- 03 Apr 2012, 14:52
Hvala svima na komentarima:) Elem, da se vratim na temu. Prvo, dosta ljudi sa foruma me nikada nije videlo uživo, tako da su npr. komentari Hlaefdige i Swanheart merodavni jer me znaju već duži niz godina.
Ovo nije prvi put da treniram u teretani, niti da imam ličnog trenera, ali je ovo prvi put da je zaista "upalilo":) Iskreno, kada sam se u novembru pojavio sa 75kg u teretani, i počeo da vežbam, mislio sam da ću u najbolju ruku posle 6 meseci postići ono što sam i ranije, tj. da se "malo dovedem u red".
Trener je btw. stariji, ako su nekome godine bitne, ima 40. Nije da smatram sve mlađe lošim, ali uglavnom se na kraju ispostavi da mehanički odrađuju treninge.
Ono što pre svega razlikuje mog trenera od ostalih koje poznajem i sa kojima sam radio, jeste posvećenost sebi, sopstvenom radu a pre svega klijentima. Osim toga što ima dozvolu da radi i u SAD (ISSA sertifikat), prošao je mnogo više i zna mnogo više nego ceo Extreme gym zajedno (teretana u koju idem). I da, naravno da ga kopiraju, zato što praktikuje i mnoge vežbe bez opterećenja, ili pak sa manjim opterećenjima a više serija. Takođe, tu su i oni treninzi koji sadrže dosta aerobnog, potom neki koji su samo za snagu i jačanje. Dakle, stalno se menja koncept treninga, i da, vrlo sam ponosan na ono što sam do sada uradio.
On me jeste jako motivisao i isprva je bilo dosta teško, ali sada u ovim treninzima nalazim veliko zadovoljstvo i mir. I nameravam dalje da napredujem, tj. da održavam ovaj životni stil koji sam počeo da primenjujem krajem prošle godine.
Pošto Dirrty negde gore reče da nije čudotvorac, moram da ga demantujem. Jeste, ali ne u tom smislu u kom je on mislio. Ovo je zreo čovek koji zna svoj posao, ali pre svega poznaje ljudsko telo i psihu daleko bolje od većine u mojoj okolini(i što je meni bitno, drugima verovatno ne, vrlo je obrazovan). Tako da su meni ovi treninzi i fizički i mentalni izazov, i uvek sam, ma koliko nekada bio umoran, depresivan ili nervozan, voljan da napredujem i prevaziđem prethodne rezultate.
Na tako nešto te ne može baš svako prvo izazvati, a potom ubediti da se boriš sa tim izazovom. Mislim da je ovaj argument za one koji me znaju, dobio na težini, jer su upoznati sa time da sam osoba koja je već godinama na terapiji zbog vrlo jake depresije. Kad čovek podvuče crtu, jeste moj ulog, tj. rad bitan, ali da nije bilo Momira, ne bih se mrdnuo sa tačke na kojoj sam bio pre 4 i po meseca, i stanja koje je trajalo dobre 4 godine:)