Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
potpuno sam indiferentan oko tog dogadjaja (i generalno tog rata) - uvek sam bio jaaaako daleko od direktnih posledica. jedino me nerviraju ljudi koji ne daju proslosti da postane proslost (sto je jako cest mentalitet na ovim prostorima).
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646325#p2646325]bern napisao:[/url]...
čemo to isistiranje na određivanju? treba nekom da priredim perverzno uživanje u distinkciji mi/oni ("ja sam dobar, ti nisi") prihvatanjem podjela i ideja, koje su, na kraju - i odgovogrne za nastanak jednog monstuma kao što je mladić, ali i konteksta u kojem se sve desilo? da potvrdim nečiju "nacionalnu superiornost" priznanjem da njegova "strana", eto, nije počinila taj genocid? aplauz za suzdržavanje od zločina? da li se na to svode srpsko-hrvatske rasprave o ratnim zlodjelima?

i ne, ovo nije bježanje od krivice, jer zna se tačno čija je krivica: počinilaca ali i kolektivno ljudska. ovo je odbijanje da budem uvučen u bilo kakvo opravdanje od zločina, naročito insistiranjem na podjelama i suptilnim podbadanjem u ovakvim temama.
Oci moje lijepe, ne znam sta bi ti pre boldovao/podvukao. :up:
najluđe u cijeloj priči je što republika srpska i danas nastavlja srebrenički genocid drugim sredstvima. naime, bošnjačka djeca čiji su se roditelji vratili u srebrenicu u školi moraju učiti da je srebrenica - oslobođena i da nije bilo nikakvog zločina. :party:
Starim. Započeo sam temu, a ja nisam da odgovore.

Pitanje #1: Da li ga se opšte sećate...?
Ne sećam se iz vremena izvršenja. Tada u Srbiji nismo znali šta se događa, a jako brzo, svega 3 nedelje kasnije je napravljena ofanziva koja je zbrisala Srpsku Krajinu, pao Knin i skrenula fokus na nešto drugo.

Sećam se kako smo saznavali poslednji na planeti šta se u stvari dogodilo.

Sećam se filma streljanja šestorice muslimana koji se rentirao po Sremu i koji je na kraju poslužio kao dokazni materijal protiv jedne grupe ubica.

Sećam se rečenica iz tog filma: "Vidi ovaj se usrao!", "Je li jesi li ti prcao do sada", "Nisi? E, pa kad nisi do sada, nećeš nikada!" Kontekst rečenica je odvođenje na streljanje šesnaestogodišnjaka.

Pitanje #2 Da li se makar malo stidite što se Srebrenica uopšte dogodila?
O da. Zbog Srebrenice ne mogu da budem ponosan što sam Srbin. Ne ide mi zajedno. Ne mogu da idem na fudbalsku utakmicu i navijam. Ne mogu da budem ponosan što mi je pradeda prešao preko Albanije i posle vratio preko Solunskog fronta i Kajmačkalana kao pobednik niti što mi se deda 4 godine borio u šumi protiv nacista i vratio kao pobednik. Prosto se osećam kao da mi je blatom bačeno na sve što su radili za Srbiju u svoje vreme.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646370#p2646370]Srklet napisao:[/url]najluđe u cijeloj priči je što republika srpska i danas nastavlja srebrenički genocid drugim sredstvima.
u prolazu sam kroz kuću čuo neku vijest o tome kako se negdje u republici srpskoj sliavi mladić. milsim da je tvoj članak jedini "kontakt" koji sam imao sa ovom temom. (generalno ne pratim vijesti.)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!