Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Duzina kaziprsta i 'prstenjaka' :D

duzi mi je kaziprst
39
45%
duzi mi je domali prst
32
37%
iste su duzine
15
17%
Korisnikov avatar
By 李香兰
ja ne mogu da verujem da ste vas dvoje actually seli i guglali ovo što ona priča :lol:
Pa o tom Bonu ko i o svakoj poznatoj osobi se pisalo sve i svašta, pa je vrlo lako moguće da su i to napisali....nebitno, stvarno.. . ako nije istina, još bolje.
Samo hoću reći da su mi te stvari kažiprsti i prstenjaci, veliko pridavanje pažnje rodu stvarno smiješne.. dns, kad se žena ošiša, priđe joj kolegica i kaže ajme, izgledaš gender neutral ili new gender nešto.. o jbte.
ali, u cemu je sustinski problem s ponistenjem tranzicije?
Problem je izgleda što takvi ljudi onda" štete" ovim ostalima koji su pravi i ko će onda vjerovat ovima pravima ako se ispostavi da su se ovi stvarno zajebali. Ako na to misliš.. To je taj strah trans ljudi, po meni neopravdan, ali dobro....Ili da kad se spominje detranzicija da se njih zapravo proziva.

Ameri su ga zasrali žestoko da, svojom nebrigom o ljudima, čak i po tom pitanju-a posljedice su katastrofalne,s time da nije sve toliko gadno i dramatično koliko se čini- jer ti ljudi čak i kad se detranzicioniraju ne mogu se baš poistovjetiti sa tipičnim značajkama tog starog roda, tj. i dalje su negdje u spektru, detranzicionirat mogu iz brda razloga- od zdravstvenih, pa do stvarno zaključka da im tranzicija nije dopridonjela da se osjećaju bolje kao što su mislili.itd.

Ali ovakve teze o prstima itd, su mi i dalje za ravno u smeće jer nema koristi.

Samo me strah, jer ovo je uzelo zamaha i u našim zemljama, više nego što se misli, sad i moja rodica ima kolegicu koja zna nekoga ko ima trans tinejdžera itd i ne zna šta da radi... Samo se bojim da okidač za to ne bi bila činjenica da recimo lezbijke i gejevi nemaju realno nikakva prava ,a tranzicioniranjem oni postanu straight i imaju sva prava i "normalne" uvjete za život.
Mislim, među lezbijkama se pričalo, da recimo dotični psihijatar u zg-u pušta u tranziciju ljude i djecu koji mu pod a - izgledaju baš stereotipno, kao rod kojim se identificiraju , pod b da se bave stereotipnim aktivnostima u slobodno vrijeme i najbitnije pod c- da budu , kad se tranzicioniraju straight , jer čovjek je bio živi primjerak homofoba kojemu je bilo drago stvarati straight ljude, ali kad bi mu došao neko sa drugačijom seksulanosti - toga bi uvjeravao godinama da je u krivu, recimo...
Ne znam, ovo nije zlonamjerno, ništa.
Nadam se da se to razumije.
Samo, čudno mi je da se u zemljama gdje nije poželjno biti feminizirani muškarac, a muškobanjasta žena paaa tako- tako ( nije toliko izražena mržnja kao prema feminiziranim muškaracima, ali ima je svejedno) da imamo toliko trans slučajeva.. bojim se da ljudi ne zaključuju da ako su toliko žensveni, muževni da to mora automatski značiti da su krivoga roda,
Ništa zlonamjerno, ponovo:
+ Mislim da ovolika komercijalizacija toga svega i nije baš pogodna cijeloj priči.
Srklete, to je za trans populaciju stetno isto koliko je i za gej polulaciju kad se pojavi gej lik koji je, kao, preko noci postao strejt. Automatski ce se strejt cis ljudi uhvatiti tog primera i govorice da je sve u nasoj glavi i da se svi tako mozemo "izleciti" ako zelimo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794916#p2794916]DarkPrincess94 napisao:[/url]Srklete, to je za trans populaciju stetno isto koliko je i za gej polulaciju kad se pojavi gej lik koji je, kao, preko noci postao strejt. Automatski ce se strejt cis ljudi uhvatiti tog primera i govorice da je sve u nasoj glavi i da se svi tako mozemo "izleciti" ako zelimo.
naravno da hoce. ljudi koji to ucine, mislim na ove koji ce se hvatati tog primjera, su ionako homofobi odnosno transfobi.
vjecni izazov borbe za LGBT prava i drustveno prihvacanje je naci pravi balans izmedju svih tih pojava. tj. covjek koji je kao progej/trans, ali ako naleti na primjer nekoga tko se eto kao "izliječio" pa onda kaze "ma to je sve u vasoj glavi", taj covjek nije bio na nasoj strani in the first place. tj. ako snaga nase argumentacije ovisi o tome da nema drugacijih primjera, onda nam je losa argumentacija.
nisu ni svi robovi htjeli biti slobodni (true story!), niti su sve zene htjele pravo glasa (true story!), ali i dalje je bilo ispravno osloboditi robove i prosiriti pravo glasa na zene.
Korisnikov avatar
By Macan86
heksagon,brkaš malo pojmove.To što se možda pojavljuje veći broj tras slučajeva nije nikakva komercijalizacija ničega već samo to da se više ljudi ohrabruje da potraži rešenje za to kako se oseća...
Nemoj molim te da se vodiš onom logikom homofoba koji isto tako tvrde da je homosekualitet postao nekakv modni trend jer su primetili da se ljudi autuju više zadnjih 20 godina...
Dobro,sigurno da postoje slučaj gde neko pogrešno protumači sebe,poželi tranziciju iz pogrešnih razloga,ali se na ovim prostorima radi duga procena da se utvrdi iz kojih razloga neko to želi tranziciju.
Evo ja već godinu dana idem na razgovore i sa psihijatrom i sa psihologom i radeli smo neke testove...i još uvek nisam stigao do endokrinologa jer se nisamo još uvek dohvatili svih tema koje bi im dale tačnu sliku o tome da li mi stvarno treba neka ozbiljnija fizička promena(što me malo gnjavi više,ali ok,jasno mi je da to nije tako mala stvar)...
tj. ako snaga nase argumentacije ovisi o tome da nema drugacijih primjera, onda nam je losa argumentacija.
nisu ni svi robovi htjeli biti slobodni (true story!), niti su sve zene htjele pravo glasa (true story!), ali i dalje je bilo ispravno osloboditi robove i prosiriti pravo glasa na zene.
:up:
heksagon,brkaš malo pojmove.To što se možda pojavljuje veći broj tras slučajeva nije nikakva komercijalizacija ničega već samo to da se više ljudi ohrabruje da potraži rešenje za to kako se oseća...
Nemoj molim te da se vodiš onom logikom homofoba koji isto tako tvrde da je homosekualitet postao nekakv modni trend jer su primetili da se ljudi autuju više zadnjih 20 godina...
Dobro,sigurno da postoje slučaj gde neko pogrešno protumači sebe,poželi tranziciju iz pogrešnih razloga,ali se na ovim prostorima radi duga procena da se utvrdi iz kojih razloga neko to želi tranziciju.
Evo ja već godinu dana idem na razgovore i sa psihijatrom i sa psihologom i radeli smo neke testove...i još uvek nisam stigao do endokrinologa jer se nisamo još uvek dohvatili svih tema koje bi im dale tačnu sliku o tome da li mi stvarno treba neka ozbiljnija fizička promena(što me malo gnjavi više,ali ok,jasno mi je da to nije tako mala stvar)...
:up:
Vidi se da se radi pažljivo sa ljudima, što je dobro, donekle.
Drago mi je da te nije toliko isprovociralo ovo do sada, već imaš zdrave poglede na sveukupnu situaciiu. :)
tajfun983 napisao:Da malo relaksiram temu, ipak je ljeto...
Pentagon će u narednih 10 godina potrošiti 3,7 milijardi dolara na mijenjanje spolova vojnika
Tajfun mijenja smjerove tema kao pravi tajfun...što reći
Ljeto, je , ali to ne znači da treba pričat o Pentagonu :P
P:S - ne razumijem što taj Hunter hoće reći.. Da muški i ženski organizam su različiti, ponajviše u nivou hormona, trans osobe to poslije izbalansiraju i to je to, mogu nastavi dalje sa svojim "vojnim čoporom" :lol:..Nisu oni nikakva opasnost za obranu, ali nek im vojska plati kad već za istu nose glavu u torbi. Pošteno!
Evo malo slika :)
First goes the lady, ofc :)
Slika
pa ftm muškarci - vojnici
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Andre87
Uvek ce biti slucajeva detranzicije iz razlicitih razloga..osoba se moze u periodu neshvacenosti i izolacije identifikovati sa drugom osobom(sa interneta ili knjige),uziveti se u tudju pricu,prisvojiti tudje bitke i pobede...zatim se moze poistovetiti sa osobom suprotnog roda na sustinski drugom polju(profesionalnom,porodicnom-majkom/ocem) a da toga nije ni svesna.Takodje desava se da osoba idealizuje tranziciju..Zene nisu vecito mlade,neki muskarci ce ocelaviti(nekim transmomcima ta cinjenica posebno tesko pada)..
Psihijatar nam moze pomoci samo u postavljanju pitanja,ali jedino mi znamo odgovor...i treba razmotriti SVE opcije(a ne okretati glavu,gurati neprijatne dileme pod tepih..i pricati sta psihijatar zeli da cuje..),treba analizirati svoje reakcije..i zasto se u tom trenutku tako osecamo..
Nekad cak iz prijateljskih namera i da bi pokazala informisanost o manjinama osoba moze pretpostaviti i cak nametati pogresan rodni identitet drugoj osobi. To sto neka butch devojka izgleda i ponasa se kao muskarac ne znaci da dozivljava kao kompliment da je "jedan od momaka". Nenamerno iskljucivanje njenog zenskog identiteta u komunikaciji moze imati ozbiljne posledice..Stalnim nametanjem muskog identiteta nesigurna butch devojka moze povrsno i pogresno protumaciti sopstvena osecanja,podvrgnuti se tranziciji i kasnije zazaliti(jer nije FTM).
Umesto da jedni druge hejtujemo i ocenjujemo da li je neko "prava lezbejka","pravi trans"..treba jedni druge da saslusamo,da pomazemo u razmotavanju klupka,resavanju nedoumica..

Ontopic: Na levoj ruci mi je duzi kaziprst od prstenjaka,na desnoj duzi prstenjak od kaziprsta.
Transmomak sam(FTM)
Korisnikov avatar
By Andre87
Pa sad..nisam siguran da li sam dovoljno odgovoran..Sagledavanje problema sa vise strana jeste samo jedan od pokazatelja odgovornosti..ali drago mi je ako si formirala takvo misljenje o meni na osnovu nekoliko postova..Moguce je biti odgovoran u duhovnom smislu,ali istovremeno biti smanjeno funkcionalan zbog rigidnih nacela..i onda se postavlja pitanje da li smo ujedno odgovorni i prema saputnicima..U svakom slucaju,uvek mozemo biti bolji.. :)
Andre87 napisao:Pa sad..nisam siguran da li sam dovoljno odgovoran..Sagledavanje problema sa vise strana jeste samo jedan od pokazatelja odgovornosti..ali drago mi je ako si formirala takvo misljenje o meni na osnovu nekoliko postova..Moguce je biti odgovoran u duhovnom smislu,ali istovremeno biti smanjeno funkcionalan zbog rigidnih nacela..i onda se postavlja pitanje da li smo ujedno odgovorni i prema saputnicima..U svakom slucaju,uvek mozemo biti bolji.. :)
Odgovoran si jer se ne praviš za stvari koje očito postoje da ne postoje i jer umiješ sagledat stvarnost onakvu kakva jest bez da samo svoju zadnjicu gledaš i svoje interese- što je za svaku pohvalu :) . Rijetki to umiju, očito. Posebno mi je drago što na neki način priznaješ da psihijatar nije Bog , već indirektno kažeš da je to osoba sa svojim manama koja ne može čitati ljudske misli iako je obrazovana u području psihe i ljudskih misli , ukoliko isti nisu iskreni. Dakle, koliko iskrenosti, toliko točnosti .. te da su pogreške vrlo lako moguće u tom aspektu, iako ih se vjerujem nastoji svesti na minimum.

Posebno me vrijeđa što neki kritičnost utemeljenu na stvarno osnovanim temeljima tumače kao napade, neprijateljstvo i fobije. To mi je tako djetinjasto od odraslih ljudi :bubblegum:.....
Ne može svaka kritika ( posebno ako je osnovana stvarnim primjerima iz života ) biti odmah protumačena kao fobija, moguće da to i nekim normalnijim straight ljudima koji nisu agresivni ni fobični lgb zajednicu čini malo odbojnom. Raznolikost mišljenja je poželjna, kao i kriticizam... Evo, da ja nisam tako zaokrenula ovu temu, ti nikada ne bi ovako lijepo objasnio u svom postu neke od mogućih načina kojima se cijela ta priča može zakomplicirati- što je lijepo od tebe. :), i tako činimo svijet ljepšim mjestom za život , vjerujem ;)
Jer ovo je drugačije nego što su neki htjeli predstaviti, ovo se ne može nitii približno usporediti sa osobama koji su se navodno izliječile od homoseksualnosti tj. odlučili se suzdržavati iz razno raznih razloga ili životnih načela itd ... Dvije totalno neusporedive situacije koje gotovo ništa zajedničko nemaju .
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2795248#p2795248]heksagon123 napisao:[/url]

Posebno me vrijeđa što neki kritičnost utemeljenu na stvarno osnovanim temeljima tumače kao napade, neprijateljstvo i fobije. To mi je tako djetinjasto od odraslih ljudi :bubblegum:.....
Svrha argumentovane diskusije nije "cuvanje obraza"(saving face) vec saznavanje istine za zajednicko dobro i sigurnost..Posledice nemogucnosti savladavanja sujete mogu biti ozbiljne i opasne i po okolinu(recimo ignorisanje losih proracuna u inzenjerstvu)..neki ljudi idu dotle da ce istrgnuti iz konteksta i prilagoditi medicinske,istorijske itd cinjenice..povezati ih na drugaciji nacin,pomesati istinit deo sa neistinom da bi navele drugu stranu da prihvati neistinitu tvrdnju.Te osobe koje sustinski UMEJU ali ODBIJAJU da javno preispitaju stavove vec cuvaju svoj imidz (ili imidz firme..nekad su nazalost placene za to)po svaku cenu ignorisuci odstupanja su neodgovorne.

Sujetna osoba agresivno brani sebe,svoju licnost..njoj istina nije bitna...a posebno ne moze da prihvati da je i ona nebitna istini,kao sto su istini nebitni i identiteti drugih sagovornika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!