Došao na temu da napišem utiske sa premijere Terminator Genesys... pritom potpuno zaboravih da sam odgledao i Jurassic World (5/10 - meeeeh, ništa vredno komentara... nisam ni išao u bioskop zbog sebe, znao sam da će biti sranje).
Što se tiče novog Terminatora - 7.5/10, solidno. Istina, moja ocena je prilično subjektivna jer je ovaj serijal jedan od najupečatljivijih tokom decenija mog detinjstva i prilično sam pozitivno nastrojen u startu.
Da nema tu više ničega revolucionarnog, pa čak ni inovativnog, tačno je. Da serijal nikada nije imao previše supstance, i to je tačno... i ovaj deo ostaje dosledan tome. Vizuelno solidan, ostalo diskutabilno slabašno, mada ako ste fan serijala, prijaće vam sigurno (naročito imajući u vidu dva užasna dela pre toga).
Zapravo, ovaj deo bi idealno došao na poziciju trećeg dela (zaokružujući trilogiju), koji je bio bljutava kopija drugog... a četvrti deo je tek vredan zaborava (pamtim samo par nepovezanih scena). Najveća zamerka mi je to što film predvidivo ostavlja prostora za nastavak/nastavke, ukoliko bude finansijski uspešan. Ne bih se bunio da gledam vodeći duo u nastavku, naročito Emilie Clarke

, ali dokle više sa potpuno recikliranim visokobudžetnim idejama?!
Zaključak - vredno pažnje ako vam je serijal drag, ali ne i odlaska u bioskop.