Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Za uvodni post uzecu kratak blog o njemu na koji sam ranije naisao.

---

Đordano Bruno, šesnaest godina pre Galileja, našao se pred Inkvizicijom zbog svojih učenja među kojima je bilo i to da je Sunce zvezda i da u univerzumu postoje i druge zvezde poput Sunca sa sopstvenim planetarnim sistemima u kojima možda ima i života. U „Katoličkoj enciklopediji“ piše da Bruno nije osuđen zbog svojih astronomskih već teoloških pogleda među kojima je i ono da Isus nije bio bog već neobično vešt mađioničar a da je Sveti duh zapravo Duša sveta u panteističkom smislu. Kao da to pravda njegovo slanje na lomaču.

Smrtnu presudu spaljivanjem na lomači, navodno je dočekao ovim rečima – „Sa većim strahom vi meni izričete presudu nego što je ja primam“. Dato mu je osam dana da se pokaje i odbaci sva svoja učenja. Spaljen je 17. februara 1600. godine na rimskom trgu Kampo de Fjori a njegova dela stavljena su na Index Librorum Prohibitorum.1

Kardinal Đovani Merkati, koji je u vatikanskim arhivama godine 1942. pronašao neke izgubljene zapise sa suđenja Đordanu Brunu, izjavio je da je crkva bila potpuno u pravu što ga je osudila. Pedesetosam godina kasnije, na četiristotu godišnjicu njegovog pogubljenja, kardinal Anđelo Sodano suđenje naziva „tužnom epizodom“ ali pravda Brunove sudije – „želeli su da služe slobodi i opštem dobru i učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da spasu njegov život“.

Bruno je govorio da „prava religija neće uništiti radost života na zemlji“ a sabraću dominikanske monahe pozivao – „Izađite iz svojih ćelija i podruma, izađite na vazduh i svetlost dana. Bacite brojanice i krstove. Berite cveće, družite se s ljudima, imajte žene i decu, sejte seme radosti. Bacite trnje i koprive vaše vere i uživajte u večnom čudu života“:

O njegovoj smrti engleski sekularista Džordž Vilijam Fut će napisati – „Stajao je na lomači u usamljenoj i jezivoj veličini. U velikoj masi okupljenog sveta nije bilo nijednog prijateljskog lica. Jedan čovek protiv celog sveta“.

1 Spisak knjiga koja je Katolička crkva zabranila.\\

https://alexandarlambros.wordpress.com/ ... log-sveta/" target="_blank
Korisnikov avatar
By bas bleu
:lol:

you, sir, are a comic genius with a ton of chips on both of your shoulders.
A bio je u pravu za Svetog Duha, svukuda je
Al ne hvata se, desi se i ide kroz tebe, njime ti ne moze gospodariti.
A on kroz tebe cini cuda, a ti nisi ni malo u cudu, igras se ko dete, sa vetrom, pticama, sve ti to prijatelji sve sto je zivo.
Sveti Duh ide kroz cistotu i radost a toga malo ima medju nama, pa nema gde da dodje ili dodje i brzo ode.
Korisnikov avatar
By 2kune
dobro je da su spalili sve te nadriastronome... svi su oni radili horoskope... :durenje:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2672502#p2672502]barni napisao:[/url]A bio je u pravu za Svetog Duha, svukuda je
Al ne hvata se, desi se i ide kroz tebe, njime ti ne moze gospodariti.
A on kroz tebe cini cuda, a ti nisi ni malo u cudu, igras se ko dete, sa vetrom, pticama, sve ti to prijatelji sve sto je zivo.
Sveti Duh ide kroz cistotu i radost a toga malo ima medju nama, pa nema gde da dodje ili dodje i brzo ode.
A?
To si u pravu
A to je izgleda tako jer sam isao drugim putem do istine, jednostavno zivis svoj zivot, prozivljavas sve, prihvatas ljude koji su oko tebe, pa sebe pitas zasto.
Ne kroz knjige, nauku prihvatajuci sve to tako kako je napisano.
Nas uce da bezimo od ljudi, da se takmicimo sa njima, da se borimo medjusobno, da ne prihvatamo, da bezimo od emocija.
I sad sam uzeo da citam i objasnim sta mi se desilo, medjutim knjige su pune lazi i obmane, i nacne i religijske, internet je pun lazi.
Sto i sam mogu uraditi pisajuci, nije bas to zahvalno.

Ono kada si me pitala da li sam sam dosao do toga, verovatno si mislila i na raznorazne tehnike po internetu, guru, ucitelji...i tome slicno.
Uvek sam bio rezervisan ka tome da mi neko ceprka po glavi da centar svoje vere smestim u drugoga.Mislim da to ljudi grese kada rade jer samospoznaja je samospoznaja.
Biti otvoren za novo i strano ne znaci i prihvatati sve to.
Emocije su put do istine i samospoznaje, tu te niko nece obmanuti.
Ako ih negiras sebe obmanjujes, takvi ljudi su skloni tim raznoraznim tehnikama.
I podlozni su da ih izmanipulises, ljudi vole instant resenja.

Znas ovaj film Igre gladi e tako je sve danas.
To se desi kad negiras emocije ne prozivis ih.
Umesto da places ti se smejes i obrnuto.
Korisnikov avatar
By 2kune
valovi emocija i valovi prihvaćanja i valovi života
i lažina koju nanose
zašto ljudi dolaze na plažu?
ne dolaze, voze se kruzerima, stoje, sjede, leže, jebu se a putuju
lažina na plažama stajala je živaca predsjednika općine
on je tražio Put
ali ministarstvo je odbilo financirati Put jer je reklo da se nakupilo lažine i nema turista
kako će doći turisti kad nema Puta?
valovi emocija i valovi prihvaćanja i valovi života
i lažina koju nanose
zašto ljudi ne dolaze na plažu?
Vidis ovaj naslov teme kako je napisan
A drugacije je, Bruno je bio ZA svi su bili PROTIV
Tako je oduvek.
Sada je to vise nego ikada, ljudi su se okrenuli jedni protiv drugih, poubijace se jer fali nesto, fali jedno ZA.
ZA je kao magnet za PROTIV.
I lavina PROTIV sjurice se na jedno ZA.
Zakoni tako rade, oni poznaju samo ZA jer zakoni su ZA.
Oni nisu destruktivni oni su namenjeni i coveku, njegovom skoku.

Mi zaista zivimo u vremenu promene covecanstva.
Emocije ce presuditi, sami sebi cemo presuditi.
I zaista vam kazem ovaj svet opstaje zahvaljujuci malom broju ljudi, da nije njih razneli bismo planet.
Ta saka ljudi je jedino u stanju istinski voleti coveka, to je veza sa zakonima stvaranja svega, sa Bogom, dok ta veza postoji postojace i nada, ona je jedino ostala od onoga ljubav, vera, nada.
Macane,
Vidis i Bruno je davno tvdio da nas matematika nece odvesti do istinske spoznaje, i nece zaista.Ona samo sluzi da vidis gde se nalazis a ne i ko si.

Tvrdio je i da je Univerzum beskonacan, i jeste.
Govorio je da covek mora razumeti simbole iz prirode, da se odgovori kriju u njoj, i bio je u pravu, odgovori su svugde oko nas, u svakom nasem odnosu prema svemu zivom.
Tada nije mogao ni pretpostaviti u sta ce se svet pretvoriti, sada su odgovori gde god pogledas, covek ih sam sebi ispred nosa stvara a ne vidi.
Al to tako mora jer one u prirodi nije u stanju vise videti.
Kada kazem videti, mislim na sva covekova cula.
Ona su kljucna za emocije, a emocije za izlazak, slobodu kako je to Bruno rekao.

Bruno je mozda i tracio vreme pokusavajuci dokazati to sto ja razumeo.
Sad da je zivim verujem da bi razumeo da nauka koju mi koristimo to ne moze dokazati jer ona ne postoji van kaveza.
Korisnikov avatar
By Blady
Ne mogu temu da ispratim ko svet od barnija
Korisnikov avatar
By Macan86
:puzzle: koliko ja znam(a i večina ljudi) čovcek je bio ateista i naučnik...Nije tražio boga nego je proučavao kretanje planeta i došao do zaključka da se zemlja vrti oko sunca a ne obratno i da nije ravna...
A ti si se Barni sludeo bogom i nekim stvarima do te mere da počinješ da zvučiš iracionalno(neko mora to da ti kaže,da se malo spustiš na žemlju...možda potražiš pomoć ako treba)
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2672783#p2672783]Macan86 napisao:[/url]:puzzle: koliko ja znam(a i večina ljudi) čovcek je bio ateista i naučnik...Nije tražio boga nego je proučavao kretanje planeta i došao do zaključka da se zemlja vrti oko sunca a ne obratno i da nije ravna...
A ti si se Barni sludeo bogom i nekim stvarima do te mere da počinješ da zvučiš iracionalno(neko mora to da ti kaže,da se malo spustiš na žemlju...možda potražiš pomoć ako treba)
Trazim pomoc stalno :)
Znas ja nemam veliko znanje jer sam drugo nesto trazio kroz zivot.
I kad pokusas objasniti sebi ili drugom sta si nasao ulazis u problem jer ne znas kako.
Pa pitam i shvatio sam kako to radi.
Sveti Duh kako ga crkva zove ide kroz sve nas.Znas kad kazemo ono za nekoga da je otvorenog duha, tako kroz nekoga manje nekoga vise.
Pisao sam o onome zakonu Duh Duhu veruje, u odnosima dva coveka.
Kroz druge ljude ti dobijes poruku, smer gde da trazis objasnjenje.
Zapravo postoji samo jedan duh kroz sve nas Sveti Duh.
Sve sto pitas i trazis dobices kroz njega.
Tamo davno sam rekao kako ste mi svi potrebni, nisam odmah znao zasto.
Pa sam razumeo.
Znanje koje je u ljudima sluzi ti da razumes sve.Sve ovo sto pisem ja ne posedujem, to nije moje to je i vase.
Covek jedino moze posedovati ono sto je proziveo i to je neophodno da bi razumeo.

Recimo,
Evo
Anhe je spomenuo Bruna u nekoj drugoj temi u odredjenom kontekstu.
Meni je trebalo tada nesto, citajuci njegov post dobijem misao da je Bruno spaljen na trgu koji se zove kao kafe kome sam ja poklonio svoju prvu sliku jedne nezaboravne veceri.Vidis to je znak, i otisao sam skinuti jedan clanak o njemu gde sam dobio odgovor na ono sto mi trebalo.

Morate otvoriti duh, primecivati stvari oko sebe, prozivljavati, ziveti i videcete kako to radi.
Znanje ne sluzi da bi se takmicio vec razumeo svet i sebe.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
^
e, ako ga je Anhe pomenuo, onda ok ..

sta se ovde jebeno desilo zasto barni i zvonki i ovaj nejebeni "dominiraju" i zatrpavaju svojim smecem?!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!