Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Već godinu dana se nalazim u situaciji da se više puta nedeljno, na mestu koje posećujem, susrećem sa momkom koji mi se svideo kao nijedan ranije. Od momenta kad sam ga ugledao - odlepio sam, i to me drži nesmanjenom žestinom i sada, nakon cele godine. Emotivno se vrtim u začaranom krugu, funkcionišem koristeći poslednje atome snage, a polako moja frustriranost počinje da uzrokuje i zdravstvene probleme. Ima li izlaza iz tog kruga i kako se do njega stiže?

Mesec dana nakon početka naših sustretanja na istom mestu smo se i upoznali, ali nismo daleko odmakli od uobičajenih kraćih razgovora, niti je naš odnos poprimio neki intimniji karakter. Ja već neko vreme izbegavam susrete s njim, jer vidim da je u hetero vezi i da tu za mene nema neke šanse, pogotovo što nisam neki napucani frajerčina koji bi u njemu probudio makar radoznalost da proba kako je biti sa osobom istog pola. S druge strane, iako ima devojku, ne deluje mi emotivno ispunjeno zbog toga. Takođe, vidim da voli fensi da se oblači, da pravi fensi frizure, da pivo ispija na fensi mestima, voli da se slika i bezbrojne fotke postavlja na Instagram (vidi se da je svestan svog izgleda i to prilično zna da koristi), a i njegov odnos prema najboljem drugu mi na fotografijama deluje prilično intimno. Da sam negde u inostranstvu, kad bih ga sreo na ulici, pomislio bih da je velika verovatnoća da je gej.

Često puta premotavam u glavi misli koje bih mu rekao, tj. napisao kad bih znao da na to “naše” mesto više neću morati da dolazim i da sam dovoljno daleko da budem siguran da mi nakon te izjave ljubavi ne može eventualno nauditi on ili njegovi drugari. Iako ga procenjujem kao korektnog lika, nikad ne mogu sasvim sigurno znati da li bi moje pismo čitao iskreno saosećajući sa mnom (bez obzira na naše razlike), ili bi ga čitao pred drugarima, ironično i sa podsmehom. Nemam hrabrosti da mu svoja osećanja priznam uživo kroz razgovor, a mana pisane forme je da “ostavlja trag” koji neko može da zloupotrebi i da mi napravi ozbiljan problem, na primer na poslu, i uopšte, u društvenom životu, jer nemam potrebu da baš svi znaju da sam gej.

Kakva su vaša iskustva? Da li ste se pokajali što ste se petljali sa nekim ko sebe deklariše kao heteroseksualca, iako ste vi u njemu videli i neku gej notu?
Da li ste nekada imali osećaj da će vam teret pasti sa duše ako konačno nekom priznate koliko ste zaljubljeni u njega, a da pri tom procenjujete da je taj neko slabo zainteresovan za vas? Da li je nakon toga taj teret stvarno olakšao, pod geslom “the word is out” ili je još više otežao osećaj da je umrla i zadnja nada da će vam emocije ikada biti uzvraćene?
Da li je to pucanj u prazno, hrabri pokušaj da pridobijete željenu pažnju ili ludost koju lako možete platiti suočavanjem sa neprijatnostima koje mogu uslediti?
Zaljubljenost i slijepu ljubav uvijek prati ludost. Pogotovo ako se zaljubiš u str8 osobu.
Imaš 2 mogućnosti, jedna je da mu se autuješ i priznaš svoja osjećanja, a druga da ga zaboraviš. Nijedna opcija nije laka.
Bilo bi dobro da se više preokupiraš nekim stvarima koje voliš, radi nešto kreativno, neki hobi pronađi...muzika, bilo koja umjetnost...Izlazi češće, pokušaj da upoznaš što više ljudi svoje seksualne orijentacije, vrlo lako možeš da upoznaš nekoga novog, vrijednog truda.
Evo forum je dobar početak za tako nešto i uopšte za liječenje ljubavnih jada.
Korisnikov avatar
By Hys.
Meni najiskrenije nije jasno zasto se toliko gej ljudi zalepi za nekog ko je strejt i tako sam sebe sabotira.

I nije to neka ne znam ni ja koja ljubav kad ne znate maltene nista o jedno o drugom. Ne mogu ovakve stvari da shvatim ozbiljno - nisam mogla ni sa 16 godina a kamol sada.
Korisnikov avatar
By sin-me-materin
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646506#p2646506]Hys. napisao:[/url]Meni najiskrenije nije jasno zasto se toliko gej ljudi zalepi za nekog ko je strejt i tako sam sebe sabotira.

I nije to neka ne znam ni ja koja ljubav kad ne znate maltene nista o jedno o drugom. Ne mogu ovakve stvari da shvatim ozbiljno - nisam mogla ni sa 16 godina a kamol sada.
U želji da post koliko-toliko svedem na pristojnu dužinu, nisam ulazio u detalje, koji su često i najbitniji. Svakako da sam o njemu u međuvremenu saznao mnogo stvari, u početku kopajući po netu (koji on veoma intenzivno koristi i nesvesno ostavlja čak i one informacije koje bi neko mogao da zloupotrebi), a kasnije od ljudi za koje sam saznao da ga poznaju i da rade s njim (naravno, moje raspitivanje nije bilo napadno i providno). Upoznat sam sa njegovim razmišljanjima na mnoge teme i načinom na koji komunicira s ljudima.
Razumem i tvoj post, i zahvaljujem ti na pristojno iskazanom neslaganju.
A o tezi da podsvesno sabotiram sebe razmisliću ozbiljno.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646491#p2646491]Dr_Shortbus napisao:[/url]Zaljubljenost i slijepu ljubav uvijek prati ludost. Pogotovo ako se zaljubiš u str8 osobu.
Imaš 2 mogućnosti, jedna je da mu se autuješ i priznaš svoja osjećanja, a druga da ga zaboraviš. Nijedna opcija nije laka.
Bilo bi dobro da se više preokupiraš nekim stvarima koje voliš, radi nešto kreativno, neki hobi pronađi...muzika, bilo koja umjetnost...Izlazi češće, pokušaj da upoznaš što više ljudi svoje seksualne orijentacije, vrlo lako možeš da upoznaš nekoga novog, vrijednog truda.
Evo forum je dobar početak za tako nešto i uopšte za liječenje ljubavnih jada.
Hvala, DR_SHORTBUS! :sesir:
Korisnikov avatar
By Madonna
Prvo, popaj i his lepo kazu
Drugo, odgovor na ima li svrhe zavisi od svrhe, sta je za tebe svrha, da se olaksas ili da odjebe i ribu i ima slas'an seks sa tobom cim mu kazes? Ako je prvo onda ima svrhe. Ako je drugo, nema.
Trece, sabotiranje sebe bih ja preformulisao u strah od ikakvog odnosa a.k.a. popaj rece -emocionalna nezrelost, sto rezultira nesvesnim zaljubljivanjem u nedostizno tj. impossible to obtain. Ok, ne kazem da u nekom bajkovitom scenariju, gde je on secretly gay i ceka da ga neko kao ti (sta znaci ono napucani baja? :radosnice: pa ne zele svi napucanog baju :smeh: ) startuje, to nije moguce, ali znamo da su sanse da se vodis verom i nadom a ne realnoscu i iskustvom stecenim simply by living in this cruel world :drama: - zanemarljive
Emocionalna nezrelost,mani se corava posla,ja sam imao kao klinac takvo iskustvo i umalo da najebem,hocu reci da ces sebe smao bzvz muciti i gubiti vreme,cak i da mu kazes da si gay i da se lozis na njega postoji mogucnost da on kaze "Da sve je to bajno ali ti nisi moj tip" OH SNAP!!!
Te bolje se druzi sa gejevima i naicices neko kome ces se svideti i imacete neku lepu vezu
Korisnikov avatar
By IriS
znači, ako sam dobro razumela...vas dvojica se površno poznajete.
ti si saznao svašta o njemu kopajući okolo na razne načine.
sada ti misliš da njega poznaješ. ali nemoj da zaboraviš da on tebe I DALJE površno poznaje.
izjaviti ljubav u takvoj situaciji, samo te u njegovim očima može napraviti stalkerom...što negde, realno i jesi.

ako hoćeš nešto sa tim tipom, potrudi se da više iskontaktirate, da ON TEBE malo bolje upozna, pa onda izjavljuj ljubav. ovako, samo ćeš produbiti svoj problem. i na sve to, nisi siguran da li je homo ili hetero.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646521#p2646521]MDNA napisao:[/url]Prvo, popaj i his lepo kazu
Drugo, odgovor na ima li svrhe zavisi od svrhe, sta je za tebe svrha, da se olaksas ili da odjebe i ribu i ima slas'an seks sa tobom cim mu kazes? Ako je prvo onda ima svrhe. Ako je drugo, nema.
Trece, sabotiranje sebe bih ja preformulisao u strah od ikakvog odnosa a.k.a. popaj rece -emocionalna nezrelost, sto rezultira nesvesnim zaljubljivanjem u nedostizno tj. impossible to obtain. Ok, ne kazem da u nekom bajkovitom scenariju, gde je on secretly gay i ceka da ga neko kao ti (sta znaci ono napucani baja? :radosnice: pa ne zele svi napucanog baju :smeh: ) startuje, to nije moguce, ali znamo da su sanse da se vodis verom i nadom a ne realnoscu i iskustvom stecenim simply by living in this cruel world :drama: - zanemarljive
Priznajem, tvoj post je veoma otrežnjujuć. Pri tom imam u vidu i moje razgovore sa tri prijatelja, kojima sam se autovao (baš zbog ovog „slučaja“). Naravno, niko od njih mi nije rekao da na problem gledam emotivno nezrelo, verovatno nisu hteli da me povrede. Zbog toga mi je drago što sam svoj problem izneo ovde, makar i u veoma skraćenoj verziji, jer ljudi ovde nemaju „moralnu obavezu“ da me maze poput prijatelja. I to je dobro. Dotakao si se i kratko ali jasno obrazložio sve najvažnije aspekte problema, počev od mog tumačenja svrhe izjave ljubavi, fiksacije za ljude sa kojima bi ostvarivanje veze verovatno bilo veoma teško i neizvesno, pa do moje sklonosti ka verovanju u verzije scenarija koje su malo verovatne.
Spomenuo si i moj strah od ikakvog odnosa. U pravu si, on svakako postoji, ne samo zato što nikad nisam bio u gej emotivnoj vezi, pa je tu i strah od nepoznatog, već ima još nešto. Intenzitet onog što već godinu dana osećam prema ovom momku naterao me je da konačno napravim veliki korak u svom životu – da se autujem najbližim ljudima (do tad niko nije znao da sam gej). Moja autovanja troma prijateljima prošlo je kako treba, ali autovanje roditeljima završilo se jako loše. Iako živim odvojeno od njih, vezan sam za svoju porodicu, a moji roditelji su me nakon mog autovanja pismom – odbacili. Mesec dana su trajali moji bezuspešni pokušaji da uspostavim kontakt sa njima. Nakon toga, nekako smo krenuli da komuniciramo, naslušao sam se brdo bljuvotina u vezi sa mojom prirodom, pogotovo od majke, a šlag na torti je bila pretnja (koja i danas, sa nešto ublaženim tonom važi), da ću, ukoliko budem „živeo gej životom“ biti izbačen iz stana u kom živim (moji roditelji imaju pravnog osnova da zatraže da napustim stan) i da ću morati da zaboravim na porodicu. Sve mi to veoma teško pada, bez obzira što je početna ljutnja roditelja, čini mi se, zamenjena sažaljenjem prema meni, u smislu da me žale kao „robu s greškom“ i strahuju šta će biti sa mnom u životu, pošto se tako namestilo da ne samo što sam jedinac, već nema ljudi mojih godina ni u nekoj bližoj rodbini.
Toliko me je pritiskalo s jedne strane to što mi emocije opet odlaze na nekog ko mi ne uzvraća, a sa druge strane zbog problema sa roditeljima, da sam samoinicijativno krenuo kod psihologa. Ona mi je pomogla više da shvatim ponašanje svoje majke i da se izborim sa time što mi se porodično tlo drma pod nogama, nego što smo se bavili mojom fiksacijom. Ali svakako, doktorka mi stalno sugeriše da bi trebalo više da se krećem na mestima gde mogu da upoznam ljude iste orijentacije. S obzirom da nisam iz Beograda, takvih mesta u blizini baš i nema mnogo, ali učinio sam korak u tom smeru nedavno i potrudiću se da nastavim da izlazim više na takva mesta, mada uopšte nisam ljubitelj izlazaka, pogotovo ne u neke kasne noćne sate. Oduvek sam više voleo da se zanimam kod kuće, ali u mom slučaju to nije praktično... :)
Samo kratko, ono što si spomenuo da ne žele svi napucanog baju – naravno da su ljudi različiti, radi se samo o mojoj konkretnoj proceni za dotičnog čoveka, imajući u vidu šta on veliča, s kime se druži, kako provodi većinu svog slobodnog vremena...sa svim tim stvarima sam upoznat i imajući sve to u vidu sam napisao taj svoj utisak konkretno za njega.
Nekad je najbolje da ti neke stvari kažu ljudi koji su u poziciji da problem sagledaju objektivno. Hvala!

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646561#p2646561]Zvonki napisao:[/url]Emocionalna nezrelost,mani se corava posla,ja sam imao kao klinac takvo iskustvo i umalo da najebem,hocu reci da ces sebe smao bzvz muciti i gubiti vreme,cak i da mu kazes da si gay i da se lozis na njega postoji mogucnost da on kaze "Da sve je to bajno ali ti nisi moj tip" OH SNAP!!!
Te bolje se druzi sa gejevima i naicices neko kome ces se svideti i imacete neku lepu vezu
U pravu si, za takav scenario („sve je to bajno, ali nisi moj tip“) postoji značajna verovatnoća. Hvala ti!

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646576#p2646576]IriS napisao:[/url]znači, ako sam dobro razumela...vas dvojica se površno poznajete.
ti si saznao svašta o njemu kopajući okolo na razne načine.
sada ti misliš da njega poznaješ. ali nemoj da zaboraviš da on tebe I DALJE površno poznaje.
izjaviti ljubav u takvoj situaciji, samo te u njegovim očima može napraviti stalkerom...što negde, realno i jesi.

ako hoćeš nešto sa tim tipom, potrudi se da više iskontaktirate, da ON TEBE malo bolje upozna, pa onda izjavljuj ljubav. ovako, samo ćeš produbiti svoj problem. i na sve to, nisi siguran da li je homo ili hetero.
Da, svestan sam da on o meni ima mnogo manje informacija nego ja o njemu. Hteo ili ne, moram da zapazim i to da se nešto baš i nije potrudio da uspostavi posebno prisan kontakt sa mnom, bez obzira što za to ima instrumente (jer smo „prijatelji“ na društvenim mrežama, a zahtev za „prijateljstvo“ je poslao on, jer sam mu putem Fejsa poslao nešto u vezi sa mojim poslovnim aktivnostima, za koje je izrazio interesovanje). Ali, zna se, kada je neko za tebe emotivno zainteresovan, naći će razlog da komunicira više sa tobom, a ne samo povremeno i ograničeno u vezi sa jednom temom, kao što je ovde slučaj... :(
U pravu si, nisam siguran da li je homo ili hetero, ali utisak mi je da ni on nije siguran u to...
Korisnikov avatar
By Madonna
Hvala i tebi na odgovoru, bas si fin. Isto je i meni svojevremeno govorila moja doktorka, tako da, iz licnog iskustva - istina, vecinu problema tog tipa (zblizavanje, odnosi) ces verovatno resiti kad pocnes da izlazis, da se kreces medju ljudima koji su kao ti... basically - kad budes "na sceni" :krezavi:
Sto se roditelja tice, tu vec ne mogu da ti pomognem, zao mi je sto im je bilo sta (ponos, stid, bruka, komsije) prece od jedinog deteta, ali avaj, licno sam se uverio da roditeljstvo neke ne menja, i da se ja pitam takvi roditelji ne bi trebali to ni da budu in the first place. pozz @otvarac teme
Korisnikov avatar
By sin-me-materin
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646595#p2646595]MDNA napisao:[/url]Hvala i tebi na odgovoru, bas si fin. Isto je i meni svojevremeno govorila moja doktorka, tako da, iz licnog iskustva - istina, vecinu problema tog tipa (zblizavanje, odnosi) ces verovatno resiti kad pocnes da izlazis, da se kreces medju ljudima koji su kao ti... basically - kad budes "na sceni" :krezavi:
Sto se roditelja tice, tu vec ne mogu da ti pomognem, zao mi je sto im je bilo sta (ponos, stid, bruka, komsije) prece od jedinog deteta, ali avaj, licno sam se uverio da roditeljstvo neke ne menja, i da se ja pitam takvi roditelji ne bi trebali to ni da budu in the first place. pozz @otvarac teme
:sesir:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646488#p2646488]sin-me-materin napisao:[/url]Ja već neko vreme izbegavam susrete s njim, jer vidim da je u hetero vezi i da tu za mene nema neke šanse, pogotovo što nisam neki napucani frajerčina koji bi u njemu probudio makar radoznalost da proba kako je biti sa osobom istog pola. S druge strane, iako ima devojku, ne deluje mi emotivno ispunjeno zbog toga.
prvi dio ukazuje na ozbiljan problem. zašto misliš da se tako intenzivne emocije koje imaš i koje duže traju, mogu zadovoljiti "radoznalošću"? zar ne bi trebalo stremiti nekom većem ispunjenju? dio "ne djeluje mi emotivno ispunjeno" pokazuje kakvu si kulu od karata sagradio u mozgu. ne možemo znati da li je neko emotivno ispunjen ili ne dok nam ne kaže.

drago mi je što si uspio naći psihologa koji nije homofoban. to je veoma bitno.

što se tiče izjave ljubavi, mslim da to od toga trenutno nemaš koristi jer nemaš osnove da realno sagledaš odgovor. šta god da ti kaže ti ćeš od toga sklopiti sopstvenu viziju (kao što već jesi). ako ti npr. kaže da nije gej, ali da si mu dobar drug, ti ćeš to čuti "dopadam mu se, ali ne može sebi priznati da je gej, jer da mi se ne dopadam, rekao bi mi da se gubim". i slično tome.

imam pitanje: kakav je tvoj seksualni život?
Korisnikov avatar
By *deni*
E to je pravo pitanje. Kakav je tvoj seksualni život ?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646584#p2646584]sin-me-materin napisao:[/url]

Spomenuo si i moj strah od ikakvog odnosa. U pravu si, on svakako postoji, ne samo zato što nikad nisam bio u gej emotivnoj vezi, pa je tu i strah od nepoznatog, već ima još nešto. Intenzitet onog što već godinu dana osećam prema ovom momku naterao me je da konačno napravim veliki korak u svom životu – da se autujem najbližim ljudima (do tad niko nije znao da sam gej). Moja autovanja troma prijateljima prošlo je kako treba, ali autovanje roditeljima završilo se jako loše. Iako živim odvojeno od njih, vezan sam za svoju porodicu, a moji roditelji su me nakon mog autovanja pismom – odbacili. Mesec dana su trajali moji bezuspešni pokušaji da uspostavim kontakt sa njima. Nakon toga, nekako smo krenuli da komuniciramo, naslušao sam se brdo bljuvotina u vezi sa mojom prirodom, pogotovo od majke, a šlag na torti je bila pretnja (koja i danas, sa nešto ublaženim tonom važi), da ću, ukoliko budem „živeo gej životom“ biti izbačen iz stana u kom živim (moji roditelji imaju pravnog osnova da zatraže da napustim stan) i da ću morati da zaboravim na porodicu. Sve mi to veoma teško pada, bez obzira što je početna ljutnja roditelja, čini mi se, zamenjena sažaljenjem prema meni, u smislu da me žale kao „robu s greškom“ i strahuju šta će biti sa mnom u životu, pošto se tako namestilo da ne samo što sam jedinac, već nema ljudi mojih godina ni u nekoj bližoj rodbini.
Toliko me je pritiskalo s jedne strane to što mi emocije opet odlaze na nekog ko mi ne uzvraća, a sa druge strane zbog problema sa roditeljima, da sam samoinicijativno krenuo kod psihologa. Ona mi je pomogla više da shvatim ponašanje svoje majke i da se izborim sa time što mi se porodično tlo drma pod nogama, nego što smo se bavili mojom fiksacijom. Ali svakako, doktorka mi stalno sugeriše da bi trebalo više da se krećem na mestima gde mogu da upoznam ljude iste orijentacije.
:( Mene ovo bas skenjalo... Muka mi je vise poremecenjih roditelja. A svet ih je nazalost prepun.

Cuj, delujes kao veoma fin i razuman decko, ne treba ti ovako nesto u zivotu (mislim na tu opsesiju sa tim strejt deckom). Osecas se povredjeno i usamljeno i treba ti neki vid bekstva iz surove stvarnosti, zato si i iskonstruisao sve te hipoteze i fantazije o njemu. Meni je to skroz jasno, ali od fantazija nema nista i samo ce te odvuci na jos gore mesto.

Moj savet: preuzmi kontrolu nad svojim zivotom, upoznaj ljude iste seksualne orijentacije, stekni nova prijateljstva, i batali fantazije. Iako ce ti mnogi reci kako je "gay scena" ovakva ili onakva, veruj mi ima i puno finih ljudi tamo. Imao sam tu srecu da upoznam nekoliko njih dok sam ziveo u Srbiji. Mozda i upoznas nekog gay decka sa kojim pozelis nesto vise i koji pozeli nesto vise sa tobom :) Veruj mi, tada ces se hvatati za glavu i razmisljati zasto su ti ovakve gluposti uopste i prolazile kroz glavu ;)

Srecno! Vec si preuzeo vazne prve korake u oslobadjanju sebe. It only gets better :mazi:
By Eldorado12
ja sam se nasao u slicnoj situaciji, ali mislim da to o cemu ti pricas nije zaljubljenost, vec vise neka potreba za bliskoscu. Samim tim gresis ako mislis da fantaziras ili bilo sta. Nekad je dobro imati nekoga pored sebe, makar i kao dobrog prijatelja, jer je ipak bolje biti blizak s nekim na nekom drugom planu umesto da se radi samo o seksualnoj privlacnosti. :)
svi su ovde vec manje vise sve rekli

tako sam i ja nekada odlepljivala i fantazirala, sve je super u pocetku kada osecas leptirice i slicno ali jako frustrirajuce kada shvatis da je sve u tvojoj glavi i da ces svaki njegov lep gest tumaciti kao "mozda drugacije no inace"....

pokusaj da ga gledas drugim ocima, i da ga ne idealizujes toliko, za pocetak...ovde je problem kod tebe jer to traje godinu dana, pa bas ne mozes preko noci da preseces tu tvoju opsesiju

koliko godina imas, ako nije tajna?
Korisnikov avatar
By Blady
Ne da mi se citati uvodni post.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647017#p2647017]HalfJack napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646506#p2646506]Hys. napisao:[/url]Meni najiskrenije nije jasno zasto se toliko gej ljudi zalepi za nekog ko je strejt i tako sam sebe sabotira.
Paljenje na nedostupnost brijem.
Moram samo da napomenem da sam prema njemu osetio privlačnost pre nego što sam saznao da je "nedostupan". Moja osećanja su se već sasvim rasplamsala do trenutka u kom sam saznao da ima devojku.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647001#p2647001]bern napisao:[/url]
zašto misliš da se tako intenzivne emocije koje imaš i koje duže traju, mogu zadovoljiti "radoznalošću"? zar ne bi trebalo stremiti nekom većem ispunjenju?
Ne mislim da bi mi bilo dovoljno da neko, prema kome imam tako intenzivna osećanja, sa mnom bude samo iz radoznalosti. Kad sam to napisao, pokušao sam da se stavim u njegovu glavu i da se zapitam šta bi za njega eventualno bio razlog da me ne odbije. Pri tome je u meni postojala nada da bi nakon toga on upoznao i neke moje kvalitete koji nisu na prvu loptu, koji bi ga zadržali uz mene. OK, kontam, kažu ljudi - nezrelo s moje strane. Prihvatam kritiku. Jednostavno sam se prepustio svojim mislima, i nisam mnogo mario da li su zrele i realne. Ako bi neko u životu želeo da izbegne površnu vezu - onda sam to ja. U pravu si da me takva veza ne bi činila srećnim.

Oprosti, ali ne bih mogao da se složim oko sledeće dve stvari sa tobom:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647001#p2647001]bern napisao:[/url]
ne možemo znati da li je neko emotivno ispunjen ili ne dok nam ne kaže.
Mislim da od mnogo stvari zavisi da li će ti neko zaista REĆI ono što OSEĆA, ili ne, pa tako i da li će priznati da je emotivno ispunjen ili ne. Moj (možda ispravan, a možda pogrešan) zaključak da mi ne deluje srećno sa njom sam doneo posmatrajući ga i u situacijama kad je zbog nečeg radostan, ispunjen, pun energije, a sa druge strane njegovo ponašanje, pogled, mimiku kad je s njom. Tako kako se on ljubi s njom, ja se ljubim za rođendan.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647001#p2647001]bern napisao:[/url] šta god da ti kaže ti ćeš od toga sklopiti sopstvenu viziju (kao što već jesi). ako ti npr. kaže da nije gej, ali da si mu dobar drug, ti ćeš to čuti "dopadam mu se, ali ne može sebi priznati da je gej, jer da mi se ne dopadam, rekao bi mi da se gubim". i slično tome.
Iako jesam sklopio svoju viziju, veruj mi da ja nisam osoba koja ide da viri kroz njegove roletne, u stilu “orao pao”. :) Takođe, ipak mislim da mi on ni u jednoj varijanti ne bi rekao da se gubim. Ipak, bilo bi mi dovoljno da me jednom odbije, i on bi to učinio na pristojan način. Pri tome, vodio bih računa da ta konverzacija bude u takvim uslovima da me odbije JEDINO AKO STVARNO TAKO OSEĆA, u smislu da ne mora odgovor da daje pred bilo kim, ili u bilo kojoj situaciji u kojoj može pomisliti da mu je privatnost ugrožena, ili da sumnja da zbijam šalu s njim, pa se plaši da ga ne “nasankam”. Znači, tada bi mi bilo dovoljno da mi jednom kaže “ne”, u uslovima u kojima je siguran da će to ostati među nama, i da oseti da sam apsolutno iskren. No, sad je nebitno, shvatam da moram da nađem “way out” iz ovog što osećam.
imam pitanje: kakav je tvoj seksualni život?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647010#p2647010]*deni* napisao:[/url]E to je pravo pitanje. Kakav je tvoj seksualni život ?
:) Naravno da se ne bih baktao ovakvim stvarima da imam ispunjen emotivni i seksualni život. Moja eksperimentisanja sa suprotnim polom su odavno završena, sebe nisam pronašao tu, a seks, niti emotivnu vezu sa osobom istog pola nisam nikad imao. Ono što od seksa mnogo više priželjkujem jeste emotivna povezanost, u kojoj s njim mogu da se razumem bez mnogo reči.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647026#p2647026]Mage napisao:[/url]
:( Mene ovo bas skenjalo... Muka mi je vise poremecenjih roditelja. A svet ih je nazalost prepun.

Cuj, delujes kao veoma fin i razuman decko, ne treba ti ovako nesto u zivotu (mislim na tu opsesiju sa tim strejt deckom). Osecas se povredjeno i usamljeno i treba ti neki vid bekstva iz surove stvarnosti, zato si i iskonstruisao sve te hipoteze i fantazije o njemu. Meni je to skroz jasno, ali od fantazija nema nista i samo ce te odvuci na jos gore mesto.

Moj savet: preuzmi kontrolu nad svojim zivotom, upoznaj ljude iste seksualne orijentacije, stekni nova prijateljstva, i batali fantazije. Iako ce ti mnogi reci kako je "gay scena" ovakva ili onakva, veruj mi ima i puno finih ljudi tamo. Imao sam tu srecu da upoznam nekoliko njih dok sam ziveo u Srbiji. Mozda i upoznas nekog gay decka sa kojim pozelis nesto vise i koji pozeli nesto vise sa tobom :) Veruj mi, tada ces se hvatati za glavu i razmisljati zasto su ti ovakve gluposti uopste i prolazile kroz glavu ;)

Srecno! Vec si preuzeo vazne prve korake u oslobadjanju sebe. It only gets better :mazi:
Zbog sagovornika kao što si Ti drago mi je što sam ispričao svoj problem ovde. Mislim da si me potpuno razumeo, i to mi mnogo znači. Povređenost i usamljenost jesu osećanja koja me prate od kad su se stvari na emotivnom i porodičnom planu okrenule naopako. Ponekad se pitam odakle mi uopšte snage da funkcionišem, da se ipak nasmejem i da zasmejem druge, kad smo lepo učili da se ne može ni iz čeg stvoriti nešto.
Jeste činjenica da moji prijatelji, kojima sam se autovao, pokušavaju da mi pomognu, ali, znaš kako je...oni imaju svoje živote, bračne partnere, a većina i klince. Na kraju ipak dođeš kući i budeš sam. U tišini. Tišini koja mi je nekad prijala, a sad me ubija.
Maštanja o ovom momku jesu bila moj način da makar na momente pobegnem iz stvarnosti. Jedino kad sam mislio o njemu, nisam se osećao kao da su svi noževi ovog sveta zariveni u mene. Samo s njim u mislima, moje beskonačno zurenje u plafon je imalo smisla. Jedino tada neko je prekidao to umiranje otvorenih očiju. Tad se trgnem, pa pobesnim na sebe, zašto trošim energiju na takve misli... Onda upišem brdo kurseva, pa se tako bar na neko vreme "probudim", ali svakog dana - veče me strpljivo čeka iz ugla...
Korak ka emotivnoj ispunjenosti u realnosti želim da napravim, ali ga se i veoma plašim, jer će moja prva emotivna veza sa muškarcem biti ujedno i test da li ću izgubiti krov nad glavom i porodicu, ili će ipak prevladati razum.
Znam da moram preuzeti kontrolu nad svojim životom. Samo još da pronađem način kako da od jednog atoma snage napravim dva, a od dva - četiri…
Hvala Ti za lepe reči i podršku. I ja Tebi želim svaku sreću! :bye:

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647043#p2647043]Eldorado12 napisao:[/url] Nekad je dobro imati nekoga pored sebe, makar i kao dobrog prijatelja, jer je ipak bolje biti blizak s nekim na nekom drugom planu umesto da se radi samo o seksualnoj privlacnosti. :)
Slažem se, Eldorado. Hvala. :sesir:

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647106#p2647106]Torry napisao:[/url]svi su ovde vec manje vise sve rekli.
pokusaj da ga gledas drugim ocima, i da ga ne idealizujes toliko, za pocetak...
koliko godina imas, ako nije tajna?
Torry draga, kao što vidiš, nikad nije kasno da se bude emotivno nezreo :)
I nikad nije previše rano da kreneš da bežiš od takvih, kako reče jedan komentator s početka. :)
Hvala što si ipak, umesto da bežiš, svratila i učestvovala u razgovoru.
Slažem se, moglo bi se reći da je tema zaokružena, shvatam šta mi je činiti........
Korisnikov avatar
By bern
"mislim", "reći", "oseća", "priznati", "emotivno ispunjen", "možda"," ne deluje"... sve same riječi koje upućuju na to koliko je tvoj pogled subjektivan.

"Tako kako se on ljubi s njom, ja se ljubim za rođendan." - emotivni jezik nije nam svima isti i nema pravila.

za seksualni život sam te pitao ne zbog toga da "vidim" koliko si siguran u seksualnost, već da bih ti skrenuo pažnji da se strah ili stid od seksualnih iskustava, seksa uopšte, ili čak stigma zbog homoseskualnosti, maskiraju u obliku romantične ljubavi koja je "veća od života" i tako prevazilazi ne samo stid (ili strah) već i sve one ljude koji nam izazivaju stid. to jeste česta tema umjetnosti, ali u životu su stvari često svedenije... da ne kažem nerealno dosadne i jednostavne, jer je izlaz iz dramske situacije iza ćoška (a pri tome je ćoškova mnogo).

tvoj ćošak je flertovanje i dopuštanje da se seksualna energija preliva iz te romantične opijenosti u neko skroz fizičko iskustvo (virtuelno ili uživo). pomoglo bi ti da se i sam oslobodiš. ili, riječi mudrosti iz usta generacija gejeva: "klinac se klincem izbija!". ako laže koza, ne laže rog, pa tako idi na četove, webcamove, upoznaj se, ljubi, seksaj i vidi onda kako se osjećaš.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647130#p2647130]sin-me-materin napisao:[/url]
Zbog sagovornika kao što si Ti drago mi je što sam ispričao svoj problem ovde. Mislim da si me potpuno razumeo, i to mi mnogo znači. Povređenost i usamljenost jesu osećanja koja me prate od kad su se stvari na emotivnom i porodičnom planu okrenule naopako. Ponekad se pitam odakle mi uopšte snage da funkcionišem, da se ipak nasmejem i da zasmejem druge, kad smo lepo učili da se ne može ni iz čeg stvoriti nešto.
Jeste činjenica da moji prijatelji, kojima sam se autovao, pokušavaju da mi pomognu, ali, znaš kako je...oni imaju svoje živote, bračne partnere, a većina i klince. Na kraju ipak dođeš kući i budeš sam. U tišini. Tišini koja mi je nekad prijala, a sad me ubija.
Maštanja o ovom momku jesu bila moj način da makar na momente pobegnem iz stvarnosti. Jedino kad sam mislio o njemu, nisam se osećao kao da su svi noževi ovog sveta zariveni u mene. Samo s njim u mislima, moje beskonačno zurenje u plafon je imalo smisla. Jedino tada neko je prekidao to umiranje otvorenih očiju. Tad se trgnem, pa pobesnim na sebe, zašto trošim energiju na takve misli... Onda upišem brdo kurseva, pa se tako bar na neko vreme "probudim", ali svakog dana - veče me strpljivo čeka iz ugla...
Korak ka emotivnoj ispunjenosti u realnosti želim da napravim, ali ga se i veoma plašim, jer će moja prva emotivna veza sa muškarcem biti ujedno i test da li ću izgubiti krov nad glavom i porodicu, ili će ipak prevladati razum.
Znam da moram preuzeti kontrolu nad svojim životom. Samo još da pronađem način kako da od jednog atoma snage napravim dva, a od dva - četiri…
Hvala Ti za lepe reči i podršku. I ja Tebi želim svaku sreću! :bye:
Znam kako se osecas. I ja sam dugo bio jako usamljen i uplasen, i sve sto sam zeleo je malo neznosti. Treba ti vremena da stanes na svoje noge i pronadjes sebe, sve to vremenom dodje na svoje :) No, vec si skupio hrabrosti i autovao se svojim roditeljima i prijateljima. Postigao si vise no 90 % gay populacije u Srbiji. Take pride in that i samo hrabro napred :kiss: Jaci si nego sto mislis.
Korisnikov avatar
By Madonna
svi bi prvo malo nežnosti a posle kurčinu i jebačinu da pršti!!!
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa sigurno. Često se dešava da se ljudi nevešto foliraju, kao ' ne zanima ' ih seks, mršte se na slike kuraca i bulja, ni to ih ne zanima, iako je jasno da to nije tačno. Nije prirodno da jednu pederastičnu osobu ne zanimaju slike kuraca i bulja. Nego su to obične kalkulacije, sračunate na to da persone koje ih preduzimaju pribave sebi epitet pažnje vrednih, neprozaičnih osoba. No, to rade na skroz pogrešan način, koji se lako da prozreti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!