[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2700787#p2700787]Srklet napisao:[/url]pa to je i dio cijelog koncepta, čini mi se.
bilo bi fakat tragično bilo koji izbor za miss(tera) shvatiti do kraja ozbiljno. 
ono što mene pak strašno veseli u ovoj priči jest impotentno ogorčenje koje se osjeća u nekim postovima prema deniju, jer eto ne koristi prave PC izraze, jer je eto parodija, jer - as the saying goes - šalje krivu sliku o LGBT ljudima u javnost itd. ne da uživam u tome što si deni stvara neprijatelje, nego mi je jako drago naslađivati se nad tom bijesnom nemoći svih kukavica koji sude o tuđim slikama u javnosti, a nemaju petlje za vlastitu.
PATITE. 
Tačno. Ogorčene su i neke transrodne osobe, danas, odnosno juče je bilo velike frke oko ovog članka, sirota novinarka je, ni kriva, ni dužna doživela linč, iako je omalovažavajući kontekst cele priče uredničko maslo. Primedaba i žalbi - mali milion. Čak i na upotrebu izraza TRANDŽA, koji se smatra uvredljivim. Danas sam čak i tešio novinarku, govoreći joj da sam, kao neko ko je radio u medijima, svestan kakva stoka urednici mogu biti. Odlučio sam također da se ne plašim svojevrsnog poziva na linč, kako se mogu shvatiti neki navodi, uz koje je objavljena moja slika ( '' UŽAS ! ' ) i slično. Odlučio sam, dakle, da se ne plašim. Ne smeta mi ni izraz TRANDŽA, kao što mi ne smeta ni izraz PEDER. Kome smeta, neka se žali i ulaže proteste. S tim u vezi, Gordana Mitrović će da ide sutra da da svoju izjavu, uredništvo lista je, navodno, uvidelo svoju pogrešku, pa će sad novinarka dobiti mogućnost da objavi još jednu priču i sama je opremi, od naslova do kraja, bez uredničke intervencije.