Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Laerem
Slika

Upravo sam pogledao genijalnu epizode Veepa u jeci predizborne kampanje, gdje medijski savjetnik Selene (potpredsjednice) predloži da započne svoj govor o abortusu sa:
"As a woman..."
- “No, no, no, I can’t identify as a woman! People can’t know that. Men hate that. And women who hate women hate that, which, I believe, is most women.” :lol:

Uglavnom, mislim da persifliraju ovakve golubice:

http://womenagainstfeminism.tumblr.com/" target="_blank

Your thoughts?
Korisnikov avatar
By Zvonki
Slika Ovo je isto sto bih i aj rekao na ovu temu,jednakost izmedju muskarca i zene da,feminizam koji cilja na nadmocnost zena nad muskarcima ne..
I jos nesto aj ovde na tambliru ne vidim da je iko anpisao da mrzi zene,tako da je naziv teme besmislen,da si anpisao zene koje ne vole feminizam imalo bi smisla ali zene koje mrze zene nema nikakvog smisla
Korisnikov avatar
By Blady
Ti zvonki ne vidis nigde smisao zapravo...
Cinjenica je da feminizam postoji sa razlogom, a taj razlog ste vi, muzjaci.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Mozda se ove zene plase da ce im feministkinje razjuriti ili obeshrabriti muskarce da im prilaze or turn them into gay(?) odnosno da je femenizam na neki nacin okrenut protiv muskaraca.

Bilo je i 60ih i 70ih zena, majki, supruga koje su bile protiv feminizma, kao da je polozaj zena tada bio sasvim zadovoljavajuci, (jer je istorijski gledano bio bolji nego sto je ikad do tada bio), a istina je da su se te feministkinje tada izborile za nesto sto ove dame sa fotografija danas uzimaju zdravo za gotovo.

annie lennox kaze kratko i jasno
Korisnikov avatar
By V25
Meni su dovoljni komentari žena akonto lepote drugih žena na portalu "Blic žena" (OBOŽAVAM taj portal i dodajem da je to najmizoginije štampano i online izdanje u Srbiji). Eto 3 puta napisah reč žena u jednoj rečenici. Negde je i toliko puta jača netrpeljivost nego uobičajena.

Česti problemi čitateljki:

1. Ako je ličnost o kojoj se priča lepa i poznata onda je to sindrom "sito pa besno",
2. Svaka lepa žena je od plastike,
3. Svaka zgodna žena nije rađala,
4. Svaka žena koja ne zbori o sadnicama i bebama nije normalna,
5. Ako je reč o lepoj obrazovanoj ženi, ta se preko kurca vinula u visine.

Ipak najbolje mi je kada krene histerija i pljuvačina oko neke random žene koja za sve nas nema ni ime ni prezime, nego npr. jede grožđe na fotki u članku o zdravoj ishrani. Komentari: "Sad oni hoće da sve mi ovako izgledamo!!!"

Ja sam uvek u fazonu "Wtf?". I onda se tu nađe par degenerika koji prave komentare a la "Lepota poroka", kako kod kuće imaju "međeda" (jer su nam sve srpske žene takve!?!?!?!) a ove sa fotki su prave "kurconatikače".

E tada sam vala i ja feministkinja, i mislim se - neš ga majci, tamo skriven iza nekog kompa sa stomačinom kao trudnica u šestom mesecu da kenjaš kako ti je žena loša jer si joj da prostiš raskesao pičku od 4-5 porođaja i načinio je praljom i sluškinjom. To je moja percepcija tamošnjeg čitalaštva.

Da, feminizam jeste neophodan, ali je i on izvitoperen u neku ruku. Sve je ok dok ne dođe do momenata: "Ja sam žena i samo zato što sam žena svi treba da mi se sagnu", "Ja sam žena i moja profesija i funkcija je da nabijam ljudima na nos da sam žena", itd. Da ne širim - shvatate poentu.
Korisnikov avatar
By V25
Pa znam, ali objasni ti to tim ženama koje zbore tako.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648048#p2648048]Laerem napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648037#p2648037]Blady napisao:[/url]Ti zvonki ne vidis nigde smisao zapravo...
Očito, problem je i širi od toga. Seksizam ne bira spol, jednako kao što homofobija ne bira orijentaciju.
Naravno da nije sve u tome, ali on je neko ko ni to ne razume pored ostalih stvari.
Nadam se da se ovaj seksizam ne odnosi na mene, jer bi to bilo apsolutno netacno.

Feminizam ne bi ni postojao, niti lgbt organizacije, niti mnoge druge, da je drustvo ravnopravno.
I da, govorim to iz svog ugla jer sam zena.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648038#p2648038]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648037#p2648037]Blady napisao:[/url]Ti zvonki ne vidis nigde smisao zapravo...
netacno bleki, zvonki samo ne vidi nista.
"samo" :lol:

Ot - Razumljivo je to sto su one anti feministkinje, ni one ne bi morale da kenjaju da se zene posmatraju ravnopravno, ali to trenutno nije takva situacija, i ne znam da li ce ikada promeniti.
Pored tih zena koje npr mrze muskarce, postoje i one koje ne mrze muskarce ali mrze nacin na koji se tretiraju i naravno, postoje i one koje su sasvim ok sa tim da se tretiraju kao govna.
Toga ce biti uvek.
Korisnikov avatar
By Blady
@[zvonkion] - Bez tvog TATE I tvoje MAME ne bi bila ovde pisala ove gluposti,zar ne a da bi tvoji tata i mama tebe napravili onda su verovatno jedno drugo postovali i voleli se medjusobno tako da nemoj da srati po forumu i odrasti vise... [zvonkioff]

A tebi zvonki svaki put kada mi spomenes roditelje, gurnem palamar u ankicu jer vidim da te bas svrbi.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Da li je Zvonki svestan da mu je argument identičan anti-gej retorici Obraza & co?

Povračaču.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Viktor :lol:

anhedonie lepo kaze, cilj da zene vladaju svetom samo sto su zene nije feminizam, mada sigurno ima i takvih , ali ne mozemo samo zato sto nam to tako zvuci da citav feministicki pokret percepiramo kroz taj, da kazem, ekstremni stav. Plus, mnogim, ali mnogim feministinjama se
prepisuje da zele da vladaju svetom, a da to uopste nije tako.
Zena koja je ljuta na muskarce ima dovoljno nelicnih razloga da to bude, gledano kroz istoriju, ali i danasnjicu po citavom svetu.

Ne moze se reci feministkinje nabadaju na nos to sto su zene, to je kao kad neko strejt kaze "gejevi misle da treba da budu zasticeni kao polarni medvedi" ili da "nabijaju na nos sa svojim pravima, pa su zato estremni i dosadni, a vec imaju ista prava kao strejt ljudi".
To je naravno daleko od istine.

Mozda sam smorio sa ovim poredjenjima sa lgbt ali ja feminizam shvatam ne samo intelektualno, vec i emotivno, tj. mogu donekle da se stavim u poziciju jer sam kao gej dozivljavao diskriminacije koje neko ko nije gej ne moze da pojmi.

btw, drago mi je da se barem jedna zena uljucila u sve ove diskusije o zenama. blady rules :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Jos se cudim, sta je muzjacima u poslednje vreme, pa se otvaraju ovakve teme :lol:
Ej uljucila sam se, jos se moram boriti za svoja prava u ovakvim temama, pored zvonkija :smeh:
Korisnikov avatar
By *deni*
Tema koja mi nije do kraja jasna. Dosta sam razmišljao o njojzi ( temi ) i za ovu priliku bih naveo samo jedno moje zapažanje.
Čini se da postoji tendencija da se žene i dalje ne shvataju ozbiljno.
Na primer, koliko filmskih komedija postoji u kojima muškarac tuče ženu ? To je uvek tragedija, drama.
A kad žena tuče muškarca, to je retko drama, a najčešće, možda i po pravilu - komedija.
Sad sam maločas gledao film '' Norbit '' i to mi palo na pamet. Raspjuša u tom filmu brutalno, fizički zlostavlja Norbita i tome se smejemo kao ludi.
Zanimljiv fenomen.
Korisnikov avatar
By V25
Mislim da je Živko Nikolić lepo predstavio tu žensko-žensku mržnju u mom omiljenom domaćem filmu "Čudo neviđeno". I to baš u ovom klipu.

Korisnikov avatar
By *deni*
Imaš toga i u '' Maleni ''. I u tom filmu je primenjen kliše da '' ružne '' žene - baba brke mrze lepše i mlađe od sebe.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648116#p2648116]Mage napisao:[/url]Sexism hurts both women and men

https://www.facebook.com/TheUltimateQuo ... 8120607050" target="_blank

da se nadovezem na denijev zakljucak da je smesno i zabavno ako npr zena tuce muskarca, jer je ona po pravilu slaba, sto automatski njega cini jadnim i pateticnim, a ne zrtvom nasilja.
Ili, da odemo dalje - tako nešto nije moguće u praksi, ne dešava se, zato je smešno na nivou fantazije.
Korisnikov avatar
By *deni*
Jao, jeste, pardon. Baba brka ( koju glumi majka Maje Volk :lol: ) je prećutna lezbača u tom filmu, ne mrzi nikoga, ali nije baš ni friendly, osim kad krene u kafanu da loče. :lol:
No, ali opet i ovde mrze '' kurvu '', ženu koja je atraktivnija od njih svih zajedno za jedno 200 posto.
Korisnikov avatar
By antibiotic
baba brka kaze "sto nisam musko" i pljune zbog mrznje prema mladjim slobodnim zenama, kao sto kaze deni, a ne sto bi je kresnula. tj. kresnula bi je ona da je musko, ali iz mrznje.
barem tako ovaj insert nagovestava. nisam gledao film.
Korisnikov avatar
By Macan86
ok,ja kao neko ko je pokušavao da ogdglumi žensko mogu da kažem da tu ništa ne razumem(zato mi i nije išla ta gluma,očigledno).ok...razumem to da mogu da se međusobno mrze kad krenu da doživljabvaju jedna drugu kao rivale oko nečega(bilo čega)...ali da se mrze oko toga što jedne hoće da im bude bolje a druge neće to,e to mi nije jasno. :pizzle:
Ne ide mi u glavu šta te imaju protiv feminiskinja kad da nije bilo feminiskinja one ne bi imale pravo ni da glasaju ni da rade...i šta je to u vezi feminizma toliko strašno?
Korisnikov avatar
By Hys.
Spor mi net pa ne mogu lepo sve da procitam i vidim, pa bih samo rekla onako kao 1. od milion i jedne stvari koje mi padnu na pamet kad je ova tema u pitanju, da jedini problem koji kontunuirano imam sa zenama je da im zameram kad kazu da "nikako nisu feministkinje".
Iz mnogo razloga, mhm.
Korisnikov avatar
By Hys.
E u kurac sad postovala ova militantna lezbača pa sam se potrudila da pročitam temu.

Bolje da nisam, oj živote moj :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!