Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Режим Александра Вучића уз помоћ државних и осталих режимских медија већ данима сакрива истину о правом стању у поплављеном Обреновцу и настрадалима којих је на стотине. Данас је по налогу МУП-а Републике Србије Обреновац блокиран и у њега није могуће ући. То није омогућено ни независним новинарским екипама али јесте омогућено неколицини режимских медија који су данас били у пратњу министра и директора полиције.

То је једини град у Србији данас који се налази под таквим треманом МУП-а. Изговори који се користе за то су наравно они да су у току акције евакуације и спашавања народа из Обреновца али истина је много ружнија и веома незгодна за режим Александра Вучића.

До нас из веома поузданих извора који су укључени у саму акцију спасавања у Обреновцу долазе информације да је у том граду у поплавном таласу страдало на стотине људи. Стижу информације о зградама и кућама пуних људи које су се урушиле под притиском воде.

Тоталном цензуром државних и режимских медија режим покушава да сакрије истину да смо у Обреновцу као народ и као држава доживели тоталну и апсолутну НАЦИОНАЛНУ КАТАСТРОФУ првенствено због неспособности актуелног режима Александра Вучића. Иако је се знало већ у среду послеподне да ће поплавни талас ударити у Обреновац апсолутно ништа није урађено на време да би се становништво на време упозорило и евакуисало из града.

Колико пута сте чули изјаве д аје ситуација под контролом. Само дан пре катастрофе у Обреновцу премијер Александар Вучић се безбрижно смешкао у Коцељеви као да се налази на модној писти.

Застрашујућа је чињеница да је су до Обреновца пре стигле спасилачке екипе из Русије и то преко Ниша и то два дана пре него што су се у Обреновцу појавиле две амфибије Војске Југославије.

Оно што је још страшније је чињеница да је по повратку из Обреновца где је се возикао тог дана у чамцу у коме је уместо њега требало да буду или људи који се евакуишу или професионални спасиоци премијер Александар Вучић на седници владе веома неукусно комуницирао са министрима покушавају да тако сакрије страх од одговорности јер је пре те седнице од одговорних из полиције и војске добио информације о правим размерама катастрофе у Обреновцу што је и потврђено нашем порталу.

Националну трагедију коју смо доживели у Обреновцу пре свега због неспособности актуелне власти неће моћи да заташкате и то вам је обећање које вам дајемо. Народ Србије знаће апсолутну и тоталну истину о правом стању ствари и масовним жртвама у Обреновцу а сви они који су за то одговорни биће кривично и политички одговорни и процесуирану у сладу за важећим законима!

За заташкивање, пласирање дезинфромација и лажи што државни органи и неки њихови представници управо раде посебно ћете кривично одговарати!

Србија данас
http://www.srbijadanas.net/tragediju-u- ... govornost/" target="_blank
By Kragi
Malo pre rekoh,
Gledao sam live interviju sa evakuisanom zenom u nekom od prihvatnih centara kojoj nisu dozvolili da kaze da je sve moglo mnogo bolje da se odradi.
Gledao sam i intervijue ispred centra Sava a ispostavilo se da pijanu decu koja su skakala po autobusima na putu za Sabac nisu pustali pred kamere.
Ne bi me cudilo da je vest istinita i da se mediji zestoko cenzurisu tokom vanrednog stanja.
Shareovao sam i ja ovo danas :D
Doduse ja sam nebitan pa nikakve stete nece biti. :D
By Sixto
Pa tesko moze da se zataska smrt velikog broja ljudi pored drustvenih mreza i telefona s kamerama. Kad tad ce narod uci u Obrenovac. Ma koliko neko bio Feketic Man ne moze da sakrije srusenu zgradu s telima unutra.
Korisnikov avatar
By Trilian
ma ne mogu da zataškaju broj mrtvih i da li se neka zgrada urušila... juče sam čula da ima mnogo poginulih i da namerno ne iznose taj broj pred javnost... i kontam da je veliki broj, kontam i da nisu tela svih poginulih pronađena... kad se voda povuče, znaće se tačno
ovi jesu pijani išli za šabac i jesu ih vraćali
o tome kakve su informacije pre poplave imali, zašto se nije preventivno reagovalo... i ta će pitanja doći na red
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Kao sto Trilian kaze, znace se tacno tek kada se voda povuce. Toliki broj mrtvih ne moze da se zataska tako lako, to su komsije, prijatelji, rodjaci. Mislim da mrtvih ima mnogo vise od 10-12 kao sto nam govore, ali ovo za stotine su vec malo preuvelicali.
By Kragi
Gledao sam danas izvestaj iz Kostolca na RTS-u, sad gledam isto to na B92.
U sustini oko aktivnosti u borbi protiv poplave nema razlike s'tim da su na dvojci pustili lokalne (angazovane) ljude da nesto i kazu a zale se na losu koordinaciju, organizaciju i na to da im se iz opstine (gde je sns na vlasti) niko nije obratio i pitao da li im nesto treba.
Slucajno ili ne ne znam, tek na rts-u se to nIje culo.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
koliko god da je sad stanje kritično, više me brine šta će biti kad sve izađe na videlo.

odnosno kad sav bes i ogorčenje na vlast koje se trenutno suzbija jer je najbitnije da se prvo pomogne ljudima dođe u prvi plan nakon saniranja bar osnovne štete. koliko mi god bilo drago i koliko god ponosna bila i povratila veru u ljude kroz ovih par dana, nekako me i dalje drži misao da se kod nas lakše oformi masa koja uništava nego koja pomaže, pogotovo kad su ljudi i ovako na ivici već sa živcima

al aj nadam se da se varam
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ako stvarno ima toliko žrtava to nikako neće moći da se zataška.
Ukoliko je Obrenovac mogao da bude spašen, ni to neće moći da se zataška.

A ako je neko isfabrikovao ovakvu poluvest i ako se ispostavi da makar pola od toga nema veze s istinom, to piskaralo treba naći i obesiti za jajca, jer ti koji mogu ovako nešto da izmisle, a verovatno da su izmislili, nisu ništa drugačiji od onih koji vodu prodaju po 3x većoj ceni ili pljačkaju napuštene stanove/kuće.
Korisnikov avatar
By Hellas
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2633942#p2633942]Kiborg napisao:[/url]...

A ako je neko isfabrikovao ovakvu poluvest i ako se ispostavi da makar pola od toga nema veze s istinom, to piskaralo treba naći i obesiti za jajca, jer ti koji mogu ovako nešto da izmisle, a verovatno da su izmislili, nisu ništa drugačiji od onih koji vodu prodaju po 3x većoj ceni ili pljačkaju napuštene stanove/kuće.
Veruj mi da taj koji je napisao clanak iz uvodnog posta ima muda, jer se Vucic i ostali svojski trude da to sakriju. Prijatelj, ronilac, koji je isao i za Sabac (da, sa pijanim ljudima koji su ostavljeni na vise od 10km od Sabca i nisu odmah pusteni u isti (od strane MUPa) da grade nasip) i za Obrenovac, je rekao da ima mnogo mrtvih. I to samo ono sto je on video, a pitanje je koliko ih jos ima..
Korisnikov avatar
By ManToy
Uz nadu da se iz gore navedenog nista nije dogodilo moram da dodam i to da je srbijadanas.net klasican trolovski portal na kome se okupljaju ostali trolovi. Pa tako prenose da su i pored haosa u drzavi "sodomiti pravili pedersku zurku" aludirajuci na otkazanu WB zurku. Tako da bi ove informacije uzeo sa rezervom. I da... Vucic je govno.
Korisnikov avatar
By Hellas
^ Ja ne radim za taj sajt/portal i rekoh vec da je to nazalost istina. I muka mi je kad ih cujem sve kako pricaju da je situacija pod kontrolom i da smo 10 puta bolji nego razvijene drzave sa istom situacijom i da je samo 3 sata bilo zabune oko organizovanja volontera i... Na zalost tek kad je dosta ljudi poginulo, Vucic se uspanicio i sazvao prvu hitnu sednicu. A poplave najavljivane nekoliko dana unazad.
Korisnikov avatar
By gossip
od moje koleginice,muz je u zandarmeiji,pri povratku iz Obr je rekao da je situacija znatno gora nego sto mediji prikazuju,i da definitivno ima na stotine mrtvih.
To mi je takodje rekao drug kog su evakuisali,drugarica je tamo jos uvek,ok je,ali jos uvek nije evakuisana.toliko o efikasnosti spasilacke ekipe.
a ko za inat kuca od moje druge ortakinje koja se nalazi 10km od obr je totalno suva i neostecena,kaze da se nada da je neko obio tu i nasao skloniste.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
sklonili su sve reportere i novinare iz obrenovca.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2633914#p2633914]Hitsugaya napisao:[/url]Kao sto Trilian kaze, znace se tacno tek kada se voda povuce. Toliki broj mrtvih ne moze da se zataska tako lako, to su komsije, prijatelji, rodjaci. Mislim da mrtvih ima mnogo vise od 10-12 kao sto nam govore, ali ovo za stotine su vec malo preuvelicali.
Nece se znati.
Nece se znati tacan broj ili ce ga smanjiti.
Koliko sam ja cula u Obrenovcu ima preko 1000 mrtvih, i u Doboju ima dosta...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sad ce da krenu i zaraze na ovoj toploti pa i zdravstvo da se pokaze kao nefunkcionalno, bice jos gore. Sto je ok, drzava je pokazala apsolutnu neorganizovanost i nesposobnost da predvidi bilo sta, narod i treba da bude nezadovoljan.

Ne zaboravimo odbijanje pomoci od eu a prihvatanje od rusije, zarad kojih god ciljeva.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Kakva je to glupost da je Srbija odbila pomoć od EU?
Juče sleteo avion iz Velike Britanije, Nemci i Bugari i Slovenci odavno ovde i svašta još...
Nemačke pumpe prazne vodu oko Kostolca.
i ima još zilion stvari iz EU
A Rusi su prvi poslali avion i pomoć, to je bitno reći.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!