Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Almano
Upozorenje: Ova tema ne sluzi samodbrani jer je moja dijagnoza autohomofobija a tema je homofobija.

Dakle, primetio sam da se previse koristi termin homofobija i tamo gde mu je mesto i tamo gde ocito nije.
Moje pitanje je: Gde se zavrsava homofobija a pocinje promisljeno i svesno da se porice homoseksualnost kao drustveno prihvatljiva?
Evo zasto:
Homofobija, kao i sve fobije, je iracionalna, ona se bazira na predrasudama i sto je najgore fatalna je po drustvo.
Ali sta ako neki pametan i mudar filozof izvede zakljucak da je homoseksualnost nije drustveno prihvatljiva? Je li on homofob? Jer je njegovo negiranje homoseksualnosti samo stav lisen mrznje, straha i predrasuda.
Da li kada neki homoseksualac iz principa ili mozda cak kontraafiniteta odluci da se ne sexa s muskarcima treba da bude prozvan homofobom?
Cini mi se da je posle predrasuda drugi najveci izazivac homofobije to urlanje na sve sto se ne uklapa u nasu viziju sveta. Pa sta ako neki lekar smatra da je homoseksualnost poremecaj? Mene pocinje da brine tek kada on pocne da se protivi mojoj slobodi da spavam sa kim hocu i da to javno priznam, kada hoce da me strpa u cetiri zida.Primetio sam da neki aktivisti brisu ljude sa lisete prijatelja cim kazu da smatraju da je homoseksualnost poremecaj iako po meni oni nisu homofobi.
Ne kazem da su svi oni upravu, samo kazem da stavovi ne moraju uvek da proizilaze iz fobije kao sto ne moraju da proizilaze iz sebicnosti.
Korisnikov avatar
By *deni*
Basta ! Pokaži nam svoj čmar i svoj kurac. :yes:
Korisnikov avatar
By blenta
za potrebe ispravke posta zamislite da se zovem Alija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2653678#p2653678]Almano napisao:[/url]

Dakle, primetio sam da se previse koristi termin holokaust i tamo gde mu je mesto i tamo gde ocito nije.
Moje pitanje je: Gde se zavrsava holokaust a pocinju promisljeno i svesno da se poricu jevreji kao drustveno prihvatljivi?
Evo zasto:
holokaust, kao i svi genocidi, su iracionalni, oni se baziraju na upinjanju jedne strane da glumi zrtvu i sto je najgore fatalna je po drustvo.
Ali sta ako neki pametan i mudar arijevski filozof izvede zakljucak da jevreji nisu drustveno prihvatljivi? Je li on antisemita? Jer je njegovo negiranje holokausta samo stav lisen mrznje, straha i predrasuda.
Da li kada neki jevrej iz principa ili mozda cak kontraafiniteta odluci da nije jevrej treba da bude prozvan antisemitom?
Cini mi se da je posle predrasuda drugi najveci izazivac holokausta to urlanje na sve sto se ne uklapa u nasu arijevsku viziju sveta. Pa sta ako neki lekar (mengele) smatra da je biti jevrej poremecaj? Mene pocinje da brine tek kada on pocne da se protivi mojoj slobodi da budem jevrej i da to javno priznam, kada hoce da me strpa u cetiri zida.Primetio sam da neki cionisticki aktivisti brisu ljude sa liste prijatelja cim kazu da smatraju da je holokaust izmisljotina iako po meni oni nisu antisemiti.
Ne kazem da su svi oni u pravu, samo kazem da stavovi ne moraju uvek da proizilaze iz realnosti kao sto ne moraju da proizilaze iz zdravog razuma.
:TAKBIIIIIR:
:pacmanjede:
Korisnikov avatar
By blenta
btw ispravio sam ti i gomilu gramatike - you're welcome

edit:
i potencijalno ostavio par gramatickih gresaka jer ideju nemam sta si tia reci
Korisnikov avatar
By *deni*
Pametne i kurentne osobe mi vazda draže moju sisu. Blenta. :mokrasam:
Korisnikov avatar
By Almano
Tema mozda deluje sokantno ali trebalo je da vidite da ja preispitujem pojam homoFOBIJA, a ne da li je homoseksualnost drustveno prihvatljiva ili ne. Po pitanju ljudskih prava moj stav je jasan i nedvosmislen. Moglibiste da obratite malo vise paznje na temu.
Da dodam: Ima ljudi koji podrzavaju gay brakove pa opet samtraju da je homoseksualnost poremecaj, jesu li oni homofobi?
A za greske oprostite, posle neprespavane noci svasta se pise...:)
Korisnikov avatar
By Almano
E vidis, problem je bas u tome, u tom nazivu... homofobija jeste fobija ali je vremenom taj izraz poceo da se koristi za sve i svasta. Samo kazes nekom da je homofob i odmah umislis da si mu pobio sve argumente.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne, homofobija nije fobija (ne znam da li je ikada bila), bas kao sto parada ponosa nije zaista parada stvarnog ponosa, kao sto kompjuterski mis nije zaista stvarni mis itd.

homofobija je skup stavova/misljenja koji su, pa, cisti shit, i skupa i pojedinacno. ako si homofob ne znaci da si uplasen nego da ispadas kreten koji ne moras da budes.
Korisnikov avatar
By blenta
@almano

da, ljudi koji smatraju da je homoseksualnost poremecaj su homofobi
tvoj stav glede ljudskih prava je da bi se bolje uklopio u neki serijat -
jer smatras da bi homoseksualnost eto mogla biti poremecaj

isto tako u prvom postu pomenuo si muskarce koji su homoseksualci ali ih ne zanima sex sa muskarcima.
wtf - poenta bivanja HOMO SEKSUALAN je da te privlaci isti pol

shodno tome da, tvoj stav glede ljudskih prava je jasan i nedvosmislen i isijava u maltene svakoj temi
mozda mislis da to sto si se poprcao (lemme take that back) - trljao ili frottovao o nekog lika
te cini mnogo naprednim i otvorenog uma
no tvoje znanje i osvescenost glede ljudskih prava, civilizacijskih vrednosti u 2014 i naposletku sopstvene seksualnosti je na nivou zadriglog neobrazovanog no vrlo religioznog (no samo situaciono razume se) kamiondzije

kamiondzija je razume odrastao u nekoj pakistanskoj zabiti

Slika
Korisnikov avatar
By blenta
evo sa tog tvog linka upravo ono sto ti korvin i anahedonja rekose

ističu da psihološka i psihijatrijska struka ne poznaju psihičku bolest sa takvim nazivom, te da se kod ljudi nesklonih homoseksualcima ne vidi nikakvog straha od homoseksualaca - što bi bio preduvjet da se govori o "fobiji".

sad pogledaj slicicu iznad
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2653706#p2653706]Almano napisao:[/url]Ma sta ja serem, nisam izmislio hladnu vodu, evo vam kada se pozivate na wikipeiju, pa citajte:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Homofobija" target="_blank
Blento, ne vredi ti obijasnjavati... ne citas pazljivo...
U ovom članku je uočen jednostrani prikaz teme. (Rasprava)
Članak je potrebno nadopuniti na način da prikazuje i druga gledišta.

Here you go, a real article, hun...
http://en.wikipedia.org/wiki/Homophobia" target="_blank
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2653678#p2653678]Almano napisao:[/url]Primetio sam da neki aktivisti brisu ljude sa lisete prijatelja cim kazu da smatraju da je homoseksualnost poremecaj
Pametno.

Ne može se puno toga generalizirati, ali homofobija je zato vrlo zahvalna na području zaključivanja s jedne karakteristike na cjelokupni karakter nekog čovjeka.

Naime, gotovo je nemoguće naći homofoba koji je po svim ostalim osjetljivim pitanjima društvenih manjina i društveno ugroženih skupina, tolerantan i pozitivno angažiran. Svi homofobi koje znam su ujedno i šovinisti, ksenofobi, nacionalisti i rasisti. Dakle, riječ je o jednom cijelom paketu strave i užasa u jednoj osobi.

Homofobija je jedan od tumora društva koji se ni na koji način ne bi smio tolerirati.

homofob = kreten
Korisnikov avatar
By Almano
Aven, moja iskustva nisu takva, poznajem dosta ljudi koji imaju ''diskutabilna'' uverenja o homoseksualnosti a zapravo su divni. Nekako mi tvoje tvrdnje nisu uverljive. Ja se trudim se ne ponasam kao da se ceo svet vrti oko mene i da ne bacam u top sve sto mi ''ne mirise''...
By Aven
Zbilja ne znam što imam raditi s osobom koja u današnje vrijeme dostupnosti informacija i znanstvenih istraživanja (čiji rezultati već više od 40 godina potvrđuju homoseksualnost kao samo jedan od varijeteta seksualnog identiteta), tvrde da je homoseksualnost poremećaj, ili još bolje - bolest.

Ima toliko divnih ljudi i stvari na koje bih radije potrošila svoje vrijeme i energiju.
Korisnikov avatar
By Almano
Dobro, ali to sto si rekla da su svi sovinisti i ne znam kakvi, to ne stoji... Ni ja se ne druzim bas sa takvima samo sam korektan prema njima...
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2653705#p2653705]blenta napisao:[/url]@almano

da, ljudi koji smatraju da je homoseksualnost poremecaj su homofobi
tvoj stav glede ljudskih prava je da bi se bolje uklopio u neki serijat -
jer smatras da bi homoseksualnost eto mogla biti poremecaj

isto tako u prvom postu pomenuo si muskarce koji su homoseksualci ali ih ne zanima sex sa muskarcima.
wtf - poenta bivanja HOMO SEKSUALAN je da te privlaci isti pol

shodno tome da, tvoj stav glede ljudskih prava je jasan i nedvosmislen i isijava u maltene svakoj temi
mozda mislis da to sto si se poprcao (lemme take that back) - trljao ili frottovao o nekog lika
te cini mnogo naprednim i otvorenog uma
no tvoje znanje i osvescenost glede ljudskih prava, civilizacijskih vrednosti u 2014 i naposletku sopstvene seksualnosti je na nivou zadriglog neobrazovanog no vrlo religioznog (no samo situaciono razume se) kamiondzije

kamiondzija je razume odrastao u nekoj pakistanskoj zabiti

Slika
Eto, ovo je razlog zbog koga se vredi blesaviti, animirati, dosađivati i pričati. blentavi je aktivista, ne mrzi ga da radi i laje pro bono. :love::fancyklap:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2653720#p2653720]Almano napisao:[/url]Dobro, ali to sto si rekla da su svi sovinisti i ne znam kakvi, to ne stoji... Ni ja se ne druzim bas sa takvima samo sam korektan prema njima...
Ti si jedna materijal girl, voliš da se uvlačiš u guzicu onima za koje misliš da će ti biti od koristi. Pa ako utvrdiš da neće, onda se okrećeš drugom čmaru . Tako ?
Korisnikov avatar
By Almano
Ma sve si pogodio. Glavna korist koju obicno izvlacim je mrznja, jer eto, ne volim da biram stranu nego jednostavno uzimam od svega ono sto mi se dja. Na srecu, ima ljudi koji to postuju pa nisam sam...:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!