Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Sfera
Da li je istina da se na sistematskom pregledu u toku prve godine mora izbegavati upisivanje prave sex. orijentacije, zato što to izaziva niz negativnih posledica?
Čula sam priče da su par njih, u poslednje vreme, imali dosta problema nakon što su se izjasnili kao ne-hetero osobe, da su bili poslati kod psihijatra dok se "ne izleče" itd...
Ja radim od srednje, tako da nisam upućena, pa me je zanimalo da li je neko od vas mlađih imao iskustva sa ovim.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
takvo pitanje ne sme da bude postavljeno na sistematskom pregledu
Korisnikov avatar
By Delete
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631261#p2631261]dharmox napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631254#p2631254]Anhedonie napisao:[/url]takvo pitanje ne sme da bude postavljeno na sistematskom pregledu
..no kakvo nam je zdravstvo, nije nemoguće.
Ako takva praksa postoji, treba obavestiti nevladine organizacije i drzavne institucije, koje bi mogle da uticu na promenu toga.
Treba reagovati, ako je to istina. A nema potrebe za laganjem, zbog straha od besmislenih posledica.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja znam da nisam tu nista upisala, takodje na savet drugih.

ne secam se da li je tu isto bilo da upisemo da li koristimo kondome ili je dortorka sa ginekologije nas to ovako pitala, ali znam da je svakako moj odgovor bio ne. i tu je pocela da mi prica da sam nenormalna, neodgovrna i :blabla: dok sam joj ja ponavljala da mi ne trebaju kondomi. kada smo ne na kraju objasnile zasto mi ne trebaju, gledala me je nekih 2-3 minta cuteci i rekla da dodjem neki drugi dan, da sada "nema zivce" da me pregleda.

i to je bio moj poslednji put u poliklinici. tada jos nisam bila toliko u gay svetu i mislila da je jedino resenje da se ne raspravljam sa budalama i diskretno se okrenem i odem.
Korisnikov avatar
By Marvin
čekajte, postoji formular na studentskoj klinici gde je jedno od pitanja seksualna orijentacija?
By Sfera
To je u stvari anketa o seksualnom ponašanju, koja je obavezan deo sistematskog pregleda na prvoj godini faxa.

Prijateljica mi je pričala da je imala pitanja tipa:

Da li ste nekada razmišljali o sex. odnosu sa osobom istog pola?
Da li ste nekada bili sa osobom istog pola iz radoznalosti?

Dakle, ne bude da napišeš sex. orijentaciju, ali ukoliko na pitanja koja sam navela i njima slična, daš potvrdan odgovor, šalju te kod psihologa i sl., zato što "imaš problem".

Puno njih tu laže zato što im se u suprotnom prave problemi.
By Sfera
Ja sam pokrenula ovu temu zato što niko, ko je iz tih razloga lagao, ne zna o kojim se osobama tačno radi. Svako je čuo od nekog da je čuo da je ovaj imao probleme kada je to napisao...
Zanima me da li su oni koje je zahvatilo rađenje ove ankete napisali da na takve odgovore i kakve su bile posledice...
Korisnikov avatar
By RetributioN
Ja sam radio sistematski na prvoj godini fakulteta u Studenjaku i ne sećam se tih pitanja. Doduše, možda sam izlapeo. :neznam: Velkam tu Laponija.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja jos nisam ni imao taj pregled a treca sam godina :lol:
Korisnikov avatar
By gossip
a navodno ne mozes u drugu ako ne obavis taj pregled :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Privatni fakulteti i administrativne obaveze :love: nigde ih nema
By Sixto
Ko moze da te natera da ispunis nesto tako. Fak of bando raspala.
Korisnikov avatar
By Hys.
U bre. Ja to prvi put cujem.
Korisnikov avatar
By Korak
Imao sam neki budjavi sistematski na poliklinici pre X godina, ali to me nisu pitali. Mada jesu me pitali na pregledu pri regrutaciji za vojsku da li sam homoseksualac. Ja rekoh tada "ne" ("zar ja?!? hihihi"), a onda mi ovaj najozbiljnijim tonom rece "Skidaj gace!". :iskolacen: Kakav posao, da po vasceli dan naredjuje mladicima da se skidaju preda nj i da gleda i odmerava kako mu iskacu iz svojija gaca predoci i redjaju se i rolnaju kao na pokretnoj traci svija oblika, dezena i velicina i jos ga placaju za to. Al sam se napalla bas sam se napalla :radosnice: Dzibeli :pivce:
Korisnikov avatar
By RetributioN
Nikad mi nije bilo jasno zašto se pregledaju kite mladim regrutima. :neznam: Jesu li oni svi željni pa ih teraju da se skidaju or what?
Korisnikov avatar
By Madonna
kako zašto, da se unese u registar ko ima dobru kitu...
Korisnikov avatar
By mega therion
to mozda u Bg-u, u Nisu toga nije bilo. Na pojedinim fakultetima je sistematski obavezan da bi se upisala druga, na nekima ne. Meni su taj sistematski zakazali na dan ispita, tako da nisam isla tada. Prosle godine sam isla kod ginekologa, rekla zeni kako stoje stvari, sve je bilo ok. E, sad, rade dve tete, ta moja je jako fina, ona druga nema pojma i ne znam kako bi reagovala. Imam jos par drugarica koje su se outovale ovoj prvoj, i takodje nisu imale probleme sa njom.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Jes mi kao kroz maglu sećanje da je tako neko pitanje postojalo. Ne sećam se šta sam odgovorio, to je ipak bilo pre 13 godina :s
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!