je da odaberu da li bi zivjeli u miru i uzajmnom poshtovanju ili u ratu i klanju do iznemoglosti.
Korisnikov avatar
By Stripi
Šta se ja moram ponavljati? Napisano govori više od mene. Samo čekiraj koliko si puta spomenuo Fatmira Alispahića na spomen Bošnjaka i to je dovoljno. Ni sva ta brojanička kobasa ti ne pomaže. Kada se sve to makne, a pobrojano je da makne pozornost čitatelju, ostaje tvoja histerija gdje iz svakog Bošnjaka iskače vehabija.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ne!
ponavljam:
dakle, opet , Srbi i Hrvati kao ravnopravni konstitutivni narodi BiH Boshnjacima su duzni boriti se protiv svojih tj. njihovih velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalizama-shovinizama i svojih tj. njihovih religiozistichkih fundamentalizama, a Boshnjaci isto to protiv njihovih velikoboshnjachkih nacionalizama-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama (samo tu i tada pominjem vehabije i fatmira alispahica-ismeta radonchica/brabonchica kao ono protiv chega se prvenstveno Boshnjaci moraju da bore ) .

dakle, ja samo kazem da se sva tri naroda BiH (pa, ukljuchujuci i Boshnjake) moraju boriti protiv sopstvenih velikonacionalizam-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama, ako hoce mir i poshten suzivot.

srecom, vecina Boshnjaka (bar kroz politichke partije koje poprilichno podrzavam: SDP BiH Zlatka Lagumdzije, Liberali Rasima Kadica itd...., pa chak i danashnja SDA Sulejmana Tihica) ovo sve znaju bez da im se i objashnjava i nikada niti su izvrtali niti izvrcu niti bi/ce izvrtali/ti maliciozno moje rijechi (vec se uglavnom slazu samnom!), za razliku od tebe Stripi.
Korisnikov avatar
By Stripi
Jel opet Fatmir Alispahić na repertoaru? Kako neočekivano, stvarno si me iznenadio.
Pazi kad se Bošnjaci moraju boriti protiv svojih nacionalista u slučaju kad bi oni bili jedini konstituivan narod u BiH. Jer bi se to podrazumijevalo kako bi onda svi bili vehabije, mudžahedini i Fatmir Alispahić.
Korisnikov avatar
By Vel boy
srecom, vecina Boshnjaka (bar kroz politichke partije koje poprilichno podrzavam: SDP BiH Zlatka Lagumdzije, Liberali Rasima Kadica itd...., pa chak i danashnja SDA Sulejmana Tihica) znaju da je BiH drzava tri ravnopravna naroda i gradjana, tri naroda koji se trebaju boriti protiv bilo chijih trojnih velikonacionalizama-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama (pogotovo, svako unutar svog sopstvenog/vlastitog naroda prvenstveno), sukladno i Dayton-skom sporazumu, za razliku od tebe Stripi te tvojih (sluchajnih?) istomishljenika tipa fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic-vehabije-al kaida.
Korisnikov avatar
By Stripi

srecom, vecina Boshnjaka (bar kroz politichke partije koje poprilichno podrzavam: SDP BiH Zlatka Lagumdzije, Liberali Rasima Kadica itd...., pa chak i danashnja SDA Sulejmana Tihica) znaju da je BiH drzava tri ravnopravna naroda i gradjana, tri naroda koji se trebaju boriti protiv bilo chijih trojnih velikonacionalizama-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama (pogotovo, svako unutar svog sopstvenog/vlastitog naroda prvenstveno), sukladno i Dayton-skom sporazumu, za razliku od tebe Stripi te tvojih (sluchajnih?) istomishljenika tipa fatmir alispahic-ismet radonchic/brabonchic-vehabije-al kaida.
To je tvoje osobno viđenje njihovog stava.
Ja isto tako mogu reći da se oni u potpunosti slažu sa mojim stavom i vide kao jedini izlaz iz, inače, bezizlazne situacije.
Tvoj je problem se sastoji u tome što misliš da bi svi bili potlačeni kad bi Bošnjaci bili jedini konstituivni narod u BiH. Fatmir Alispahić, vehabije i te stvari.
Korisnikov avatar
By Stripi
A na tebi je da dokažeš da se oni ne zalažu za to. Koliko vidim Bosna je pred rascjepom a to sigurno nije zato što se svi ti silni lideri bore za očuvanjem cjelovitosti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
sluzbeni programi onih boshnjachkih (ili pretezno boshnjachkih i bosanskohercegovachko-multinacionalnih i evro-atlantski nastrojenih) stranaka koje nabrojah govore ovo shto ja govorim, a ne to shto ti govorish. ti mozda mozesh da prizeljkujesh da statuti i programi tih stranaka govore ono shto ti govorish, ali chinjenica je da nije istina. a ako, bash hocesh da idem sada na njihove sajtove i linkam statute i programe ovih stranaka tebi, preporuchit cu ti da to uradish sam.
svoje tj. tvoje kataklizmichke procjene glede BiH "pred rascjepom" iskuliraj Stripi.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ništa ja ne priželjkujem, iskreno mi je sasvim sve jedno, bitno da ne izbije neki rat i opet nas baci jedno 50ak godina u nazad. Međutim, jedno su želje, jedno realno stanje a sasvim treće kako ko vidi rješenje tog problema. Ono što jest probelm, jest što dva naroda (Hrvati i Srbi, jel?) mogu komotno odlučit da razjebu tu istu zemlju u kojoj žive i koju, po vlastitim priznjanjima, ne priznaju i di smo onda? Gdje je onda ta slavna trojna konstituivnost, taj švicarski model Bosne i Hercegovine? Nigdje, može samo nastat novi pokolj. I zato jest jedino rješenje da Bošnjaci dobiju svoju nacionalnu državu, kad njihovi zemljaci već imaju svoje nacionalne države sa lijeve i desne strane, te da poštuju te iste zemljake kao svoje sugrađane isto kao i da su konstituivni. Napose, u modernim zemljama biti nacionalna manjina nije nikakav issue.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Međutim, jedno su želje, jedno realno stanje a sasvim treće kako ko vidi rješenje tog problema. Ono što jest probelm, jest što dva naroda (Hrvati i Srbi, jel?) mogu komotno odlučit da razjebu tu istu zemlju u kojoj žive i koju, po vlastitim priznjanjima, ne priznaju i di smo onda? Gdje je onda ta slavna trojna konstituivnost, taj švicarski model Bosne i Hercegovine? Nigdje, može samo nastat novi pokolj.
upravo zato sam i ponovno dao na prvoj strani ove teme "teze" otprilike kako raditi da ta zemlja sukladno i Dayton-skom sporazumu nekako profunkcionira i krene naprijed. dakle, prvenstveno Srbi u entitetu RS te Hrvati u njihovom dijelu entiteta FBiH moraju raditi na suzbijanju velikonacionalizama, shovinizama i snova o podjeli BiH izmedju Srba i Hrvata, ali i Boshnjaci u svojem dijelu entiteta FBiH moraju to isto suzbijati unutar sebe.

ako nece, ako bi radije ratovali i klali se, onda je na MZ-i, ali i na Srbiji i Hrvatskoj (kao garantima Dayton-skog sporazuma) da to ili sprijechi ili nazalost dozvoli pa dok se svo troje ne iscrpe. bitno je da Srbija i Hrvatska se NE umijeshaju na onaj smiloshevicevsko-tudjmanovski nachin u taj, nedajboze, novi rat u BiH ako ga bude, jer ako se umijeshaju u taj, nedajboze, novi rat u BiH ako ga bude, onda i Srbiju i Hrvatsku treba kazniti takodje .
I zato jest jedino rješenje da Bošnjaci dobiju svoju nacionalnu državu, kad njihovi zemljaci već imaju svoje nacionalne države sa lijeve i desne strane, te da poštuju te iste zemljake kao svoje sugrađane isto kao i da su konstituivni. Napose, u modernim zemljama biti nacionalna manjina nije nikakav issue.
to nije jedino rjeshenje. to je jedna od krajnosti koju eventualno valja samo pominjati recidivima rkaradzicevshtine-mbobanovshtine u smislu shta se moze desiti ukoliko Srbi i Hrvati ne obuzdaju svoje velikonacionalizme-shovinizme i snove o etnichkoj podjeli BiH izmedju Srba i Hrvata . dakle, kao pozitivni reinforser urazumljivanja Srba u entitetu RS i Hrvata u hrvatskom dijelu entiteta FBiH, da se konachno urazume i oposhtene.
no, ako svako od tri naroda bude kapriciozno tjerao maksimalizme i mak na konac, nazalost, izgledi su da moze doci do uzasnih strahota opet. koje, kakve i tachno shta bi se desilo u tim novim uzasnim strahotama, ostaje da se vidi. nadati se je da ce MZ-a kao i sadashnje Srbija i Hrvatska naci neko mirno i za svakoga poshteno rjeshenje.
Korisnikov avatar
By Stripi
To, na žalost, nije moguće. Ne rade ni Hrvati, ni Srbi, ni Hrvatska a ni Srbija, kao što se da svakodnevno vidjeti, na smirivianju nacionalističkih strasti u Bosni, čak dapače. Oni njih stalno polujatno ili sasvim javno ohrabruju u naporima da dezintegriraju zemlju u kojoj žive, po njima znanim mjerilima i gabaritima. I ne čini mi se to nikako fer, zašto bi Bosna trebala biti kažnjena, nakon svega što je prošla, otimanjem teritorija?
A to što su Srbija i Hrvatska garant Daytonskog sporazuma je kao da si dao vuku da ti pričuva ovce dok se ti odeš popišat.
Na Balkanu su samo krajnosti dovodile do nekakvih trajnijih rješenja. Demokracije je dobra stvar drugovi, ali nije brate za svakoga, rekao bi drug Tito.
Korisnikov avatar
By Vel boy

To, na žalost, nije moguće. Ne rade ni Hrvati, ni Srbi, ni Hrvatska a ni Srbija, kao što se da svakodnevno vidjeti, na smirivianju nacionalističkih strasti u Bosni, čak dapače. Oni njih stalno polujatno ili sasvim javno ohrabruju u naporima da dezintegriraju zemlju u kojoj žive, po njima znanim mjerilima i gabaritima. I ne čini mi se to nikako fer, zašto bi Bosna trebala biti kažnjena, nakon svega što je prošla, otimanjem teritorija?
A to što su Srbija i Hrvatska garant Daytonskog sporazuma je kao da si dao vuku da ti pričuva ovce dok se ti odeš popišat.
Na Balkanu su samo krajnosti dovodile do nekakvih trajnijih rješenja. Demokracije je dobra stvar drugovi, ali nije brate za svakoga, rekao bi drug Tito.
Stripi, ja samo mogu kopi-pejstati Inzko-a shto reche i sa chim se totalno slazem:

Incko: Izbori ključ za budućnost
26. jul 2010. | 17:29 | Izvor: Beta
Sarajevo -- Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko poručio je da su predstojeći opšti izbora u oktobru ključ za bolju budućnost te zemlje.

Valentin Incko (FoNet, arhiva)
To se navodi u otvorenom pismu koje je pred izbore Incko uputio građanima Bosne i Hercegovine.

"Opšti izbori 3. oktobra su ključ za bolju budućnost ove zemlje. Šta će se dalje dešavati nije u rukama nekolicine političara, već je u rukama naroda, u vašim rukama", navodi se u pismu.

Ocenjujući da je protekle četiri godine politički fokus bio na podelama umesto na stvaranju radnih mesta, smanjenju siromaštva ili borbi protiv korupcije, Incko je istakao da to nije "dovoljno dobro i da niko ne želi da se ponove takve četiri godine".

"Vaše vreme je došlo. Ako svaki glasač glasa, vaša budućnost i budućnost vaše dece može biti drugačija i nemerljivo bolja nego prethodnih godina", poručio je visoki predstavnik.

Incko smatra da građani BiH moraju da nateraju političare da zauzmu drugačiji pristup, ocenjujući da je stvarni napredak BiH moguć ako "glasači to učine mogućim".

"To ne znači samo izaći na glasanje 3. oktobra. To znači da morate tražiti od političara da objasne svoja razmišljanja pre 3. oktobra. To znači da ih morate pitati o njihovoj evropskoj orijentaciji. Oni moraju da objasne na koji način nameravaju raskrstiti sa prošlošću i rešiti stvarne probleme", naglasio je Incko.

Prema njegovim rečima, u zemlji u kojoj je više od pola miliona ljudi nezaposleno, političari moraju da objasne šta su uradili na stvaranju radnih mesta i šta će uraditi u naredne četiri godine kako bi vratili ljude na posao.

Incko još navodi da političari moraju da objasne šta će učiniti da BiH vrate na put prosperiteta u situaciji kada se politička atmosfera u zemlji pogoršala u tolikoj meri da obeshrabruje strane investitore da otvore nova radna mesta, a većina mladih ljudi dovedena u situaciju da želi da emigrira iz BiH.

Visoki predstavnik pozvao je građane BiH da dobro razmisle kome će posle oktobra poveriti potrošnju javnih prihoda u njihovo ime.

"Izborna kampanja fokusirana na praktična i hitna rešenja gorućih problema sa kojima se građani suočavaju, a to su nezaposlenost, siromaštvo, kriminal i korupcija, najbolji je način da se zemlja vrati na pravi put", poručio je Incko.

- a shta ce i kako ce narodi i gradjani BiH te Srbija i Hrvatska da urade, na njima je.
ja stvarno nemam i ne znam vishe nishta reci glede BiH.
Korisnikov avatar
By Stripi
Doći će i ti izbori pa ćemo vidjeti. Eno i Danis Tanović krenuo u utrku protiv takve Bosne.
Dragi su mi svi napori, no to, na žalost neće ići.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!