[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649969#p2649969]2kune napisao:[/url]denika dušo, sjedi... 1
ako si sada seoska frizerka, koji kurac si gubio 4 godine života na pravo? i koji kurac je država tebi priuštila studij prava umjesto da ti je samo platila školu za frizeraj? i kad već država plaća pravnike da budu frizeri, koji se kurac na sudu barem ne nose perike? sve je naopako... sve...
ako je spas u privatnoj proizvodnji, koji kurac treba istu poticati državno? kakav je to spas ako treba poticati? valjda je spas biznis koji se isplati sam od sebe... sve naopako... sve...
u pravom kapitalizmu ne treba vlast popovati u čemu je spas već mora stvoriti stabilan zakonski okvir za privatni biznis pa će privatnici sami izmislitii u čemu im je spas i što im se isplati...
isto tako vlast ne treba da brine kolika je plaća u privatnom ili državnom sektoru već treba da zakonski definira minimalac i radnička prava za sve ljude pred ustavom i zakonima jednake i da ih se drakonski drži... kakav bre državni i privatni sektor? pu, pu, pu! sram ga bilo hohštaplera...
Sasvim, samo znaš kako, govorimo o vremenu kad je Sloba još bio na vlasti. O drugoj polovici devedesetih. Tad još nije bilo ovih fensi privatnih fakulteta, pa ako ti se ne sviđa državni Pravni fakultet, a imaš love, ti samo preskočiš na privatni Pravni fakultet, gde uplatom školarine kupuješ praktično i prelazne ocene na ispitima. Toga tada nije bilo. Imaš jedan jedini relevantni, državni Pravni faks i to ti je to.
Elem, fakulteti su tada imali kvote za prijem određenog broja studenata - brucoša - budžetlija, sufinansirajućih i samofinansirajućih, s tim što je školarina za su i samofinansirajuće bila, za današnje uslove, smešno niska. Nekih 100 tadašnjih maraka, iliti 50 današnjih evra. Znači, svako ko je godišnje mogao da izdvoji 100 dojče maraka, mogao je i da ponese naziv samofinansirajućeg studenta. Na neki način, možemo uzeti da su svršeni pravnici i tada, a i danas u velikom broju projektovani za samozapošljavanje, jer advokatura jeste neka vrsta samostalne delatnosti preko sopstvene advokatske kancelarije. Ne ? No, pošto mene jako mrzi da polažem pravosudni ispit, a još manje imam ambiciju da se bavim advokaturom, okrenuo sam se drugim delatnostima. Jedino bih mogao da budem direktor nekog finog, javnog preduzeća, no pošto za tako nešto nisam povoljno pozicioniran, niti povezan, o toj soluciji trenutno i ne razmišljam, već makaze u šake, pa kreši kose i meći 'ladne trajne.