Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By zphibrid
Šta te briga, ako baš ne moraš što bi doživljavao stres zbog toga ali ako postoji neko kome misliš da možeš onda bi trebao ili ako bi ti to pomoglo.

Ja nisam imao hrabrosti za to već spontano, silom prilike, imam utisak da stariji ljudi ne umeju ili se prave da ne umeju da prepoznaju gej osobu, dok mlađi umeju da ne moraš ni da im kažeš, pogotovo ako su to braća i sestre ili neki bliski ljudi.

Deni5
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813444#p2813444]tajfun983 napisao:[/url]^ nikom
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2797574#p2797574]tajfun983 napisao:[/url]
Ja licno nikad nisam bio autohomofob

:smeh:

Pa kako ne rece bar tamo nekoj "Š" drugarici, cisto fore radi, ako nista drugo. :lol:
Ono sto, recimo, ja ne razumem je taj stav da ti nikada nije palo na pamet da nekoga pogledas u oci i kazes da si gay a vec si na pola cetvrte decenije zivota.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813425#p2813425]tajfun983 napisao:[/url]
Sto sam duze peder
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2797574#p2797574]tajfun983 napisao:[/url]
Ja licno nikad nisam bio autohomofob
:smeh:

Peder si ceo svoj zivot. Te faze sa devojkama (ili nesto slicno jer ne znam kako tacno da tumacim tu "duzinu") obicno su rezultat poricanja sopstvene (homo)sexualnosti. Ok, svesno ili ne, to je druga prica ali su neminovno povezani sa (auto)homofobijom tako da si u jednom danu zajebao vise puta svoju davnasnju tvrdnju. :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813425#p2813425]tajfun983 napisao:[/url]
sve manje shvatam "zasto je to bitno". :wcsolja:
Da bi mogao da budes ono sto jesi.
Ako nista drugo, bez outovanje je nemoguce:
- ostvariti visi stepen bliskosti sa ljudima bilo da je rec o porodici ili prijateljima
- ziveti bez permanentnog smisljanja raznih izgovora i lazi
- nesputavanje i nekorigovanje svog ponasanja, svojih emocija i same licnosti generalno
- itd
Sad, da li tebi, iz tvog ugla, to deluje pragmaticno tj. da li zivot u kome ces biti iole out gay nosi taj komfor kao onaj dok si in the closet - to je vec druga prica.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
neautovanje oduzima previse misli, previse vremena, previse zivota
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813441#p2813441]Dr_Shortbus napisao:[/url]Taj odgovor da li je bitno ili nije bitno svaki pojedinac treba da traži u sebi samom. Niko drugi mu ga ne može ponuditi. A da li je neko autovan ili ne je isključivo pitanje karaktera individue. Sve ostalo je potpuno irelevantno.
paaaa, to bi bilo tacno, ali ugl autovana osoba zna kakav je ormar a osoba u ormaru ne zna kako je biti aut.
By zphibrid
Šta imam od toga što sam navodno out, kakvo sam to olakšanje doživeo u ovoj sredini, nikakvo, kao da je bitno outovati se takvim ljudima. Njima i onako ne odgovara i to će gurnuti pod tepih, jel treba svaki dan da se outujem istim, kao sa ću dobiti razumevanje, ni od gej ili navodno bi drugarice nisam imao razumevanja, kamoli od strejtera.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja nisam aut da bih dobio razumevanje, to mi ne treba od strane random ljudi, ja sam aut jer ne zelim da trosim mentalno vreme, energiju i stvarao stres razmisljanjima tipa "a sta ako sazna", "jesam li obrisao history", "sta ako neko skonta" itd. casual autovanje i to je to. ni ne dozivljavam autovanje vise kao aktivnost.

naravno, zavisi od konteksta, postoje situacije kad je gore biti aut. ali za nekoga ko nije aut realnost nije ista. strah menja percepciju realnosti, a strah oko autovanja se jako cesto bazira na pretpostavkama koje ne moraju da budu realne i koje su jako cesto plod nasih misli nastalih od drustveno nametnutog stava da je ne biti strejt lose.

odnosno, nije ni toliko bitno autovati se (jeste, u siroj slici, jer kako drugacije da budemo prihvaceni ako smo nevidljivi, a svako ko je nevidljiv doprinosi nula a uzivace u plodovima tako da je, pa, nebitni parazit) koliko je bitno nemati problem da se autujes, a za ovo drugo su neophodni konkretni dokazi.
By zphibrid
Svako zna šta će mu to doneti, da li dobro ili ne i na kraju smo ipak sami i nema nikoga, nema ni vidljivih ni nevidljivih, moraš sam, sam trpiš, sam proživljavaš, da li je vredno?

Deni5
Korisnikov avatar
By tajfun983
za @Kragi i @ZpHibrid

Kad dodjem na forum, a i inace u zivotu, ali narocito ovde, nastojim posmatrati sve sa ruzicastim naocalam. Pozitivan sam po prirodi i nisam ljubitelj prazne price i dugackih rijeci (autohomofobija, heteronormativno....).
Vraticu se na temu. To sto nisam autovan mene ni najmanje ne opterecuje u smislu da se bojim kako ce neko saznati, ili da brisem histori i sl. Nije pederluk nesto sto ja krijem kao zmija noge, ali nisam ni tip osobe koja ce nekom drugu/roditelju/bratu plakati na ramenu zbog tuznog zivota i neshvacenosti.
Pederluk je samo jedna od "tajni" koje cuvam za sebe, to je moja privatnost, a kad sam prije neki dan napisao da mi je sve manje jasno "zašto je to bitno", mislio sam na činjenicu da se sasvim ugodno osjećam sad kad sam u gej-vezi (neautovanoj :zastava: ).
Korisnikov avatar
By tajfun983
^ Ne bi trebali biti u korelaciji, ali su u praksi korelisani u 90% slucajeva. Drustveni odnosi su nam prakticno srednjovjekovni tako da nista bolje nije ni sa autovanjem.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
i dalje ne razumem, kakvo plakanje na ramenu, niko te ne tera to da radis
Korisnikov avatar
By tajfun983
Nije ni bitno, ne opterecuj se. Vazno je da sam srecan. :hamlet:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Sorry, ta priča "ne krijem kao zmija noge, nego prosto eto tako nikom nisam rekao hehehihi" ne da ne pije vodu, nego je odavno dehidrirala i crkla u pustinji Gobi.

Slika

Ne možeš sa 30 i kusur godina da ne budeš nikome autovan, a da tvrdiš da je to eto "samo tajna".

Imaš bar 2 ili 3 bliska prijatelja sa kojima deliš svoju priču, iskustva i tajne. I ne možeš mi reći da za 3.5 decenije nisi imao pa barem desetinu razgovora sa tim prijateljima na temu zaljubljenosti, ljubavi i seksa. Dakle, tebi tvoj prijatelj priča o svojoj nekoj simpatiji sa faksa, ili o devojci koju je upoznao u izlasku, o strava seksualnom iskustvu, ili možda o bračnim problemima, ljubavnoj dilemI... a ti? Šta ti pričaš kad je to tema razgovora?

Ako nemaš s kim da podeliš svoju životnu priču - a nema životne priče bez zaljubljenosti, ljubavi, strasti - onda nemaš pravog prijatelja.

Strah je donekle opravdan i može da bude razlog za ćutanje i laganje. Donekle. Recimo, dok još uvek živiš s roditeljima i zavisiš od njihovog dinara i tako to. Do neke, recimo, štajaznam, 25. godine, maksimalno. Ali sa 35, sa svojim 'lebom i svojim krovom nad glavom - gimme a break. To nije slučajnost, to je znak da ti se strah od odbacivanja toliko uvukao u kosti da decenijama aktivno prećutkuješ i lažeš. S obzirom na to da si samostalan čovek, to je odavno prestao da bude racionalan strah. A kako se zove iracionalan strah?

Slika

Bottom line: skupi muda i prestani da lažeš svoje prijatelje.
Korisnikov avatar
By tajfun983
Ajmo neki zastitnik da pokrene kampanju "Pravda za Tajfuna :saint: ". #Deni
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813477#p2813477]tajfun983 napisao:[/url]Nije ni bitno, ne opterecuj se. Vazno je da sam srecan. :hamlet:
Utoliko je logika plakanja na ramenu manje jasnija. Zasto bi bilo kome plakao ako si srecan?
Mada, cudi malo i ta odluka da udjes u vezu. Znas, te pederske veze su sranje gde te decko na kraju uvek prevari jer su svi kurve ili je bar u 90% taj ishod slucaj.
Ironican sam naravno.
Vraticu se na temu a pokusacu i da korugujem svoj vokabular koliko je to miguce kako ne bih koristio predugacke reci.
Prvo ti svoj stav branis sa aspekta koji nema nikakvu cinjenicnu osnovu vec je baziran na pretpostavkama koje imas otud i onaj moj ironican pasus.
Onda, pricas o privatnosti koju delis sa 100 random ljudi na formu? Ma vazi. Bas u takvoj formulaciji napravis zajeb. Ako je to tvoja privatnost zasto uopste egzistiras ovde kao peder i pises kojem bi fudbaleru popusio kitu?

Ili da ti skrenem paznju na period kada neke stvari u tvom zivotu nisu bile privatnost?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808272#p2808272]tajfun983 napisao:[/url]
Prolazim i ja pored srecnih parova koji se drze za ruke, uostalom, i sam sam to nekad radio, i daleko od toga da im ne zavidim.
Jasno je da sebe kao peder svesno stavljas u polozaj manje vredne osobe u odnosu na str8.

Nego, ja ne osporavam cinjenicu da ti mozes biti srecan sa takvim nacinom zivota. Ako ti je lepo samo napred, ali mi je sporan nacin na koji pokusavas da obrazlozis ormar jer jeste homofobican.
Zivi ti kako ti volja, samo batali da sercuckas o privatnosti i plakanju na ramenu jer ovde, a i bilo gde drugde, homofobiju niko nije duzan da trpi za razliku od tebe.
:kragi:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Pregrub sam bio, oprosti. Ti si super momak. Ja se samo triggerujem na tu dont-ask-dont-tell filozofiju, jer stvarno mislim da je recept za sranje život i da su sva ta opravdanja za večno ostajanje u ormaru zapravo izgovori iza kojih stoji autohomofobija, strah, bežanje od odgovornosti i tako to. Ako si zaista srećan, okej, you do you. I'm just not buying it.
By Maximus_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813477#p2813477]tajfun983 napisao:[/url]Nije ni bitno, ne opterecuj se. Vazno je da sam srecan. :hamlet:
"Tu i tamo mi proradi stitna, ali sam dobro".

Kao da neko kaze "lepo mi je u mom kavezu".. Biti out je fundamentalno princip slobode, dostojanstva, samopostovanja, pa i bunta protiv represije. Dakle, to su elementarne ljudske vrednosti, i ima vazne i psiholoske i moralne razloge.

Nego, nazalost, kada su ljudi od rodjenja liseni doziljaja tih vrednosti, i ukroceni su nepravdom, stigmom i ponizenjem, nekad ne shvataju ni njihov znacaj. Ja sam tek posle outovanja osetio zapravo koliki teret sam nosio na plecima oduvek, mnogo veci nego sto sam cisto misaono i slutio pre tog cina, a znao sam i pre da je to vazno. Pocinjes da dozivljavas sta zapravo znaci biti slobodan covek.

ZP je sve lepo rekao.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Najjadnije mi je kada dodje tema "gej" sa strejt prijateljima, pa neautovan moras da pricas u trecem licu "oni, gejevi", "njihova prava" itd.. ako uopste smes o tome da zucnes, a pricao bi do sutra...
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Pederima će biti bolje i pederi će se osećati znatno opuštenije kad srpski strejteri shvate da je homofobiju doveo do tačke neizdržljivosti upravo nacistički projekat koji su stvorili neki bolesnici devedesetih godina.
Srpski strejteri su ljudi i verovatno imaju ljudski potencijal, a pritom duboko u sebi osećaju da su homoseksualci često mnogo ispravniji, hrabriji i bolji od ovdašnjih fašistoidnih nakaza.
U SFRJ homofobija uopšte nije bila toliko prisutna, a sam Josip Broz je bio biseksualac.
Imam utisak da se situacija ipak menja i upoznao sam mnoge strejtere (neki žive u dosta malim sredinama i to je fenomenalna činjenica) koji zdušno podržavaju homoseksualce.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jedan od uzroka homofobije jeste to sto homoseksualci imaju taj ljudski potencijal. Za homofobe sterotipni gej je neko ko nema porodicu, posveceniji je poslu, ima vise vremena za sebe i uzivanje, i finansijski je barem za klasu vise od njih. Sto naravno nije tacno.
By Maximus_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813488#p2813488]antibiotic napisao:[/url]Najjadnije mi je kada dodje tema "gej" sa strejt prijateljima, pa neautovan moras da pricas u trecem licu "oni, gejevi", "njihova prava" itd.. ako uopste smes o tome da zucnes, a pricao bi do sutra...
Da, pritom, i ti prijatelji idu pod navodnike.

Ne mozes reci da imas prijatelja ako ne zna tvoju seksualna orijentaciju, a narocito homoseksualnost u homofobnoj sredini koja nosi svoje breme i obelezava coveka, hteo to ili ne.

Niti da su tvoji roditelji u potpunosti tebi roditelji, vec nekoj drugoj imaginarnoj osobi koju si iskonstruisao u strahu od njihovog odbacivanja.

Generalno, svi ti ljudi koji te "vole", ne vole tebe vec tvoju laznu predstavu.
By zphibrid
Sve mi to znamo ali jedno je reći i shvatiti a drugo sprovoditi u delo.

Lako je biti outovan kada si samostalan, to je jel baš problem kada si samostalan, ko mora da se prilagođava okolnostima, okolini, ljudima oko sebe i ljudma od kojih zavisi neće se outovati a i ako se outuje zastrašiće ga da to više neće spominjati, jer ako već ne možeš sam protiv svih moraš da im se prikloniš.
Korisnikov avatar
By tajfun983
Citam ove vase postove i kao da se igramo gluvih telefon, neđe je zapelo, aman.
Uostalo, nije ni vazno, prije neki dan sam postovao iz sasvim bezazlenog razloga. Naime, u toku nekog razgovora sa deckom, rekao sam mu: "Nemoj se iznenaditi ako te nekad vani slucajno poljubim. Imam osjecaj da bih mogao prebaciti." :kissing: Nasmijali smo se obojica na to, a ja kasnije postovao, i eto nas sad gdje jesmo. :komp:

EDIT: Jooj pade mi na pamet nesto! Prije par mjeseci kaze mi decko Rekao sam najboljoj prijateljici da sam u vezi, i da nam je bas fino., a ja sam na to odgovorio Ja sam rekao ovim mojim na forumu.
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813499#p2813499]zphibrid napisao:[/url]Sve mi to znamo ali jedno je reći i shvatiti a drugo sprovoditi u delo.

Lako je biti outovan kada si samostalan, to je jel baš problem kada si samostalan, ko mora da se prilagođava okolnostima, okolini, ljudima oko sebe i ljudma od kojih zavisi neće se outovati a i ako se outuje zastrašiće ga da to više neće spominjati, jer ako već ne možeš sam protiv svih moraš da im se prikloniš.
To da li ces se autovati, kome, kada i pod kojom uslovima ostaje samo tvoje pravo i tvoja stvar.
Tema je o tome zasto je to vazno i sta autovanje predstavlja u zivotu jednog pedera.
Sustina je da ih peder bude svestan, bio out ili ne.
By zphibrid
Zašto "peder" kada je to pogrdan naziv?

Uopšte se ne radi jel važno ili ne, bilo bi lepo da svako može, već da li neko sme ili ne sme radi sopstvene sigurnosti, o tome niko ne razmišlja, neću niko da se outuje ako će to da ga ugrožava, vi bi kao smeli i u tom slučaju, outuje se samo onima kojima se sme reći, ne svima redom.
By Kragi
Paaaa ne radi se kod tebe jer si ti svestan nekih stvari a i otvoreno pricas o nedostatku hrabrosti i imas krajnje pragmatican pristup celoj prici.
Kada sam to rekao mislio sam na dozivljaj homosexualnosti kao privatnost (sto ona definitivno nije) i slicne izgovore kojih smo se naslusali a koji opet nemaju veze sa realnoscu.
O hrabrosti i svemu ostalom ne bih, imas gomilu tema na forumu gde su ljudi pisali kome, kako i pod kojim uslovima su se outovali pa procitaj sam. Iskustva su razlicita svakako a ne bih ni da generalizujem.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813441#p2813441]Dr_Shortbus napisao:[/url]Taj odgovor da li je bitno ili nije bitno svaki pojedinac treba da traži u sebi samom. Niko drugi mu ga ne može ponuditi. A da li je neko autovan ili ne je isključivo pitanje karaktera individue. Sve ostalo je potpuno irelevantno.
Wow, ovo je baš glup post.

Po ovoj "logici", u Njemačkoj je više pedera aut nego u Srbiji zbog nekog specifičnog karaktera njemačkih pedera u odnosu na srbijanske. :roll:
Korisnikov avatar
By Srklet
Btw, čini se da trebam ponoviti aksiom o coming outu: Ljudi koji su aut znaju kako je to biti u ormaru i kako je to biti aut. Ljudi koji su u ormaru znaju samo kako je biti u ormaru, ne i kako je biti aut. Dakle, ljudi koji su aut očito znaju mnogo više o svemu tome, te nema smisla slušati ikakve savjete ili mišljenja koji su u ormaru o bilo čemu povezanog s autanjem.

Uzimati ozbiljno ono što ormaruše pričaju o coming outu je kao tražiti savjete o seksu od katoličkog svećenika.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813506#p2813506]zphibrid napisao:[/url]Zašto "peder" kada je to pogrdan naziv?

Uopšte se ne radi jel važno ili ne, bilo bi lepo da svako može, već da li neko sme ili ne sme radi sopstvene sigurnosti, o tome niko ne razmišlja, neću niko da se outuje ako će to da ga ugrožava, vi bi kao smeli i u tom slučaju, outuje se samo onima kojima se sme reći, ne svima redom.
Koristeći Google.com doista lako možeš saznati da se hrpa gej ljudi autala unatoč tome što im je to ugrozilo sigurnost. Neki ljudi slobodu i dostojanstvo pretpostavljaju sigurnosti.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!