Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Loreena
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2702914#p2702914]Hys. napisao:[/url]Uopste je nismo mnogo "dirali"

Iskazujem neslaganje sa stavom koji odredjuje tudje odnose kao ovakve il onakve, a najpre kao nepostojece. Zbog radi edukacije.

A evo dve od deset tema koje su bile na forumu, mozda pomognu sirenju perspektive i tolerancije.

@L

Napisala si da vise od dvoje nije veza. Ne znam kako drugacije da se razume nego da "vise od dvoje nije veza" Mozda si nesto mislila sto ne napisa, granted.

I ne bih tako bila brza da zakljucim da je ocigledno sta je nesto, u bilo kom slucaju :)

http://gay-serbia.com/forum/poliamorija-t23250.html" target="_blank

http://gay-serbia.com/forum/monogamija- ... 50599.html" target="_blank

Ma savrseno ja razumem sta hoces da kazes :D Ja samo kazem za sebe da sam zagovornik monogamije i to je to, its simple as that :)
Mislila sam da je bar toliko ocigledno bilo iz mojih post-ova! :D
Ne kao /bukvalno/ nepostojece... Just not my cup of tea, i to je sve ;)
Korisnikov avatar
By Macan86
ja znam lepo da razdvojim sex od ljubavi i ne tumačim fizičku privlačnost prema nekm kao da su u pitanju osećanja jer za osećanja treba vreme da se razviju...ali nema šanse da mi se neko provuče sa tim izgovom "sex je jedno a ljubav je drugo" i da švlja sastrane a da očekuje neku vezu ili neki ozbiljniji odnos...jer ako ne može za toliko da se izkontroliše onda nek mu je sa srećom al nek tera dalje.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2715240#p2715240]Macan86 napisao:[/url]ja znam lepo da razdvojim sex od ljubavi i ne tumačim fizičku privlačnost prema nekm kao da su u pitanju osećanja jer za osećanja treba vreme da se razviju...ali nema šanse da mi se neko provuče sa tim izgovom "sex je jedno a ljubav je drugo" i da švlja sastrane a da očekuje neku vezu ili neki ozbiljniji odnos...jer ako ne može za toliko da se izkontroliše onda nek mu je sa srećom al nek tera dalje.

:odlican:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Interesantno je da nisam ništa napisao na ovu temu :D
Generalno se slažem sa uvodnim postom.
Ljubav i privlačnost na tom nekom mentalnom nivou nije isto što i fizička privlačnost.
Tako da nisam u tripu da sam najlepši i najzgodniji na svetu i da moj dečko može sa mnom samo da ima sex i da to treba da mu bude dovoljno.I obrnuto.
S druge strane, treba samo mene da voli :D Poliamoriju ne mogu da sprovedem u delo iako konceptualno nemam ništa protiv. Kao što ni nemam ništa protiv monogamičara, nije mi to odgovaralo, ali sad postajem jedan od njih, dečko počeo da ljubomoriše, on je kao prestao da se jebe sa drugima, treba i ja, plus mene stigle godine, tako da je vreme da se smirim, pa sam sad miran.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Naleteh na zanimljiv tekst na Vice-u na ovu temu:
http://www.vice.com/rs/read/spavanje-sa ... ciju-braka
Očekivati od nekoga da do kraja života bude samo s jednom osobom je neprirodno. U ovom slučaju, mislim da će sve više ljudi shvatiti da je pretežno monogamni model veze mnogo prihvatljiviji od toga da su u monogamnoj vezi, a da varaju partnera.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ne volim kad neko naziva neki oblik ponasanja neprirodnim

neke zivotinje su monogamne, neke su poligamne
i obicno ta karakteristika vazi za celu vrstu
ali sto bi moralo da vazi i kod ljudi?
ili svi ljudi su monogamni ili svi ljudi su poligamni?
zar nije moguce da su neki ljudi monogamni a neki poligamni
uopste ne moramo svi da funkcionisemo na isti nacin
Korisnikov avatar
By Kiborg
Naravno :) Taj čovek je izneo svoje mišljenje. Ja reč neprirodno ponekad upotrebim u smislu "nije u skladu sa ljudskom prirodom, već je tako kako je, jer je regulisano društvenim normama" i kad kažem neprirodno, to je za mene više statistički termin nego pežorativni :D Malo klizav termin :D
Mislim i da čovek iz navedenog teksta misli slično kao i ja. Ima ljudi koji su suštinski monogamni i mogu da funkcionišu tako, to je mislim i navedeno gore, ali većina vara i živi u nekoj iluziji monogamije jer to tako treba.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Generalno monogamija i pologamija su termini koji opisuju dva razlicita ishoda veze i njenog stanja i ne mogu da se posmatraju kao razlicitosti prirode odnosa jer ne moraju da budu. Monogamna veza moze da bude poligamna i obrnuto, a ono sto daje osecaj neprirodnosti je oduzmanje tudje i sopstvene slobode, sto moze da se desi u oba slucaja, a cesce se takav odnos naziva monogamnom vezom. Kada se taj kocept lepo razume onda monogamija i poligamija postaju jedno i prestaju da postoje kao koncepti a ono sto ostaje su zelje pojedinca. Sto je, jelte, prirodno jer tu ne postoje drustveni koncepti kao sto su veza i poli/monogamija.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali kako te teorije, koje su proizišle iz proklamovane teze da je čovek iznad svih životinja, pomiriti sa činjenicom da je čovek obična životinja ?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Moja teorija ne proizilazi iz toga nikako.
By Sixto
Baja objasnio. Zatvorite temu. Hvala.

sad cu da napakujem nesto sto nema smisla
al ce meni da pomogne kad budem kasnije pr3trazivao
seticu se valjda sta sam mislio

mnogo sta tu ne stima
da je lako da se pronadje univerzalan zakon vec bi ga nasli
opet najlakse je proglasiti haos
drustvo je prirodno

u cekk da simbolika bude bolje sad cu citiram lazova
"Desire depends on mood : if someone asks you about me, tell Nature exempts itself from labels. For me there's only actual people. :) "
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa meni nije bilo lako dok pronadjem svoj zakon. trebalo mi je preko 4 godine veze i 1000 sranjca i ogromni itelektualni napor koji prati sve to da bi bio u stanju da racionalno razmisljam pod raznim emocijama, a zapravo je vrlo jednostavna.

svako je slobodan i nezavisan. ukoliko tvoja sreca zavisi od nekog drugog (pa i partnera) onda si ti toj osobi teret, a sebe si ogranicio na zelju i mogucnosti drugog. ta sloboda podrazumeva da niko tebi nije nista duzan, niko nije duzan da te ne prevari, niko nije duzan da ti spremi rucak, niko nije duzan da uradi BILO sta, ne ocekuje od drugoga nista i ne mari ako neko od tebe ocekuje nesto.

zasto onda ne uzmes da udaris partnera tiganjom po glavi? zato sto ce da ga boli i ti to znas. iz istog razloga ne bi trebalo da radis druge stvari koje povredjuju partnera, ako ne zelis da ga povredjujes that is, tipa ako partner ima problem sa tobom da se jebes okolo onda to neces raditi itd. i tu nestaje razlika izmedju poligamije i monogamije. nema pravila, nema zakona, nema ocekvanja. samo suva ljubav i sloboda (u granicama slobode (tipa ovo sa tiganjom)).

problemi sa ovim je sto ljudi nisu savrseni, i npr ljubomora = zavisnost = teret, i tu bi svako trebalo da tezi da se resi stvari koje nanose teret drugoj osobi u sto vecem broju jer sto manje tereta to vise slobode. a kad su dve osobe srecne odvojeno onda su jos srecnije zajedno.

i to je jako prirodan i zdrav pogled na vezu i odnose generalno gde se sreca deli a ne daje i gde se bol ublazava medjusobno a ne proizvodi, i ne gleda se sta treba da se radi vec se gledaju sopstvene zelje i reakcija druge/drugih osoba na to. ukoliko nisi mogao da predvidis reakciju onda ili ne poznajes taj deo osobe ili imate problema sa komunikacijom. sve je vrlo lako da se otkrije sta ne valja i jos lakse da se vidi kako da se ispravi.

eto to je moj "zakon" vrlo ukratko.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716547#p2716547]Anhedonie napisao:[/url]pa meni nije bilo lako dok pronadjem svoj zakon. trebalo mi je preko 4 godine veze i 1000 sranjca i ogromni itelektualni napor koji prati sve to da bi bio u stanju da racionalno razmisljam pod raznim emocijama, a zapravo je vrlo jednostavna.

svako je slobodan i nezavisan. ukoliko tvoja sreca zavisi od nekog drugog (pa i partnera) onda si ti toj osobi teret, a sebe si ogranicio na zelju i mogucnosti drugog. ta sloboda podrazumeva da niko tebi nije nista duzan, niko nije duzan da te ne prevari, niko nije duzan da ti spremi rucak, niko nije duzan da uradi BILO sta, ne ocekuje od drugoga nista i ne mari ako neko od tebe ocekuje nesto.

zasto onda ne uzmes da udaris partnera tiganjom po glavi? zato sto ce da ga boli i ti to znas. iz istog razloga ne bi trebalo da radis druge stvari koje povredjuju partnera, ako ne zelis da ga povredjujes that is, tipa ako partner ima problem sa tobom da se jebes okolo onda to neces raditi itd. i tu nestaje razlika izmedju poligamije i monogamije. nema pravila, nema zakona, nema ocekvanja. samo suva ljubav i sloboda (u granicama slobode (tipa ovo sa tiganjom)).

problemi sa ovim je sto ljudi nisu savrseni, i npr ljubomora = zavisnost = teret, i tu bi svako trebalo da tezi da se resi stvari koje nanose teret drugoj osobi u sto vecem broju jer sto manje tereta to vise slobode. a kad su dve osobe srecne odvojeno onda su jos srecnije zajedno.

i to je jako prirodan i zdrav pogled na vezu i odnose generalno gde se sreca deli a ne daje i gde se bol ublazava medjusobno a ne proizvodi, i ne gleda se sta treba da se radi vec se gledaju sopstvene zelje i reakcija druge/drugih osoba na to. ukoliko nisi mogao da predvidis reakciju onda ili ne poznajes taj deo osobe ili imate problema sa komunikacijom. sve je vrlo lako da se otkrije sta ne valja i jos lakse da se vidi kako da se ispravi.

ma nema veze moje izlaganje s tebe covece :P
al lep post

a meni tek sad doslo uglavu da tvoje vezivanje za moju rec zakon ne mora biti vezano za moj post nego samo pogodna rec...
nista
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mnogo ti pricas :lol: mislio sam da odgovaram tebi al izgleda da ne :lol:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ali lep ti je post, ispalo je dobro
nego ja sam nesto hteo za svoju dusu

edit: ja ne verujem u dusu :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Srklet
neovisno o samoj temi topica, napomenuo bih da je civilizacija an sich svojevrsno nasilje nad prirodom, obuzdavanje prirode, mijenjanje prirode itd. da nije, ne bi bila civilizacija (kakva god bila).
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716634#p2716634]Srklet napisao:[/url]neovisno o samoj temi topica, napomenuo bih da je civilizacija an sich svojevrsno nasilje nad prirodom, obuzdavanje prirode, mijenjanje prirode itd. da nije, ne bi bila civilizacija (kakva god bila).
Ne po nužnosti.
Kultura i civilizacija predstavljaju svojevrsni način adaptacije u odnosu na prirodu, jesu suprotnosti od prirode, čovek jeste, barem na planeti zemlji jedino biće koje je sposobno da prirodu modificira i obuzdava, ali to nije bilo na nasilan način praktično do XIX veka i industrijalizacije.
Složio bih se da je ovo što se sada dešava u civilizaciji više nego nasilje.
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716547#p2716547]Anhedonie napisao:[/url]pa meni nije bilo lako dok pronadjem svoj zakon. trebalo mi je preko 4 godine veze i 1000 sranjca i ogromni itelektualni napor koji prati sve to da bi bio u stanju da racionalno razmisljam pod raznim emocijama, a zapravo je vrlo jednostavna.

Lepo <3!
Vidi se ko je vezi duze od dinu dana :)
Korisnikov avatar
By Srklet
ali tu je uvijek najveći praktični glitch.
mnogo ljudi bi slobodu ali ne bi pripadajuću joj odgovornost. još gore, misle da više slobode znači manje odgovornosti. :smirk:
Korisnikov avatar
By Hys.
^ pa nezrelost/povrsnost. Zato ne dejtam tinejdzere, sto bukvalno, sto dusevno.
Korisnikov avatar
By Hys.
ljubav je kad ti se u 5 am konacno spava ali se plasis da ako udjes u spavacu da ces da je probudis jer bio bi red da ona konacno nastavi da spava posle 5 am.
By Disturbed
Ja ih,recimo,strogo razdvajam...Prijateljstvo/drugarstvo,sex i emocije su potpuno razlicite stvari...Nema dzabe svaka svoje ime i ne spadaju sve u isti kos.
Korisnikov avatar
By *deni*
ako je sex s nogu samo¸ onda je to više parenje i nema govora da je u koliziji s ljubavlju
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!