Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Da li bi bili u vezi sa HIV pozitivnom osobom ?!

DA
61
56%
NE
47
44%
Korisnikov avatar
By lazarus
Hvala, Torry! Mada, ja to ne doživljaam kao hrabrost. Nije to tako strašno kako sam prije zamišljao. Ili se čovjek na sve navikne. Samo imam mnoštvo malenih nedoumica o kojima bih volio da razgovaram.
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1758959#p1758959]Mage napisao:[/url]Stvarno ne znam...

Da mi dečko kaže posle mesec dana zabavljanja da ima HIV (a da smo do tada imali seksualne odnose), verovatno bi ga ubio!

E sada, da li bi bio sa osobom za koju znam da je HIV+... ne znam. Možda da mi se jako sviđa i da ga zaista volim i da je savršen za mene, ali u protivnom najverovatnije ne. Sama pomisao da ću ga jednoga dana gledati kako se muči i umire bi me uništila iznutra. A ima i taj strah da mi ne prenese... Ne znam, mislim da niko realno ne može znati tako nešto dok i sam ne dođe u situaciju.
MIslim da ti nisi spreman za pravu vezu a nakon toga i za zajednickin zivot,brak nemoj da se ljutis ali kada budes usao ubrak moras da budes spreman da ce neko od vas dvoje jednoga dana umreti,ako ne oboje,znam da zvuci depresivno ili sranje ali tako je,biti sa nekom osobom do krajaj zivota i voleti je do tog poslednjeg trenutka i ne traziti vise od toga je po meni vrhunac ljubavi
Korisnikov avatar
By antibiotic
hajde ne dramite toliko, poznavanje savremene medicine vam je iz proslog veka.
hiv pozitivan nije isto sto i smrtna presuda, a nadam se da vrlo uskoro nece od toga niko umreti ko ima dostupnu terapiju, ako vec nije tako, kao i da ce se sansa za inficiranje pratnera svesti na minimum.

vec danas se redovnom terapijom i zdravim zivotom broj virusa moze svesti na neprepoznatljivo za obican hiv test, a imuni sistem odrzavati u balansu. poznajem nekoliko hiv pozitivnih ljudi koji izgledaju zdravije od pola nas ovde na forumu.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
^ pa to jebote.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579687#p2579687]Zvonki napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579682#p2579682]EnMademoiselle napisao:[/url]:facepalm:
ajde reci mi sta sam lupio pa sam zasluzio facepalm!! Sta sam lose rekao? Da li sam nekoga uvredio?
:facepalm: je bio i za quote i za tvoj post.
za quote iz ovog razloga gore, a za tvoj post..............JAO ŠTO MORAM DA OBJAŠNJAVAM.
zapravo ovako, objasni mi ti: na osnovu čega zaključuješ da ako neko strahuje da se nekom njemu bliskom, u ovom slučaju partneru, može nešto desiti nije spreman za ozbiljnu vezu? :smeh:

gospode. pa ja strahujem za prijatelje kad samo treba da se odvezu negde da im se nešto ne desi na putu, jel to ukazuje na to da nisam sposobna ili štagod za prijateljske odnose?
Ok,lupio sam,sad sam procitao bolje post,ali da mi neko kaze da ima hiv posle mesec dana veze ne bih ga ubio,uostalom ocekuje se da ti to neko kaze na popcetku bio veze ili nekog novog drugarstva,prijateljstva ,eto radi predostroznosti,ja sma upoznao jednog lika koji mi je jos na romeu rekao da ima hiv,ali sma ga ipka upoznao i nisam imao neki iracionalni strah tipa (jao prenecu mi aids pri rukovanju) ali sam ubrzo shvatio da ja licno ne mogu da budema sa takvom osobom,prvo plasim se,tj plasim se sebe da cu se ja zaraziti zbog moje gluposti.drugo ne bih mogao da budem u takvoj vezi a da nisam dobro upoznat sa hiv-om.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579714#p2579714]Zvonki napisao:[/url]Ok,lupio sam,sad sam procitao bolje post,ali da mi neko kaze da ima hiv posle mesec dana
JEBANJA. Nije govorio o vezi. Moraš pre seksa da kažeš nekome da si pozitivan, to je jedina fer stvar. Jer kako posle mesec dana da veruješ osobi kada ti je prećutala tako veliku stvar pre nego što ste legli u krevet, je velika stvar, pa ma zbog koga god razloga on to uradio.

Ne mogu da vam opišem koliko volim ironiju situacije da je Zvončici našao da pametuje o ozbiljnoj vezi i braku oženjenoj osobi. :wundy:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579770#p2579770]KorvinOdAmbera napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579714#p2579714]Zvonki napisao:[/url]Ok,lupio sam,sad sam procitao bolje post,ali da mi neko kaze da ima hiv posle mesec dana
JEBANJA. Nije govorio o vezi. Moraš pre seksa da kažeš nekome da si pozitivan, to je jedina fer stvar. Jer kako posle mesec dana da veruješ osobi kada ti je prećutala tako veliku stvar pre nego što ste legli u krevet, je velika stvar, pa ma zbog koga god razloga on to uradio.

Ne mogu da vam opišem koliko volim ironiju situacije da je Zvončici našao da pametuje o ozbiljnoj vezi i braku oženjenoj osobi. :wundy:
Prvo ja nisam nikome pametovao,dakle ja sam zineo misljenje i pri tome sam bio svestan da ne znam osobu iza monitora,tako da ne kaki zivota ti
Korisnikov avatar
By gossip
Bio prosle godine.
Poceli da se zabavljamo,sve je bilo savrseno,on je bio savrsen,best sex ever (naravno uz higijenu i zastitu),poceli da pricamo o zajednickom zivotu,i u nekom momentu smo se dotakli teme testiranja,i kao idemo zajedno da se testiramo posto obojica nismo skoro godinu dana. Stigose rezultati...on pozitivan,ja negativan....to je ubedljivo bila najneprijatnija situacija u mom zivotu.
Hteo sam da nastavimo vezu,medjutim on nije hteo,nego je hteo da budemo ortaci. Bio sam uz njega sve vreme u tim pocetnim fazama lecenja i svasta ponesto novo naucio o HIV-u.
Danas popijemo kafu sa vremena na vreme,ima nekog deckica sa kojim zivi(ovo mi je bas bilo pogodilo ego,ali dobro srecan sam zbog njega) pa se trudim da mu ne smetam mnogo. Sad ga sretoh u busu pa se zato i dotakoh ove teme.
Tako da ont: Bio sam,bio bih opet (pod uslovom da se leci i naravno higijena i zastita).
HIV je danas 1-2 tablete dnevno,dug i zdrav zivot.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Bio sam u jednogodišnjoj vezi sa HIV pozitivnim dečkom.
Sećam se da mu je bilo malo neprijatno dok mi je (na samom početku veze) saopštavao da je HIV pozitivan, ali uspeo sam da ga opustim jer sam tu informaciju prihvatio kao nešto što ne treba da utiče na glavne tokove u vezi. Drugim rečima, stavio sam mu do znanja da ću ga tretirati kao ispravnu ličnost koja ima pravo da svoju srž stavi ispred sekundarnih elemenata.
Opušteno smo razgovarali o teškoćama i traumama kroz koje je prolazio i sama veza je bila više nego zanimljiva.
Korisnikov avatar
By gossip
I ono sto mnogi ne znaju (a ja saznao tokom veze/druzenja) jeste to da osobe koje su HIV+ i lece se su gotovo neinfektivne (neki tvrde da nisu infektivne uopste), i da ako i dodje slucajno do rizicnog kontakta postoji terapija koju moze HIV negativna osoba da uzme da spreci eventualnu infekciju.

Imam drugaricu koja je prezivela dugogodisnju borbu sa rakom,i drugaricu koja nazalost nije. To su po meni smrtonosne bolesti,HIV je hronicna kao i dijabetes itd.
Stvarno mi se povraca kada ovde vidim post-ove od nekih ljudi koji diskriminisu.

Svejedno,drago mi je da je on "usetao" u moj zivot i da se desilo to sto se desilo,jer je celo to iskustvo bilo "prosvetljujuce" i samo nahranilo moju zelju da se bavim aktivizmom,ne samo za LGBT populaciju nego svaku.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2803946#p2803946]gossip napisao:[/url]I ono sto mnogi ne znaju (a ja saznao tokom veze/druzenja) jeste to da osobe koje su HIV+ i lece se su gotovo neinfektivne (neki tvrde da nisu infektivne uopste), i da ako i dodje slucajno do rizicnog kontakta postoji terapija koju moze HIV negativna osoba da uzme da spreci eventualnu infekciju.
undetectable osobe nisu infektivne
Korisnikov avatar
By gossip
e pa da...undetectable....znao sam da postoji izraz za to samo nisam mogao da se setim :lol: :facepalm:
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Dovoljno sam informisan i open-minded na ovu temu. Bio bih.
Korisnikov avatar
By gossip
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2803932#p2803932]gossip napisao:[/url]Bio prosle godine.
Poceli da se zabavljamo,sve je bilo savrseno,on je bio savrsen,best sex ever (naravno uz higijenu i zastitu),poceli da pricamo o zajednickom zivotu,i u nekom momentu smo se dotakli teme testiranja,i kao idemo zajedno da se testiramo posto obojica nismo skoro godinu dana. Stigose rezultati...on pozitivan,ja negativan....to je ubedljivo bila najneprijatnija situacija u mom zivotu.
Hteo sam da nastavimo vezu,medjutim on nije hteo,nego je hteo da budemo ortaci. Bio sam uz njega sve vreme u tim pocetnim fazama lecenja i svasta ponesto novo naucio o HIV-u.
Danas popijemo kafu sa vremena na vreme,ima nekog deckica sa kojim zivi(ovo mi je bas bilo pogodilo ego,ali dobro srecan sam zbog njega) pa se trudim da mu ne smetam mnogo. Sad ga sretoh u busu pa se zato i dotakoh ove teme.
Tako da ont: Bio sam,bio bih opet (pod uslovom da se leci i naravno higijena i zastita).
HIV je danas 1-2 tablete dnevno,dug i zdrav zivot.
pretprosle godine :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!