Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Denni85
Kako reagujete kada počnete osecati bol, slabost, kasljanje, mučninu i slično? Idete li odmah lekaru ili čekate neko vreme? Kakve vam se sve misli vrte po glavi?

Ja lično sam pomalo hipohondor , idem odmah lekaru, skoro uvek je to bilo bez razloga, ali nikad se ne zna. Tako nrp. na svake dve godine radim gastroskopiju zeludca(obavezno uz totalnu anesteziju), kada osetim neki bol ili neko ziganje , pretrazujem po netu sta bi to moglo biti, a i kada je netko od prijatelja ili kolega bolestan ili ima neki zdravstveni problem, opsirno se informisem o tome , da znam sta i kako ako mene tako nesto pogodi.

Bilo je tu i komičnih situacija, jednom sam u pola noci otisao u dezurnu ambulantu jer me bolela glava, ja usao kod doktora , ono "dobro veče , dobro veče" , kazem mu da me boli glava i da mozda imam upalu mozga a on ni pet ni sest kaze meni "napolje!" Ja onako zbunjen i sokiran njegovom ostrom reakcijom pitam "ali zasto gospodine" , a on meni "ovo je dezurna sluzba, ovde dolaze ljudi kojima hitno treba pomoc, povredjeni , na ivic srčanog udara i sl. , da ti imas upalu mozga ne bi tako lagano i svesno pričao sa mnom"... :jutro:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Hipohondre informacije ubijaju. Bukvalno sto manje znas to bolje. I ogromna je prednost imati nekoga ko moze da ti pomogne kada upadnes u tripove, cisto da te trzne da se izvuces iz tog zatvorenog kruga mozganja i razmisljanja. Jaca hipohondrija je jako jako zajebana jer snowball-inguje, odnosno sama sebe hrani i raste sama od sebe i jako je tesko u trenutku je zaustaviti.

Sto se mene tice, i dont give a fuck, zgutam nesto protiv bolova ako mi bol smeta i nastavim dalje.
Korisnikov avatar
By bothways
Retko kad imam neke čudne simptome, tako da se ni ne uzrujavam, da kucnem u virtuelno drvo. Ergo, nisam hipohondar.
Korisnikov avatar
By Madonna
malo toga me nervira kao hipohondrija kod drugih, udavio bih takve morone. no offence. a ja sam daleko od hipohodrije na skali susta suprotnos' pa ako ima takva dijagnoza eto to sam.
Korisnikov avatar
By Madonna
a ako mi hipohondar iznosi svoje teorije zavere sve se slazem i potvrdjujem, pa im bude krivo, pa se pocnu braniti kao ma nije mi to sigurno... uh. terapija za njih je zatvoriti u kipucu septicku jamu,
Korisnikov avatar
By unic0rn
:lol:

Nisam hipohondar, al' delimicno vezano za temu, imao sam Dr Google period tj. prvo bih ja to sve proguglao dobro pre nego sto odem kod lekara. Na kraju shvatis da bilo koji simptomi mogu biti sve od neceg bezalenog do raka i da kao rezultat samo mozes da poludis a ne da resis svoj prvobitni problem.
Korisnikov avatar
By Madonna
isto sam pomislio :radosnice:

i jos pocnem da razmisljam dal se dobro secam da su kondori ugrozena vrsta ili izumrli pa reko mozda su i hipohondOri :dajboze: :istovama:
Korisnikov avatar
By Zvonki
Uh kako lepa tema za rano jutro,moja sestra je hipohondar cim je malo zaboli sisa tripuje da ima rak i te epizode su veoma teske jedva je ubedimo da nije to,ali i kada kazemo da ode kod doktora ona nece jer se plasi da ce joj otkriti da je to ipak rak i nije samo dojka vec bilo koji deo tela.Nazalost to je sve pocelo od onog trenutka od kada je moja druga sestra od ujne umrla od leukemije.
By Sixto
Nisam preteran hipohondar... ali kad osetim neki bol duze od tri dana odma tripujem neke jebene metastaze nekog primarnog karcinoma koji nije znaka dao od sebe.
Maligne neoplazme su mi generalno fear No.1 u zivotu...
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635067#p2635067]Denni85 napisao:[/url]Kako reagujete kada počnete osecati bol, slabost, kasljanje, mučninu i slično? Idete li odmah lekaru ili čekate neko vreme? Kakve vam se sve misli vrte po glavi?

Ja lično sam pomalo hipohondor , idem odmah lekaru, skoro uvek je to bilo bez razloga, ali nikad se ne zna. Tako nrp. na svake dve godine radim gastroskopiju zeludca(obavezno uz totalnu anesteziju), kada osetim neki bol ili neko ziganje , pretrazujem po netu sta bi to moglo biti, a i kada je netko od prijatelja ili kolega bolestan ili ima neki zdravstveni problem, opsirno se informisem o tome , da znam sta i kako ako mene tako nesto pogodi.

Bilo je tu i komičnih situacija, jednom sam u pola noci otisao u dezurnu ambulantu jer me bolela glava, ja usao kod doktora , ono "dobro veče , dobro veče" , kazem mu da me boli glava i da mozda imam upalu mozga a on ni pet ni sest kaze meni "napolje!" Ja onako zbunjen i sokiran njegovom ostrom reakcijom pitam "ali zasto gospodine" , a on meni "ovo je dezurna sluzba, ovde dolaze ljudi kojima hitno treba pomoc, povredjeni , na ivic srčanog udara i sl. , da ti imas upalu mozga ne bi tako lagano i svesno pričao sa mnom"... :jutro:
you are like, really white.
Korisnikov avatar
By mOwbid
nisam..ali sam bila prisutna kad su mi se najboljoj drugarici pojavili prvi simptomi, i za vreme lečenja naravno. bilo je jezivo...jako. ne bih verovala da nisam sama videla otprilike.

no sad je već dobro. :)
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635078#p2635078]MDNA napisao:[/url]a ako mi hipohondar iznosi svoje teorije zavere sve se slazem i potvrdjujem, pa im bude krivo, pa se pocnu braniti kao ma nije mi to sigurno... uh. terapija za njih je zatvoriti u kipucu septicku jamu,
dobro, ja nisam od te vrste, nikoga ne davim svojim pricama osim naravno razne doktore ali s obzirom da su oni placeni po ucinku, ne verujem da im to tesko pada, cak suprotno za njih sam jedna dobra musterija...
Korisnikov avatar
By Jakov017
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635067#p2635067]Denni85 napisao:[/url]Kako reagujete kada počnete osecati bol, slabost, kasljanje, mučninu i slično? Idete li odmah lekaru ili čekate neko vreme? Kakve vam se sve misli vrte po glavi?

:
Ja retko kad idem kod doktora, 1-2 puta godišnje idem, a i nisam baš sklon prehladi. Uglavnom, što se prehlade tiče, pijem par dana eritromicin i prođe me, a i retko kad se prehlađujem. Znam ljude koji odmah odjure da im se injekcije prepišu, jer se plaše da će se još više razboleti, ja u životu nisam primio injekciju. A vrtoglavice imam ponekad kad sam pod stresom, a i to je retkost kod mene.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Pa nije ni čudo što imaš vrtoglavice kad piješ eritromicin za svaku prehladu. Čudo je jedino što su samo vrtoglavice u pitanju. :lol:

Prehlade su uglavnom izazvane virusima, zašto piti antibiotike kod prehlada? :neznam:

Neadekvatno korištenje antibiotika može mnogo više da našteti organizmu nego pojedine bolesti.

:smug:
Korisnikov avatar
By Jakov017
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635389#p2635389]Dr_Shortbus napisao:[/url]Pa nije ni čudo što imaš vrtoglavice kad piješ eritromicin za svaku prehladu. Čudo je jedino što su samo vrtoglavice u pitanju. :lol:

Prehlade su uglavnom izazvane virusima, zašto piti antibiotike kod prehlada? :neznam:

Neadekvatno korištenje antibiotika može mnogo više da našteti organizmu nego pojedine bolesti.

Zato što mi eritromicin najviše odgovara, to su mi zbog prehlade ranije prepisivali, a i ne pijem ga dugo da bi mi štetio, od organizma do organizma ima razlike, ne može svakome da odgovara isti lek.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Neadekvatno uzimanje antibitoika dovodi i do rezistencije bakterija na taj antibiotik, tako da to što ga ne piješ dugo može da ti napravi još veći problem. Nikada nemoj da piješ antibiotike na svoju ruku, iako ti je ranije taj isti antibiotik prepisivan.
By Kragi
Nisam ili bar ne mislim da jesam.
Ako na nesto ozbiljno posumnjam onda volim da konsultujem neke iskusnije medicinske radnike pre nego se obratim lekaru zvanicno.
Sa druge strane, zaista nemam nekih zdravstvenih problema vec duze vreme pa verovatno nisam navikao da se puno cimam oko toga.
Ne znam kakav bih bio da mi cesto ili ucestalo organizam salje 'poruku' da nesto nije u redu.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635390#p2635390]Jakov017 napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635389#p2635389]Dr_Shortbus napisao:[/url]Pa nije ni čudo što imaš vrtoglavice kad piješ eritromicin za svaku prehladu. Čudo je jedino što su samo vrtoglavice u pitanju. :lol:

Zato što mi eritromicin najviše odgovara, to su mi zbog prehlade ranije prepisivali, a i ne pijem ga dugo da bi mi štetio, od organizma do organizma ima razlike, ne može svakome da odgovara isti lek.
:krezavi:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Malo filozofejshn.
Umisljeni bolesnik je covek koji veruje da boluje od bolesti koju nema.
Ovo verovanje je takodje bolest (hipohondrija).
Da li je covek koji veruje da ima hipohondriju zaista hipohondar ?
Korisnikov avatar
By gossip
negde procitah da su hipohondari zapravo jako kreativni/mastoviti ljudi :)
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635527#p2635527]svemirskimajmun napisao:[/url]Malo filozofejshn.
Umisljeni bolesnik je covek koji veruje da boluje od bolesti koju nema.
Ovo verovanje je takodje bolest (hipohondrija).
Da li je covek koji veruje da ima hipohondriju zaista hipohondar ?
Da, evo tačno vidim kako hipohondari hitaju into oblivion sa ostalim na ovom forumu proglašenim nevažećim: biseksualci, poliamorični, poligamisti, aseksualni, lezbejke, depresija, HIV, atezam, slovo w...

da sam dobio kontur jastuk svaki put kada je neko počinjao da mansplainuje ovde, posebno bih bila radosna dok moj muž spava na njemu on više ne hrčššššše.

p.s. ako želite malo da se zabavite i isplačete, ukucajte u pretraživač na forumu "nepostoji". Your welcome.
Korisnikov avatar
By *deni*
Naš narod za neuropsihijatra kaže - NeuropsihijatOr, pa tako nema prepreke ni da se hipohondar izgovara kao - HipohondOr. Zašto da ne ? Sve je stvar standarda i dogovora. :yes:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
kad sam ukucao "nepostoji" nasao sam temu "koliki vam je" xD
pa sad malo citam da znam koga da jurim po forumu ;) ;)

**a bit horny now **
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!