Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By IriS
Prema agenciji Rojters, kineska vlada razmatra mogućnost da ponudi kompenzaciju ljudima koji bi dobrovoljno prodavali svoje organe. U nagrade bi mogle biti uključene poreske olakšice, školarine za decu i troškovi sahrana, rekao je Huang Džifu, zamenik Ministra zdravlja.

izvor B92
Korisnikov avatar
By 2kune
zakon ponude i potražnje... kineza je jednostavno previše... zato im je cijena mala... :lepeza:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
To je samo legalizacija aktivnosti koja se sprovodi u svetu vec duze vreme.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Cvrc, to rešava samo problem sa bubregom i jetrom, al ajd, dosta i to, za početak :)

Pa proračunali Kinezi, koliko košta dijaliza za milion i kusur ljudi, a koliko koštaju beneficije za donore...

Mada, sve u svemu GROZNO. Jedno što će da nas spasi je pravljenje/uzgajanje kvalitetnih zamena za organe /istraživanja sa matičnim ćelijama/.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
U Srbiji su obavljene transplatacije na nivou statisticke greske. :(
Korisnikov avatar
By *deni*
Plašim se pomalo Kineza.
Već nekoliko puta sam imao isti san, noćnu moru, tačnije. Kao, svi ovi Kinezi, što ih imamo po Srbiji, jednog dana izmileli iz svojih pribežišta i krenuli da osvajaju sve što im se nađe na putu.
:uplasen:
Brrrrrrrrrrrrrrrr
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Incubus

Kapitalizam ide dalje.
Government type:
Communist state

Legal system:
civil law system; derived from Soviet and continental civil code legal principles;

Political parties:
Only one - Chinese Communist Party

i copy paste recent eventova:

In recent years, China has renewed its support for state-owned enterprises in sectors it considers important to "economic security,"

in July 2005 China revalued its currency by 2.1% against the US dollar

Beijing virtually pegged exchange rate to the dollar

shodno tome po meni i dalje command planned system
sa nekim sitnim primesama market economije i to onim koje vlada
oceni kao favorable i prihvatljiva

shodno tome
komunizam ide dalje :kokice:
Korisnikov avatar
By Incubus
Da je sve onakvo kakvo nam je dato bilo bi ubercool.

Međutim: Car je gol!

Kina je daleko od komunizma koliko i Amfilohije od queer teorije. Mogu da se deklarišem kao labud ali da li me to stvarno čini labudom?

btw, ono što je kroz istoriju smatrano komunizmom nije dostojno da se tako karakteriše

Kina : deklarativno- komunizam, suštinski- gmo kapitalizam
Korisnikov avatar
By Gabriel
kad bi ovo bilo u srbiji... hm... bilo bi gadno..
nastala bi mafija, prodaj organ daj mi pare i tvoja porodica ce da zivi...
a tebi ce da ostanu beneficije za sahranu i sta jos rekose?
By Glasnik
Uvek kad pročitam nešto ovakvo setim se kad su zvali neke ljude koji se okupljaju kod Vuka koji daju oglase da prodaju svoju krv i pita šatro potencijalan kupac:

- ''A koliko košta jedna boca?''
- Reče sad ovaj neku cenu, ne mogu da se setim.
- ''A ko bi davao krv?''
- ''Ma svi smo mi zdravi. Evo ja bih davao. A ti... Ček, evo, evo, hoće još jedan. Evo, evo, imamo još jednog. Za kada vam treba?''
- ''Ma samo se raspitujem, hvala vam.''

:iskolacen:

Što reče Wilhelmina, postoji to u raznim oblicima svuda...
S tim da je, naravno, ovo korak napred (nazad?) u odnosu države prema tome. :shrug:
Korisnikov avatar
By blenta

Kina je daleko od komunizma koliko i Amfilohije od queer teorije. Mogu da se deklarišem kao labud ali da li me to stvarno čini labudom?

btw, ono što je kroz istoriju smatrano komunizmom nije dostojno da se tako karakteriše

erm
po mom vrlo skromnom misljenju
(jer mi politika nije fax no ekonomija i medecina)

ako imas drzavu
koja ima jednu jedinu partiju a satro odrzava izbore
kontrolise (u smislu pracenja ne celokupnog ownershipa)celokupnu ekonomiju
zavisno od strateskih ciljeva devalvira ili podize vrednost sopstvene valute
odobrava ili zabranjuje FDI zavisno od toga dal se uklapa u njihove ciljeve
ima vlasnistvo u strateski bitnim sektorima
limitira ucesce stranih holdinga u sektorima na case by base bazi
zadrzava pravo da (chinese foreign investments regulations act) ukoliko strana kompanija narusi kineska pravila poslovanja zabrani kompaniji poslovanje i konfiskuje joj imovinu a kompanije pre negoli dodju treba da aboliraju svoje pravo da se obrate sopstvenim vladama za pomoc ili arbitrazu

to je sve po meni clean cut komunizam

to sto su se otvorili zarad priliva sredstava od izvoza
i sto su pustili strane firme da dodju jer su zainteresovani za tehnologiju i strani kapital
to ne znaci da nisu komunisticka drzava neg da su promisljena komunisticka drzava

a to sto se to tebi ne svidja jer to nije knjiski primer komunizma
(koji je btw po meni nemoguc zarad ljudske prirode) i sto da ti dodje Hu Jintao i rekne da je komunist na celu komunisticke drzave i sef komunisticke partije kine i da ce sutra da devalvira yuan kako bi pospesio izvoz i smanjio uvoz ti bi mu rekao hmmmm dakle vi ste deklarativan komunista a u stvari vas zanimaju pare... to je vec druga prica.

labude
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Glasnik88

S tim da je, naravno, ovo korak napred (nazad?) u odnosu države prema tome. :shrug:
Pa... po meni svakako napred. Niko te ne primorava da prodas organ. A u Srbiji se pravi toliko agresivna kampanja za "dobrovoljno" zavestanje organa da te maltene ucenjuju. A ne dobijes nista. I jedno 'hvala' im je skupo.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by blenta

erm
po mom vrlo skromnom misljenju
(jer mi politika nije fax no ekonomija i medecina)

ako imas drzavu
koja ima jednu jedinu partiju a satro odrzava izbore
kontrolise (u smislu pracenja ne celokupnog ownershipa)celokupnu ekonomiju
zavisno od strateskih ciljeva devalvira ili podize vrednost sopstvene valute
odobrava ili zabranjuje FDI zavisno od toga dal se uklapa u njihove ciljeve
ima vlasnistvo u strateski bitnim sektorima
limitira ucesce stranih holdinga u sektorima na case by base bazi
zadrzava pravo da (chinese foreign investments regulations act) ukoliko strana kompanija narusi kineska pravila poslovanja zabrani kompaniji poslovanje i konfiskuje joj imovinu a kompanije pre negoli dodju treba da aboliraju svoje pravo da se obrate sopstvenim vladama za pomoc ili arbitrazu

to je sve po meni clean cut komunizam

to sto su se otvorili zarad priliva sredstava od izvoza
i sto su pustili strane firme da dodju jer su zainteresovani za tehnologiju i strani kapital
to ne znaci da nisu komunisticka drzava neg da su promisljena komunisticka drzava

a to sto se to tebi ne svidja jer to nije knjiski primer komunizma
(koji je btw po meni nemoguc zarad ljudske prirode) i sto da ti dodje Hu Jintao i rekne da je komunist na celu komunisticke drzave i sef komunisticke partije kine i da ce sutra da devalvira yuan kako bi pospesio izvoz i smanjio uvoz ti bi mu rekao hmmmm dakle vi ste deklarativan komunista a u stvari vas zanimaju pare... to je vec druga prica.

labude
Samo se trudim da stvari označavam ispravnim terminima.

Dakle, slažeš se da to što se odvija u Kini nije tr00 komunizam.
Bavim se Marx-om u poslednje vrijeme tako da mi te stvari zasmetaju, kao što bi tebi možda zasmetalo kada bih ja tahikardiju izjednačio sa aritmijom eto samo zato što ima veze sa nepravilnim radom srca (lupam).
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by blenta

labude
Samo se trudim da stvari označavam ispravnim terminima.

Dakle, slažeš se da to što se odvija u Kini nije tr00 komunizam.
Bavim se Marx-om u poslednje vrijeme tako da mi te stvari zasmetaju, kao što bi tebi možda zasmetalo kada bih ja tahikardiju izjednačio sa aritmijom eto samo zato što ima veze sa nepravilnim radom srca (lupam).
slazem se da nije knjiski primer koji je vise ideal nego realno odrzivo i realno moguce stanje

ne slazem se da je kina ista manje od uber komunisticke tvorevine
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!