- 05 Apr 2011, 18:28
Originally posted by DinaLično sam uvek doživljavala sopstvenu biseksualnost kao "datu", kao da sam uvek imala jedno prelepo, šaroliko obilje u životu gde mi je bilo neopisivo strano uskraćivati sebi tkzv. erosnu ljubav usled polne raspodele - seki bata, bata seki. Nedavno sam čitala knjigu gde se jedan psihoanalitičar bavio istraživanjem biseksualnosti koju povezuje sa nastojanjem pojedinca da ovlada svojim nagonom i da bira partnera pod direktivom viših instanci (kao što je intelekt," duhovna" srodnost ), kako izbor ne bi bio direktno uslovljen pukim prirodnim zovom. Trenutno zastupam sličan stav, posmatrajući svoje ljubavne izbore shvatam da uvek želim nešto kvalitetno u svim sferama odnosa i retko dopuštam da delam samo zato što nagonski osetim da "mi s ehoće"...znam da ovo može zvučati pretenciozno, ali za sada je zaista tako. Shvatam i da neki ljudi (većina?) ne mogu da dožive seks. privlačnost samo zato što imaju zadovoljene te tkzv. više sfere sa nekom osobom i to mi je potpuno ok ( i sama poznajem više ljudi sa kojim a to imam, a nismo u erosnom odnosu ) ali kada posmatram sebe - upravo to se najčešće dešava...kvalitetan razgovor uz eterična prožimanja, sve što mogu poželeti )
Hm... pa mozda da primenim ovo s kraja tvog posta - o osvescivanju... Verovatno osoba na pocetku ima potencijal privlacnosti ka oba pola, a tokom zivota, kako je svesnija sebe, svojih zelja onda se taj procenat menja. A mozda i razni drugi uticaji, dogadjaji u zivotu, a mozda i ljudi koje osoba srece uticu, sve to ukupno...