Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Kragi
Njih je svega 15 na 100 obolelih. Sta cemo sa njima - leciti ih s'tim da ovih 85% treba leciti o sopstvenom trosku bez obzira na zdravstveno osiguranje. Ne osudjujem nicije ponasanje ali ujedno mislim da ljudi skloni onom 'rizicnom' (prvenstveno po njihovo zdravlje) moraju da snose i takvu odgovornost i placaju vise. Mada fakat i taj trosak nije veliki, zivis par meseci od momenta kad ti uspostave dijagnozu. :duh:
Sve drugo mi nije fer. :)

Ont: Ne mogu sebi da se nacudim sta mi bi da budem toliko glup i pocnem da pušim. Ujedno, ostavljanje cigareta smatram jednim od najvecih zivotnih uspeha ma kako to zvucalo. :D
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2621234#p2621234]Kragi napisao:[/url]Njih je svega 15 na 100 obolelih. Sta cemo sa njima - leciti ih s'tim da ovih 85% treba leciti o sopstvenom trosku bez obzira na zdravstveno osiguranje. Ne osudjujem nicije ponasanje ali ujedno mislim da ljudi skloni onom 'rizicnom' (prvenstveno po njihovo zdravlje) moraju da snose i takvu odgovornost i placaju vise. Mada fakat i taj trosak nije veliki, zivis par meseci od momenta kad ti uspostave dijagnozu. :duh:
Sve drugo mi nije fer. :)

Ont: Ne mogu sebi da se nacudim sta mi bi da budem toliko glup i pocnem da pušim. Ujedno, ostavljanje cigareta smatram jednim od najvecih zivotnih uspeha ma kako to zvucalo. :D

cestitke :lija:
Korisnikov avatar
By spliff
ne pusim cigarete od utorka
nabavio sam ecigaretu
za sad se drzim...
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
ostaviću ih tako što ću više da se iznerviram što mi u poslednje vreme SVAKI ALI SVAKI PUT kad kupim novu kutiju i otvorim da zapalim na ulici obavezno ispadne jedna cigara dole

baciću ih sve u kurac samo da popizdim
Korisnikov avatar
By Lutalica
Meni su krenule neke braon naslage po zubima, i vrh jezika me je boleo neko vreme.A nemam ni uvek para za novu kutiju.Žao mi je što prestajem, tek sam sad krenula stvarno da uživam u cigaretama.
Korisnikov avatar
By elizevin
mislim da je ostavljanje pusenja bio najpametniji potez koji sam ikada napravila :) Evo vec ima sigurno dve ipo godine :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ostavio opet. Pre jedno dva meseca. Mozda vise. Svi koji ne mogu sami da ostave nek probaju Tabex. Odlican je.
Korisnikov avatar
By Tungi
Tu je još malo dve godine.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Jednog dana resio i to je bilo to. Teze mi je palo ostavljanje LoLa tbh.
Korisnikov avatar
By gossip
Ostavio preko noci. Za one koje to ne mogu(i nema nista loseg u tome,ja nisam ni bio "okoreli" pusac to start with) trik je u tome da treba postepeno smanjivati iz dana u dan, i period koji bi inace proveli puseci zameniti sa nekim drugim aktivnostima( to ne podrazumeva zdranje slatkisa i tako to). Svako moze da ostavi pusenje samo treba biti uporan i disciplinovan.

Zanimljivo je to sto su i moj cale i moj deda ostavili pusenje tako da mozda ima i u genetici nesto who knows
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Polako smanjivanje za nekog radi a za nekog ne. Nekima je najbolje resenje nagla promena.
Korisnikov avatar
By gossip
ne kazem da nije,svako od nas je jedinka za sebe i ne funkcionisemo svi isto,ali naglo prekidanje ume da napravi veliki sok za organizam i pod samim tim uticajem osoba je sklonija da se vrati pusenju dok sa sporijim tempom verovatnoca za tako nesto je znatno manja
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ali upravo kazes kako je taj shok los za svakoga :lol: nekima upravo treba taj shok da bi prestali.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ostavio pocetkom godine, iz tipa desetog pokusaja. Duze vreme sam vec hteo da ostavim ali sam se konstantno vracao posle par dana, obicno zbog dosade ili u drustvu pod socijalnim pritiscima. Uvek sam nekako cekao "pravo" vreme da ostavim, vreme kad necu imati stresnih situacija, kad mi prodje neki bitan razgovor ili dok se ne zavrsi neki trenutni proces. Naravno takvo vreme nikad nije doslo posto uvek postoji novi izgovor. Kad i dodje vreme gde su manji pritisci nikad pomislio nisam da ostavim...

Takodje sam prosao kroz period depersonializacije posle ostavljanja, mislim da je razlog taj sto sam cesto posegao za cigarama kad nisam znao kako da reagujem ili mi je cigara sluzila kao stit od neceg sto nisam znao kako da nesto emotivno procesiram. Samim nestajanjem navike je nestao i stit i osecao sam se nekako golo... Taj osecaj je brzo popustio i zapravo se pretvorio u osecaj slobode. Sad mi je drago sto su mi prazni dzepovi i sto ne znam gde su upaljaci.

Bilo mi tesko na pocetku narucito kad izadjem, social anxiety realness. Nisam znao sta da radim sa rukama niti kako da popunim one male vremenske periode koje sam nekad popunio tako sto bih se latio pakle i upaljaca. Prodje taj osecaj brzo, samo je stvar navike, treba vremena da se iskorene stari nacini.

Na pocetku nisam video neke velike promene izuzev kaslja koji je nestao, tek posle odredjenog vremena mi se izostrio miris i povecao kapacitet pluca. Neko vreme sam sebe castio novcem koji mi je ostao. Sad mogu da izadjem a da ne ponesem nista.

Realno nisam mogao da ih ostavim dok nisam nasao dobar razlog za ostavljanje i skupio volje. Bitan je i mindset, kad sam krenuo da ih ostavim u fazonu "odricem se zadovoljstva" nisam uspeo, dok sam gledao na to kao da nesto gubim pre ili kasnije bih se vratio. Smucilo mi se koliko me terorisu i koliko mi raspolozenje zavisi od njih, koliko sam cesto ostao bez necega samo da kupim paklu itd...

Svako ima nacin na koji i vreme kad ce prestati ako zeli. Nicije negodovanje ili sugestija nece pomoci dok sam ne ukapiras da treba ako mislis da treba, teranjem nekoga da prestane samo se postize kontra efekat.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2715576#p2715576]Pauceti napisao:[/url]Bilo mi tesko na pocetku narucito kad izadjem, social anxiety realness. Nisam znao sta da radim sa rukama niti kako da popunim one male vremenske periode koje sam nekad popunio tako sto bih se latio pakle i upaljaca. Prodje taj osecaj brzo, samo je stvar navike, treba vremena da se iskorene stari nacini.
Čitala sam nedavno kako su istraživanja na osobama oboljelim od depresije pokazala vrlo visoku korelaciju između depresije i pušenja. U smislu ublažavanja depresije pušenjem. Naime, jedan od fizioloških uzroka depresije je problem u proizvodnji nekih važnih kemijskih tvari u mozgu, posebno neurotransmitera (serotonin, dopamin i norepinefrin) koji reguliraju raspoloženje i pridonose osjećaju samopouzdanja, moći i užitka. Nikotin ima vrlo jak utjecaj na dopamin (koji odlazi u čeoni dio moždane kore u kojem se nalazi 'centar za užitak') i norepinefrin. Pacijenti na kojima je testiran antidepresiv bupropion koji je stimulirao iste fiziološke procese kao nikotin, više nisu imali želju za pušenjem.

(Pretpostavljam da zbog sličnih razloga puno ljudi dobije na težini nakon prestanka pušenja, budući da hrana postaje supstitut nikotinu u svrhu stimuliranja ugode).

Onda još postoji razlika između povremenih i kroničnih pušača u smislu podnošenja i potrebe za velikim i malim dozama nikotina.

Dakle, (ne)uspješno odvikavanje nije samo stvar volje ("snaga karaktera") već i fizioloških razlika među ljudima.

Ove reklame s uništenim plućima i natpisi „pušenje ubija“ na kutijama imaju malu do nikakvu uspješnost u prevenciji pušenja. Bila je provedena neka anketa u kojoj su pušači na upit o tome za koliko godina dvadeset i nešto godina pušenja skraćuje život, rekli gotovo redovito veći broj od realnog. I usprkos tome puše i dalje. : D

Ja sam povremeni pušač. Ponekad popušim par cigareta tjedno pa onda nekoliko mjeseci ništa. Pušim isključivo hedonistički. Najviše mi paše kad se fino najedem.
Korisnikov avatar
By GayForPutin
Stara je tema, ali bih se nadovezao. Ja sam prestao pusiti citajuci jednu knjigu. Od dana kada sam ugasio zadnju cigaretu, nisam osjetio nikakvu apstinencijsku krizu. Napomenuo bih da je vazno da se ne uzimaju nikakvu flasteri, zvake i slicne gluposti, jer to stvarno ne pomaze... Kao ni "postepeno prestajanje", jer necemo se lagati, ta JEDNA cigara je ustvari i najvaznija...

Izvolite link knjige:

http://www.slideshare.net/mladyrash/all ... tatipusiti" target="_blank

Ja sam je procitao za jedan dan, i od tog dana kada sam ugasio zadnju cigaru nisam osjetio nikavu potrebu za istom, cak mi i smrde, gade mi se, izbjegavam mjesta gdje se pusi.

Pusio sam 11 godina, bez ikakvog prestanka i ostavio sam bukvalno preko dana. Garantujem vam ako procitate knjigu da cete prestati pusiti.
By alexandermagic
Spontano sam prestao. I ja sam bio iznenadjen. No, to ne znaci da se i dalje svako malo ne testiram i da ne stavim ispred sebe punu paklicu sa upaljacem da vidim kako cu reagirat te da li cu odolEt. :ozbiljan:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!