Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Lolek-i-Bolek napisao:Uostalom dok god se Mars na Drinu svira u Becu mozes samo da zalis za Centralnim silama i prosipas gluposti koje su tako prizemne.
Jasno ti je da je "Marš na Drinu" u Beču na novogodišnjem koncertu bio sviran isto kao što je bio i muzička podloga u "Odiseji"?
Korisnikov avatar
By Lolek-i-Bolek
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2504968#p2504968]Stripi napisao:[/url]
Lolek-i-Bolek napisao:Uostalom dok god se Mars na Drinu svira u Becu mozes samo da zalis za Centralnim silama i prosipas gluposti koje su tako prizemne.
Jasno ti je da je "Marš na Drinu" u Beču na novogodišnjem koncertu bio sviran isto kao što je bio i muzička podloga u "Odiseji"?
Da, jasno mi je...

Drina March - Vienna New Year's Concert 1987.

During World War I, from September 8 to September 16, 1914, the Drina was the battlefield of a bloody battle between the Serbian and Austro-Hungarian army, the Battle of Cer. In honor of the battle, the Serbian composer Stanislav Binički (1872--1942) composed the famous March on the Drina, and in 1964 a movie of the same title was shot by director Žika Mitrović. The movie was later banned for a period of time by the Communist government, because of its portrayal of a true-to-life, bloody battle, and its use of Binički's march (banned at that time) as part of the soundtrack.

Conductor in this video is the legendary Herbert von Karajan.
Korisnikov avatar
By bern
meni je vuk u momentima infantilan do bola.
Korisnikov avatar
By Stripi
Lolek-i-Bolek napisao:
During World War I, from September 8 to September 16, 1914, the Drina was the battlefield of a bloody battle between the Serbian and Austro-Hungarian army, the Battle of Cer. In honor of the battle, the Serbian composer Stanislav Binički (1872--1942) composed the famous March on the Drina, and in 1964 a movie of the same title was shot by director Žika Mitrović. The movie was later banned for a period of time by the Communist government, because of its portrayal of a true-to-life, bloody battle, and its use of Binički's march (banned at that time) as part of the soundtrack.

Conductor in this video is the legendary Herbert von Karajan.
Wow, pokupio si info ispod videa na youtubeu koji je uplodao stanoviti Cveti007. To je fakat relevantna informacija :lol:
aj sad ponovno pogledao snimak tog istog koncerta sa tim istim Karajanom koji je postao Mars đe on diriguje Radetsky marš.
No, što reče Mars, možda je Karajan stvarno i dirigirao Marš na Drinu a netko zlonamjeran preljepio Radsetsky marš preko toga i truje ljude okolo sa tom verzijom :lol:
puno gore od izvedbe iliti izvodjenja Marsha na Drinu su reakcije dezurnih generalnih srbofoba tipa "kongres boshnjaka SAD-a..." ili kakvi "kongresi hrvata, albanaca ... SAD-a ili kojechega vec" koji u svemu vide "velikosrpske" zavere protiv njih, na jednoj strani, te reakcije stvarnih velikosrpskih terorista na osvrt Biljane Srbljanovic, na drugoj strani.
toliko.
a Jeremic k'o Jeremic.....
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2504883#p2504883]Orlando the Lady napisao:

ali i dalje3 ne menja one cinjenice koje ishode u mom stavu o krembilu kao coveku koji nece da razume osnovnu razlikovnu postavku izmedju kategorija umetnosti i stvarnog zivota.

Jeremic mi se gadi, i on i njegovi dalekosezni planovi, ali mi se ona gomiletina momaka i devojaka iuz hora uopste ne gadi, naprotiv: deluju mi kao ljudi koji su sa ponosom otpevali svoje. pod pretpostavkom da su se ozbiljno spremali za nastup- kako to da se niko nije brecnuo zbog neke ZLOKOBNE kompozicije?
Nisam znala da postoji ikakava razlika izmedju te dve kategorije. Zar jedno ne imitira drugo? :wink:

Mense cini da je problem u tome sto se zanemaruje kontekst.
Jer se ne radi o Marsu na Drinu per se. Nego se radi o toj kompoziciji, koracnici (koja, da, velica I ostavlja beleg o jednom znacajnom dogadjaju, jednom periodu I nekim ljudima) na koju su se (prvenstveno na to o cemu ona govori; I ne prvenstveno, ako I uopste, na to kakava je u kompozicionom smislu) potonje generacije, toliko nedavno da ima zivih ili bolje receno prezivelih svedoka (I ovo je za kontekst takodje bitno), posrale svojim delima. (I sad sam uzela u obzir kako ‘oni’ vide tu pobedu I sta su ti ‘junaci’ za njih, uz busanje u grudi, zavetovanje I ta sranja).
I ovo ‘posrale’ je eufemizam za ubijanja, sliovanja, paljenja kuca…koja su ti ljudi radili nekim drugim ljudima dok je u pozadini picila narecena kompozicija. I sada i preziveli i potomci imaju strasne probleme (jos jedan eufemizam) kada cuju tu koracnicu.
(Bas kao sto je moja baka meni govorila (I ovo sad nema veze sa Biljanom Srbljanovic, mada eto bas mozda I ima) da se uvek tresla kada bi cula Lili Marlen (iako je to per se jedna lepa, lirska, ljubavna pesma, a mozda nije lose ni komponovana), I bas kao sto ja redovno neajezim i pokrijem usi rukama kad u filmovima cujem sirenu za vazdusnu uzbunu (a oni koji me znaju I nisu poreklom iz Srbije, I nisu '99. bili tamo, pozure da iskljuce ton)).

Pri tome se ovo sve ne desava u kafani. Mozda zato sto kafana nesto ovako ne bi trpela.

Ovo se desava u UN. I ovu pesmu pusta covek, Srbin, koji sve ovo zna (i koji je, kada su se svi ti uzasi desavali bio clan stranke koja je direktno odgovorna za sva ta stradanja) I kome je, ako vec privatno ne moze, posao (u ozbiljnoj politickoj medjunarodnoj organizaciji) da se na random mestu kontrolise, da bude pristojan I artikulisan I da vodi racuna o svemu. Na sve to on ovim promovise Srbiju (njegove reci). I na sve ovo njemu ne pada na pamet da se izvini.

Dakle mozda je nesporazum sa covekom krembilom u navedenom.

Sto se brecanja clanova hora povodom izvodjenja kompozicije tice – to je dobro pitanje. Ali mislim da se tu radi o mesavini pojedinacne licne koristi, sa pojedinacnim licnim debilizmom, odsustvom svake empatije, odsustvom zdravog, nezavisnog misljenja, odsustvom odgovornosti…

To je njegova ekselencija Vuk Jeremic koji je to sto jeste, tu gde jeste. I to je hor koji pristaje da odmumla Mars na Drinu. I to je Ban Ki-mun koji se izvinio I koji kaze da ova kompozicija nije bila na listi kad se ugovarao zvanican program.

Ali nekako sve to na jednu stranu.

A na drugu stranu - mediji u Srbiji. I meni je to onako veci lakmus papir od Jeremica i krda koje ga podrzava.

Jer kad neko (Biljana Srbljanovic, jer je i to bitno da se pomene) polu-javno odluci da iskaze svoje misljenje (o gore narecenom) onda mediji sto direktnim pozivom na linc (i direktnim hakovanjem), sto cutanjem I nemesanjem rekli sta misle o svemu ovome I na koju ce stranu da (nastave da) kreiraju javno mnjenje.

I onda lepo zatvoris krug: hence Vuk Jeremic I Mars na Drinu sa za proslavu pocetka 67. zasedanja gsun obelezenog proslavom pravoslavne nove godine u UN.
I hence neprestano davljenje u sopstvenim govnima.
Korisnikov avatar
By Stripi
@ Lolek-i-Bolek
a evo i isječka iz teksta Biljane Srbljanović, na zadatu temu:
Možda najinferiornije od svega je besomučno šerovanje montiranog tona Marša na Drinu preko Karajanovog dirigovanja Radecki marša na bečkom božićnom koncertu 1987. godine. Obnevideli populisti poverovali su banalnom triku – lepljenje jedne muzike na drugu sliku, trik koji i minimum muzičke pismenosti demaskira, a za gluve, ako nisu slepi, ima i napismeno šta je Karajan dirigovao i da to nikako nije Binički. (Na stranu što nikad denacifikovan Herbert Fon Karajan koji je dirigovao Judenfrei orkestrima tokom godina nacističke vladavine, možda jeste moralni autoritet za Srbe na vlasti, ali ne i za mene.)
Korisnikov avatar
By Mars
Samo me zanima zasto su bas 1987. godinu izabrali.

Ko da (npr.) Riccardo Muti nije autoritet, plus bez nazi proslosti.

Al za koga je - i dobro je.
Korisnikov avatar
By Stripi
trebalo bi sagledati povijest cijele te 87e da bi se skontalo....
a možda im se učinilo zgodnim da uklope podlogu Marša na Drinu sa videom? Nije čak ni loše ispalo, moram priznati.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2505306#p2505306]Stripi napisao:[/url]@ Lolek-i-Bolek
a evo i isječka iz teksta Biljane Srbljanović, na zadatu temu:
Gde moze da se procita ceo tekst?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2505314#p2505314]Mars napisao:[/url]Samo me zanima zasto su bas 1987. godinu izabrali.

Ko da (npr.) Riccardo Muti nije autoritet, plus bez nazi proslosti.

.
Pa valjda sto je Karajan jedini diregent (ujedno autoritet) za koga u Srbiji znaju.
Razlog: pominje se u "zikinoj dinastiji".
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2504917#p2504917]Lolek-i-Bolek napisao:[/url]Viva vox je visoko iznad takvog primitivizma da zele da vide gde zivi Keri Bredšo. I bez UN-a i Jeremica oni bi dosli do NYC i pri tome niko ih nije niti ce ih ikada izmanipulisao. Oni su profesionalci i cenjeni su, putuju po svetu i ima vremena obici ce ceo svet. Ja ih nikako ne bi stavljala u kontekst politike ili lupala da su izmanipulisani. Najnormalnija stvar na svetu je da svoju drzavu svojim umetnickim nastupom pojedinac ili grupa predstavlja na raznim prijemima. Od toga niceg banalnijeg, kao ni banalnijeg od toga da svaka drzava tezi da se predstavi onim najboljim sto ima, a nema banalnijeg ni od toga da grupa mladih ljudi bez ikakvih pretenzija zeli biti reprezent svoje zemlje na mestu gde se za svoju zemlju i na takav nacin moze nesto dobro uciniti. Pogotovo kada smo mi u pitanju i nakon svega sto smo prosli. Lako je sada pljuvati. Jos bi lakse bilo tim ljudima da se ne cimaju i da nas prepuste onima koji nam dahcu za vratom "uzecemo vam sengen", "mogli bi vam vratiti sankcije", "bicete kaznjeni ako budete zivi, samo to je dovoljno za kaznu". Ja ne kapiram ljude koji pljuju po svojoj drzavi. Mene je odusevila atmosfera u sali i sto je Viva vox izazvao lepe reakcije nekim pesmama koje su nas etno melos. I uopste sto nisu na slepo izvizdani samo zato sto su iz Srbije, sto bi se desilo da nema takvih koji zele kada god je to moguce predstaviti svoju zemlju onakvom kakva jeste, lepa i mnogo lepsa od mnogih za koje smo u tripu da su nekakve obecane zemlje. A politika je ocito zabava za ludake jer oni isti ludaci koji nekoga ocito izaberu jer na takav nacin politicar dolazi na vlast, posle ga pljuju. Ne pljuju njega nego sebe. Ovo se odnosi i na one koji su na glasackim listicima crtali onu stvar pa sada puse 4 godine. :wcsolja: Uzas.
Viva vox i Mars na Drinu je cista umetnost i cisti patriotizam sto za one neupucene nema ama bas nikakave veze sa nacionalizmom. I please informisite se tj ne brkajte I svetski sa Arkanom i njemu slicnima.
Viva Vox je najdalje od umetnosti što može, i najbliže primitivzmu i kiču što može. Činjenica da su ovde popularni i percipirani kao umetnost govori samo o učmalosti srpske mainstream umetničke i muzičke scene.

I još nešto. Samo fašisti vole da prave tu razliku imeđu fašizma i nacionalizma. Jeste, patriotizam znači ljubav prema domovini i postojao je i pre nacionalizma kao pojave, ali mi danas više ne živimo u feudalno vreme - patriotizam je potpuno srastao sa nacionalizmom. Osim nekih "lokalpatriota" po Zemunu, teško ćeš naći osobu koja ga doživljava van konteksta nacije.

Da te samo predupredim kad mi budeš rekla da to sve nije bitno jer ni nacionalizam ni patriotizam nisu "šovinizam". Ta magična reč koju reakcionari potegnu kad žele da pokažu kako eto baš ne mrze druge nacije. Šovinizam je samo otvorena i eskplicitna mržnja prema tuđim nacijama. Sam nacionalizam i patriotizam već je implicitno sadrže jer su definisani onim što nisu i što isključuju.
Korisnikov avatar
By arisen
Ali zašto je to bitno u temi o Jeremiću i Maršu na Drinu?

(Zato što je mladi Staljin bio veoma seksi).
Korisnikov avatar
By Mars
Onako pitam, nije bitno za temu.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506175#p2506175]arisen napisao:[/url]Samo fašisti vole da prave tu razliku imeđu fašizma i nacionalizma. Jeste, patriotizam znači ljubav prema domovini i postojao je i pre nacionalizma kao pojave, ali mi danas više ne živimo u feudalno vreme - patriotizam je potpuno srastao sa nacionalizmom. Osim nekih "lokalpatriota" po Zemunu, teško ćeš naći osobu koja ga doživljava van konteksta nacije.

Da te samo predupredim kad mi budeš rekla da to sve nije bitno jer ni nacionalizam ni patriotizam nisu "šovinizam". Ta magična reč koju reakcionari potegnu kad žele da pokažu kako eto baš ne mrze druge nacije. Šovinizam je samo otvorena i eskplicitna mržnja prema tuđim nacijama. Sam nacionalizam i patriotizam već je implicitno sadrže jer su definisani onim što nisu i što isključuju.
eto da ne bude da imam neki pik na ovog novajliju :lol: , jedan relativan :up: za deo posta iznad.
Jeremić i njegov populizam... Uvijek je bio otrcan. Nije mi samo jasno kako neko može da povjeruje da su tamo bili oduševljeni kada su čuli tu "našu kompoziciju" (em kompozicija, em naša), da je ostavilo specijalno dobar utisak, da je to nešto super za Srbiju. To je izmaštan scenario, previše naivno i sladunjavo... Nebitno iz kog razloga je ta pjesma toliko popularna i omiljena kod nas, odakle tolika potreba da se ta ljubav gura drugima pod nos, da nam drugi to potvrde - šta? kolike smo patriote i koliko sebe volimo? A s druge strane taj Jeremić vodi neku politiku bez kompromisa, što je u stvari politika srpskog inaćenja. Znači toliko čeznemo da nas drugi prihvate, ali nećemo da se promijenimo, nego drugi trebaju nama da se prilagodjavaju. Pošto već vole da slušaju Marš na Drinu, možda bi mogli i da slave našu slavu... Smiješno je to meni jako, a naročito mi je smiješan Jeremić kada se on onda kao opasno inati.
Korisnikov avatar
By arisen
Jeremićevo inaćenje po UN-u je predstava za narod u koju su uključene i njegove tj. naše gazde sa Zapada.

Vi morate razumeti da srpski političar ne diše dok mu se iz Brisela i Vašingtona ne dozvoli. Sve ostalo su predstave za javnost.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!